Įkraunama...
Įkraunama...

Bėgimas XVI

Apklausa: Kokios maksimalios distancijos varžybose esate dalyvavę? (50 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Grikių kotletai jėga.

Aš turiu asics'us lia lia lia biggrin.gif Čia tipo pasigyriau (nors iš tikrųjų labai džiaugiuosi biggrin.gif ).

Oh, mano tempas yra baisus, ne bėgiojimai galvoj, kaip yra baisu, kai minutes skaičiuoji, o jos tiksi, viskas įtemptai sušikta, tai ką, bet šiandien buvo svarbi diena, manau, kad didžiausi sunkumai baigėsi (tikiuosi, bent jau šiais metais biggrin.gif ar pusmetį biggrin.gif ) ir vėl galėsiu įsivažiuot į ritmą, tuo pačiu bėgimą. Taip, aš gyvenu nenormaliai. Kas gyvena sveikai ir ritmingai, tam nereikia nei vitamino C, nei hematogenų. Begioti pradėjau pirmiausia todėl, kad reikėjo atsipalaiduot ir kaulus mankštinti, nes keliolika valandų per parą prie kompiuterio daro savo, man kerta per strėnas (šiaip nuo kalanetikos pradėjau, toks flegmiškas sportas, bet gerai raumenukams, oi, kai prajudina viską cool.gif ).
Ryt išvarau savaitgaliauti, o kitą savaitę susiimsiu. Kaip paradoksalu, bėgioji, nes daug dirbi, daug dirbi, todėl negali bėgiot.

QUOTE(liusė @ 2014 02 28, 19:38)
O geležį kažkada atstačiau gerdama burokėlių sultis (kad nebūtų bjauru, maišiau su obuolių arba morkų), bet vėliau skaičiau kažką blogo apie burokėlių sultis unsure.gif Dar granatų sultis žmonės rekomenduoja.
Gal jos tiesiog per stiprios ir kenkia kokiam tai organui? Mano mama gerdavo, sakė, kad puikiai atstato, bet mūsų skoniai visiškai nesutampa, aš nė už ką, geriau papildai biggrin.gif Net pasižiūrėjus suka biggrin.gif

Tai gero savaitgalio 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abo.: 28 vasario 2014 - 23:49
Sakiau, kad offtopic'as man nesvarbu. Bet aš reguliariai peržvelgiu šią temą. Man, kuo daugiau, tuo geriau. Ne visi tokie kaip aš wink.gif. Aišku ir forumas ne supertėčių, tai, galbūt turėčiau patylėti.
O aš šiandien stebiuosi savim, paklausiau proto - retas atvejis. Buvau jau apsirengęs bėgimui, bet susivaldžiau ir nebėgau (nereikės ateinančiom savaitėm niūniuoti mintyse - "if ur gonna be dumb, you gotta be tough"). Pavasaris šiek tiek mane aplenkė, bet pats esu beveik garantuotas, kad aplenkiau save šiandien nebėgęs, kad ir kaip norėjosi. smile.gif

EDIT:
Ir nebūčiau patikėjęs, kad tiek daug bėgikių laikosi dietų. Net, tokių, kurios, bent jau man, ekstremalios atrodo - nevalgyti mėsos pvz. Ir aš truputį jomis pradėjau domėtis. Jūsų įtaka. smile.gif Man keista, kad galbūt ir ne visai offtopic'as tarp bėgikų ši tema. Nors man vis dar taip yra - iki šiol 90% mano raciono greitas maistas. Bet noriu būti stipresnis aš. Tai turiu šiokių tokių tikslų šiais metais. Nieko ekstremalaus. Pradžioj savaitė be mėsos (kaip jau ir minėjau - mano naujų metų rezoliucija. smile.gif)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vyty: 02 kovo 2014 - 13:53
O aš šiandien nepaklausiau proto balso. Susiplanavau ilgąjį bėgimą (ilgasis man kol kas yra 10, stengiuosi nuosekliai didinti kilometrus) ir ties 4 km ėmė trinti sportbatis, vis skaudžiau doh.gif iš pradžių mėčiausi, grįžt negrįžt, paskui nusprendžiau, kad 8 būtinai reik nubėgt, na o kai prisukau 7, pamaniau, kad kadangi šiandien stiprinu ištvermę, tai liečia ne tik kilometrus bet ir kantrybę lotuliukas.gif žodžiu nubėgau tuos suplanuotus 10 skaudančia koja, visai padoriu laiku (tilpau į valandą), bet nutrynė neblogai.

