Įkraunama...
Įkraunama...

Bėgimas XVI

Apklausa: Kokios maksimalios distancijos varžybose esate dalyvavę? (50 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Amarcord @ 2014 05 29, 21:40)
Dėl sąnarių skausmo. Pradėjus bėgioti tikrai jaučiau sąnarius ir kelius pamausdavo (bėgant nustodavo), nors batai buvo geri nuo pat pradžių. Nurašiau ant nepripratimo. Ir tikrai - kuo daugiau bėgiojau, tuo mažiau jausdavosi.

Pameginsiu ilgesnes pertraukas daryt tarp begimu, nors to labai nenoriu, nes labai lengvai gali pasigauti tinguli.

As tai begioju su asics specialiai begimui, tiesa jau patarnave. O skauda abieju koju ciurnos sanariai, tai traumos galimybe atmetu. Tikiuosi tai laikina ir viskas susitvarkys. Turiu toki nezinau ar įgyvendinama tiksla kitais metais 10 km prabegt kokiam masinese begimo varzybose.
Atsakyti
Jaučiuosi labai gerai. Kupinas energijos - anksčiau to taip greitai nebūdavo po traumyčių. Gal dietos pasekmė, o gal sutapimas smile.gif Labai didelė tikimybė, kad ir olimpiniame bėgime sudalyvauti išeis biggrin.gif Dar nesiregistravau, bet... :fingerscrossed. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vyty: 01 birželio 2014 - 20:47
Sveiki, begikai,

pasidalinkit savo begiojimo pradzios iprociais. Kiek begote (t.y. kiek laiko, ar stabteldavot kas kazkiek laiko), kiek kartu per savaite? man kaip pradedanciajai but labai aktualu:)
Atsakyti
QUOTE(noriu_keliauti @ 2014 06 02, 09:23)
Sveiki, begikai,

pasidalinkit savo begiojimo pradzios iprociais. Kiek begote (t.y. kiek laiko, ar stabteldavot kas kazkiek laiko), kiek kartu per savaite? man kaip pradedanciajai but labai aktualu:)

Aš va pradedančioji, tiesa ankčiau prieš gimdyma begiojau, o po gimdymo kažkaip 5 metus nesugebėjau gryžti prie bėgimo.
Manau reiktu skirti tarp ankčiau sportavusio ir niekada nesportavusio. Nes kas ankščiau sportavo fizinė forma sugrįžta daug greičiau.
Aš pradejau nuo 2 kartus ėjimo į baseina. Du menesius iki gegužės. Gegužės mėnesį pradejau nuo 2 km.begimo 2-3 kartus į savaitę. Nes siaubingai skaudėdavo raumenys. Dabar prieš dvi savaites begu 3 km. begiodama žiūriu širdies dažnį. Jeigu kyla daugiau nei 165 stabdausi. Kolkas stebiu širdies darbą ne km kiek nubėgų ir kokiu greičiu. Parke mane visi lenkia biggrin.gif
Jeigu esi Kauniete gali jungtis prie manęs, aš prie jau prasibėgiojusioms dar nekokia partnerė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sazi: 02 birželio 2014 - 10:50
QUOTE(Sazi @ 2014 06 02, 11:48)
Aš va pradedančioji, tiesa ankčiau prieš gimdyma begiojau, o po gimdymo kažkaip 5 metus nesugebėjau gryžti prie bėgimo.
Manau reiktu skirti tarp ankčiau sportavusio ir niekada nesportavusio. Nes kas ankščiau sportavo fizinė forma sugrįžta daug greičiau.
Aš pradejau nuo 2 kartus ėjimo į baseina. Du menesius iki gegužės. Gegužės mėnesį pradejau nuo 2 km.begimo 2-3 kartus į savaitę. Nes siaubingai skaudėdavo raumenys. Dabar prieš dvi savaites begu 3 km.  begiodama žiūriu širdies dažnį. Jeigu kyla daugiau nei 165 stabdausi. Kolkas stebiu širdies darbą ne km kiek nubėgų ir kokiu greičiu. Parke mane visi lenkia  biggrin.gif 
Jeigu esi Kauniete gali jungtis prie manęs, aš prie jau prasibėgiojusioms dar nekokia partnerė.

