Įkraunama...
Įkraunama...

2008 Gegužinukai

Saunuole Skaidra 4u.gif mano simse tai visai nebijo vandens ir plaukt osmoko anksciau nei kasparas....

O mano gyvenimelis po truputi prades grizt i senas vezias.... Siandien jau baziuoji namo.... Mama pradejo vaiksciot pries kokia savaite, pati jau daugiau maziau savim pasirupina tai tokios dideles mano pagalbos kaip ir nebereikia.... Aisku jai smagu kai as cia, bet taip buvom sutarusios, nes jai labai sirdi skaudejo kad as del jos vaikus palikus ir namus,... Bet taip reikejo ir nei kiek to laiko nesigailiu...

Bet namu labai pasiilgau, tik ilgiau nepabuvus ivertini kaaaaaaip ten gera smile.gif

Atsakyti
akvilyte, dziaugiuosi del mamos, viena laime, kad atsigavo ir dar sakyciau gana greitai! Baisu net pagalvot... Vaikai jauciu irgi taves baisiai pasiilgo?
Atsakyti
QUOTE(biti atskrend @ 2014 10 02, 11:11)
akvilyte, dziaugiuosi del mamos, viena laime, kad atsigavo ir dar sakyciau gana greitai! Baisu net pagalvot... Vaikai jauciu irgi taves baisiai pasiilgo?

Zmogus planuoja o D juokiasi.... Negrizau as vakar namo, diedas siandien atvaziuoja pasiimt, nes pati nebesugebu vairuot... Nzn kuriuo metu taip susuko nugara, kad siandien jau be tecio pagalbos nebeatsikeliau is lovos... Pasirodo pasislinko stuburo slankstelis, kuris uzspaude nerva, del ko nei nepaeinu normaliai, bet jau juokiames kad mama dabar geriau uz mane vaiksto.... Iki pilno atsigavimo jai daar toli, bet viskas bus ok... Tiek jai tiek man....
Atsakyti
To dar betruko! Gal kilnojai ka sunkaus? Ar padedama mamai judet gal per didelis kruvis nugarai kliuvo. Gal kokia fizioterapija padetu ar masazas specialus?
Man po gimdymo nugara zemai, ties uzpakaliu jau, surakindavo jei guledavau ilgiau nei 15min ant nugaros. Dabar reikalai smarkiai pagerejo, kai pradejau begiot ir mankstintis. Visai dar nepraejo, bet taip smarkiai jau nebebuna.
Atsakyti
Sveikos gyvos biggrin.gif,

Panašu, kad visos sukamės dideliu tempu. Na bet susikaupiau pagaliau brūkštelt šį bei tą.
Kaifuoja maniškiai nuo baseino. Kiekvieną sekmadienį 8 ryto visa šeima jau būnam jaunimo centre. Užsiėmimas trunka 45 min, bet maniškiai norėtų kad būtų kelias valandas. Po praėjusio užsiėmimo Amelija sakė kad perplaukė visą baseinėlį be nieko, krauliu, na bet savo akimis dar nemačiau, paskutinį spalio sekmadienį bus galima tėvams žiūrėt. O šiaip kiek anksčiau mačiau tai nardo ten su džiaugsmu kaip žuveliokai, galvą drąsiai kaišioja ir nebebijo kaip anksčiau kad vandens į nosį pribėgs. Trenerė rimta, labai nuosekliai užsiima.
O šiaip sukamės kaip ir dauguma - darželis, mokykla, darbas, namai. Vaikams viskas sekasi gerai, man darbas patinka, tik nuo sausio šviečiasi pusmetis vienatvės. Jau nuo lapkričio vidurio iki Kalėdų MB išvažinės, tik laikas nuo laiko grįždamas, tai kol dar yra su mumis nepraleidžiu progų išeiti papramogauti assa.gif. Bandysiu vėliau susirasti kažką kas su vaikais kartais pabūtų, norėčiau ne tik ligų atvejams, bet kad ir vakarais išeit kartais galėčiau. Bus darbe visokių renginių, kurių nenoriu praleisti.

Strazdaniuke, kaip tu laikaisi? Ar mokaisi? Ar radai kas su vaikais pabūtų?
Atsakyti
smiltpeliuke, saunuoliai taviskiai, irgi plaukikai auga! Ir mazasis plaukioja? O neleidzia tevams pamoku stebeti? S va irgi kaip tu rasai-plaukia taip pat galva panerdama kaip priklauso. As taip nemoku, tik varlyte biggrin.gif biggrin.gif Ar vyras vel i UK patrauks ar kazkur kitur?

akvilyte, kaip tavo nugara?


