Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę 8

QUOTE(Kvaksytė @ 2014 01 06, 23:39)
Arizona, Man tai biskiuka baisiai atrodo ta didele spinta kur išsišokus pas jus. Aš pas save virtuvėj irgi labai bijojau kad taip atrodys. Nu tosk griozdas vidury patalpos. O jums ten į tą nišą neišeina jos kišti? čia tiesiog palikti tuščia?

drinks_cheers.gif
Didele patalpa, net neabejoju, kad galima rasti kita sprendima. O jei ta spinta i priesinga puse kelti? Stalui tikrai vietos lieka, gal ir galima kitu kampu ji statyti, palei trumpaja siena.
O siena, kur durys, tegu lieka tuscia. Nes atidarai duris, pasuki i kaire ir pats spintos krastas issikises.
Atsakyti
QUOTE(Žalia Rūta @ 2014 01 07, 00:27)
drinks_cheers.gif
Didele patalpa, net neabejoju, kad galima rasti kita sprendima. O jei ta spinta i priesinga puse kelti? Stalui tikrai vietos lieka, gal ir galima kitu kampu ji statyti, palei trumpaja siena.
O siena, kur durys, tegu lieka tuscia. Nes atidarai duris, pasuki i kaire ir pats spintos krastas issikises.


Jei cia apie mano virtuve, tai man ta siena kur tos spintos labai nejauki tuscia, o be to, kaip minejau noriu tureti daug vietos pasideti viskam, o ir siaip daugiau sienu nera prie kuriu butu optimalu statyti saldytuva, nes musu virtuve vieni langai biggrin.gif Zinokit viska padarius, kaip as pateikiau, tos vietos ir taip normaliai lieka, daugiau nereikia. O stalas dabar stovi prie 3.6 m ilgio vitrininio lango, niekur jo geriau nepastatysi.

Dar paminesiu, kad virtuveje yra dvejos durys, tos kurios matosi foto (kaip vadinu tarnybines), o kitos toje sienoje uz stalo galo. Ten bus kaip ir atvira nisa, tik pasidarysim stumdoma pertvara is dvieju daliu, uzdaroma (sustumiama) esant reikalui. Pro ta nisa patenkama tiesiai i svetaine.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arizona: 06 sausio 2014 - 23:59
Desimtukas klausimelis ax.gif Ar ant dvigubo gipso sienu galima kabint virtuves baldus?
Atsakyti
QUOTE(radviliux @ 2014 01 06, 22:45)
Labas vakaras,

Atėjau čia ieškodama pagalbos savo naujos virtuvės kūrimui, nes su vyru padiskutuoti šia tema galiu nedaug, o mama rekomenduoja prisidaryti kuo daugiau spintelių smile.gif

Taigi, mūsų virtuvė atskira nuo svetainės patalpa. Dar neišvedžioti nei vamzdynai, nei elektra, vadinas, galima pradėti beveik "nuo balto lapo" smile.gif

Virtuvės matmenys nedideli - 3.3 x 3.1 m. Mąstau apie L formos virtuvę, bet reikia joje patalpinti ir staliuką pusryčiams, gi nebėgsi ryte su kavos puodeliu i kitą kambarį prie valgomojo stalo  rolleyes.gif
Dar galvoju apie salą, tokiu atveju nebereiktų ieškoti stalui vietos, bet ar tokių matmenų virtuvė nepermaža salai?
Įkeliu ir planelį, kaip patalpoje išdėstyti durys bei langai. Gal kas nors pames kokią įdėją? Būčiau dėkinga 4u.gif

user posted image


kaip suprantu tai musu virtuves panasios, tik musu 3*4 ...ir suvedziot vamzdynai, tiesiog darysim remonta, ir sprendziam ta pacia dilema, KAIP ??? laukiam meistrelio,gal ka patars, tik mano begalinis noras, spinteles iki pat lubu, nes turiu l.daug rakandu virtuviniu, ir noriu kad butu viskas sudestyta, o ne kazkur uzkista ir pan.
prie lango mastom apie virtuviny kampa, nes l.daug laiko praleidziam virtuvej ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Wiktoo @ 2014 01 06, 22:06)
gal kas pakonsultuotų? patartų?smile.gif

