Įkraunama...
Įkraunama...

Kokią rinktis sulčiaspaudę?

QUOTE(Katu @ 2007 09 05, 15:09)
Jose labai daug jodo. Ir manau, tikrai sultys butu vertingesnes, jei paliktum su seklom. Tik isimk koteli ir perpjauk, kad koks kirmeliokas negyventu obuoly, nors jis labai irgi nepakenks smile.gif

na, pabandziau vakare parejus spausti su seklom. viskas Ok.
tik pjaustyti juos vis viena tenka, nes ne visi telpa. o ir koteliai taip paprastai nenusipjauna. gal del to kad obuoliai naminiai.... mirksiukas.gif
niekas nestringa....., super
Atsakyti
Įsigijau maulinex - 600w, su mažesne įdėjimo anga, pati mašinėlė nėra gargaras, Na tirščiai galėtų būti sausesni, bet esu patenkinta. Ir sultys kiek su tirščiais, bet man tuo geriau. Jei pakaitinčiau, tai liktų skaidrios. Nedrįsau pirkti Stollar, nes kai pirkau jomis prekiavo tik internetu ir negalejau numatyti jos didumo, bet susidomėjimą sukėlė Stollar BJ200, va ta ir nedidelė ir anga įdėjimo nemaža ir kaina dar taip nesikandžioja, net apsukų skaičių nurodo. Pvz. Boman rašo ant dėžutės 900W, tačiau ant pačios mašinėlės nurodyta 500-700W, kai paklausiau, man paaiškino, kad prie 900 sustoja. Tačiau nemanau, kad tiek išvysto. O vakar Topo centre pamačiau kelių rūšių Stollar, net širdis suvirpėjo, tačiau tačiau jau turiu. Beje jas gamina lenkai pagal austrų patentą.
Tik štai ką pastebėjau - sodo morkos duoda sultim kartėlio, ar man vaidenasi?
Pačios skaniausios man gavosi iš morkų, apelsino + trinto banano. Sultys tirštos, spalvingos, kad ilgiau pastovėtų reikia truputį citrinų sulčių. Bananas saldus tei net cukraus nereikia. Tai tiek mano ptirties ieškant, radus, pamėginus.
Atsakyti
tingiu skaityti visą temą
žiūrėjau šiandien sulčiaspaudes kaip tik, sakykit, ar galima su jomis vynuoges spausti, nes pas mus baisiai didelis jų derlius užaugo, o valgyti jos kiek rūgštokos...

špokams gailas visas uogas atiduoti ax.gif
Atsakyti
Mano maulinex dviejų greičių. Vienas minkštom, kitas kietom daržovėm ar vaisiams. Aišku viską galima mėginti. Tačiau jei vynuogių kiekis didelis, mažiau laiko atimtų jas perleidus per sulčiavirę. Jų būna dviejų tipų; elektrinės ir paprastos. Sultys iškart ir pakaitintos gaunasi ir cukraus mažiau galima dėti. Ta prasme iškart žiemai. Man vynuogių sultys labiau nei obuolių patinka.
Atsakyti
QUOTE(liūdnasis pelėnas @ 2007 09 14, 13:17)
tingiu skaityti visą temą
žiūrėjau šiandien sulčiaspaudes kaip tik, sakykit, ar galima su jomis vynuoges spausti, nes pas mus baisiai didelis jų derlius užaugo, o valgyti jos kiek rūgštokos...