Nepasakyčiau, kad parke pilna bėgikų. Jų yra, bet kaip tokiu oru galėtų būti ir daugiau.
Atsakyti
Aš šiandien bėgau 16 km pagal planą, kad nebūtų nuobodu, pradėdama naują kilometrą kaskart trumpam pagreitėdavau, visai fun.
Atsakyti
QUOTE(Amarcord @ 2014 03 02, 14:44)
O aš šiandien nepaklausiau proto balso. <...> kadangi šiandien stiprinu ištvermę, tai liečia ne tik kilometrus bet ir kantrybę  lotuliukas.gif.

Mano manymu pasielgėte visai protingai. Jei labai svarbi pėdos odos išvaizda - gal ir ne smile.gif Bet, kai kada ištvermę pastiprint visai į naudą. Bet kokiu atveju (bent jau man) bėgimas per daug didelis malonumas, kad tokie skausmai sustabdytų mane (po poros - 3 km jo jau nebejaučiu) Man įstrigo Murakamio citata (skaičiau anglišką variantą, tai taip ir cituosiu) - "Pain is inevitable, suffering is optional" wink.gif Nesu sadomazochistas - tisiog labai patinka bėgti smile.gif.
Atsakyti
Keistai šiandien mano pulsas (o gal pulsometras) elgėsi. Pirmus 2 km nuskuodžiau su mažesniu nei 100 bmp pulsu (pirmą km netgi buvo mažesnis nei 75 blink.gif ), nors šiaip net laiptais leidžiantis būna virš 100. Tada sekančius 600 m pulsas nuosekliai kilo, kol pakilo iki 80% nuo maksimumo. Na ir toliau bėgau kaip visada su 160-165 bmp (kelis kartus net teko palėtinti, nes laikrodis sudraudė, kad jau pulsas viršija nustatytą ribą). Nesupratau, kaip galėjo net 2 km laikytis toks žemas pulsas. Gal visgi pulsometras grybavo. Ar čia dėl to, kad baisiai miegūstas ir rūškanas rytas.

Garmin connect svetainėje ir endomondo tuos pačius laikrodžio duomenis man rodo šiek tiek skirtingai. Pvz., endomondo rodo, kad paskutinį km nubėgau per 5,51, o garmin connect - per 6,13 min. Skirtumas nemenkas. Bet kitų lap'ų laikai sutampa.

Vyty, kodėl sumanei nevalgyti mėsos?

Liuse, fun drinks_cheers.gif aš ant galo mėginau tankiau trypti, cadence gerinti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Amarcord @ 2014 03 02, 17:13)
kodėl sumanei nevalgyti mėsos?

Pagrindinės priežasties neminėsiu. Esu privatus asmuo. smile.gif Kita priežastis - tai man iššūkis. O jie man patinka. O ką blogai? Kodėl savaitė? Nesinorini radikalių veiksmų imtis - nes iš patirties žinau, kad feilinu juose smile.gif

*nesinori
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vyty: 02 kovo 2014 - 16:35
QUOTE(Panikė @ 2014 02 28, 14:12)

Kaip jums sekasi sukti kilometrus atšilus? Aš tai apsileidau, po 12h darbe sėdžiu, nebenueinu net iki sportsklubio šią savaitę. Na bet ryt.. varau į Druskininkus, palakstysiu po pušynus smile.gif

nekaip blush2.gif praėjusią sav pratingėjau, šiandien tik 5km ištvėriau - netinkamai apsirengiau ir pabijojau peršalti (čia save taip pateisinu) blush2.gif
Atsakyti
Sveikos!

