Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos.Ruošiamės:)

QUOTE(saintlina @ 2014 02 13, 14:07)
ne, šitie saldūs nepasirodė. Bet pas mus jie tik į sriubas eina, nes kitokių moliūginių patiekalų nelabai kas valgo.

Na va, pagaliau radau likimo draugę biggrin.gif Tik sriubos, ir nieko daugiau.
O koks sriuboms tinkamiausias? Aš iki šių metų auginau tai, ką kaimynė padaigindavo. Šiais metais pati jau žiūrinėju. Radau, kad Hokkaido Orange tinkami (sriuba iš šių moliūgų yra viena skaniausių ir spalvingiausių, rašo). Panašu į teisybę??? g.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 02 13, 14:07)
ne, šitie saldūs nepasirodė. Bet pas mus jie tik į sriubas eina, nes kitokių moliūginių patiekalų nelabai kas valgo.

Dėkui. Na, reikia išbandyti... gal pamilsim kažkurį doh.gif
Papildyta:
QUOTE(yerena @ 2014 02 13, 14:13)
Auginu ir ne vien mėlyną ar žalią. Jų būna ir beveik juodos spalvos, ir raudonų/oranžinių. Bent jau pas mane žalieji didžiausi. Skoniu jie vienodi, tik odele skirias. Prie kokių turite priėjimą, tuos ir imkite. Jie nėra saldūs ir nenusaldėja laikui bėgant. Bėda su jais tik viena- baisiai dideli. Yra mini hubbardų veislės, dydžiu ir krūmo tipu panašūs į Hokkaido.


Dėkui 4u.gif Išbandysiu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(daimura @ 2014 02 13, 14:16)
Na va, pagaliau radau likimo draugę  biggrin.gif Tik sriubos, ir nieko daugiau.
O koks sriuboms tinkamiausias? Aš iki šių metų auginau tai, ką kaimynė padaigindavo. Šiais metais pati jau žiūrinėju. Radau, kad Hokkaido Orange tinkami (sriuba iš šių moliūgų yra viena skaniausių ir spalvingiausių, rašo). Panašu į teisybę???  g.gif


tas Hokkaido Orange ar nebus tas pat kaip Uchiki kuri? Kiek pamenu, Yerena minėjo, kad Hokkaido tas pats, kas Uchikiai.
Bet šitie pagulėję tampa saldūs, tai sriubai jau man nelabai tokie schmoll.gif Rudenį, kol nenusaldėjo, tikrai buvo super.

O dabar Yerena buvo rekomendavusios Burgess Buttercup. Bet neradau visgi, kur jų užsisakyt. Tai ėmiau ir užsisakiau Marina di Chiogga - sakė, šitie irgi bus sriuboms labai geri smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 13 vasario 2014 - 14:26
QUOTE(daimura @ 2014 02 13, 15:16)
Radau, kad Hokkaido Orange tinkami (sriuba iš šių moliūgų yra viena skaniausių ir spalvingiausių, rašo). Panašu į teisybę???  g.gif

Peržvelkite pirmąją žinutę: Sriuboms- butternut'ai, hokkaido, kabocha tipo.
Skonis- labai subjektyvus dalykas. Su laiku kai kurios veislės tampa saldėsnėmis tik dėl to, kad garuojant vandeniui (drėgmei), cukraus koncentracija moliūguose didėja. O ar patiks saldokas sriubos skonis- čia jau pačiai reikia išbandyti.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 02 13, 14:25)
tas Hokkaido Orange ar nebus tas pat kaip Uchiki kuri? Kiek pamenu, Yerena minėjo, kad Hokkaido tas pats, kas Uchikiai.
Bet šitie pagulėję tampa saldūs, tai sriubai jau man nelabai tokie  schmoll.gif  Rudenį, kol nenusaldėjo, tikrai buvo super.

