Įkraunama...
Įkraunama...

****Jūrų kiaulytės****

Kviečiu visus kurie augino, augina ir ruošiasi auginti šiuos nuostabius padarėlius – jūrų kiaulytes, diskutuoti toliau.

56-oji tema biggrin.gif

user posted image

Jūrų kiaulytė – tai toks gyvūnėlis, kuris labai gerai jaučiasi žmogaus namuose. Jūros kiaulytei nereikia daug priežiūros. Labai mėgsta būti ant rankų. Jos labai prisiriša prie savo šeimininkų ir juos atpažįsta. Su jūros kiaulyte kiekvienam malonu pabendrauti, o žaisti – gali ir mažiausias vaikas. Jūros kiaulytė visiškai nesugeba kautis, net ir gresiant rimtam pavojui. Ji žino tik du gynybos būdus: arba greitai sprukti, arba sustingti ir laukti, gal priešas išsigąs. Todėl šis žvėrelis yra idealus vaiko draugas ir neverta baimintis, kad aštrūs dantys bus panaudoti savigynai. Tai atrodo nesuprantama, ypač stebint kiaulyčių tarpusavio santykius. Patelės puikiai susitvarko su per daug įkyriais patinais – iš tikrųjų nekanda tačiau neblogai įsikimba į plaukus. Dažnai užtenka tik parodyti dantis. Taip pat jūros kiaulytės nekanda ir kitų gyvūnų. Didesnė nesantaika galima tarp dviejų vyresnių patelių, kurios prieš susitikdamos gyveno atskiruose narveliuose.

Jūros kiaulytė kilusi iš Pietų Amerikos, tiksliau Peru priekalnėse, sausose vietose. Laisvėje gyvena nedideliais būriais. Tai - tolimi voverės giminaičiai. Jūros kiaulytėmis jas vadina dėl to, kad jos atvežtos iš už jūrų, o kvykia kaip kiaulytės. Jūros kiaulyčių labai išsivystęs bandos jausmas, jų mažyliai ilgai neatsiskiria nuo šeimos.

BENDROJI CHARAKTERISTIKA

Jūrų kiaulytės ilgis 24–30 cm. Suaugusios patelės sveria 600–900 g, patinai — 900–1500 g. Gyvena žvėreliai 8–10 metų. Jūrų kiaulytės išvaizda labai – savotiška. Didelė galva, bukas snukutis, apvalios ausys. Uodegos visai neturi. Gyvūnėlio priekinės kojos su keturiais pirštais, užpakalinės – tik su trimis.
Jūrų kiaulytės, ilgą laiką veisiamos nelaisvėje, labai pasikeitė. Dabar jų kailiuko spalva nepaprastai įvairi – sunku rasti du vienodus gyvūnėlius. Dažniausiai pasitaiko dėmėtų: baltų, juodų, rudų, geltonų įvairaus dydžio ir formos dėmės atrodo labai puošniai. Būna ir vienspalvių – juodų, rudų, baltų. Visiškai baltos su raudonomis akimis vadinamos albinosėmis. Nelaisvėje selekcininkai išvedė labai daug įvairių dekoratyvinių jūrų kiaulyčių formų: glotniaplaukių, ilgaplaukių, verpetuotų, sukūriuotų, garbanotų ir kt.
Šeima skirstoma į du pošeimius, iš viso apie 20 rūšių:
• Pošeimis. Caviinae:
o Kavijos, arba jūrų kiaulytės (Cavia)
o Galėjos (Galea)
o Kalninės kiaulytės (Microcavia)
o Mokos, arba uolinės kiaulytės (Kerodon)
• Pošeimis. Dolichotinae:
o Maros (Dolichotis)

