Įkraunama...
Įkraunama...

Bėgimas XVI

Apklausa: Kokios maksimalios distancijos varžybose esate dalyvavę? (50 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(spengla @ 2014 05 27, 23:36)
Vyty, veganaujat?

p.s. bet save spausti nuolat irgi nemėgčiau. Faktas.

Ne. Tik jų dietos laikausi. Užsitęsusi naujametinio iššūkio - savaitė be mėsos pasekmė. Kol kas džiaugiuosi. Net nebūčiau pagalvojęs, kad taip mažai priklausomas nuo pieno ir mėsos esu, o kadangi, tai labiau sveika, nei nesveika (kiek domėjausi) ir bent jau man, taip lengva, kaip du pirštus.. - tai kodėlgi ne. Po metų planuoju nueiti skaičiukų pasižiūrėti - į naudą tai man ar ne.
Atsakyti
Esu linkusi galvoti (ir iš praktikos), jeigu valgoma sezoninių daržovių, juodos duonos, avižinės košės, ankštinių ir susidėliojama, kad mityba būtų įvairi, tai skaičiukai irgi savijauta bus gera. Dabar, gi, koks gėris, dera špinatai, rukola, visokie kitokie lapai. Greitai bus įvairių uogų (j. serbentai turtingi geležimi, kaliu, magniu)
Aišku, aš neveganauju, bet būnant vegetare daugiau nei 16 m. geležies papildų teko gerti tik du kartus.
Atsakyti
QUOTE(liusė @ 2014 05 27, 15:29)
O kiek bėgot ir kaip rezultatai?
Aš pusmaratonį nubėgau/nuėjau per 2 val. 17 min. Šnipštas gavosi iš mano planų pasigerint pusmaratonio laiką Nike arba Olimpiniam bėgime - Nike netinkamos sąlygos, o Olimpiniam bus nebe pusmaratonis, kaip skelbė, o 20 km.

Bėgau 10 km., aišku rezultatų nepagerinau, bet ir nesistengiau, žiūrėjau sveikatos ir sveiko proto. Jei būtų buvę vandens stotelių daugiau gal ir rezultatai geresni būtų buvę, vandens man asmeniškai labai trūūūko, bet kaip patirtis, tokiu karščiu ir kitokia aplinka, man patiko. ( aš iš Panevėžio) tai kaip sakant pakeist trasą visai nieko biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vyty @ 2014 05 27, 19:34)
Sakyčiau šaunu. Kažkaip negirdėjau, kad kažkas savo PB būtų gerinęs per šį bėgimą. Gal per daug stengiatės. Aš tai džiaugiuosi, kad finišavau. O, šiaip, manau, maratoną tikrai įveiksite jei planuojate bėgti - ypač, jei orelis bus toks superinis kaip per pernykštį (čia apie VM, jei ką) - šiaip, man pernai lengviau nubėgti 40, nei šįsyk 20 buvo, o apie laikus net nekalbu smile.gif

O dėl olimpinio - koks skirtumas (20, 21, 22) - pagerinti 20 galite - nebūtinai visų laikų, gal mėnesio. Reikia susigalvoti savų iššūkių. Nes kai kada ir ankstesnį save pralenkti labai sunku būna. Ir ne visada kreivė vien į viršų turi eiti smile.gif Aišku Endomondo taurytės nebus šiuo atveju.

Bet čia gal tik man. Asmeniškai, negalėčiau bėgti pastoviai save spausdamas.

Aš išties jaučiuosi truputį perdegusi, nes gal per daug užsibrėžiau ir pernelyg intensyvią programą pasiėmiau pusmaratoniui - dėl ko mane paskui puolė visusai ir laikai dėl nuovargio sulėtėjo.
Bandysiu maratonui be įtampos rengtis, nors man dabar norisi maratoną nubėgt, kad užsidėčiau pliusą prie šito tikslo ir tada galėčiau ilgų nuotolių nebebėgiot - turbūt ne pati teisingiausia motyvacija.

QUOTE(spengla @ 2014 05 27, 22:36)
Sveiki,

Liuse, aš kaip ir nuo ankstyvo pavasario planavau, bėgau 10 km. Jei viskas bus ok, rudenį VM norėčiau bėgti 21 km, bet jei nepavyks, tai nepavyks. Taip toli neprojektuoju...

