Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija

Man kol kas kosmosas tai nusistatyti sau tinkamą dozę, dabar geriu 25mg, sakė vis pasidaryti TTH, o kas kiek laiko sekti reiktų, bandyčiau ir aš tą tinkamą dozę rasti
Atsakyti
Geriausia tai kas tris mėn kartoti tyrimą, ar bent jau kas keturis. Man dozę reguliuoti lengviau ir be tyrimų, tiesiog organizmas greitai išduoda trūksta man tiroksino ar jo perdaug. Per tuos keturis metus išmokau į save įsiklausyti. Bet tyrimus visvien du ar tris kartus metuose pasidarau.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2014 09 23, 09:21)
O koks TSH? FT 4 norma buvo norma ir liko.

Ineta68, Černobilis dar ir kaip kaltas, tą pripažįsta ne vien Lietuvos medikai wink.gif Esam dauguma ta karta gimusi iki 1986 - 1987 m. Vat jei vaikam laiku būtų buvusi skirta profilaktinė jodo terapija, pasekmių būtų mažiau.

Kazkas gi is salies turi buti kaltas rolleyes.gif Negali gi buti ligu priezastis, kad Lietuvoje nera jodo, nera zuvies, kad panaikinom visa savo uki, visa Lietuva vasara gali pravaziuoti ir visur grazu, vien pievos, retai kur pamatysi viena kita karvyte, uztat parduotuvese darzoves is Olandijos, mesa, matyt is tu saliu, kuriu medikai ir pripazista, kad kaltas Cernobilis, ir visas kitas maistas taip pat sintetinis, pridejus ta prie jodo trukumo ir turim daugiau ( iki 1986 m zmones taip pat sirgo tom ligom) skydliaukes ligu.
Atsakyti
QUOTE(ineta68 @ 2014 09 23, 10:55)
Kazkas gi is salies turi buti kaltas rolleyes.gif Negali gi buti ligu priezastis, kad Lietuvoje nera jodo, nera zuvies, kad panaikinom visa savo uki, visa Lietuva vasara gali pravaziuoti ir visur grazu, vien pievos, retai kur pamatysi viena kita karvyte, uztat parduotuvese darzoves is Olandijos, mesa, matyt is tu saliu, kuriu medikai ir pripazista, kad kaltas Cernobilis, ir visas kitas maistas taip pat sintetinis, pridejus ta prie jodo trukumo ir turim daugiau ( iki 1986 m zmones taip pat sirgo tom ligom) skydliaukes ligu.

Oi, tik nereikia tu raudu "prazudyta Lietuvele"...
Atsakyti
Sirgo, bet ne taip masiškai wink.gif Ir tai nebuvo taip paplitę tarp jaunimo. Nesakau, kad tik Černobilis vienas kaltas, bet kad labai daug prisidėjo tai čia niekas nepasiginčys. O kad jodo trūksta lietuvių mityboj tai čia ne olandiška mėsa kalta. Vargu ar ir Lietuvos pievose išaugintoje mėsoje tu to jodo rasi. Jo trūko visais laikais. O va radioaktyvus jodas po Černobilio ir "užėmė laisvas pozicijas" mūsų skydliaukėse wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bevardė: 23 rugsėjo 2014 - 10:15
QUOTE(bevardė @ 2014 09 23, 11:06)
Sirgo, bet ne taip masiškai wink.gif Ir tai nebuvo taip paplitę tarp jaunimo. Nesakau, kad tik Černobilis vienas kaltas, bet kad labai daug prisidėjo tai čia niekas nepasiginčys. O kad jodo trūksta lietuvių mityboj tai čia ne olandiška mėsa kalta. Vargu ar ir Lietuvos pievose išaugintoje mėsoje tu to jodo rasi. Jo trūko visais laikais. O va radioaktyvus jodas po Černobilio ir "užėmė laisvas pozicijas" mūsų skydliaukėse wink.gif

Kazkiek prisidejo ir Cernobilis, bet ne jis pagrindine skydliaukes ligu Lietuvoje priezastis ir manau, zala nuo sintetikos, kuria mes valgom jau senai ji aplenke.
Atsakyti
Na nežinau, aš sintetikos nevalgiau ir nevalgau, paragavimas nesiskaito, manau. Tas sintetinis maistas ne toks jau ir senas, kad būtų galima Lietuvoje jį "kaltinti" labiausiai ir ypač dėl skydliaukės.

Nors kaltink nekaltinus, vistiek vaistus reiks gerti irnesakyk.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bevardė: 23 rugsėjo 2014 - 14:17
QUOTE(bevardė @ 2014 09 23, 09:21)
O koks TSH? FT 4 norma buvo norma ir liko.