Abisinijos(verpetuota) jūrų kiaulytė turi verpetus. Pagal visas taisykles ji turi turėti keturis verpetus ant nugaros, keturis aplink pasturgalį ir po du prie pečių. Jų kailis neužauga ilgesnis nei keturi centimetrai, bet jas reikėtų šukuoti kartą per dieną.
Peru(karališkoji)jūros kiaulytė turi labai ilgą kailį, šią rūšį veisė daugiau, kaip 100 metų, jos kailiuką tektų pašukuoti nors kartą per dieną. Angliškoji(paprastoji) tai dažniausiai auginama jūros kiaulytė. Jos kailis dažniausiai būna: baltas, rudas, juodas, margas ir su įvairiais rudais atspalviais.
Himalajinė jūrų kiaulytė turi šviesų kailį ir juodas galūnes kailio spalva dažnai priklauso nuo gyvenamosios vietos temperatūros. Jei yra šalta jos kailis tamsėja.
Daniškoji jūrų kiaulytė yra retesnė. Jos kailis yra tamsus, ji turi baltą dėmelę ant nosies ir baltą plėmą ant nugaros.

Į KĄ REIKĖTŲ ATKREIPTI DĖMESĮ, PERKANT JŪRŲ KIAULYTĘ:

Akys turėtų būti ryškios ir švarios.
Nosytė turėtų būti švari.
Viršutiniai priekiniai dantys turi iš dalies uždengti apatiniuosius ir juos liesti.
Kailiukas turi būti glotnus, minkštas ir švelnus.
Letenos turi būti lanksčios ir gerai išsivysčiusios.
Kūnas turi būti lankstus ir gerai išsivystęs.
Užpakaliukas turi būti švarus.
Paprastai jūrų kiaulytė turėtų būti budri, judri ir atrodyti sveika bei savimi pasitikinti.

ĮKURDINIMAS NAMUOSE

Parsinešę naująją įnamę, nesivaikykite po butą, nemaigykite kūnelio, negąsdinkite baikščios būtybės. Pasikeitusi aplinka ją baugina. Apie porą dienų kiaulytė studijuos aplinką ir jus. Jūros kiaulytės gyvena 6-8 metus. Trumpinkite jai nagus, pašukuokite kailiuką, stebėkite išmatas - ar jos nepasidarė skystos. Skystos išmatos yra blogos žarnyno veiklos išdava, tokiu metu neduokite jokio “žalio” maisto, jei tai nepadeda, kreipkitės į veterinarą. Jokiu būdu kiaulytės nemėtykite, neduokite šlapios ir pakelėse augančios žolės, neleiskite pirmomis dienomis prie jos kitų gyvūnų. Supažindinkite palaipsniui, laikydami rankose, ramiai kalbindami.
Jūrų kiaulytė – stambus gyvūnas, todėl ir narvelis turėtų būti didelis. Be to, juo didesnis narvelis, juo geriau jame jausis jūsų augintinis. Patys mažiausi narvo ar akvariumo matmenys būtų tokie: ilgis – 60 cm, plotis – 40 cm, aukštis – 40 cm. Tokio aukščio pakanka, tik svarbu, kad jo ilgis ir plotis nebūtų mažesni už pateiktus matmenis. Geriausiai laikyti metaliniuose narveliuose plastmasiniu dugnu. Tai labai patogu valant jų būstą. Geriausias kraikas – pjuvenos. Į narvelio dugną jokiu būdu negalima tiesti laikraščių ar žurnalų. Jūrų kiaulytei patinka viską graužti, kramtyti, todėl prisikramčiusi popieriaus gali nugaišti. Laikraščių ir žurnalų popieriuje yra daug kenksmingų chemikalų, nuodijančių gyvūnėlio organizmą. Pjuvenos gerai sugeria drėgmę ir nekenkia kiaulytės sveikatai. Jas reikia stengtis keisti kasdien. Tada nebus galimybės atsirasti specifiniam kvapui. Plastmasinis narvelio dugnas išplaunamas. Tik venkite aštrių cheminių ploviklių!
Jūrų kiaulytės jautrios šalčiui, bijo drėgmės, todėl narvelį statykite ramesnėje, apsaugotoje nuo skersvėjų vietoje.


user posted image
AUGINIMAS, PRIEŽIŪRA, MITYBA

Šie žvėreliai aktyvūs dieną. Pirkti geriausia 6-8 savaičių jūros kiaulytę, ji turi sverti ne mažiau kaip 220-280 g. Nerekomenduojama šių gyvūnų pirkti rudenį ar žiemą - tik vasarą. Galima išmokyti keleto komandų, pavyzdžiui, atbėgti pašauktai vardu.

