Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija

Mano svoris visada lengvai auga ir sunkiai krenta, tiesiog lėta medžiagų apytaka. Kol visai negėriau tiroksino reikėdavo daugiau pastangų, norint svorį palaikyti, o pradėjus jį vartoti- jau buvo lengviau palaikyti formą. Tik tiek kad pačioje gydymo pradžioje jutau padidėjusį apetitą, bet endokrinologė mane buvo įspėjusi, kad ar priaugsiu svorio ar ne- priklausys tik nuo mano pačios sugebėjimo atsirinkti ką ir kiek valgyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bevardė: 14 spalio 2014 - 12:42
QUOTE(bevardė @ 2014 10 14, 13:41)
Mano svoris visada lengvai auga ir sunkiai krenta, tiesiog lėta medžiagų apytaka. Kol visai negėriau tiroksino reikėdavo daugiau pastangų, norint svorį palaikyti, o pradėjus jį vartoti- jau buvo lengviau palaikyti formą. Tik tiek kad pačioje gydymo pradžioje jutau padidėjusį apetitą, bet endokrinologė mane buvo įspėjusi, kad ar priaugsiu svorio ar ne- priklausys tik nuo mano pačios sugebėjimo atsirinkti ką ir kiek valgyti.

Man buvo toks tarpas, kai augo, augo kosminiu greičiu, bet čia po tarpo, kai pusė metų nenaudojau tiroksino doh.gif . Dabar lygtais stabilizavosi, bet nekrenta, reikia stipriai riboti maistą.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2014 10 14, 12:28)
Nesuprantu, kaip galima skirti gerti tiroksiną jei TTH normos ribose, ir keista, kad TTH šiuo atveju nemažėja, taip ir hipertirozę įsivaryti galima, nenuostabu, kad širdis nelaiko. Manau pats laikas keisti endokrinologą, atai tas Šidlauskas anot daugelio čia rašančių keistai kažkaip gydo. O kodėl aplamai jums buvo pradėtas gydymas, kaip suprantu tiroksiną varatojat jau 15 metų.

Nu vat, tipo kelsim TTH iki 2.5-3, tada tipo apkusit, nes dabar zandai per daug apvalus doh.gif . Pradzioj, kai buvau kokiu 25 mas mane buvo Hyper tiroze, tada pora men geriau lyg Metizoli, viskas susitvarke, tada po keliu metu staiga pradejau nei is sio nei is to tukti, nuvariau pas ji, nu ka - tipo hypo. Baisiausiai buvo ATPO 1000 ir gal dar daugiau, tai vat visus tuos metus ir laku tiroksina, tai 25 mg, tai 50, tai kas antra diena taip ar anaip, pamenu dar selena padidintom dozem geriau vietoj tiroksino, bet gydytojui tai nepasiteisino, tai vel tiroksinas doh.gif Jam vis man mano ATPO nepatinka, nu suprantu, kad 500 tai toli iki normos, bet kai as jam sakau, kad blogai su sirdim - tai tipo kalio pagerkit , nu geriu ir ka doh.gif
Papildyta:
QUOTE(kustucius @ 2014 10 14, 14:36)
Man buvo toks tarpas, kai augo, augo kosminiu greičiu, bet čia po tarpo, kai pusė metų nenaudojau tiroksino  doh.gif . Dabar lygtais stabilizavosi, bet nekrenta, reikia stipriai riboti maistą.

Man vat tas pats, uzkilo greit, o nenukrenta niekaip verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Stichija @ 2014 10 14, 18:36)
Nu vat, tipo kelsim TTH iki 2.5-3, tada tipo apkusit,
Papildyta:

Man vat tas pats, uzkilo greit, o nenukrenta niekaip  verysad.gif

na ir kaip jis siulo apkusti? tiroksino pagalba? as asmeniskai jei negeriu T jauciuosi apsunkusi kazkokia. mano tyrimai visi geri, tik ATPO aukstas, tai nebesuprantu, gal nebereiketu to tiroksino?vis neiprisiruosiu pas gyd nueiti, bet pas Sidla jau nebesinori, jis man liepe sukusti, tai as dar sugebejau priaugti. blush2.gif doh.gif labai sunkiai svoris krenta, numetu 5-6kg tik atleidziu vadeles, opa per kelias d viskas atgal...uzburtas ratas...
selena ir as vartoju, bet dabar pertrauka, nes ilgai vartojau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xiuke: 14 spalio 2014 - 20:36
QUOTE(xiuke @ 2014 10 14, 21:35)
na ir kaip jis siulo apkusti? tiroksino pagalba? as asmeniskai jei negeriu T jauciuosi apsunkusi kazkokia. mano tyrimai visi geri, tik ATPO aukstas, tai nebesuprantu, gal nebereiketu to tiroksino?vis neiprisiruosiu pas gyd nueiti, bet pas Sidla jau nebesinori, jis man liepe sukusti, tai as dar sugebejau priaugti.  blush2.gif  doh.gif  labai sunkiai svoris krenta, numetu 5-6kg tik atleidziu vadeles, opa per kelias d viskas atgal...uzburtas ratas...
selena ir as vartoju, bet dabar pertrauka, nes ilgai vartojau.

