Įkraunama...
Įkraunama...

Bėgimas XVI

Apklausa: Kokios maksimalios distancijos varžybose esate dalyvavę? (50 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Tik tą dieną kai sportuoju, nesu tokia aktyvi, kad reiktų (prieš bėgiojimą ir iškart po bėgiojimo, o šiaip reiktų kas dieną, jei bėgiojama intensyviai, pavyzdžiui, kas antrą dieną).

Dėl geležies teisybė, bet dėl mėsos kažkaip žiūriu skeptiškai (jautieną esu valgiusi savo gyvenime kokius tris kart, o vištiena, kurią valgau retkarčiais neturi reikšmės). Ai, hematogeno pavalgyk. Man nėštumo metu buvo niuansų, tai labai padėjo, nors ir tas tabletes, sirupus gėriau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abo.: 27 vasario 2014 - 13:01
QUOTE(Abo. @ 2014 02 27, 12:27)
Jei blogai maitinatės - prieš bėgimą (angliavandeniai)/ po bėgimo (baltymai) / visada, reikia gerti papildus. Yra taisyklės, tiesiog visas menas, kaip reikia maitintis sportuojančiam  biggrin.gif

Jau kalbėjau aš apie tai, jei nevisavertė mityba ir bėgiojama po 10 km., tai sporto dėka kūnas yra alinamas ir jam yra kenkiama, o ne padedama, nes nespėja organizmas atsistatyti. Todėl reikia aminorūgščių.

Jei mityba yra normali, reikia BCAA - jis skirtas raumenų atstatymui  (va,m radau,  L-valinas, L-izoleucinas, L-leucinas). Kai kurie ten dalykai, aš nepamenu pavadinimų, niekaip kitaip neatstatomi. Be to, kaip žinia, organizmo dalys veikia vienas kitą, todėl normalu, kad negaunant ano ar to, pakenkiama pvz kraujui.

Žodžiu, kai sportuojama normaliai (čia kokie pratimai, su dviračiu pasivažinėjimai, ar 10 km per savaitę nesiskaito), būtina vartoti papildus, aš čia labai rimtai sakau.

Man nieko netrūksta, esu kaip agurkėlis. Papildus naudoju. Šiuo metu aminorūgščių kompleksą, nes mitybai šiuo metu daug dėmesio neskiriu.
Papildai kainuoja daug, bet užtenka ilgam,  tabletės didelės, miltelių dar nebandžiau, nes tas tabletes ryju jau kokį pusmetį (po to, kai vieną kartą pasidarė bloga ir brolis nudavė velnių, kad nesąmones darau).

Brolis rekomenduoja šią firmą ir kažką panašaus http://www.amazon.co...S/dp/B002EVPW24

Stebuklus daro ir tinkama mityba, bet čia jau turi gyvent tuo.

Kaip yra pasakes, Piotras Silkinas: "valgau viska gal tik mesos maziau". Zmogus ir dabar bega virs 30km kas diena be jokiu papildu ir taip dare visa gyvenima.
Papildai yra milziniskas biznis todel visada atsiras kas juos stumia ir stumia remdamiesi autoritetais kurie aisku ne uz dyka juos reklamuos.
Mums megejams ryti papildus yra nesamone. Ir kai nebegiodavau ir kai begioju virs 200km /men. tikrai nejauciu jokio skirtumo. darbe kaip tik tikrino sveikata sausio 31d. ta menesi virsijau 200km +plaukimas ir kt. Kraujo tyrimas idealus, hemoglobinas 153. Is gal 30 zmoniu musu skyriaus grupes tik mano ir dar vieno tokio ramaus, ramaus zmogelio visi tyrimai buvo normos ribose, o kitu tai vienas, o pagrinde keletas tyrimu buvo blogi.
Pats domejausi kai pradejau begioti, bet niekur neradau tikro patvirtinimo, kad papildai butini.
Papasakokit daug sekmes istoriju kai pradejus vartoti papildus regejimui jis pagerejo, ar stiprinancius plaukus jie uzaugo tvirti ir veslus smile.gif
kaip tik yra kita grupe tyrimu rodanti, kad papildu vartojimas issaukia organizmo gynybines reakcijas nes mes tikrai nezinome ko truksta, o valgome tuos "multikus' kurie organizme vieni su kitais saveikauja. padidinus vienu kieki sutrinka kitu isisavinimas ir t.t. ir pan.
As nesu uz tai, jog reikia nusodinti organizma, bet su musu daugumos kilometrazu tai negresia. Taip begant simtus km per menesi reiketu pasidaryti issamu kraujo tyrima ir pagal tai koreguoti mityba ar isgerti kazkokiu papildu(ne multi) , bet konkreciai ko reikia.
Jeigu begiojant svoris drastiskai nekrenta ir jauciates puikiai reiskia pagrindinius organizmo poreikius patenkinate vien mityba. Jeigu pretenduojate i Lietuvos begiku top 10 ar pasiekti nauja Baisiogalos rekorda tada gal ir pateisinama spausti save visais budais. bet begiojant savo malonumui varzybose nera didelio skirtumo ar atbegti 156 ar 121.
Jeigu nera duota genetinio potencialo galima papildus saukstais kimsti, bet eilinis kenijos vaikis leks pro sali su veju gyvenime apie papildus net negirdejes smile.gif
P.S.
Autoriaus nuomone nebutinai sutampa su supermamu nuomone smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vyckaju: 27 vasario 2014 - 13:29
Aš labai ramiai žiūriu į kitą nuomonę (ypač, kai ji pompastiškai nureikšmina manąją), priimu ją, bet savąją išsakiau ir sakysiu, nes tikiuosi, kad kas nors pagalvos apie tai, nes 10 km. kas antrą dieną nėra juokas.