As vakar kaip tik buvau pokalby su S mokytoja apie tai kaip mano merginai sekasi (10 min 1-2-1 pokalbis, be vaiko), tai papasakosiu. Pas mus vaikai oficialiai nevertinami, bet namu darbu sasiuviny mokytoja po kiekvienu namu darbu paraso po sakini-kas jai patiko, ka galetu vaikas patobulint ar siaip truputi daugiau pasidomet (pvz jei reikejo recepta parasyt, tai mokytoja gali pasiulyt kazkoki tinklapi papildomai paziuret). Ir visad sypsenele smile.gif mokytoja klaidu netaiso. Ir vakar paskatino mane padeti dukrai iprasti tiesiog uzrasyti savo mintis ar kazkoki trumpa pasakojima, kad daugiau rasytu, o klaidos ir dailyrastis absoliuciai nesvarbu ir nekreipt demesio. Taip pat uzsimine, kad suburs year 2 mergaites ir snekes su jom apie draugyste, ka tai reiskia tureti geriausiu draugu ir kaip jauciasi vaikai skirtingose situacijose (minejo, jog pradeda formuotis bureliai, ypac tarp mergaiciu, ir ji nori paskatinti islikti draugiskoms visoms, kad ne vienai netektu liudeti "nepatekus" i bureli).

Negaliu patiket, kad mano J jau nebe tiek daug iko iki metuku ohmy.gif Na kur tas laikas lekia!!! blink.gif doh.gif
Atsakyti
Bituk, tik didieji plaukioja, Timukas dar per mažas, niekas neužsiima rimtai su tokiais grybukais. Kurį laiką buvo galima stebėti plaukimo pamokas, bet buvo akivaizdu kad geriau kai tėvų nėra, vaikai labiau trenerės klauso, nesiblaško, mamos su rankšluostukais nešokinėja biggrin.gif . Mes tik porą kartų pabuvom, daugiau ir nelindom, dabar sakė kad paskutinį sekmadienį tėveliai galės stebėt.

Kai pasakoji apie Skaidrutės mokyklą, tai viskas skamba labai panašiai kaip mano darbe. O dėl mergaičių susigrupavimo tai Mato klasėj yra šita problema. Kai prasidėjo nuo pirmos klasės, tai dabar tik blogyn. Mokytoja jau nežino kaip sumažinti visas tas intrigas, išskirstyti grupeles ir "sudrauginti" visas mergaites. Prieina iki didelių pykčių ir intrigų tarpusavy. Gerai, kad Skaidrutės mokykloj jau dabar bandys užbėgt šitiems reikalams už akių.

Valio Joriukui, primink kada gimtadienis smile.gif.

Beje, MB šį kartą ne į UK važiuos, "šiek tiek" toliau į šiltus kraštus cool.gif ...
Atsakyti
QUOTE(biti atskrend @ 2014 10 21, 17:27)
ka tai reiskia tureti geriausiu draugu ir kaip jauciasi vaikai skirtingose situacijose (minejo, jog pradeda formuotis bureliai, ypac tarp mergaiciu, ir ji nori paskatinti islikti draugiskoms visoms, kad ne vienai netektu liudeti "nepatekus" i bureli).

pas Patriką darželyje tai vyksta Zipio mokyklėlė, kuri yra skirta draugystės, pykčio temom, kaip spręsti, elgtis įvairiose situacijose ... manau kad labai naudinga, nors Patas kolkas didelio susidomėjimo tais užsiėmimais nerodo biggrin.gif
Dar turim naujovę dienoraščius darželyje, kažką man rodos panašaus ir Skaidra turėdavo ... parsineša namo, ten jau būna kažkas parašyta, reikia atrašyt ar nupiešt ar dar ką nors. Visokių smagių veiklų prigalvota tik spėk suktis darželyje biggrin.gif
Baseine irgi plaukioja galvą panardindamas, taisyklingai smile.gif smagu kai jie mokosi gražiai plaukt smile.gif dar gi tenisą lanko nuo rugsėjo tai labai patenkintas, keliauja su dideliu noru smile.gif
Atsakyti
QUOTE(smiltpeliuke @ 2014 10 21, 17:41)
O dėl mergaičių susigrupavimo tai Mato klasėj yra šita problema. Kai prasidėjo nuo pirmos klasės, tai dabar tik blogyn. Mokytoja jau nežino kaip sumažinti visas tas intrigas, išskirstyti grupeles ir "sudrauginti" visas mergaites. Prieina iki didelių pykčių ir intrigų tarpusavy. Gerai, kad Skaidrutės mokykloj jau dabar bandys užbėgt šitiems reikalams už akių.

