QUOTE(zay @ 2014 04 23, 14:17)
Sveiki, na pabandysiu Jums atsakyt, kadangi kaip ir turiu biškį reikalų su paieškos šunimis, aš tarnyboje su tokiu dirbu, na tik ieškom ne kačių, o narkotikų

. Kaip čia pasakius-praktiškai be šansų išmokint ieškot savo pabėgusią katę, nes visų pirma reikia turėt atitinkamų savybių šunį, o tai labai labai sunku rast, mūsų tarnybos eina kryžiaus kelius kol gauna tikrai gerus šunis, po to seka ilga speciali dresūra, šiaip dresuotojai tokios nemokina, nes tai specifika ne dresūros aikštelių, kitas momentas tos ilgos treniruotės būt reikalingos su ta konkrečia kate (bet pora kart per dieną kasdien kokius 5-6 metus iš eilės), imituojant visokias galimas situacijas, o žinant jog katės ne tik žeme vaikšto-labai labai sunku. Kitas dalykas rajonas-jei yra besikeičiantys paviščiai-žolė, asfaltas (!!!!!), smėlis, paprasta žemė, takelis, žmonės, mašinos, tai itin sudėtinga paieškos rūšis, tai ne IPO pėdos ant žolės viename lauke, paprastai tokiom sąlygom eit, tuos sunkiai atrinktus šunis mokina 7-8 metus. Aišku viskas gyvenime įmanoma, bet jei tai padaryt turėtumėt tam skirt didžiąją savo laiko (ne laisvalaikio) dalį keletą metų iš eilės kol bus rezultatas. Manau būtų lengviau išmokint tą katę namie sėdėt ar iš kiemo neišeit

. Tai tiek jei trumpai

. Žinoma jis iš kvapo atskirs savo katę, tai be kalbos, nes čia mes kiekvienas turim savo indvidualų kvapą, katės taip pat ir ji jam visai kitokia nei kitos katės, bet sekti pėdsaku visai kitas dalykas nei skirti kvapą.
Supratau

Esu skaičius tokį dalyką, kad tipo įmanoma, bet ten ir buvo aprašyta kaip ar tai stebuklas, ar tai kažkas netoli tokio, šuo kažkoks ypatingas (seniai skaičiau).
O draugės durnelė katė va dabar pabėgo, tai galvoju, pasiklausiu, gal yra šansų. Gaila, kad nėra

Teisingai, gi gatės dar ir laipioja
Duok dieve tą kvailelį sutvėrimą nedresuotą surasti
O klausyk, pasakyk tu man dar tokį dalyką, jei jau įlindau į šunų temą, ir su manim kalba
Čia aš išgirdus apie narkotikus ieškančius šunis. Mano pažįstami tvirtina, kad tipo narkotikų ieškoti šunų pagalba labai nehumaniška, ir tie šunys dresuojant vos ne padaromi patys narkomanais (kaip?), kad tuos narkotikus surastų. Nes taip rodė rusų TV. Nu ten kažkokia, kur ekstrasensus rodo
Aš sakau, kad jie patys narkomanai, be to, durniai, nes esu mačiusi tų šunų, pavyzdžiui, aerouoste, ir jie atrodo stabilūs, gražūs ir prižiūrėti, kai tu tarpu narkomanai - nei tokie, nei tokie... Be to, rodė per TV ten kažkokias rungtynes, kaip tie šunys ten visko ieško - nu dovanokitės, taip sveikai atrodančių gyvūnų paieškoti reiktų! O jau narkomanai tai tikrai taip sveikai neatrodo. Be to, moterys juos vedžiojasi, glosto, myli, taigi neleistų jos kenkti savo šuniui!
Be to, argi visi šunys ieško narkotikų. Kiti gal ieško šernų, tai kuo juos padaro, Obeliksais?
Prašome pasakyti, kad mano teisybė