Mes nežinom kaip tas Silkinas valgo ir kaip jis gyvena. Su mano mityba ir tempu, neįmanoma palaikyti normalaus raumenų atstatymo.

Visur yra biznis, nepradėkim čia. Ar žinojote, kad dantų pasta visiškai nereikalingas dalykas, svarbiausia dantų šepetėlis ir kaip jūs juo valotės?

O dėl paskutinio sakinio derėtų atsiprašyti, nes tai rodo nepagarbą - 1. moteriai; 2. man, kaip asmeniui.
Papildyta:
Trumpai tariant, kaip minėjau, mityba daro stebuklus, bet jei ji netinkama, geresnio išradimo nei papildai nėra (tarp jų, kaip ir tarp kiaušinių rūšies, esama visokių, tiek pavadinimų, tiek sudėčių, tiek kokybės).
Atsakyti
QUOTE(Abo. @ 2014 02 27, 14:40)

O dėl paskutinio sakinio derėtų atsiprašyti, nes tai rodo nepagarbą - 1. moteriai; 2. man, kaip asmeniui.

Jeigu Jus tai izeide atsiprasau. Tai nebuvo skirta Jums, tai tiesiog parodija irasu informacinese priemonese, kai autorius issako kazkokia astria nuomone ir vieta kur tai publikuojama apsisaugo nuo galimu ieskiniu pries juos.
Atsakyti
QUOTE(Vyckaju @ 2014 02 27, 13:53)
Jeigu Jus tai izeide atsiprasau. Tai nebuvo skirta Jums, tai tiesiog parodija irasu informacinese priemonese, kai autorius issako kazkokia astria nuomone ir vieta kur tai publikuojama apsisaugo nuo galimu ieskiniu pries juos.

Aš apie antrąją sakinio dalį smile.gif Aš nesu bendrinis žodis, kalbuosi kaip lygiavertis asmuo. Čia šiaip. Esu jautri kai kurioms įsišaknijusioms tradicijoms rolleyes.gif

Galime toliau kalbėtis apie geležį ir bėgiojimą biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abo.: 27 vasario 2014 - 15:05
QUOTE(Abo. @ 2014 02 27, 16:03)
Aš apie antrąją sakinio dalį smile.gif Aš nesu bendrinis žodis, kalbuosi kaip lygiavertis asmuo. Čia šiaip. Esu jautri kai kurioms įsišaknijusioms tradicijoms  rolleyes.gif 

Galime toliau kalbėtis apie geležį ir bėgiojimą biggrin.gif

Antroji sakinio dalis kaip tik buvo maziausiai, o tiksliau visai neskirta Jums. Yra toks portalas www.supermama.lt kuri pavadinau tiesiog "supermamu", vat tai ir turejau omeni, ka ir bandziau paaiskinti sakini pries tai smile.gif. Gyvenam moderniais laikais todel tradicijas, nuoskaudas ir kitas atgyvenas palikim bobulems.
Galim kalbet apie gelezi, morkas, begima ir bet ka smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vyckaju: 27 vasario 2014 - 18:21
QUOTE(Vyckaju @ 2014 02 27, 18:18)
Antroji sakinio dalis kaip tik buvo maziausiai, o tiksliau visai neskirta Jums. Yra toks portalas www.supermama.lt kuri pavadinau tiesiog "supermamu"

Jūs kalbatės su supermamom, kaip išsireiškėt (šiaip šis pasakymas internetinėj erdvėj turi negatyvų atspalvį), ar su manimi? Retorinis klausimas, einu miegot biggrin.gif
Atsakyti
Aš šiuo atžvilgiu palaikau Vyckaju nuomone ir nesiruošiu savęs farširuot jokiom sintetikom.
Atsakyti
Vaikai, gyvenkime draugiškai.
user posted image