patarciau i googla vesti spalvu kodus ir ieskot tokios virtuves. Nes be galo sunku issirinkt plokste is popierines paletes. Mano pirminis issirinktas variantas buvo totaliai nesamoningas, kai pamaciau realia virtuve kompe doh.gif . Teko is naujo rinktis, tada vedziau kodus, ieskojau virtuviu ir supper, sprendimas nenuvyle thumbup.gif . Nors popierinej paletej i ta spalva net nebuvau zvilgtelejusi.
Spalva realiai bus tamsesne nei popieriniam variante 4u.gif
Blizgi plokste tikrai didina erdve, prieziura puiki ir kas svarbiausia, virtuve tampa visai nematoma, tai ypac aktualu, jei virtuve bendroj erdvej.
Baltos spalvos nereikia bijoti. Pati bijojau, bet galejau ir nebijot. Nors dabartine spalva esu labai patenkinta smile.gif . Manoji vos i pilkuma, bet visi ateje sako, kad balta. Stalvirsis artimiausias azuolui, nors gavosi kiek per sviesi. Bet nieko neradau panasesnio. Tarp spinteliu desim irgi stikla, tik dar nedaejom iki jo doh.gif
O jusu koks stilius? Jeigu bijot blizgios plokstes?
Atsakyti
QUOTE(kristinka_2010 @ 2014 01 06, 21:23)
Turite sitiek vietos.. du valgomieji stalai! Tikrai ta mazaji ismesciau ir daryciau virtuve su sala prie kurios galima prisesti pavalgyti.. gerai pagalvokit! Pabandykit pasideliot.

Aš irgi taip daryčiau... ir pasidariau cool.gif, bet, kaip rašė Kvaksytė :
QUOTE(Kvaksytė @ 2014 01 06, 14:45)
Oj ne mums netinka variantas su vienu stalu biggrin.gif Nes mūsų draugų kompanija didelė labai ir didelis stalas būtinas. Valgomo stala planuoju tikrai nemažiau 12 vietu. Šiaip viskas priklauso tikrai nuo būdo. Puikiai žinau kaip dažnai vyksta pas mus susitikimai ir kokio pobūdžio jie būna, tai man didelis valgomo stalas būūūūtinas. O virtuvinis stalas irgi būtinas, nes kasdien prie valgomo stalo nevalgysi, vaiukai gražias kėdes nuterlios biggrin.gif

... taigi, poreikis yra toks 4u.gif .
Pas mus irgi didelės kompanijos susirenka, galbūt ne taip dažnai, kaip pas Kvaksytę. Gal ten būna sekmadieniniai pietūs, ar visus giminaičių/draugų gimtadienius mėgsta kartu švęsti, o kadangi žmonių daug, tai ir progų daug biggrin.gif.
Man tik gaila šeimininkės, kad jin turi savo virtuvę/valgomąjį daryti daugiau dėl svečių poreikių, nei dėl savo unsure.gif . Bet gal žmogui patinka nuolat turėti svečių ir suteikti jiems visus patogumus smile.gif .
Aš anksčiau irgi galvojau, kad pas mane būtinas didelis stalas, tačiau laiku susiprotėjau... Dabar turime 6-vietį stalą, pasididinantį iki 8 vietų, nes kam man tas 12-vietų griozdas namuose? g.gif Jeigu būna didelės progos su daug svečių mes linkę nuomotis patalpas/kavinę/salę, o ne namuose sėdėti prie stalo unsure.gif . Namuose susibūrimai vyksta kur kas šilčiau - švediško stalo principu. Karštus patiekalus taip, valgom prie stalo, tačiau nebūna taip, kad būtinai visiems vienu metu reikia prie jo susėsti schmoll.gif . Pavyzdžiui vaikams šimtas metų iki mūsų balių, jie linksminasi kitaip - ir neverčiam sėdėt prie stalo rankikes sudėjus smile.gif .
O sala - kažkas tokio wub.gif . Net kai pusbario kėdžių neturėjom, visi stoviniuodavo aplink ją. O dabar ir kėdutės yra, tai išvis thumbup.gif . Kaip magnetas visus traukia doh.gif . Niekas iš pažįstamų ir giminių salos virtuvėje neturi... smile.gif .
Kvaksyte, Jūs klausykit savo širdies, nenorit-nedarykit - Jūs geriausia žinot savo poreikius drinks_cheers.gif . Bet, kad jau įkėlėt savo planus, tai ir teškiam savo pamąstymus blush2.gif . Tiesa, kokias gražiąsias kėdes planuojate dėti, kad bijote nuterliojimų? Realiai mąstant, juk nebus užtverta ta vieta su didžiuoju stalu nuo vaikų, jei jau bus lemta, tai nuterlios ir taip - jie sugeba lotuliukas.gif .


Papildyta:
QUOTE(Chill! @ 2014 01 06, 22:40)
Sveikutės.

Ojėj, laikas atėjo rimčiau planuoti virtuvę.
<...>
Ką manot? Kaip išdėstymas?

