Įkraunama...
Įkraunama...

Nevartojame alkoholio

Aš žinau nemažai žmonių, kurie vyno pagurkšnojimą savaitgaliais laiko labai rafinuota, inteligentiška pramoga, nors tai paprasčiausias buitinis alkoholizmas. Jeigu neįsivaizduoji savaitgalio be vynelio/alaus, tai čia jau tikrų tikriausia priklausomybė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2015 11 06, 13:15)
lygiai toksai pats, koks kiltu jeigu netureciau man patikusio valgio.

jeigu tu susinervinsi, tai nespresk taip apie kitus. Nu vairuoti, tai vairuoti - reiskias gersiu kazka kito, tik pasirupinti reikia, kad turetumei ir viskas.

p.s. kadangi geriu tai kas man skanu, man nereikia saves itikineti, kad vynas yra skanus. As geriu toki, kuris man skanus - kita paragavus be sazines grauzaties galiu ispilti i kriaukle.
taip - geriau iskart pranesti, kad galetu pasirinkti eis ar neis. Tikrai neiciau ten, kur seimininkas diktuoja savo salygas visai neatsizvelgdamas i sveciu pomegius.
Ir tai nera susije tik su alkoholiu - lygiai taip pat neiciau i koki surio ragavimo vakareli, kurio seimininkas pareikstu, kad pas ji ta diena visi valgiai bus su suriu, nes jisai taip nori ir tai jo vakarelis ir jo taisykles.

o jus manote esate labai tolerantiska ir pagarbi, kitu zmoniu atzvilgiu? Jeigu zmogus rengia svente, jis nori, kad visiems butu smagu, taciau pageidauja, kad nebutu geriamas alkoholis. Negi sunku gerbti jo toki nora? Vat sakot nesusinervintumet jeigu reiktu vairuoti ir negaletumet isgerti, o kad nebus alkoholio visumoj ant stalo, tai jusu nuomone i tokia svente net neverta eiti... hmmm... Manot zmogui, kuris organizuoja, nebutu skaudu, kad jeigu jis papraso vienintelio dalyko - negerti per jo svente - tai reiskias jau jums nelygis eiti pas tokius zmones. Man cia net nekvepia pagarba ir tolerancija. (Jei jus domina, as esu is tu, kurie isgeria taure vyno vakarelio metu).
Atsakyti
QUOTE(Miškų avietė @ 2015 11 06, 15:00)
Aš žinau nemažai žmonių, kurie vyno pagurkšnojimą savaitgaliais laiko labai rafinuota, inteligentiška  pramoga, nors tai paprasčiausias buitinis alkoholizmas. Jeigu neįsivaizduoji savaitgalio be vynelio/alaus, tai čia jau tikrų tikriausia priklausomybė smile.gif