Offtopicas man netrukdo. smile.gif Kas manęs nedomina, permetu. Ne tokia ir didelė tema, kad tai būtų problema. smile.gif

Dėl papildų - jei jaučiuosi 100%, tai gal man jų nelabai ir reikia. O kol tikrai nereikia - nebandysiu. Vieninintelis produktas kurį bandžiau ir kurio kasdienėj dietoj nevartojau - Čia sėklos (chia seeds) (McDougall'o pasakaičių įtaka) smile.gif Bet jie nelabai ir papildai smile.gif Energijos boost'o nepajutau.
O pažystami vartojantys papildus (gal kažkiek ir daugiau nei tai wink.gif) turi daugiau problemų nei aš, nors fiziškai gal ir stipresni.
Esu profanas šiuo reikalu (kaip ir dietos atveju wink.gif). Tai nesureikšminkit. Labai galimas daiktas, kad nusišneku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vyty: 27 vasario 2014 - 23:23
Įkišiu ir aš savo trigrašį biggrin.gif Papildomų vitaminių, mineralų bei papildų mano nuomone gerti nereikia kol žmogus neturi jokių problemų, nusiskundimų ir t.t. ir turi normalų mitybos rėžimą. Kol plaukai nekrenta kuokštais iš galvos, nagai nekrenta, kol eini, gyveni ir jautiesi gerai, nėra jokio reikalo. Tik aš labai skeptiškai žiūriu į tuos, kurie dažnai reiškiasi, kad papildai sintetika, nors į savo kūną kiša tą patį sintetinį maistą. Jeigu jau papildai tokie sintetiniai, tai pasižiūrėkim ką karts nuo karto/dažnai patys dedam į savo kūnąsmile.gif

Dėl geležies turiu kitą nuomonę. Moterims dėl geležies dažniau būna problemų dėl natūralių ir visiems suprantamų priežasčių, todėl reikia prisižiūrėti ką valgom jeigu yra kažkokių problemų su hemoglobinu ir esat prieš skystą geležį ar kitus papildus. Vyrai netgi vegetarai ar veganai su tuo problemų turi labai retai. Sakau tą iš savo patirties, nes nevalgau mėsos ir pradžioje tiek neprisižiūrėjau ką valgyti, tai būdavo silpnumo protrūkių dėl žemo hemoglobino, dabar jau įžvelgiu maisto produktuose tai ko man reikia ir stengiuosi įvairinti mitybą kadangi daug ko negaliu valgyti, tai ne taip paprasta susirinkti tai ko reikia organizmui:) Dabar viskas super, kurį laiką jau pastovus, ribose.

Beje dėl kraujo tyrimų aš visada visiems kurie skeptiškai domisi mano mityba kartoju, kad mano kraujo tyrimai visada puikūs, netgi duodu neatlyginintinai kraujo, bet deja tas bendras kraujo tyrimas neparodo tikslios situacijos, tik labai bendrą bendrą vaizdą. Pvz. papildomai ištyrus kalio mineralą kraujyje paaiškėjo jo nemenkas trūkumas. Kai yra toks trūkumas, tai aš jau su mityba nebežaidžiu, pageriu ir sintetikos.
Kas dėl sąnarių problemų irgi.. jokios uogos, vaisiai ir daržovės deja nepadeda jeigu yra skausmai ir problemos.

Čia buvo off/topic, bet vistiek susiję su bėgimu smile.gif

Kaip jums sekasi sukti kilometrus atšilus? Aš tai apsileidau, po 12h darbe sėdžiu, nebenueinu net iki sportsklubio šią savaitę. Na bet ryt.. varau į Druskininkus, palakstysiu po pušynus smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Amarcord @ 2014 02 27, 12:56)
Biškį čia offtopic, bet kad jau ne man vienai aktualu, išsiplėsiu  ax.gif

Mano hemoglobinas, panašu, kad būtent dėl geležies stokos krito. Nes dariausi ir feritino (geležies atsargų) tyrimą, tai dvigubai mažiau nei norma. Iš tikrųjų sutapo, kad vasarį ne tik intensyviai sportavau, bet ir nevalgiau raudonos mėsos, tik vištieną, kurioje geležies nėra. Bet iki tol gerą pusmetį pietums valgydavau beveik vien jautieną.

Pasirodo, valgant geležies turtingą maistą arba geriant papildus, yra įdomių niuansų. Geležis nepasisavina, jei kartu valgot pieno produktus ar kiaušinius, geriat kavą ar arbatą. Man dabar dilema, ką tokio pusryčiams su ta geležies tablete suvartoti, kad tai nebūtų nei kiaušiniai, nei jogurtas, nei košė (jas valgau tik su pienu), nei varškė  doh.gif duonos su sviestu ir tos negalima. Arbata tik žolelių  lotuliukas.gif
Be to, kartu su geležim reikia suvalgyti vitamino c/folio rūgšties/ar kokį rūgštų vaisių, nes gerina pasisavinimą.