Kodėl turėtų nepavykti? smile.gif Aš pernai birželio pabaigoj subėgau 10 km per 58 min. (iki tol ilgesnio atstumo nebuvau bėgus), tada pradėjau ruoštis pusmaratoniui - kelis sekmadienius pabėgiojau po 15-21 km ir rudenį išbėgau pusmaratonį per 1.59.
Atsakyti
Pasirodo, aš ne šiaip pavargus jaučiuosi. Šiandien buvau tyrimų atsakymų poliklinikoj (ryžausi pasitikrint sveikatą prieš pradėdama rengtis maratonui) - trūksta geležies, hemaglobinas tik 103.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liusė: 28 gegužės 2014 - 14:53
QUOTE(liusė @ 2014 05 28, 14:48)
Pasirodo, aš ne šiaip pavargus jaučiuosi. Šiandien buvau tyrimų atsakymų poliklinikoj (ryžausi pasitikrint sveikatą prieš pradėdama rengtis maratonui) - trūksta geležies, hemaglobinas tik 103.

Oho labai mažas, pas mane kita problema per didelis. Pries du mėnesius buvo 165 hemoglobino. Kyla mintis nuleisti šiek tiek. Sako kad per didelis hgb irgi negerai.

Beja gal žinot kame problema čiurnos sanarys skaudet pradejo. ar kojos pastatyme problema, ar batuose ir tiesiog turi apsiprasti ir sanarys ir raisciai prie kruvio. Niekada nebuvo ankciau taip. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sazi: 28 gegužės 2014 - 15:59
QUOTE(spengla @ 2014 05 28, 00:50)
Esu linkusi galvoti (ir iš praktikos), jeigu valgoma sezoninių daržovių, juodos duonos, avižinės košės, ankštinių ir susidėliojama, kad mityba būtų įvairi, tai skaičiukai irgi savijauta bus gera. Dabar, gi, koks gėris, dera špinatai, rukola, visokie kitokie lapai. Greitai bus įvairių uogų (j. serbentai turtingi geležimi, kaliu, magniu)
Aišku, aš neveganauju, bet būnant vegetare daugiau nei 16 m. geležies papildų teko gerti tik du kartus.

Labai smagu, kad bendraminčių yra. O 16 metų - ir vis dar manote, kad tai teisinga mityba - va čia tai motyvacija bus. smile.gif Dėl gyvūnėlių ir medžių kabinimo gal nelabai sutartume, bet, smagu. Kažkaip, kiek pastebiu visi labai priešiškai nusiteikę tampa - kai pasakau kokios dietos ėmiausi laikytis - pradeda įrodinėti kaip tai blogai smile.gif tarsi aš per prievartą grūsčiau jiems tai, ką pats bandau. smile.gif
Ir taip, pastebėjau, kad visokio gėrio sezonas prasidėjo. Kainos turgeliuose juokingos, tai norisi imti visko kuo daugiau, bet suvalgyti visko nespėji smile.gif O mesti lauk kažkaip irgi negražu. wink.gif

QUOTE(liusė @ 2014 05 28, 15:48)

sad.gif
O dėl maratono, pff... Jie pervertinami. Bet pabandyti verta - bandymas tai padaryti - svarbiausia IMHO - o finišuosite ar ne - nelabai svarbu - čia jau kaip pasiseks. Nespauskite savęs! Bėgimas turėtų būti malonumas smile.gif - jei taip nėra - meskite jį - bent jau aš taip daryčiau.
Atsakyti
QUOTE(Sazi @ 2014 05 28, 16:54)
Beja gal žinot kame problema čiurnos sanarys skaudet pradejo. ar kojos pastatyme problema, ar batuose ir tiesiog turi apsiprasti ir sanarys ir raisciai prie kruvio. Niekada nebuvo ankciau taip.  doh.gif

Tokiu vietu kaip ciurnos sanariu siaip sau neskauda. Man pavyzdziui visos bedos su kaire koja(turbut neveltui yra posakis, kai abi kojos kairios buna smile.gif ) . Pacioje pradzioje ja butent ir sutraumavau nekreipdamas demesio i ciurnos skausma. Atkritau labai ilgam. Siaip sau gali skaudeti raumenis, o sanariu skausmas duoda signala, kad kazkas negerai.
Gal reikia batu stabilizuojanciu, bet cia jau reikia peda issitirti. Gali buti ir paprasciausia trauma.
Atsakyti
QUOTE(Vyckaju @ 2014 05 29, 08:31)
Tokiu vietu kaip ciurnos sanariu siaip sau neskauda. Man pavyzdziui visos bedos su kaire  koja(turbut neveltui yra  posakis, kai abi kojos kairios buna smile.gif ) .