O dabar Yerena buvo rekomendavusios Burgess Buttercup. Bet neradau visgi, kur jų užsisakyt. Tai ėmiau ir užsisakiau Marina di Chiogga - sakė, šitie irgi bus sriuboms labai geri  smile.gif

Aha, ant pokelio parašyta mažom raidėm, kad Uchiki. Na gerai, šitie tiks vasaros pabaigos ir rudens sriubai, o tada reiks ieškot tų rekomenduotų. Dėkui 4u.gif
Atsakyti
Saintlina, tas pats Hokkaido=Uchiki Kuri= Red Kuri= Potimarron.
Marina tinka sriubai, tik spalva bus purvina geltona-žalia.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 02 13, 14:32)
Marina tinka sriubai, tik spalva bus purvina geltona-žalia.


nu va, vėl naujiena blink.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 02 13, 15:52)
nu va, vėl naujiena  blink.gif

biggrin.gif minkštimas yra geltonai oranžinis, bet poodinis sluoksnis yra žalsvas, ir to žalsvumo ne 1 mm. Skoniui tas įtakos neturi. Jei norisi ryškiai geltonos spalvos- įberkite ciberžolės.
Atsakyti
Yerena, o teko auginti "SUMMER CROOKNECK"?
Jis tikrai toks krūminis ir be galo skanus kaip rašo? bigsmile.gif
user posted image
Atsakyti
Cha, šiandien medžioklė sėkminga biggrin.gif
Yerena, aš nupjaustau žievę Marinoms, sriuba ryškiai geltona.
Austrijoj šiemt teko ragauti moliūgų sriubą su obuoliais ir kedro riešutais. Fantastika thumbup.gif Namuose dariau, aišku nebuvo tos fantastikos, bet vis tiek labai skanu ax.gif Bet čia jau šeimininkės problema blush2.gif
Moliūgo tarkuoju į kotletus, netikrą zuikį-visi galvoja, kad morkos ir niekas bambėti nedrįsta smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo NERA: 13 vasario 2014 - 15:41
QUOTE(madmuazele @ 2014 02 13, 16:32)
Yerena, o teko auginti "SUMMER CROOKNECK"?
Jis tikrai toks krūminis ir be galo skanus kaip rašo? bigsmile.gif

Šitie iš cukinijų šeimynos. Tokių neauginau ir neplanuoju, nes geltonos spalvos (neskanu valgyti). Bet turėjau tokius butternut kažkokius H1, vienas prie vieno. Jie tikrai krūminiai, nes visi summer squash yra krūminiai. Ir dar radau apie juos: :...Yellow crookneck squash are generally harvested immature, when they are less than two inches in diameter, since the skin toughens and the quality degrades as the squash reaches full maturity...". "...Skin becomes bumpy and warted on large fruits...", "...Delectable at 6" long".
Atsakyti
QUOTE(NERA @ 2014 02 13, 15:41)
Austrijoj šiemt teko ragauti moliūgų sriubą su obuoliais ir kedro riešutais. Fantastika thumbup.gif Namuose dariau, aišku nebuvo tos fantastikos, bet vis tiek labai skanu ax.gif Bet čia jau šeimininkės problema blush2.gif

Na na.. plačiau prašom bigsmile.gif

QUOTE(yerena @ 2014 02 13, 15:49)
Šitie iš cukinijų šeimynos. Tokių neauginau ir neplanuoju, nes geltonos spalvos (neskanu valgyti). Bet turėjau tokius butternut kažkokius H1, vienas prie vieno. Jie tikrai krūminiai, nes visi summer squash yra krūminiai. Ir dar radau apie juos: :...Yellow crookneck squash are generally harvested immature, when they are less than two inches in diameter, since the skin toughens and the quality degrades as the squash reaches full maturity...". "...Skin becomes bumpy and warted on large fruits...", "...Delectable at 6" long".

Oi ne tada.. tikrai nespėsiu rinkti...
Atsakyti