As bandziau vietoj sidlausko nueiti pas kita, bet vel gryzau pas ji
Atsakyti
QUOTE(Stichija @ 2014 10 14, 16:36)
Nu vat, tipo kelsim TTH iki 2.5-3

O tai koks TTH pas jus?

Kitas dalykas- ATPO tiroksinu nereguliuojamas jei TTH normos ribose. Blogai kai pacientas tampa bandomu triušiu mediko rankose. Saugokit savo širdelę wink.gif
Endokrinologų Lietuvoje daug, nepatingėkit atrast tą kuris į Jus žiūrės kaip į pagalbos prašantį pasientą, o ne kaip į laboratorinę pelytę.
Atsakyti
Man irgi lėtinis tiroiditas. Hormonai geri, tsh virš 1, APTO apie 200, bet ryte vistiek labai silpna. Gydytoja tik tiroksino išrašo, daugiau nieko nesiūlo.
Atsakyti
Jei tsh virš 1, tai koks dar tiroiditas? ATPO pakitimai dar ne tiroidito požymis. O ir nuovargis nebūtinai susijęs tik su skydliauke.
Jetus, kai apskaitau šią temą tai toks jausmas kad tie gydytojai reikia nereikia tiroksiną visiems iš eilės išrašo, čia kas? Mada nauja? Berlin-Chemie pelnas krito?
Atsakyti
Vakar buvau pas gydytoją.
100 mkg man per mažai, dozę reikia didinti, nes jaučiuosi prastai, tai gydytojos žodžiai, nors nesulaukus vizito, pati padidinau iki 125 mkg ir pasijaučiau kaip devintame danguje thumbup.gif . Pagaliau pradėjo slūgti viso kūno patinimai, kurie kamavo jau kurį laiką.
Kadangi pusę metų negėriau vaistų, padariau didelę žalą organizmui, todėl reikia dabar didesnės vaistų dozės. Sake, turėtų ir svoris dabar pajudėti, labai to norėčiau
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2014 10 20, 10:34)
Jei tsh virš 1, tai koks dar tiroiditas? ATPO pakitimai dar ne tiroidito požymis. O ir nuovargis nebūtinai susijęs tik su skydliauke.
Jetus, kai apskaitau šią temą tai toks jausmas kad tie gydytojai reikia nereikia tiroksiną visiems iš eilės išrašo, čia kas? Mada nauja?  Berlin-Chemie pelnas krito?

Nu taip iseina doh.gif , mano 1.75, bet kelia iki 2.5-3, kad sukusciau doh.gif , nu bet jei pas mane genetika tokia, nu ir as jau 40+, ir su ugiu 156 62 ikg dar nekatastrofa, nu vat kudinam ir vsio doh.gif
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2014 10 10, 08:33)
Endokrinologės patarimu, homeopatinėje vaistinėje įsigijau Thyreoidinum 6 žirniukų. L tiroksino jie nepakeis, bet sumažinti L tiroksino dozę gali. Bandysiu.

Vilniuje pirkote? Kur tiksliau?

QUOTE(bevardė @ 2014 10 20, 11:34)
Jetus, kai apskaitau šią temą tai toks jausmas kad tie gydytojai reikia nereikia tiroksiną visiems iš eilės išrašo, čia kas? Mada nauja?  Berlin-Chemie pelnas krito?

Jau daug metų sergu, buvo tyrimai kitokie. Dabar jau geri kaip man, bet savijauta negeresnė. Dozės vis didesnės reikia. Kaip ir visom čia.
Atsakyti
QUOTE(Stichija @ 2014 10 21, 10:52)
Nu taip iseina  doh.gif , mano 1.75, bet kelia iki 2.5-3, kad sukusciau  doh.gif , nu bet jei pas mane genetika tokia, nu ir as jau 40+, ir su ugiu 156 62 ikg dar nekatastrofa, nu vat kudinam ir vsio  doh.gif

Nu visiškas briedas. TTH (TSH) rodiklis, kuo mažesnis tuo geriau, bet normos ribose. Jei mažiau nei norma tai bus hipertirozė, kai tarkim greitėja medžiagų apytaka ir svoris krenta. Kuo TTH (TSH) norma didesnė, tuo arčiau hipotirozės, kai svoris auga. Gerdamos tiroksina ir siekiame kad TTH norma būtų kuo mažesnė. Su tiroksino TTH vertės niekaip nepakelsi, tik numuši. Maža TTH vertė- daug gaminasi hormonų natūraliai ir papildomai gerti tiroksino negalima, o didelė TTH vertė- hormonų skydliaukė negamina ir reikia gerti papildomai tiroksino.
Jei pakelsi nuo 1,75 iki 3, tai ne sukūstum, o priaugtum, bet su tokia TTH verte kaip 1,75, gerdama tiroksina tu tuoj turesi TTH lygu 0,... doh.gif
Atsakyti