Labai įdomu, nes man dabar kaip tik čiurnos sąnarys šiek tiek duoda apie save žinoti. Dabar turbūt būčiau ir pamiršęs jį, jei būčiau Jūsų patarimo paklausęs (tiesa, visiškai nesigailiu smile.gif). Pernai kitos kojos karts nuo karto apie save primindavo. O tik pradedant - kelių sąnariai buvo, po to kaulai neatlaikė - linkęs manyti, kad kas tavęs nenužudo - padaro stipresniu, o kaip iš tikrųjų yra?

PS Ir dar klubas buvo - va čia tai... (nesikeiksiu gal smile.gif) - ilgiausiai dėl jo poilsiauti teko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vyty: 29 gegužės 2014 - 20:09
QUOTE(liusė @ 2014 05 28, 14:48)

Feritino netyrė? Gal klausei gyd., ar gali būti susiję su bėgimu?
Man irgi reiks jau kartoti tyrimus, gerus 3 mėnesius geležį geriu.

Dėl sąnarių skausmo. Pradėjus bėgioti tikrai jaučiau sąnarius ir kelius pamausdavo (bėgant nustodavo), nors batai buvo geri nuo pat pradžių. Nurašiau ant nepripratimo. Ir tikrai - kuo daugiau bėgiojau, tuo mažiau jausdavosi.
Atsakyti
QUOTE(Amarcord @ 2014 05 29, 22:40)
Dėl sąnarių skausmo. Pradėjus bėgioti tikrai jaučiau sąnarius ir kelius pamausdavo (bėgant nustodavo), nors batai buvo geri nuo pat pradžių. Nurašiau ant nepripratimo. Ir tikrai - kuo daugiau bėgiojau, tuo mažiau jausdavosi.

na maudimas yra normalu, man pradzioje pradejus begiti irgi keliu sanariai nelaike, vos paejau, bet tai buvo nuo neiprasto kruvio. Galvojau ne man begimas. Bet kaip atejo taip ir praejo.
Dabar jei kazkur pradeda mausti ieskau rimtesniu priezasciu, pamokos buvo per skaudzios.
Durnas kelio skausmas sestadieni is niekur nieko, nebegau iki siandien. Maniau nuo plaukimo nes specifiniai judesiai ir vis dar mokausi, prakenčiau iki antradienio ir vakare neištvėręs nuėjau į baseiną. paskaudėjo aišku pradžioje, bet nieko. Ir taip 3 dienas iš eilės (jeigu mirti tai su daina), nuplaukiau sau rekordinius atstumus. Kelio jau nebeskauda. Aisku maudzia visa spranda ir peciu linija, bet tai daugiau malonus pasitenkinimo maudimas smile.gif
Plaukimui maiso begiko peda, t.y. del raisciu neelastingumo neina pilnai istiesti pedos. Čia tai skauda nes pastovus tempimas, kad istiesti maximaliai. Aisku yra ir spec. pratimai, bet pabandziau ir supratau, jog begima po ju teks pamirsti, o gal ir vaiksciojima kuri laika lotuliukas.gif .

Ka isitikinau, kad ir koks beviltiskas kurioje nors srityje esi idetos maximalios pastangos duoda rezultata. Gal Ironmano ir nepavarysiu (gal smile.gif ), bet plaukti padoriai tureciau ismokti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vyckaju: 30 gegužės 2014 - 08:26
QUOTE(Amarcord @ 2014 05 29, 21:40)
Feritino netyrė? Gal klausei gyd., ar gali būti susiję su bėgimu?
Man irgi reiks jau kartoti tyrimus, gerus 3 mėnesius geležį geriu.

Parašyk paskui, kai išsitirsi, kaip sekasi kraują gerint.
Mano gydytoja apie sportą matosi mažai ką nutuokia, tai nei apie feritiną ką nors sakė, nei apie priežastis. Planuoju išsitirt feritiną savo iniciatyva. O dėl priežasčių tai beveik neabejoju, kad čia nuo bėgimo. Paskaičiau, kad virš 50 proc. bėgikų būdinga geležies stokos mažakraujystė, ir dažniausia priežastis "footstrike hemolysis" (kai anksčiau rašei apie mechaninius atsitrankymus, įsivaizdavau, kad čia kažkoks retas atvejis).
Atsakyti