Viskas man duag maž normaliai atrodo. Tikrai nestumčiau viryklės į dešinį kraštą, kaip siūlė Kvaksytė, galbūt tik stumtelt kiek būtų galima ją dešiniau sukeičiaun vietomis siauresnį stalčių bloką su platesniu unsure.gif . Viryklė prie pat krašto negerai schmoll.gif .
QUOTE(Chill! @ 2014 01 06, 22:40)
Aš LAAABAI norėjau dėti kaip čia yra pirmojoj žinutėj temos parodyta idėja - kriauklė, darbastalis ir dujinė vienoj eilėj, o prie kitos sienos statyti šaldytuvą su dviem aukštom spintelėm šaldytuvo aukščio, tačiau nebebūtų vietos stalčiams, nes po kriaukle šiukšlinė - poto indaplovė, ir po virykle būtų orkaitė.. O aš taip mėgstu stalčius, mėgstu laikyti lėkštes ne viršutinėj spintelėj o stalčiuose, puodus, keptuves..

Tai ir nesupratau, kodėl Jūs negalite pasidaryti Gabby_jz varianto g.gif . Juk ten yra vietos stalčiams, nes šaldytuvas, orkaitė ir indaplovė perkelti prie dešinės sienos 4u.gif
QUOTE(Kvaksytė @ 2014 01 06, 22:59)
Nu žinokit kuo daugiau man sako apie tą salą tuo labiau aš jos nenoriu biggrin.gif noriu matyti visą šeimyną prie stalo, o mūsų kol kas keturi, bet bus daugiau manau smile.gif Nu neįsivaizduoju kaip būtų patogu prie salos su šeimyna valgyti. nei pasidengsi gražiai nei ką biggrin.gif nu nenoriu. Ir patinka man ta erdvė virtuvės.

Na, Jums nieks ir nesiūlė atsisakyti stalo 4u.gif .

QUOTE(Arizona @ 2014 01 06, 23:26)
Visu 100proc. pritariu jusu nuomonei. Tikrai darykite taip, kaip jums atrodo. As savo situacijoj darysiu lygiai kaip jus ir negalvoju kas ka pasakys. Pas mane virtuvej irgi bus tik stalas su kedem, nedarysiu jokio baro, nes su vaikais nesamone. Tik isejus is virtuves velgi stoves atskiras valgomojo stalas su kedemis svetaineje smile.gif

Sala - tai ne baras 4u.gif


Papildyta:
QUOTE(Arizona @ 2014 01 06, 23:26)
Ilgai skaiciau sia tema ir pribrendau savo virtuves planeliui. <...>gal kas tures pastabu del pacio baldu isdestymo):

Man ta ūkinė spinta su šaldytuvu kaip prielipas atrodo unsure.gif ... Gal pabandyt suorientuot kažkaip taip:
user posted image

ar taip:
user posted image

Tai nebūtinai ūkinė spinta turi būt pasukta - ją kažkur kitur kelt, o toj vietoj (11,9,10) tik apatinės spintutės - kaip pussalė gaunas... unsure.gif . Nebūtina prie jos daryti sėdimas vietas, tai gali būti tiesiog darbastalis atsisukus į šeimą/svečius, o ne įlindus į kampą ax.gif . Sakot ta siena Jums atrodo tuščia g.gif . Kad ją užpildyt, nereikia užstatyti didelės spintos, galima ir paveikslą užkabint, ar sieną dažyti kita spalva, ar tapetuoti, ar dar kokią detalę sugalvot.
Ar svetainė bus atskira? Labai gerai Kvaksytė padarė kartu su virtuvės planu įkeldama ir visos erdvės planą - tada aiškiai matos kas ir kaip, galima daugiau komentarų/pasiūlymų sulaukt 4u.gif

QUOTE(radviliux @ 2014 01 06, 23:45)
Atėjau čia ieškodama pagalbos savo naujos virtuvės kūrimui,
<...>
Dar galvoju apie salą, tokiu atveju nebereiktų ieškoti stalui vietos, bet ar tokių matmenų virtuvė nepermaža salai?

Salai virtuvė mažoka... Galima iš bėdos pabandyt pussalę padaryt kažkaip taip:
user posted image
bet sėdimos vietos gaunas nelabai patogios - per mažai erdvės joms. Ką dar galima patarti matan Jūsų baltą lapą g.gif ... išties tik Jūs žinote savo poreikius, susidėliokit kažkaip... tada komentuosim wink.gif. Gal taip:
user posted image
... o gal tik I formos virtuvė ir staliukas prie lango g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mrs.B_ @ 2014 01 06, 15:43)
padarius toj pusej stalvirsi irgi 60 cm prarandama is viso darbo zona tarp virykles ir plautuves. ir tokioj mazoj virtuvej kaip mano si, daryti antra stalvirsi 60cm butu absurdas... be to prie jo yra iejimas i virtuve, kur kairiau jo turejo buti stalas, tai platesnes spinteles automatiskai uzstotu patogu iejima i virtuve. aisku kol stalo nera, tai ten platu, nes tik kampe stovi saldytuvas.