Šeriame šiuos žvėrelius saikingai, geru, vitaminingu maistu. Pagrindinę jūrų kiaulytės maisto raciono dalį turėtų sudaryti specialus sausas ėdalas. Pašarą reikia duoti sunkioje molinėje lėkštutėje, kad jos neapverstų. Taip pat jas galima maitinti specialiais grūdų mišiniais, grūdais (sausais ir daigintais), žaliu maistu (salierais, špinatais, krapais, petražolėmis, dilgėlėmis (džiovintomis), liucerna, dobilais, kraujažolemis, jaunais kiaulpienių lapais), daržovėmis (agurkais, morkomis (galima duoti ir daržovių lapus), pomidorais, brokoliais, salotais, kopūstais (dideliais kiekiais bus pilvo išpūtimas), moliūgais, pipirais (raudoni, geltoni, žali), burokais (galima ir lapus), topinambais (šakniavaisis ir lapai), aguročiais, kukurūzais (galima ir lapus), žiedinio kopūsto lapais), vaisiais (obuoliais, bananais, kriaušėmis, braškėmis, džiovintomis erškėtuogėmis, kiviais, mandarinais, vynuogėmis (be kauliukų ir odelės), apelsinais, arbūzais, melionais). Vasarą galima duoti žalios žolės (šviežios, sausos, nesukaitusios) ar tiesiog leisti gyvūnui pasiganyti pievoje, žiemą – šieno. Žiemą jūrų kiaulytei reikia duoti daigintų grūdų, želmenų (ypač nėščioms). Draudžiama duoti žalią bulvę! Jūrų kiaulytę reikia šerti 2-3 kartus per dieną tuo pačiu laiku. Maisto duodama tiek, kiek kiaulytė suėda iki sekančio maitinimo. Ryte geriau šerti daržovėmis, grūdiniu maistu, vakare – šienu. Maisto raciono pavyzdys parai:40-50 g specializuoto grūdinio maisto, 40-50 g daržovių (morkos, agurko, kopūsto gabalėlių), 50 g šieno, 0,5 g spec.druskos, o žiemą dar 2-3 lašai žuvų taukų, neriebios varškės.
Visais metų laikais pridėti mineralinių maisto papildų ir vitaminų! Nėščioms ir maitinančioms jūrų kiaulytėms galima į pašarus įmaišyti pašarinių mielių, vitaminų. Naujo maisto į žvėrelio racioną įvesti po truputį; tuo pačiu stebėti gyvūnėlį, jo savijautą. Nekokybiškas pašaras, kaip ir staigūs raciono pokyčiai, gali sukelti virškinamojo trakto sutrikimus. Nuolat augantiems dantims galąsti duoti medžių šakelių, kreidos arba specialios druskos. Narvelyje taip pat turėtų būti speciali girdykla su vandeniu, kurį reikėtų keisti kuo dažniau (geriausiai – kiekviena dieną).
Veterinaro Dariaus sudaryta mitybos lentelė
http://vetgydykla.lt..._...7&Itemid=57