Pilnai suprantu ką turite galvoje 4u.gif
Tačiau geriantieji dažnai nervinasi (gal net labiau juokiasi), kai jų saikingą alkoholio vartojimą, kas nors laiko priklausomybe. Priklausomas atrodo tik tas, kuris turi rimtų problemų - neteko darbo, šeimos, namų. Pati vartojau alkoholį, kartais taurę vyno prie maisto, per rimtesnius susiėjimus daugiau, bet jei kažkas būtų sakęs, kad esu priklausoma, na pasijuokus būčiau - na tipo priklausoma ir ką? Jūs abstinentai įdomesni, nesuprasit šito malonumo. Ir tikrai taip atrodė. Tačiau viduj juk žinai, kad tu nenusirisi kažkur į patvorį, gali gert iki gyvenimo galo, pasiekt puikių rezultatų darbe, pagimdyt vaikus, ir būt socialiu normaliu piliečiu. Taigi, tos priklausomybės nustatymas neveikia, o tiksliau veikia priešingai - skatina norą gintis, prisiminti visus alkoholio pliusus.
Todėl manau dalyje reklamų prieš alkoholį, spaudoje ir pan. reikėtų daugiau akcentuoti ne visas tas nelaimes, ne prie stalo parimusius vyrus su taure ir išeinančias žmonas su vaikais, ar nelaimes kelyje, o alkoholio apskritai kaip tokio beprasmybę, faktus apie alkoholį, jo reklamą. smile.gif
Atsakyti
Sutinku, Čalykušu, su jumis mirksiukas.gif Apie alkoholio žalą tikrai per mažai kalbama. Na, taip lyg ir žinoma, kad kenkia kepenims, bet dažniausiai tuo ir apsiriboja visos žinios, o iš tikro alkoholis yra didelis nuodas, kurio ilgalaikis vartojamas (net ir kaip kiti pasakytų "saikingas") turi labai stiprią neigiamą įtaką daugeliui organų ir apie reikėtų daugiau kalbėti. Apie žalą išvaizdai net nekalbu... tikrai gerai matosi net ant jaunų žmonių (sakykim, 25-35 metų amžiaus), kurie mėgėjai pavartoti.
Atsakyti
QUOTE(Miškų avietė @ 2015 11 06, 14:29)
o iš tikro alkoholis yra didelis nuodas, kurio ilgalaikis vartojamas (net ir kaip kiti pasakytų "saikingas") turi labai stiprią neigiamą įtaką daugeliui organų ir apie reikėtų daugiau kalbėti. Apie žalą išvaizdai net nekalbu... tikrai gerai matosi net ant jaunų žmonių (sakykim, 25-35 metų amžiaus), kurie mėgėjai pavartoti.

tuomet papasakokit bent siame puslapyje placiau, butu labai idomu perskaityti. Uzsuku i sita skyreli karts nuo karto, del motyvacijos. 2.5 metu, kai buvo nestumas ir maitinimas, negeriau nei laso ir atrode, o kaip faina, visai kita savijauta, bet nustojus maitinti vis susigundau per sventes taure vyno, tuo metu atrodo toks fainas lengvas atpalaidavimo jausmas... biggrin.gif Gal ta motyvacija atsirastu didesne, kai buna atsigeri normaliai, kad kita diena galva skauda (jaunystes laikai biggrin.gif ), bet nuo taures vyno kita diena galvos neskauda smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Raganaitė* @ 2015 11 06, 15:47)
tuomet papasakokit bent siame puslapyje placiau, butu labai idomu perskaityti. Uzsuku i sita skyreli karts nuo karto, del motyvacijos. 2.5 metu, kai buvo nestumas ir maitinimas, negeriau nei laso ir atrode, o kaip faina, visai kita savijauta, bet nustojus maitinti vis susigundau per sventes  taure vyno, tuo metu atrodo toks fainas lengvas atpalaidavimo jausmas... biggrin.gif Gal ta motyvacija atsirastu didesne, kai buna atsigeri normaliai, kad kita diena galva skauda (jaunystes laikai  biggrin.gif  ), bet nuo taures vyno kita diena galvos neskauda  smile.gif

Raganaite, rekomendoju paskaitinėti šią knygą - http://www.sos03.lt/...Alkoholi_LT.pdf
Neišsigąskit, tai nėra knyga vien priklausomybę turintiems žmonėms. Kaip autorius teigia pradžioje, daugiau pasigilinus paskaičius, tiesiog savaime pradės dingti noras net ir tam saikingam vartojimui ir tai įvyks be jokių pastangų, nes ateis suvokimas smile.gif Ir beje, autorius visai nekalba apie alkoholio daromą žalą mūsų organizmui, viskas eina per psichologinius aspektus.