Visiškai sutinku su Jumis drinks_cheers.gif . Tačiau anksčiau buvo įkelti plautuvių montavimo pavyzdžai ir Jūsų variantas parodytas kaip netinkamas, tačiau ten nueinantis stalviršis buvo parodytas būtent 60cm. O paskui sekė komentarai, kad turi taip susimontavę plautuves ir jokių nepatogumų nepatiria... bet jie yra klaidinantys, nes tikriausia nueinantis stalviršis taip pat yra 40cm... Todėl reikėtų visas detales pateikti iškart mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveiki ir asnoreciau prisijungti prie Jusu temutes, kuriant virtuve. Siaip susikuriau ka mazdaug isivaizduoju IKEA programeleje, bet kazkaip neleidzia man nukopinti paveiksleliu, gal galetumete patarti kaip nukopinti paveikslelius is tos programos, siaip issisaugojau viskas o.k., bet nukopinti neleidzia nei 2D nei 3D?
Atsakyti
Darykit print screen ir paskui talpinkit Paint programoj, apkarpykit ir kelkit čia wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Arizona @ 2014 01 06, 22:43)
Toje spintoje/ose, butu imontuojamas saldytuvas (arciau lango) ir einant link duru tokia kaip ukine spinta. Noriu tureti daug vietos pasidejimui smile.gif Tos sienos tuscios palikti nenoriu, be to ten vis tiek esu numaciusi, kad stoves saldytuvas, o vienas jis nei sis, nei tas. I nisa kisti nenoriu, nes tada tas kampas man nepatiktu, noriu butent indaploves tam kampe ir virsuj pakabinamu spinteliu. Be to jei ta siena plika, man per daug erdves ir neisnaudoto ploto. Virtuve kazkur apie 20kv.


Man ta ūkinė spinta su šaldytuvu irgi atrodo griozdas. Kisčiau juos į nišą. Gal net toje ūkinėje spintoje padėčiau orkaite.
O jei nesinori palikti tos sienos plikos ir yra noras turėti vietos pasidejimui, tuomet gal indauja atliktų tokią funkciją.
Turit gan didele virtuve, bet neverta jos uzgriozdinti ant tiek baldais.


Atsakyti
AciuJums Juodai uz patarima imetu ka pavyko padaryti su esamomis IKEA galimybemis, arba aisku su per mazomis savo ziniomis smile.gif
user posted image
user posted image
user posted image
Taitiek tos mano virtuveles, kadangi orkaite irkaitlente nusprendziau kisti i kampa, nelabai su IKEA programa man tas pavyko normaliai padaryti doh.gif Taipat kitame kampe gavosi nesamoningas issikisipas spintutes kampines, nes prie kairessienostiek virsuje,tiekapacioje norisi daryti man siauras spintutes. Taippat indaplovepilka isejo,nes siaurai 40 cm,man neleido uzdeti toki pati fasada kaip ant visu spintusiu,sviesu filingini. Dar mastau desinejenuo saldytuivo ar daryti spintutes virsuje stiklinemis durelemis ir tada galvoju koki gratrauki deti,gal su tomis spintutemis nueiti i kampa ir tada gartrauki kampe daryti imontuojama i spintutes,kuriois vis nesimatytu? Taippat prie sitos sieneles desineje,kur stovi juoda konsole planuoju komoda statyti kazkokia is kitos serijos nei virtuvinis komplektas,virs jos veidrodi ir siaip ant jos kazka grazaus pastatyti. Tai tiek, kaitalioti nelabai cia ka per daug iseina, nes isvesti jau vamzdziai plautuvei,salia jos indaplove aisku,ortakis ventiliacijos isvestas salia esamo saldytuvo, tai dar iki kampo eitu nuvesti bet i kita puse lango jau nelabai doh.gif Tenka taikytis prie esamos situacijos. Labai lauksiu Jusu minciu ir pastebejimu.
Atsakyti
Va, pabandžiau, kaip mokėjau pasispalvinti savo gartraukio konstrukciją blush2.gif . Esmė ta, kad per visą svetainę statmenai nueina irgi toks pat balkis, kurį galvotumėm tokia pat spalva apdirbti. Įkelsiu dabar natur, baltai ir tamsiai- beveik kaip sala spalvų variantus. Sakykit savo nuomones g.gif .
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Svetainėj dabar stovi tamsiai rudos/šokoladinės sofos, bet ateitį galvojam jas keisti, norėčiau šviesių/baltų... nežinau ax.gif
Atsakyti