Žmogaus namuose kiaulytei geriausia gyventi specialiame narvelyje, kuris turėtų būti pakankamai erdvus, kad gyvūnas galėtų laisvai judėti. Narvelis turi stovėti saulėtoje vietoje, kur nėra drėgmės ir skersvėjų. Narvelio dugną geriausia iškloti specialiomis pjuveninėmis granulėmis, kurios puikiai sugeria drėgmę ir kvapą , arba pjuvenomis, kurias reikėtų keisti bent kelis kartus per savaitę. Gyvūną galima retkarčiais išleisti palakstyti po kambarį narvelio duris paliekant atviras, tačiau reikėtų prižiūrėti, kad kambaryje nebūtų laidų, kuriuos gyvūnas galėtų perkąsti. Jūrų kiaulytės yra gana baikštūs ir slėptis mėgstantys gyvūnai, todėl į narvelį galima įdėti specialų namelį kiaulytei, dėžutę ar tiesiog pridengti narvelį medžiagos skiaute.

user posted image
Optimali oro temperatūra 18-20 laipsnių šilumos.

Jūrų kiaulyčių, ypač ilgaplaukių, kailiuką reikėtų bent retkarčiais iššukuoti, taip pat trumpinti nagus.

Kiaulytės nepatartina maudyti, tik stipriai susitepus arba užsikrėtus kokiais nors parazitais, galima išmaudyti ir išdžiovinti su fenu.

Dėl karšto oro jūros kiaulytes gali ištikti šokas, jos gali net samanę prarasti. Pirmai pagalbai reikėtų ją apšlakstyti vandeniu.

user posted image

VEISIMAS

Nors jūros kiaulytė priklauso graužikų šeimai, kuri pasižymi greitu dauginimuisi, jų nėštumo laikotarpis tęsiasi net 65 dienas. Jūros kiaulytė pilnai subręsta 5-8 mėnesių. Gerai prižiūrimos patelės per metus gali susilaukti keturių vadų. Atsiveda iki 6 jauniklių. Dažniausiai gimsta 2 nuostabūs naujagimiai, jau atsimerkę ir plaukuoti, turi visus dantis ir dar tą pačią dieną paragauja ką valgo mama. Motinos pienu žindo apie 3 savaites.
Neporuoti vyresnių nei 3 metų patelių ir vyresnių nei 5 metų patinų.

Mūsų forumiečių patirtis:

Prie gimusių mažylių geriau kelias valandas nesiliesti, ramiai stebėti. Gimdymo liekanas reiktų pašalinti atsargiai, su pirštinėm, kad mama neužpyktų ant mažylių pajutus žmogaus kvapą. Mamos irgi geriau kelias paras į rankas neimti, kol atlėgs gimdymo prisiminimai ir visi gimdymo takeliai sugrįš į vietas. Jau antrą parą mažyliai ragauja ir kieto maisto, žolytės, agurkėlio...
Jei nutiko nelaimė ir gimdymo metu netekote kiaulytės - jūs dar galite išgelbėti mažylius. Juos būtina šildyti, kad negautų plaučių uždegimo. Veterinarijos vaistinėse įsigykite pieno mišinio kačiukams ir maitinkite mažylius, pipete, kas 2 - 3 valandas.

VEISLĖS

Dažniausiai sutinkamos veislinės jūrų kiaulytės Lietuvoje:
Sheltie
Coronet
Texel
Merino
Skinny
Peruvian
US teddy
Lunkarya
Alpaco

user posted image

Norint labiau pažinti savo kiaulytę:

1. Jūrų kiaulyčių garsai
http://www.svinki.ru/07-07.html
2. Lyties nustatymas
http://www.svinki.ru/03-04.html
3. Įdėjos darant narvą
http://www.guineapig...hotos/index.php

Jūrų kiaulyčių ir kiaulyčių augintojų sąrašiukas:

1.aaistee – j.kiauliukas Storas (2007 01 18), Kaunas
2.Agatas1 - j.kiaulytė Mikė (2008), Pasvalys
3.Aiste27- j.kiauliukai Mikis ir Upsis (~ 2010 07), Klaipeda
4.Alacka - j.kiaulyte Micė (2010 05), j.kiaulytė Simba (2010 10 15 Micės vaikas), Zarasai
5.Andren-j.kiauliukas Guci (2010)
6.anedara - j.kiaulytė Čipolina (~ 2012 02 pradžia), Klaipėda
7.aurejeae - j.kiauliukas Benas (2004), Šiauliai
8.besika - j.kiauliukas Kurkulys (2008 11), j.kiaulytė Gaurė (2009 02), Vilnius
9.brigitamis - j.kiauliukai Balsė (~ 2012 09), Balto (~ 2012 11), Vilnius
10.ČIČI – j.kiauliukas Pikas (2009 07), Klaipėda
11.Dainulia – j.kiauliukas Keksas (2006 12), Kaunas
12.desrele-lt – j.kiauliukas Denzelis (Sheltie veislės, šokolado spalvos) (2009 09 01)
13.Devintas dangus - j.kiaulytė (Shirbake - j.kiaulyčių Peru ir Radisto vaikas), Kaunas
14.dincek2006 - j.kiaulytė Peru peruvian veislės iš Golden Fenix veislyno (2011 12 25), j.kiaulytė Meri merino veislės iš Golden Fenix veislyno (2011 11 25), j.kiauliukai Zylė ir Kuzia (2012 05 05 Meri vaikai)
15.dovile.galdik - j.kiauliukas Pinkis (2012 02 16), Plungė
16.due drops - verpetuota j.kiaulytė Matilda (2009 07 31 iš Jurate0111), sheltie veislės j.kiauliukas Larsas Lepūnėlis*LT (2010 12 10 iš Lepūnėlis*LT veislyno), Vilnius
17.Džakonda' – j.kiaulytė Ella (2010 08 15), Vilnius
18.Eagle78 - US Teddy veislės j.kiaulytė - Meggy Paradise Cavia (2008 01 03) ir US Teddy veislės j.kiaulytė - Cypa Paradise Cavia (2008 07 01) (iš Paradise Cavia veislyno), Vilnius
19.Eglužė M. - j.kiauliukas Kukulis (2012 10 12 mazyte's kiauliukų Ūlos ir Šarlio vaikas), Klaipėda
20.ejeva - j.kiauliukai Romka (2007) ir Banditas (2009), j.kiaulytės Braškė (2009) ir Pūkė (2008), Vilnius
21.FleureEe - j.kiaulytė (?) (2007 10), j. kiauliukas (?) (2008 04)
22.*F_M* - j.kiaulytė Braškė (2013 02 27), Šiauliai
23.giekab - j.kiaulytė Margutė (2011 03 06), j.kiauliukai Čiukas (2008), Ogis (2009), Kaunas
24.gita – j.kiaulytė Rikis (~ 2009 06), Klaipėda
25.jazva - j.kiauliukai Rožė ir Kipšas
26.Jolare - j.kiauliukas Goša (2010 08 15)
27.jossera - j.kiaulytė - Kika (~2005), Kaunas
28.juliciukas666 – j.kiauliukas Rokis (2010 10), Molėtai
29.juringa j.kiauliukas Fredis (2011 07 24), Jonava
30.Kadete – j.kiaulytė Milė (2009 06)
31.karosimi – j.kiauliukas Gučis, Ukmergė