Matote, vien žinant kaip alkoholis kenkia, noras vartoti nemažėja, arba tada randame pateisinimų alkoholio saikingesniam vartojimui. Galiu Jums pasakyti, kad alkoholis vienas pagrindinių veiksnių sendinančių organizmą, jis ardo ląsteles, nes jį vartojant susidaro laisvieji radikalai, kurie pažeidžia mūsų ląstelių dnr, taip atsiranda ne tik raukšlės odoje, bet ir dėl šių priežasčių susergame rimtomis ligomis. Vartojant alkoholį sulimpa eritrocitai, jie negali praeiti pro mikrokanalus esančius smegenyse, žūsta neuronai. Sekančią dieną, kai patiriame pagirias, organizmas valo tas mirusias ląsteles, todėl yra toks pasakymas - "jei vartoji alkoholį sekančią dieną šlapiniesi savo smegenimis". Atvėrus negyvo reguliariai (nors ir saikingai) alkoholį vartojančio žmogaus skalpą daktarai išvysta randuotas ir žaizdelių pilnas smegenis. Jau visi esame girdėję, kad neuronai neatsikuria, to pasekoje turime prastesnes atmintis ir dar daug neigiamų pasekmių. Na skamba bjauriai, tačiau ir ankščiau tai dauguma iš mūsų žinojome. Tada nevartoji tam tikrą laiką alkoholio, žiūri į kitus gurkšnojančius ir kirbena mintis - " ot kaip skanu taurė vyno dabar būtų, na leisiu sau atsipalaiduoti kitą savaitgalį, tai tikrai nepakenks taip baisiai" ir pan. Tačiau pažvelgus į viską iš kitos pusės, nebekils tokios mintys. Tiesiog suprasite, kad to Jums nereikia, kad Jūs tiesiog galvojote apgaulingai kaip ir dauguma mūsų, nes mums taip buvo įprasta nuo kūdikystės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Čalykušu @ 2015 11 06, 00:13)
Sveikos visos, drinks_cheers.gif  biggrin.gif

paskaitinėjau abi temas, buvo įdomu. Mano situacija iš dalies skiriasi nuo daugelio.

Siaubas. Kol perskaičiau visą šitą paklodę, tai supratau,kiek paranojiškų vaizdų mato nuo alko priklausomi žmonės.
Žinokit, vien paskaičius šitą temą, nė taurės vyno išgert švenčių proga nesinori. Jergutėliau, kiek moterų čia slepiasi po savo priklausomybėm, ir kaip gaila, kai joms kartu į dūdą pučia tos, kurios nesuvokia, kad ne į tą orkestrą pateko.
Papildyta:
QUOTE(Čalykušu @ 2015 11 06, 15:40)
Tiesiog suprasite, kad to Jums nereikia, kad Jūs tiesiog galvojote apgaulingai kaip ir dauguma mūsų, nes mums taip buvo įprasta nuo kūdikystės smile.gif

Kalbant apie kūdikystę, tai 80proc vaikų yra pradėti esant bent vienam iš tėvų su alko kiekiu kraujyje.
P.S. Prašau pateikti tyrimų rezultatus, kiek 250 ml taurė, 12 laipsnių vyno išgerta 12 mėn. laikotarpyje kenkia žmogui? Koks alko kiekis yra kraujyje metų bėgyje nuo tos taurės, ir kaip tas kiekis kenkia smegenims?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raselėuogelė: 06 lapkričio 2015 - 17:12
QUOTE(Raselėuogelė @ 2015 11 06, 18:07)
P.S. Prašau pateikti tyrimų rezultatus, kiek 250 ml taurė, 12 laipsnių vyno išgerta 12 mėn. laikotarpyje kenkia žmogui? Koks alko kiekis yra kraujyje metų bėgyje nuo tos taurės, ir kaip tas kiekis kenkia smegenims?

