QUOTE(Egliukasz @ 2013 12 21, 19:41)
O ka jus darot?Leidziat vaikui toliau savo daryt?
neleidžiu, patraukiu, atitraukiu, bet vaikas to neužfiksuoja, manau per mažas.. net ir po tų puolimų išsigando , labai verkė, bet nurimęs vėl pas šuniuką traukia...
QUOTE(Vicious Vici @ 2013 12 21, 20:10)
-Būtent, šuo niekuo nekaltas, tai gyvūnas, dargi plėšrūnas su iltimis
--Nusodinti šunį ir užduchinti iš stresų aišku galima, galima ir išdresiruoti kaip cirke, kad tik prie kojos ir viskas, ir turėti tokį pasyvų robotuką, bet tai jau kraštutinumai.
Ir kaip tai suprasti:
bet visada nestovėsi šaliai ir nesužiūrėsi O kaip tada kitaip? Tegu auklėjasi patys? Tegu vaikas skriaudžia šunį pešiodamas, o tas kenčia kenčia, kol sukandžioja? Tai akivaizdu, kad jau turite to pradžią šeimoje ir
kas kaltas?
Ir šuo gali turėti savo narvą, kuris užsirakina ir vaikas neatidaro.
---Ir vaikas gali turėti maniežą kažkokį, iš kurio neišlipa, jei to reikia.
O kaip kitaip?
----Ir nežiūrėkite tų video internete ar tų pasakų kaip kiti vaikai šunis niurko,
kiša viską į gerklę, į akis ir pan. Nepamirškite posakio, kad ąsotis neša neša vandenį, kol trūksta. Taip ir šunies kantrybė gali vieną dieną trūkti. Pati matote, kad tokia partija namie: mažas vaikas ir šuo nėra superinė, todėl turite imtis visų atsargumo priemonių.
-auksaspalvis?

plėšrūnas?.. na taip su iltim, bet plėšrūnu tikrai nepavadinčiau... jis katę nuskiruastų nebent užlaižydamas negyvai
--na taip, aš kalta. iš nežinojimo, dėl to ir kreipiuos pagalbos...
--- šuniui gal ir taip, vaikui narvo namuose tikrai nebus
----kadangi maniškis taip nedaro (gal dar per mažas, kad sugalvotų, tai apie tai nesusimąsčiau... ačiū, kad atkreipėte dėmesį, kad gali nutikti ir taip...
QUOTE(JulciK08 @ 2013 12 21, 20:20)
Ir aplamai net jei šuo nieko ir nedarytų ir būtų labai gerai išauklėtas ir panašiai vis vien negalima be priežiūros palikti su mažu vaiku... Juk vaikai, kol dar nesuprantą, ką galimą, o ko ne, būna ir akytes bando pirštukais patikrinti ir panašiai... Tikrai vaikui leisčiau bendrauti su šuniu tik su suaugusiųjų priežiūra dėl abiejų saugumo... Nes ne tik vaikas gali skaudžiai nukentėti, bet ir šuo...
tokiu atveju aš nei į WC nueit negaliu, nei indų susiplauti... uždarytas šuo nepatinka ne tik šuniui, bet ir vaikui, reikalauja atidaryti duris. čia jau kaip teisinimąsi atrodo. auginčiau pitbulį, kitaip kalbėčiau, esu įsitikinus. tiksliau, neauginčiau tokio su mažu vaiku. tiesiog tas pasitikėjimas šuniui išaugo per laiką, o pirmą dieną paėmiau ir palikau likimo valiai. mačiau kaip elgiasi šuo ir mane tas tenkino. bet matyt, persipildė kantrybės taurė...
QUOTE(megeja @ 2013 12 21, 21:14)
>Kaip pasireiškia tas stresas?
>kaip minėjau, jis net kieme vienas nelika, iškart bėga prie durų ir praašosi įleidžiamas. nors lauke jam labai patinka, bet vienas nebūna. o namuose vienas kaukia, loja ir viską drasko. sakysite, kad truksta fizinio kruvio? šiuo gyvenimo periodu - taip. bet taip yra nuo pat šuniuko gyvenimo pradžios pas mus (antri šeimininkai būtent dėl šito elgiosio jo ir atsisakė). po dresūros trijų aktyvių valandų grįždavome namo:
1. jei mes namuose, šuo pusę dienos pramiega.
2. jei mes išeiname - lojimas, staugimas ir t.t. nesvarbu kiek pavargęs, jis taip elgsis iš paskutiniųjų.
esu įsitikinus, kad čia dėl baimės, kad mes niekada negrįšime...
ačiū Jums labai už nuosekliai išdėstytas mintis