32.Keksas_Ir_Baksis - j.kiauliukas Keksas, j.kiauliukas Baksis (2010 12 07, tėvai sandrute22 j.kiaulytės - Vierchutė ir Barnis), Vilnius
33.Kemeta – j.kiaulytė Kriuksia (2005 07 15), Vilnius
34.kissa666 – j.kiauliukas Tiomka (2009 06), Vilnius
35.kristi13 - j.kiauliukas Martynas, Kaunas
36.kukki - j.kiauliukas Kukis (2009 04 30), Šiauliai
37.kumpiene - j.kiaulytė Baltutė (2011 10), Prienai
38.*Kvietkutea* - j.kiauliukai Pakis Lepunelis*LT (2011 12 01), Grikis Lepunelis*LT (2011 09 10), Biržai
39.laura-p - j.kiauliukas Keksas (2008 10 12), Jonava
40.Lavella – j.kiauliukas Plikis (2010 04), Kaunas
41.Leilla - j.kiauliukas Mika (2011 05), Klaipeda
42.linete33-j.kiauliukas Limpopo (2009 11 16), Kaunas
43. LolitCafe – j.kiauliukas Baxas (2010 12), Vilnius
44.LOONA - j.kiaulytė Pupa (2009 07 18), Jonava
45.Lovea – j.kiaulytė Mika (2011 06 14), Vilnius
46.mau - j.kiaulytė Žiurkė (2008 11), Kaunas
47.mazyte - j.kiaulytė Ūla (2012 02 28), j.kiauliukas Šarlis (2012 05 25), Klaipėda
48.medeliuke - j.kiaulytės Kuzia (2007 pavasaris), Nafania (2008 04 vidurys), Vilnius
49.MeiLLi - j.kiauliukas Džimis (2010 11 13), Vilnius
50.melka - Čiukutė Nr.2 Mažoji Kanapėtoji (2010 03), Čiuka Nr.3 Persikinė (2012 07 15), Vilnius
51.meoow - j.kiaulytė Deira (2008 03 31), Kaunas
52.migliux - verpetuota j.kiaulytė Pukė (2008 09 09), Vilnius
53.Milabra - j.kiauliukas Mučius Barbarisas, Kaunas
54.miss candy - j.kiauliukas Svaras Popkornas (2011 08 25), D.Britanija
55.Motina – j.kiaulytės veislyne TANGO CAVIA, Vilnius
56.mumrikas - j.kiaulytė Zuzytė (2009 07), Vilnius
57.murka1980 – j.kiauliukas Baster (2011 01), D.Britanija
58.Natty bear - j.kiaulytės Ryžė (2004), Veltine (2004), Juočkė (2005), Vilnius
59.Neite – j.kiauliukai Maksas (2009 05 03), Patrikas, Vilnius
60.neringute miaukalys – j.kiauliukai Mukas, Bingo Mientus (2008 coronet veislės, iš Fantasy cavia veislyno), Marijampolė
61.nitro – j.kiaulytės veislyne VITA LUNA, Kaunas
62.Olaiva - j.kiauliukas Grikis (2012 04 25), Kaunas
63.orin-tux - j.kiauliukas Ogis (2009 02 11), Vilnius
64.PienėsPūkas - j.kiauliukas Cilius (2008 01), Palanga
65.raimaza - j.kiaulytė Roxana (2008 09), Kaunas
66.raimondziukiuke –j.kiauliukai Čiukas ( 2010 05 06), Pepsė (2008 07 20), Pagėgiai
67.Raminta M. - j.kiauliukas Guzis (2010 01 18), Kaunas.
68.rasaski - j.kiauliukas Traškis (2012 04 02), Vilnius