špokams gailas visas uogas atiduoti  ax.gif

As turiu irgi senesne Moulinex (kur netelpa visas obuolys). Ten galima ir vynuoges spaust, Bandziua pernai, bet man nepatiko, nes sutraisko ir ju kauliukus ir gaunasi toks kartokas/aitrokas sulciu skonis.
tad pritarciau, kad per sulciavire butu ir patogiau, ir skaniau 4u.gif
Atsakyti
Aš bandžiau tas namines vynuoges spausti su savo senute "Philips" sulčiaspaude, tai vynuogių kauliukai siaubas, kaip šokinėjo iš jos, visa virtuvė buvo "subombarduota" blink.gif doh.gif
O dėl obuolių sėklų, tai atsargiai, juose ne tik jodo, bet ir cianido yra...
Atsakyti
su sulčiavire mano mama kažkuriais metais bandė, tai siaubas, tos lietuviškos šaltamėgės vynuogės užsiaugina tokią sotrą luobą, kad nesusproginėja virdamos, tai dalį nuvirdavo sultims, o kas neišvirdavo, tai trindavo paskui per sietuką vynuogių uogienei...

šiaip man reikia sulčiaspaudės moliugų sultims sunkti
nes viena ternerė sakė, kad jos grynos arba su obuolių sultimis gerai lieknina, aišku, čia gal kokia tokia graži pasaka, bet tai negi dabar man nei iš šio nei iš to mesti saldainius valgyti? wink.gif
Atsakyti
na ką galiu pasakyti - ši tema mane įkvėpė pirkiniui , ir savaitgalį įsigijome Stollar Je 95.

Kai neturiu su kuo palyginti, tai man ji yra thumbup.gif .

Vienitelis priekaištas - ant didelių apsukų garsiai dirba. Bet šiaip spaudžia kaip žvėris bigsmile.gif . Gaminom mix'ą iš arbūzo, obuolių ir morkų. Skanu! Žinoma, po to išardymo ir plovimo procedūra nėra labai greita , todėl abejoju ar kasryt lepinsimės šviežiomis sultimis. Bet savaitgaliais - vienareikšmiškai ok.gif
Papildyta:
QUOTE(liūdnasis pelėnas @ 2007 09 14, 13:17)
sakykit, ar galima su jomis vynuoges spausti, nes pas mus baisiai didelis jų derlius užaugo, o valgyti jos kiek rūgštokos...

bent jau mūsų instrukcijoje parašyta: vynuogės turi būti be kauliukų.
Tad iš to (ir kitų čia pasisakiusių) darau išvadą, kad sulčiaspaudė apginti derlių nuo špokų nepadės...
Atsakyti
QUOTE(Daina... @ 2007 02 04, 10:49)
Gal kas naudojate? g.gif  Būtų įdomu sužinoti atsiliepimus...  bigsmile.gif   
http://www.juice-m.ru/

Kur tokią gauti??? Pagal aprašymą geresnės neradau - net krapus, petražoles, špinatus, ir vynuoges su kauliukais, ir granatus spaudžia. Ir sultys nesusimaišo, jei spaudi iš eilės. Tiesiog fantastika lotuliukas.gif Ir sietelis neužsikemša, atseit taip sureguliuotos apsukos thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Vida88 @ 2007 09 27, 15:54)
Kur tokią gauti??? Pagal aprašymą geresnės neradau - net krapus, petražoles, špinatus, ir vynuoges su kauliukais, ir granatus spaudžia. Ir sultys nesusimaišo, jei spaudi iš eilės. Tiesiog fantastika lotuliukas.gif Ir sietelis neužsikemša, atseit taip sureguliuotos apsukos  thumbup.gif

Pažiūrėk čia http://www.avitela.l...md=39207.623727

Man irgi įdomu, kokie atsiliepimai apie ją... g.gif
Atsakyti
Pagal kainą panašu į stollar sulčiaspaudes. Įdomu, kurios sausiau ir geriau spaudžia g.gif
Atsakyti
QUOTE(Surfinija @ 2007 09 27, 19:05)
Pagal kainą panašu į stollar sulčiaspaudes. Įdomu, kurios sausiau ir geriau spaudžia g.gif

Kiek anksčiau merginos rašė, kad Stollar negalima spausti vynuogių su kauliukais... Ar Stollar spaudžia lapines daržoves, pvz. petražoles, o po jų neplaunant sietelio ar galima sunkti pvz. obuolius?
Atsakyti