gal tikrai boksas būtų sprendimas... tik bijau, kad šuo nepriimtų jo kaip bausmės... jei nenorės lįsti į jį? ar nuskriaudus vaiką (pastūmus, užgavus) galima siųsti "į vietą", t.y. į boksą?
QUOTE(Akela. @ 2013 12 21, 23:01)
turbut teisingiau nei megeja,neparasysiu,bet seip pasidalinsiu patirtim..
pries devynis menesius mes nusipirkom pirmaji suni gyvenime,turedami du mazus vaikus..perejom viska nuo beganciu koju gaudymo,ranku kandziojimo,iki grybstelejimo skaudziau uzgavus.pagrindine taisykle,kuri man padejo ivesti tvarka namuose-nepopinti sunio,nepopinti vaiku,niekada neprarasti pusiausvyros,kad nei viena puse nesuabejotu mano elgesiu ar zodziu.jei kaltas tik suo nubaudziu suni,jei kaltas vaikas[paeme kazka sunio,uzgavo skaudziai ir suo bande grybstelt],pirmiausiai vistiek baudziu suni[esu tos nuomones,kad suo turi zinot,kad vaikai man auksciau jo,ir bet kokioj situacijoj as stosiu uz vaikus],paskui baudziu/aiskinu vaikam.nes pas mus suo yra pilnateisis seimos narys ir nuo pirmos dienos vaikai zino,kad musti ar uzgauti suni negalima taip kaip ir broli,teti ar mama.
be to suo turi turet savo poilsio ir ramybes vieta,kai seimoj mazi vaikai geriausia yra boksas ar narvas.
pas mus yra narvas,vel gi vaikus nuo pirmos dienos auklejau,kad narvas suniuko namelis,kur jis nori pabut vienas,ir reikalui esant tiesiog grieztai uzdrausdavau eit ir lyst prie narvo.o kad suo per daug neisijaustu,ir neimtu gint narvo kaip savo teritorijos,kartais stebedama liepdavau eit vaikam atidaryt narva,ilyst i ji,prikelt suni,imt jo bliudus,zaislus,maista,zaist aplink narva,ant narvo stumdyt masineles ir pan.taip suo suprato,kad nors narve saugu ir gera,jis neturi teises jo gint nuo vaiku.
o pradet siulau nuo to,kad nepalikt vaiku ir sunio vienu nei sekundei.isivaizduokit,kad suo tai verdanti puode sriuba..su teisinga jusu prieziura ta sriuba virs ir isvirs,palikus vaika viena prie puodo,galbut viskas bus gerai,bet tik galbut..
ačiū už situacijos pasidalinimą

Jūsų situacija kiek kitokia, nes šuo atsirado šeimoje, kai jau buvo vaikai.. ir turbūt vaikai vyresni kiek nei metinukai.. jiems lengviau išaiškinti kas galima ir ko negalima... mano kleckutis dar nesupranta, kad kazkam skauda

as ir ant savęs mokau, kad ne mušti reikia, o glostyti.. suprantu, per vieną dieną neišmokstama....
iš tiesų tikrai stengiamės ir šuniu užsiimti, ir pažaisti, ir su vaiku jisai žaidžia. bet faktas, kad to dėmesio stipriai sumažėję atsiradus vaikučiui.. ir nuobaudų padaugėję.. jaučiasi nuskriaustas..

išlenda gal nuoskaudos? gal dažniau palepinti bent maistu?