Sveiki, o Kaune ąžuolyno parke bėgiojat? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(giliukiukas @ 2014 06 02, 16:13)
Sveiki, o Kaune ąžuolyno parke bėgiojat? smile.gif

Kleboniskyje dazniausiai, suni dar pasiemu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sazi: 02 birželio 2014 - 16:54
QUOTE(Sazi @ 2014 06 02, 11:48)
Aš pradejau nuo 2 kartus ėjimo į baseina. Du menesius iki gegužės. Gegužės mėnesį pradejau nuo 2 km.begimo 2-3 kartus į savaitę. Nes siaubingai skaudėdavo raumenys. Dabar prieš dvi savaites begu 3 km.  begiodama žiūriu širdies dažnį. Jeigu kyla daugiau nei 165 stabdausi. Kolkas stebiu širdies darbą ne km kiek nubėgų ir kokiu greičiu. Parke mane visi lenkia  biggrin.gif 

Ah, ne, ne Kaunas smile.gif na, as tokia visuomet truputi pasportuojanti, bet visuomet norinti daugiau ir daugiau. Begu dabar apie 7-8 km (bet su trim sustojimais), tai svarstau, ar yra taip daranciu. Gal begt maziau, bet nestot? tikslas yra gera istverme (tiesiog tiek)
Atsakyti
sveiki,

senokai beužsukau, bet bėgioju toliau sėkmingai smile.gif vakar pagerinau laiką 10 sekundžių, labai išdidi jaučiausi biggrin.gif
beje, neatsispyriau ir vėl rūkau cray.gif tikiuosi, netrukus susiimsiu unsure.gif

Noriu_keliauti, man atrodo, geriausia būtų užsibrėžti bėgti nesustojant, tai ir būtų ištvermės ugdymas ax.gif

Atsakyti
QUOTE(Džinė79 @ 2014 06 03, 07:22)
sveiki,

senokai beužsukau, bet bėgioju toliau sėkmingai  smile.gif  vakar pagerinau laiką 10 sekundžių, labai išdidi jaučiausi biggrin.gif
beje, neatsispyriau ir vėl rūkau cray.gif tikiuosi, netrukus susiimsiu  unsure.gif

Suprantu tave, aš kažkada buvau įklimpus. Bet man labai padejo alen Carro knyga, youtubei audioknyga yra. Tai dabar manau jau nebeįklimsiu daugiau. Dirbu vyriškame kolektyve kur aplinkui visi rūko, o man ne mintis nekyla. thumbup.gif ir tikiuosi nebekils.

Aš visgi panašu kad sutraumuotas sąnarys, nes dabar skauda tik viena koja. Vakar nuvaziavau i kleboniski jau pasivaikščiot su šunimis taip smagu buvo. Kad nepajutau kaip dvi valandas praejo. thumbup.gif Kažkoks relaxas cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Džinė79 @ 2014 06 03, 07:22)
sveiki,
Noriu_keliauti, man atrodo, geriausia būtų užsibrėžti bėgti nesustojant, tai ir būtų ištvermės ugdymas ax.gif

pernai man šitas patarimas irgi labai padėjo - tiesiog pabandžiau nesustoti...jeigu nebegaliu, tai sulėtinu bėgimą iki minimalaus, bet bėgu...ir nežinau kaip kitiems, bet man buvo sunkiausia ties tom pačiom vietom ir turbūt labiau psichologiškai, negu fiziškai...peržengus tą ribą, daugiau sustoti nebesinorėjo smile.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Sazi @ 2014 06 03, 10:18)
kur aplinkui visi rūko, o man ne mintis nekyla.  thumbup.gif ir tikiuosi nebekils.

Šaunuolė 4u.gif man reikia pavyzdį imti.

Deire, labai pritariu - man lygiai taip pat reikėjo perlipti per save.
Atsakyti
Senai rašiau, vis pasiskaitau smile.gif
Paskutinį mėnesį man nepatinka mano kairė koja, tai sumažinau gerokai bėgiojimo. pasilikau 4 kartus per savaitė po 5 km. Kadangi vakarai ilgi, o ir veikti jais atsirado ką - pvz ravėti gėlyną arba tiesiog čilinti terasoj, tai bėgimus perkėliau į rytą. Visai nieko, juolab, kad bėgu trumpukus. dabar galvoju bandyt pereit prie schemos
I 5 km ryte
II 10-8 km vakare
III - ryte pamiegu, vakare pačilinu
IV - 5 km ryte
V - 5 km ryte
VI, VII - kaip Dievas duos smile.gif
Vis dar nerūkau, labai tikėtina,. kad jau ir neberūkysiu - smirdi baisiai biggrin.gif
Atsakyti