TSH kovo mėn. 2,52
TSH rugsėjo mėn. 1,8

QUOTE(bevardė @ 2014 09 23, 10:31)
Geriausia tai kas tris mėn kartoti tyrimą, ar bent jau kas keturis. Man dozę reguliuoti lengviau ir be tyrimų, tiesiog organizmas greitai išduoda trūksta man tiroksino ar jo perdaug. Per tuos keturis metus išmokau į save įsiklausyti. Bet tyrimus visvien du ar tris kartus metuose pasidarau.

ką tu jauti, kai jo trūksta?
Atsakyti
Sveikos. Buvau vakar pas endokrinologa, tai paziurejo kraujo tyrimus, isties idealus. O ir senesnius kai parodziau, nelabai suprato, kodel man thybonas skirtas buvo. Bet as tada pks turejau, o K nusprende, kad esu del to nevaisinga ir reikia thybono pagert, kad FT3 sureguliuoti ir testosterona pamazint. Echo padare, tai mazgu nera, tankis geras, tik tiek, kad didele ji pas mane. Irase, kad difuzine struma II laipsnio ir pasirodyti po metu. Bet tada nesuprantu, kodel mane smaugia, negaliu nieko, kas prie kaklo priglude nesioti ir uzeina daznai silpnumas toks - negaliu ilgai eilej kokioj stovet, pradeda galva svaigt ir tt. Tai sake, nezino, del ko cia, skydliauke ne prie ko. Ir svorio staigus priaugimas su tuo nesusijes, kad ko gero cia del to kalta mano endometrioze ir adenomioze. Na, svarbiausia, kad kraujas ir echo nieko blogo nerodo ir nereik vaistu gerti thumbup.gif
Aciu, kad isklauset mane, sveikatos jums daug daug!!! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2014 09 23, 15:05)
Nors kaltink nekaltinus, vistiek vaistus reiks gerti  irnesakyk.gif

drinks_cheers.gif

Papildyta:
QUOTE(Perliukasss @ 2014 09 24, 08:10)
Sveikos. Buvau vakar pas endokrinologa, tai paziurejo kraujo tyrimus, isties idealus. O ir senesnius kai parodziau, nelabai suprato, kodel man thybonas skirtas buvo. Bet as tada pks turejau, o K nusprende, kad esu del to nevaisinga ir reikia thybono pagert, kad FT3 sureguliuoti ir testosterona pamazint. Echo padare, tai mazgu nera, tankis geras, tik tiek, kad didele ji pas mane. Irase, kad difuzine struma II laipsnio ir pasirodyti po metu. Bet tada nesuprantu, kodel mane smaugia, negaliu nieko, kas prie kaklo priglude nesioti ir uzeina daznai silpnumas toks - negaliu ilgai eilej kokioj stovet, pradeda galva svaigt ir tt. Tai sake, nezino, del ko cia, skydliauke ne prie ko. Ir svorio staigus priaugimas su tuo nesusijes, kad ko gero cia del to kalta mano endometrioze ir adenomioze. Na, svarbiausia, kad kraujas ir echo nieko blogo nerodo ir nereik vaistu gerti thumbup.gif
Aciu, kad isklauset mane, sveikatos jums daug daug!!! 4u.gif

Nuo difuzines strumos smaugima galite jausti, o silpnumo priezasti (su jusu TTH) reiktu ieskoti kitur, gal hemoglobina reiktu pzr
Atsakyti
QUOTE(kustucius @ 2014 09 23, 17:18)
ką tu jauti, kai jo trūksta?

Pirmas ženklas kad geriu permažą dozę- smaugimo jausmas kakle, įkvepiant orą taik keistai skausmingai suskausta skydliaukės vietoje. Būten dėl šio simptomo ir apsilankiau pirmą kartą pas endokrinologą. Dažniausiai tai jaučiu rytais vos nubudus, bet būna kad tarkim ryte išgeriu 100 ir vakare prie miegą pradedu jausti tą keistą skausmą giliau bandydama įkvėpt, tada žinau, kad ryte jau gersiu 125.

Jei dozė būna perdidelė- pradeda drebėti rankos, keistai jaučiu širdį.

Kustucius tavo tyrimai išties geri, o sumažėjo TSH dėl vasaros saulės poveikio wink.gif
Atsakyti
QUOTE(ineta68 @ 2014 09 24, 08:06)
drinks_cheers.gif

Papildyta:

Nuo difuzines strumos smaugima galite jausti, o silpnumo priezasti (su jusu TTH) reiktu ieskoti kitur, gal hemoglobina reiktu  pzr

dariausi ir iprasta kraujo tyrima, tai hemoglobinas 137, visi rodikliai idealus, isskyrus gal kazkiek gelezies mazoka, bet ne tiek, kad papildus reiketu gerti.
Atsakyti