Įkraunama...
Įkraunama...

Šunų dresūra, auklėjimas

QUOTE(Agnnyte @ 2014 02 11, 21:37)
Nu, jei norint šunį nustumt, jis kanda rankon... Gautų nuo manęs velnių taip, kad daugiau tokių minčių nekiltų. Šuo savo vietą turi? Tegul keliauja ir ten guli, kol pavalgysit.

Turi, tiesiog jis ant tiek renka visokius šūdus nuo žemės, ant tiek išprotėjęs dėl bet kokio kasnelio... nėra ten jam per kur duot, vieni kaulai ir skūra. Duodu jam valgyt jo narvelyje, atrodo viskas gerai, bet vos išgirsta traškesį ar pamato, kad ką turi rankose tai jūrą už tai perplauktų. Vakar vaikščiojom mieste, rado išmestą citrinos griežinį, griebę kaip kepsnį...
Atsakyti
Kristinaite, aš kaip megėja šert nuo stalo, duodu ką nors tik jei labai gražiai sėdi ir tyli - valgau su publika, tačiau ta publika pagarbiai tyliai laukia smile.gif Ar pasidomėjai klikeriu? Alkanas šuo ir klikeris labai gera kombinacija, bet kuriam zooshope apie 20kr kainuoja
Atsakyti
QUOTE(Kristinaitė @ 2014 02 11, 22:35)
Turi, tiesiog jis ant tiek renka visokius šūdus nuo žemės, ant tiek išprotėjęs dėl bet kokio kasnelio... nėra ten jam per kur duot, vieni kaulai ir skūra. Duodu jam valgyt jo narvelyje, atrodo viskas gerai, bet vos išgirsta traškesį ar pamato, kad ką turi rankose tai jūrą už tai perplauktų. Vakar vaikščiojom mieste, rado išmestą citrinos griežinį, griebę kaip kepsnį...

Panasiai kaip maniskis - gali guleti penkiom anklodem uzklotas, isgirs virtuvej maiselio slamejima - grius soks lauk su visom anklodem, nes 100% isitikines, kad ten jam gali kazkas skanaus kliuti.
Atsakyti
QUOTE(Kristinaitė @ 2014 02 11, 23:35)
nėra ten jam per kur duot, vieni kaulai ir skūra.

O tai auklėt reikia tik tada, kai ne kaulai būna? smile.gif Niekas nesako Jums mūu šuns, bet taisykles įvest reikia nuo pirmos dienos.
O kad šudų nuo žemės nerinktų, irgi reikia daug darbo įdėt.
Atsakyti
QUOTE(Kristinaitė @ 2014 02 11, 22:35)

Paskaitykite ką parašėte. Kaulai ir skūra. Tai kas jo vietoje nekovotų už maistą, net už citrinas? Duokite ėsti šuniui normaliai ir bėdų neliks thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2014 02 12, 10:54)
Paskaitykite ką parašėte. Kaulai ir skūra. Tai kas jo vietoje nekovotų už maistą, net už citrinas? Duokite ėsti šuniui normaliai ir bėdų neliks thumbup.gif

Uoj nu, plepat nezinodama situacijos. Sunelis beglobiukas buvo, neseniai pasiimtas, dabar vyksta gaivinimas, bet viskas palaipsniui gi, neduosi visko is eiles, kad kuo greiciau atsisertu.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2014 02 12, 11:54)

Stilius nesikeičia, ar ne? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nolda @ 2014 02 11, 22:53)
Kristinaite, aš kaip megėja šert nuo stalo, duodu ką nors tik jei labai gražiai sėdi ir tyli - valgau su publika, tačiau ta publika pagarbiai tyliai laukia smile.gif Ar pasidomėjai klikeriu? Alkanas šuo ir klikeris labai gera kombinacija, bet kuriam zooshope apie 20kr kainuoja