Turiu toki klausimeli. Esu naujoke Siauliuose, tad kreipiuosi i Siaulietes. 4u.gif Kadangi oras syla, noreciau ir as atidaryt begiojimo sezona jau. Tai norejau pasidomet, kaip yra su Siauliu centriniu stadionu (vytauto gatvej)? ten galima begioti ar kazkoki mokesti reik moket, ar ten tik futbolui zaist ir ivairiems begimo varzyboms? blush2.gif doh.gif Kur jus begiojate? Buciau labai dekinga thumbup.gif
Atsakyti
Bėgioti galima daug kur, šaligatviais mieste, parkuose, miškuose, niekaip nesuprantu tų kurie suka nuobodžius ratus stadionuose, kaip kokie žiurkėnai uždaram rate. Tai juk atima didžiąją dalį bėgimo malonumo ir greit atsibosta. Nebent jums intervalinė treniruotė ir reikia tikslaus atstumo...
Atsakyti
QUOTE(vyty @ 2014 03 02, 16:25)
Pagrindinės priežasties neminėsiu. Esu privatus asmuo. smile.gif Kita priežastis - tai man iššūkis. O jie man patinka. O ką blogai?

Privatus, tai privatus. Man smalsu, kodėl žmonės sumano nevalgyti mėsos, ar kad gyvūnų gaila, ar mano, kad tai kenkia sveikatai, ar neskanu, nėra poreikio. Tik tiek smile.gif
QUOTE(kvanksht @ 2014 03 03, 11:24)
Bėgioti galima daug kur, šaligatviais mieste, parkuose, miškuose, niekaip nesuprantu tų kurie suka nuobodžius ratus stadionuose, kaip kokie žiurkėnai uždaram rate.

O aš nesuprantu, kas bėgioja palei judrias gatves. Savaitgalį buvau perbėgusi žvėryno tiltą, tai labai jaučiasi skirtumas tarp miesto ir parko oro. Aišku, žvėryne daug kas šildosi malkom, baigsis sezonas ir taip nebesmirdės. Bet ir išmetamosiom dujom menkas malonumas kvėpuoti.
Atsakyti
QUOTE(Amarcord @ 2014 03 03, 12:33)
Privatus, tai privatus. Man smalsu, kodėl žmonės sumano nevalgyti mėsos, ar kad gyvūnų gaila, ar mano, kad tai kenkia sveikatai, ar neskanu, nėra poreikio. Tik tiek smile.gif

Che che biggrin.gif aš galiu už save atsakyti: nustojau valgyti dėl sveikatos, o po to kai palaipsniui psichologiškai supratau, kad mėsos poreikis man buvo tik galvoje, pradėjau galvoti ir apie socialinę šio reikalo pusę. Jeigu galiu gyventi be mėsos, kokio velnio kažką galabyti dėl to, kad galėčiau pavalgyti 4u.gif
Ši tema visada sukelia laabai daug diskusijų, dėl to visada stengiuosi neatsakinėti rimtai į klausimą, kurio sulaukiu kiekvienakart kažkam sužinojus, kad nevalgau mėsos: tai kodėl nevalgai mėsos? biggrin.gif
Ir po to visada seka: aš tai negalėčiau nei dienos/aš tai numirčiau be mėsos.. biggrin.gif vegetarai mane suprastų ax.gif bet aš valgau žuvį, nesu vegetarė.

Kas dėl bėgimo, tai man ir darbas ir jau tingulys nebeleidžia bėgioti.. Savaitgalį taip ir neišbėgau, bet slidinėjau daug, viską skauda, bet įspūdžiai labai smagūs smile.gif
Reikia kažką daryti su darbu, daug dirbasi, nėr niekam laiko, va tik bevalgydama prisėdu prie kompo biggrin.gif

Kaži kaip bamba laikosi ax.gif
Atsakyti