QUOTE(Crazy Daisy @ 2014 02 12, 15:23)
Man atrodo, kad nepaisant nieko - kas pirmas valgo, kokios kondicijos šuo ir t.t. - jeigu kanda, kažko negaudamas - problema rimtesnė, nei jums atrodo.
Koks čia klikeris? Spręskit šuns agresijos problemą. Jeigu patys nesusitvarkot - su dresuotoju. O jau paskui pereisite prie pozityvios dresūros su skaniukais, klikeriais ir t.t.
Mano 2 mėnesių šuniukai, kurie nuolat jaučiasi išbadėję ir gali bandyt vogt, lipt ant stalo, traukt iš lėkštės... jau nesugalvoja kąst šeimininkui.
Visiškai sutinku su tavim.
Man visiškai nesuvokiamas šuns urzgimas ant šeimininko ir tuo labiau - bandymas kąsti. Kad ir koks alkanas šuo.
Ir visiems, mano namuose augantiems šunims ta taisyklė paaiškinama jau pirmą dieną. Kalei reikėjo 3 kartų tą suprasti, stambios veislės 2,5 mėn patinukui - vieno vienintelio karto. Dabar gali būt nors tris dienas neėdę, padavus maistą galiu laisvai kišt rankas prie mėsos.
Kitas dalykas - kaip supratau, šuo ne vieną mini pergalę jau pasiekęs. Laikėt narve, pakaukė - atėjot, davėt dėmesio. Viena pergalė. Valgėt, pakaukė narve - paleidot. Antra pergalė. Paglostėt šunį, nusitaikė, kando - patraukėt rankas. Trečia pergalė. Sumąstė, atėjo, pajojo ant kojos? Ką darot? Pasakot tiesiog menką "ne"? Jei ateina po to antrą kartą kartot jojimo, manau, pasiekė ir ketvirtą pergalę... Kiek jų dar buvo?