Ryt konsultuosiuos su gydytoju, įdomu, ką pasakys tuo klausimu.

Abo, o tu be perstojo aminus vartoji ar su pertraukom?

Labai aktuali tema man smile.gif Apskritai po žiemos dažnai hemoglobinas pakrenta, nes nevalgom tiek šviežių dalykų, Daug kas žinoma to nevalgo ir vasarą, na bet bentjau mano pakyla iki 140 vasarą, nes valgau daug uogų bei daržovių.

Žiemą rytais plakuosi kokteilius: šaldytos mėlynės, šilauogės, špinatai labai puikus geležies šaltinis, įsimetų dar kokį bananą ar kitų šaldytų uogų ar vaisių, ko turiu. Taip pat burokėlių, obuolių, morkų sultys, jeigu turi galimybę išsispausti namie. Prie kokteilio dar valgau košes: avižines, grikių.
Dėl geležies pasisavinimo, tai labai padeda vitaminas C ir kaip tu mini pienas ir kava turi būti vartojami daug vėliau, nes trukdo pasisavinimą.
Labai siūlyčiau šviežių/šaldytų vaisių, daržovių kokteilius, super reikalas iš ryto ir padės įsisavinti geležį jeigu ją geri papildų forma.
Atsakyti
Panike, mano pusryčiai prie geležies tabletės dabar ir yra vaisių/riešutų kokteilis, tik truputį kitu pavidalu biggrin.gif susipjaustau salotas iš banano, obuolio, razinų, riešutų, kivių ir pan. Nustebau, bet normaliai ištveriu iki pietų po tokių pusryčių. Morkų sultis gėriau geras 3 savaites, lioviausi po to, kai mama pastebėjo, kad aš jau geltona nuo morkų doh.gif kiek teko skaityti, morkos - stipri priemonė ir nereikia ja piktnaudžiauti.
Grikius labai mėgstu ir valgau dažnai. Bet... iki šiol valgydavau su pienu biggrin.gif Taigi iš grikių gaunamos geležies, matyt, taip ir nepasiimdavau. Žodžiu puiki proga iš naujo peržiūrėti meniu.

Beje, grįžtant prie širdies reikalų, padažnėjęs pulsas, oro trūkumas fizinio krūvio metu irgi yra žemo hemoglobino paskekmė doh.gif Dabar kai pagalvoju, tai jaučiu nemažai simptomų, kuriuos nurašydavau nervams, darbui ir pan.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amarcord: 28 vasario 2014 - 14:39
QUOTE(vyty @ 2014 02 27, 23:08)
... Vieninintelis produktas kurį bandžiau ir kurio kasdienėj dietoj nevartojau - Čia sėklos (chia seeds) (McDougall'o pasakaičių įtaka) smile.gif Bet jie nelabai ir papildai smile.gif Energijos boost'o nepajutau.

Aš skaitau nemažai užsieninių bėgikių tinklaraščių, tai matau, kad chia sėklos tarp jų gan popiuliarios, bet man neprigijo.

QUOTE(Panikė @ 2014 02 28, 14:12)
Į...Tik aš labai skeptiškai žiūriu į tuos, kurie dažnai reiškiasi, kad papildai sintetika, nors į savo kūną kiša tą patį sintetinį maistą. Jeigu jau papildai tokie sintetiniai, tai pasižiūrėkim ką karts nuo karto/dažnai patys dedam į savo kūnąsmile.gif

Ei, aš ką tik rašiau, kad papildai sintetika, ir aš praktiškai neperku jokių perdirbtų produktų tongue.gif

QUOTE(Amarcord @ 2014 02 28, 14:32)
Grikius labai mėgstu ir valgau dažnai. Bet... iki šiol valgydavau su pienu biggrin.gif Taigi iš grikių gaunamos geležies, matyt, taip ir nepasiimdavau. Žodžiu puiki proga iš naujo peržiūrėti meniu.

Mano palyginti nesenas atradimas - grikių kotletai. Grikius dažniausiai tiesiog užpilu vandeniu ir palieku išbrinkt, tada sublenderiuoju, dedu kiaušinį ir prieskonius ir kepu. Dažniausiai dar prieš blenderiuojant dedu kokią pakeptą daržovę, pvz. baklažaną ar cukiniją, esu darius su vištienos faršu - labai greita, skanu ir įvairu.

O geležį kažkada atstačiau gerdama burokėlių sultis (kad nebūtų bjauru, maišiau su obuolių arba morkų), bet vėliau skaičiau kažką blogo apie burokėlių sultis unsure.gif Dar granatų sultis žmonės rekomenduoja.
Atsakyti