Valio Joriukui, primink kada gimtadienis smile.gif.

Beje, MB šį kartą ne į UK važiuos, "šiek tiek" toliau į šiltus kraštus  cool.gif ...


Va va, turbut cia neisvengiama mergaiciu kolektyve doh.gif As ir pati bandau pasneketi apie tas draugystes mergaiciu, vis S uzklausiu, kaip ten pas juos klasej. Papasakoja, tai istempus ausis klausausi biggrin.gif Beje, pernai su ta mergaite Lucia kur pykosi, tai siemet geriausios drauges! Va ir i gimtadieni si savaitgali eis! Manau, kas padejo stipriau susidraugaut tai... brolis!! Lucia kiekviena karta ateina J paglostyt, pasnekint. Sake, pati turi maza pussesere, rode man nuotrauku atsinesus ir sake, kad netgi sapnavo, kaip ir ji turi beibi broliuka ar sesute!

Gimtadienis lapkr 13 smile.gif

Smagu!! Gal ir tau nusisvies su vaikais (ar be!) kelione aplankyt? bigsmile.gif O pameni, kas buvo, kai i UK vaziavai aplankyt? hihihi.gif

QUOTE(Alionyte @ 2014 10 21, 19:43)
pas Patriką darželyje tai vyksta Zipio mokyklėlė, kuri yra skirta draugystės, pykčio temom, kaip spręsti, elgtis įvairiose situacijose ...

Dar turim naujovę dienoraščius darželyje, kažką man rodos panašaus ir Skaidra turėdavo ...

Baseine irgi plaukioja galvą panardindamas, taisyklingai smile.gif smagu kai jie mokosi gražiai plaukt smile.gif dar gi tenisą lanko nuo rugsėjo tai labai patenkintas, keliauja su dideliu noru smile.gif



Labai saunu, kad tokiom temom kalba su vaikais! Taip sudetinga paskui, kai tos intrigeles prasideda, o vaikas neturi empatijos kitam. Ir neismokysi taip lengvai-savo pavyzdziu ir tikrom gyvenimiskom situacijom labiau tenka pasikliaut. Sunku!!

Aha, buvo tokie dienorasciai smile.gif Dabar J toki turi! Man labai patinka. Kai jis toks mazas, tai nepapasakoja pats kaip ten kas gi. Paskaitau, kaip jam sekes ta diena, ka veike, ka valge, kiek miegojo, galu gale kiek sauskelniu pakeite biggrin.gif Tada J pagrindine aukletoja dar nuo saves trumpai papasakoja, kaip jam sekesi, ka labiausiai patiko jam veikti.

S taip isejo, kad dabar eina i baseina 2 x sav. Bet nuo Nauju metu eis tik 1 x, tai kazkoki kita bureli dar ieskosiu papildomai. Nori ji ir vel tenisa lankyt, ir grot, ir i gimnastika. Visko nori biggrin.gif Dabar gi toks amzius, kai pradeda atsiskleist musu geguzinukai! Ziurek, P buvo uzdaresnis, ir i darziuka nenorejo, o dabar stai kiek veiklu visokiu lanko!
Atsakyti
Oi, Bituk, tiek to smagumo, ne ta šalis kur šeimos galėtų vykti... schmoll.gif . Na bet ateis ir praeis tas periodas.

Yra ir mano vaikų daržely Zipio programėlė. Geros temos, analizuoja vaikai. Tos programos pabaigoj yra tema apie netektis, tai vaikai vežami į "ekskursiją" į kapines smile.gif. Matas tada pirmą kartą koją į kapines įkėlė cool.gif .

A irgi iš tų, kuriai visi būreliai įdomūs ir viską nori išbandyti. Aš pati tokia pati buvau. Apskritai esam daug kuo su ja panašios, į ją žiūrėdama išgyvenu pakartotinai savo vaikystę smile.gif. Man ji dabar kaip 8-metė, atrodo gana brandi. Neseniai buvo apsirgusi, pati be problemų namie pabuvo. Buvau susitarusi su netoliese gyvenančia drauge kad nueis pas ją esant reikalui, bet neprireikė. Kad turėtų kokios naujos veiklos daviau jai naują knygelę "Paklydęs šuniukas". Tokia jau rimtesniam skaitymui, ne leliukinė, galvojau paskaitinės vieną kitą puslapėlį jei bus nuobodu. Grįžus klausiu kiek perskaitė, sako: "Visą" blink.gif. Formatas nedidelis, bet 128 psl ir piešinėlių minimaliai, vos vienas kitas. Ir taip, ir anaip paklausinėjau - panašu kad tikrai perskaitė, normaliai papasakot galėjo. Smagu kad taip lengvai jai su skaitymu ir rašymu. Brolį tai jau sunku priversti, nors gi irgi seniausiai pats natūraliai ir skaityt, ir rašyt išmoko, bet dabar visai nebetraukia schmoll.gif ... Bet užtai jau pats iš mokyklos namo pareina rolleyes.gif . Dar Timukas kiek ūgtels ir visai mano rankos atrištos bus smile.gif . Bet paskui tik spėk paauglius gaudyt... doh.gif.