69.rimkka - j. kiauliukas Pukis (2008 03 31 tėvai - Jurate0111 j.kiauliukai Kriuksas ir Kudle), j.kiaulytė Ksiuša (2007 12 04), Vilnius
70.Rodnega –j.kiauliukai Čipas ir Deilas (2009 05), Kaunas
71.SAMOGITIJA – j.kiauliukė Mikutė (2010 01 18), N.Akmenė
72.*sandriukas*- j.kiaulytė Pupsė (2008 06)
73.sandrute22 - j.kiauliukai Vierchutė (2010 02 28), Barnis (2010 02), Liūtukas (2010 09 06 - Barnio vaikas), Vilnius
74.Saron - j.kiaulytė Kipsė (2009 08 11 iš qiekab), Kaunas
75.sauadsa – j.kiaulytės Bitė (2008 10 12), Šaškytė (2009 02 12, iš Čiuko/Šaškės I vados), Kėdainiai
76.Semile - j.kiaulytė Fifa (~ 2012 03 - 04), Širvintos
77.shanet – j.kiaulytė Margo (2009), Klaipėda
78.Sheena232 – j.kiauliukai Debeselis (2010 02 15) ir Grizetė (~ 2010 05), Vilnius
79.Shirbake - j.kiaulytė Peru (~ 2012 03), j.kiauliukas Radistas (2012 04 05), Vilnius
80.Simas14 - j.kiaulytės Mika (2010 10 01), Pika (2011 01 15), Rokiškis
81.Simph – j.kiauliukas Kikas (2004 pavasaris), Vilnius
82.S. Sandra – j.kiauliukas Burbuliukas (2009 04 01), Kaunas
83.Stiuardese - j.kiaulytės Mika (2009 12), Negriukė (2011 02 16), Garliava
84.sweet - j.kiauliukas Rududu (skinny gen iš Lepūnėlis*LT veislyno 2011 07 01 ), Kaunas
85.tamsi - j.kiaulytė Kmynė (2008 03 03), Vilnius
86.Taurė - j.kiaulytės Rozyte (2010 01), Petunia (2010), Niujorkas
87.Tessa_i.p. – j.kiaulytė Pupa (2009 08 11, Čiuko ir Šaškės vaikas iš qiekab), Kaunas
88.Tifa - j.kiaulytė Rigmor von Fancy (Sylė, coronet veislės iš von Fancy veislyno) (2011 04 29), Danija
89.Tutka - j.kiaulytė Tapsė ( 2009 12 01), Vilnius
90.Uogienė – coronet veislės j.kiauliukas Šokoladas (2010 03), Vilnius
91.Vaidida - j. kiaulytė lygiaplaukė Pupytė (2009 09), j.kiaulytė ilgaplaukė Voverytė (2009 12 23), Vilnius
92.vaivaj - j. kiauliukas Pūkelis (2009 01), Vilnius
93.Velaura - j.kiaulytė Kicė Lepūnėlis*LT (2012 07 20), Vilnius
94.Vilkra - j.kiaulytės Riukė (~2011 07 pradžia), albinosiukė Tutsė (~2012 07 15, giekab Margutės vaikas), Kaunas
95.Voverė – j.kiaulytė Gvadelupė (2009 10 19) (s!mos j.k Nutės ir Giekab Čiuko vaikas), Kaunas
96.wilmusia - j. kiauliukai Braškė (2012 03), Kudla Kipšas (2012 10 09), Kaunas
97.zeneta - j.kiaulytės Rikė (2010 09 03), Pica (2010 08 26), Vilnius
98.Zhyi - j.kiauliukas Emmy Lou (~2008 03), Vilnius
99.zivile19 – j.kiaulytė Keksė (2008~)
100.Zoja123 - j.kiaulytės Delma Lepūnėlis*LT (2011 07 25), Gizele Lepūnėlis*LT (2011 09 10), Vilnius
101...