Neturiu tokių tyrimų ir niekur nekalbėjau apie juos, taigi pateikti negaliu. Tačiau Aurelis Veryga pateikia tyrimą, kuriuo įrodyta, kad minimalus alkoholio vartojimas nesumažina tikimybės susirgti išemine širdies liga (infarktui). Jei įdomu galite pasižiūrėti https://www.youtube....h?v=7Q2Q0deHZQA. smile.gif Man buvo įdomu, nes ne sykį buvau girdėjusi, kad netgi sveika vienas stikliukas, praplečia kraujagysles ir pan. Taigi, taip nėra, atvirkščiai, net tas vienas stikliukas (ar vyno taurė) padidina tikimybę šiai ligai. Galbūt toks tyrimas Jums bus įdomus.
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2015 11 06, 14:15)


p.s. kadangi geriu tai kas man skanu, man nereikia saves itikineti, kad vynas yra skanus. As geriu toki, kuris man skanus - kita paragavus be sazines grauzaties galiu ispilti i kriaukle.
taip - geriau iskart pranesti, kad galetu pasirinkti eis ar neis. Tikrai neiciau ten, kur seimininkas diktuoja savo salygas visai neatsizvelgdamas i sveciu pomegius.
Ir tai nera susije tik su alkoholiu - lygiai taip pat neiciau i koki surio ragavimo vakareli, kurio seimininkas pareikstu, kad pas ji ta diena visi valgiai bus su suriu, nes jisai taip nori ir tai jo vakarelis ir jo taisykles.


Ar mano šeimos kitoks šventimo supratimas ir nenoras uostyti alkoholio smarvės yra neatsižvelgimas į svečių pomėgius? žinot, tegul laka sau kur nori, bet ne mūsų namuose. Kodėl mūsų vaikai per vieną iš gražiausių švenčių turi stebėti apgirtusius svečius? Jeigu žmonėms taip sunku bent svečiuose nevartoti alkoholio, gal mums visai ne pakeliui?

Būtinai pranešiu, jokiais būdais nedarysiu ,,staigmenos" tą pačią akimirką.
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2015 11 06, 08:53)
Turiu ,,bėdą"..... žinau, kad per Kalėdas turėsim namuose svečių, nesuprantančių švenčių be alkoholio, kaip mandagiai pasakyti, kad pas mus namuose alkoholis netoleruojamas? tikrai nenoriu būti tolerantiška alkoholiui ir leisti vaikams uostyti tą smarvę, o vėliau leisti žiūrėti į apgirtusius svečius. Patarkit, kaip teisingai pasielgti neįžeidžiant žmonių.

Na kas čia per bėda, jūsų namai, jūsų ir taisyklės. Tikrai neturėtumėt jaustis nepatogiai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2015 11 06, 07:53)
Turiu ,,bėdą"..... žinau, kad per Kalėdas turėsim namuose svečių, nesuprantančių švenčių be alkoholio, kaip mandagiai pasakyti, kad pas mus namuose alkoholis netoleruojamas? tikrai nenoriu būti tolerantiška alkoholiui ir leisti vaikams uostyti tą smarvę, o vėliau leisti žiūrėti į apgirtusius svečius. Patarkit, kaip teisingai pasielgti neįžeidžiant žmonių.


Manau, jei santykiai su žmonėmis geri, šilti, be nepagarbos, nėra sunku tarp kitko pasakyti tokį dalyką. Čia pavyzdžių gerų buvo. Svarbu, manau, neaiškinti ir nesiaiškinti, kodėl alkoholis nevartojimas, nes vargu, ar sugebėsite diplomatiškai paaiškinti savo poziciją. Dar vienas variantas, jei sunku pasakyti "į akis": galite padaryti kvietimus ir į juos parašyti pastabą, kad šventė be alkoholio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laukinė_gulbė: 07 lapkričio 2015 - 17:05
Džiugu, aišku, kad žmonės gyvenime problemų neturi jei dėl tokį menkniekį bėda laiko.

Įspėjat, kad jūsų namuose alkoholis nevartojamas ir tiek. Lygiai taip pat gražu būtų įspėti pvz. mėsą valgančius svečius, kad tapote vegetarais ir jokios mėsos jūsų namie nebus. O toliau jau svečių reikalas švęst su jumis ar ne.
Atsakyti