Tai tiek žinių biggrin.gif . Ryt dar darbo diena, reikia eit miegot. Švęsim ryt Halloween'ą, o paskui atostogos assa.gif. Dabar jaučiuosi pagavusi normalų darbinį ritmą, tai atrodo kad nerasiu kur save padėt per atostogas smile.gif . Turim susiorganizavę šiokią tokią kelionę, kad tik vaikai sveiki būtų, nes paskutiniu metu vis pasirguliuoja pasikeisdami.
Atsakyti
smiltpeliuke, oho! Na tikrai A kaip vyresne mergaite! S vejavaike tokia dar visai, vienos nepalikciau ilgiau nei 15min. As net i tulika nueinu, tai J varineja sau, su zaisliukais zaidzia, o S tuoj baladoja i duris ir klausia kada iseisiu biggrin.gif ir knygeliu skaityt tokiu neturetu tiek kantrybes. As tokio amziaus visokius karlsonus ir pinokius skaiciau, man labai idomu buvo! O ji neturi tiek kantrybes. Labai savarankiska A, saunuole! I mokykla visiskai bus pasiruosusi zygiuot.

Su bendradarbe pasisnekam apie jos paauglius (15 ir 14m), tai man plaukai siausiasi doh.gif O kai as pradejau dirbt, dar vaikai jie buvo, pries 4 metus. Keista taip, eme ir uzaugo. Dar tiek ir is namu iskeliaus i univerus ar keliaut kazkur. Tai man iskart perspektyvoj mano vaikai blink.gif per greitai!!

smiltpeliuke, tikiuos ne kokia pavojinga salis unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biti atskrend: 26 spalio 2014 - 15:48
Sveikos smile.gif ,

Kas įlendat į FB, matėt, kad buvom per atostogas kelioms dienoms pabėgę į Romą. Pamanėm, kad prieš visas MB "gastroles" nusipelnėm kažko įdomesnio. Prieš pat išvykstant Timukui "pramušė" vėmimo virusas doh.gif , vėliau ir kitiems vaikams pasireiškė, bet nieko, kažkaip per daug kelionės nepagadino, gerai kad gana lengvai praėjo. Dabar jau vėl su nauja energija esam grįžę į kasdienį ritmą. Ryt išleidžiam MB į Lenkiją 2 savaitėms. Vaikai nesirgs, man miego netruks ir viskas bus gerai biggrin.gif .

Manau A tikrai mokyklai pasirengus, bet džiaugiuosi kad dar neina į pirmą klasę. Jautri rami mergaitė, didesnė emocinė branda tikrai nepamaišys, nėra čia kur labai skubėt. O ir dienos ritmas stipriai skiriasi nuo darželinio. Rytais keliasi 5.40, tai darže pilnai pučia pietų miegą, paskutinė atsikelia. Ir priešmokyklinės grupės programa gera, visokias įdomybes daro, laisvu laiku draugėms knygas skaito, daug piešia.

Bituk, aš su vyresniais kolegomis kaip tik neseniai irgi apie vaikus kalbėjau, tai sakė man kad po daugelio metų atrasiu didelį smagumą bendrauti jau su suaugusiais savo vaikais. Man gražu žiūrėti kai vaikai atvažiuoja juos aplankyti į LT, kartu visi gurkšnoja vynelį, vaikai pasakoja visokius bajeriukus iš savo praėjusių studentavimo laikų, tėvai išgirsta ko negirdėję biggrin.gif , visi smagiai pasijuokia. Paauglystę tai jau reiks kažkaip išgyventi, svarbu ryšio neprarasti, o paskui vėl savitas bendravimo smagumas atsiras, tikiuosi...

Kas norit vaikams naujos pramogos namie, paleiskite iš youtube just dance kids 2 šokių klipukus. MB pajungęs kompą prie TV, kad per teliką gali tuos video žiūrėt, tai M su A tiek šoka, kad dūmai rūksta, gražu žiūrėt!
Atsakyti