Kita, kas padės daugiau sužinoti apie jūrų kiaulytes:

1. Albumas visiems turintiems jūrų kiaulytes
http://public.fotki.com/Jurukiaulytes/
Vartotojo vardas:: jurukiaulytes
Slaptažodis: augintiniai

2. Jūrų kiaulyčių augintojų facebook'o grupė
http://www.facebook....1...9684&ref=ts
3. Jūrų kiaulyčių bendruomenė - WWW.JURUKIAULYTES.LT
4.Jūrų kiaulyčių prieglaudėlė gyvenančioms UK
http://www.thepotter...uk/aboutus.html

Lietuvoje esantys jūrų kiaulyčių veislynai:

Lepunėlis*LT - Kaunas
http://lepunelispusl...unelispuslapiai

Sena tema čia:
http://www.supermama...howtopic=933366

Pirmoje nuotraukoje mūsų kiaulyčių nuotraukų koliažas vasarai atminti

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilkra: 07 sausio 2014 - 20:53
Limpopelis su Adryte pirmi sveikina nauja tema 4u.gif
Atsakyti

Plepsių dešimtukas:

first.gif andra96 115
second.gif linete33 75
third.gif Sunreja 64
vilkra 57
Melka 27
Mangute 24
nika mama 20
kadukas 19
vikaliu 15
fresija 15
Atsakyti
QUOTE(vilkra @ 2014 01 07, 20:54)
Plepsių dešimtukas:

first.gif andra96  115
second.gif linete33  75
third.gif Sunreja  64


ohmy.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Sunreja @ 2014 01 07, 21:55)


A ko čia gėdytis- smagu , kai yra šaunių plepsių.. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vilkra @ 2014 01 07, 21:54)
Plepsių dešimtukas:

first.gif andra96  115
second.gif linete33  75
third.gif Sunreja  64


vaje ir kaip cia taip isejo man hihihi.gif flirt.gif na pas mus jau po biski situacija gereja,Persis vis apsuka garbes rata apie Uosiuka,bet jau po biski susitaiko su tuo likimu kad deja nieko nebus gero lotuliukas.gif o maziukas visur paskui begineja dickiui,ir speju maniskis bus graziai ir madingai apkarpytas nes Uosiukas istisai Persiui sukuosenas daro,grauzia jam plaukus.bet jau ir paguli kartu nosiukus suglaude ir pasikalba,dar Persiui uzbanguoja,pilvu pasliauzo ratais ir krenta ant sono pagulet vis,labai vargsas isvarges per tas dienas pasidare,o ir eda kaip nezinau kas ,sausiako nespeju dapilinet I lekstute 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andra96: 07 sausio 2014 - 21:11
QUOTE(andra96 @ 2014 01 07, 21:05)
vaje ir kaip cia taip isejo  man hihihi.gif  flirt.gif

mudvi didiausios plepes lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(linete33 @ 2014 01 07, 22:08)
mudvi didiausios plepes  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(linete33 @ 2014 01 07, 22:08)
mudvi didiausios plepes  lotuliukas.gif


Logiška- būsimos močiutės... Ar kažką painioju.. g.gif Senatvė, jeigu ką.. cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilkra: 07 sausio 2014 - 21:16
Labukas, plepses 4u.gif
Atsakyti
Mano storoji Sekretorė jau daug liesesnė žinokit nei nuotraukoj.

Vakar ant svarstyklių užkėliau, tai sveria tik 1 kg. Tiesą sakant net sunerimau, nes sverdavo apie 1070 kg. Kad tik nebūtų kuo susirgusi, nors smalsi ir maistu domisi. Bet va šieno naujo daviau prieš kelias dienas, gal nepatinka joms ir todėl mažiau valgo g.gif
ir nuo to svoris pakrito g.gif
Atsakyti
Prisijuokiau iš Jūsų pasakojimų apie kiauliukų norą ir žydrumą biggrin.gif

Mes kai pirkom Boružėlę planavom ją vieną auginti, galvojom apie nedidelį narvelį ir tiek. Visai neplanuotai gavosi kad ją apgyvendinom nemažam akvariume. Tiek vaikams, tiek man kirba mintis kad jai vienai vietos per daug ir reikia draugijos. Dabar dar lauksim kol tėvelis sumeistraus jai vidų, planuojam gal net tris aukštus padaryti nes vietos čia tikrai daug. kas man labai patinka, kad nesišiukšlina ir tiek vaikai tiek šuo nesitraukia nuo stiklo biggrin.gif
Mane labai nustebino kad paršelis labai protingas, praktiškai visus savo reikaliukus atlieka tame geltoname inde, šienas jau pakabintas nes gaila buvo kaip jį maižioja blush2.gif biggrin.gif
Tiesa, pastebėjau kad nei apelsinų nei mandarinų net neragauja, matyt ne tas maistas, bet labai mėgsta krapus ir petražoles rolleyes.gif

user posted image
Atsakyti