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

QUOTE(Agnnyte @ 2014 02 12, 09:31)
O tai auklėt reikia tik tada, kai ne kaulai būna? smile.gif Niekas nesako Jums mūu šuns, bet taisykles įvest reikia nuo pirmos dienos.
O kad šudų nuo žemės nerinktų, irgi reikia daug darbo įdėt.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Man atrodo, kad nepaisant nieko - kas pirmas valgo, kokios kondicijos šuo ir t.t. - jeigu kanda, kažko negaudamas - problema rimtesnė, nei jums atrodo.
Koks čia klikeris? Spręskit šuns agresijos problemą. Jeigu patys nesusitvarkot - su dresuotoju. O jau paskui pereisite prie pozityvios dresūros su skaniukais, klikeriais ir t.t.
Mano 2 mėnesių šuniukai, kurie nuolat jaučiasi išbadėję ir gali bandyt vogt, lipt ant stalo, traukt iš lėkštės... jau nesugalvoja kąst šeimininkui.
Atsakyti
QUOTE(Crazy Daisy @ 2014 02 12, 15:23)
Man atrodo, kad nepaisant nieko - kas pirmas valgo, kokios kondicijos šuo ir t.t. - jeigu kanda, kažko negaudamas - problema rimtesnė, nei jums atrodo.
Koks čia klikeris? Spręskit šuns agresijos problemą. Jeigu patys nesusitvarkot - su dresuotoju. O jau paskui pereisite prie pozityvios dresūros su skaniukais, klikeriais ir t.t.
Mano 2 mėnesių šuniukai, kurie nuolat jaučiasi išbadėję ir gali bandyt vogt, lipt ant stalo, traukt iš lėkštės... jau nesugalvoja kąst šeimininkui.

Visiškai sutinku su tavim.
Man visiškai nesuvokiamas šuns urzgimas ant šeimininko ir tuo labiau - bandymas kąsti. Kad ir koks alkanas šuo.
Ir visiems, mano namuose augantiems šunims ta taisyklė paaiškinama jau pirmą dieną. Kalei reikėjo 3 kartų tą suprasti, stambios veislės 2,5 mėn patinukui - vieno vienintelio karto. Dabar gali būt nors tris dienas neėdę, padavus maistą galiu laisvai kišt rankas prie mėsos.
Kitas dalykas - kaip supratau, šuo ne vieną mini pergalę jau pasiekęs. Laikėt narve, pakaukė - atėjot, davėt dėmesio. Viena pergalė. Valgėt, pakaukė narve - paleidot. Antra pergalė. Paglostėt šunį, nusitaikė, kando - patraukėt rankas. Trečia pergalė. Sumąstė, atėjo, pajojo ant kojos? Ką darot? Pasakot tiesiog menką "ne"? Jei ateina po to antrą kartą kartot jojimo, manau, pasiekė ir ketvirtą pergalę... Kiek jų dar buvo?
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2014 02 12, 15:34)
Visiškai sutinku su tavim.
Man visiškai nesuvokiamas šuns urzgimas ant šeimininko ir tuo labiau - bandymas kąsti. Kad ir koks alkanas šuo.
Ir visiems, mano namuose augantiems šunims ta taisyklė paaiškinama jau pirmą dieną. Kalei reikėjo 3 kartų tą suprasti, stambios veislės 2,5 mėn patinukui - vieno vienintelio karto. Dabar gali būt nors tris dienas neėdę, padavus maistą galiu laisvai kišt rankas prie mėsos.
Kitas dalykas - kaip supratau, šuo ne vieną mini pergalę jau pasiekęs. Laikėt narve, pakaukė  - atėjot, davėt dėmesio. Viena pergalė. Valgėt, pakaukė narve - paleidot. Antra pergalė. Paglostėt šunį, nusitaikė, kando - patraukėt rankas. Trečia pergalė. Sumąstė, atėjo, pajojo ant kojos? Ką darot? Pasakot tiesiog menką "ne"? Jei ateina po to antrą kartą kartot jojimo, manau, pasiekė ir ketvirtą pergalę... Kiek jų dar buvo?

drinks_cheers.gif
Beje - čia auksinė taisyklė - kuo mažesnis, tuo sunkiau daeina biggrin.gif
Atsakyti
Needes suo idealus variantas o jei jis jaucias labai alkanas tai isvis super, jei suo seriamas is ranku visa laika pabreziu visa laika jokiu problemu del urzgimu ar kandimu nera aisku buna isimciu del kaikuriu seimininko elgesio problemu be NE suns smile.gif Mano filosofija tokia: uz maista draugeli turi atidirbt nenori dirbt est nebus, cypi est nebus, neateini pakvietus est nebus smile.gif ziaurus tas sunu auginimas kas galit geriau neturekit ju wink.gif

beje kas del klikerio tai irgi reikia zinot kaip teisingai ji panaudot.

Ir dar Nolda paminejo seria nuo stalo bet cia ir yra serimas is rankos ir pats norimaiusias skaniausias kasnis suniui ateina is seimininko rankos, va todel publika ir tyli nes jeigu cyps ir lys i akis reiskia gaus rekimo ir moralu doze:) o jei tyli gauna taa super kasni
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dovis330: 12 vasario 2014 - 15:22