Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

Sveikos senbuvės, kelis metus skaitinėjau ir mokiausi iš Jūsų patirties auginant pomidorus smile.gif Sakyčiau visai neblogai sekėsi, ilgai skaitinėjau ir sugalvojau įsilieti į Jūsų būrį, aišku jeigu priimsit smile.gif Šiuo metu neturiu praėjusio sezono savo augintiniu nuotraukų, bet nuo šio pavasario pasistengsiu pasitaisyti ir pasirodyti su savo pomidorais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2014 01 12, 09:14)
Aš irgi noriu paprašyt to žaliuko Jabloko kelių sėklyčių blush2.gif  4u.gif Gal kas galit pasidalint 4u.gif ?

Aš gi šalia mirksiukas.gif Kaip tik nusipirkau jabloku mirksiukas.gif
Atsakyti
Ieškau pamainymui Orlovyj Kliuv ir Kosmonavty Volkov (taip lyg rašosi doh.gif ) nebrokuočiau ir Marfų blush2.gif Galiu keistis Zlato, Medovyj Spas, Cardinal mazarini, Ivan Kupala, Korol Sibiri, malachitovaja Shatulka, black cherry, Delfine, Tigerella, Zolotoj Dragon. 4u.gif
Kaunas, Šilainiai, bet galiu ir vokeliais lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kambliukas: 12 sausio 2014 - 18:19
QUOTE(kambliukas @ 2014 01 12, 18:16)
Ieškau pamainymui Orlovyj Kliuv ir Kosmonavty Volkov (taip lyg rašosi  doh.gif ) nebrokuočiau ir Marfų blush2.gif  Galiu keistis Zlato, Medovyj Spas, Cardinal mazarini, Ivan Kupala, Korol Sibiri, malachitovaja Shatulka, black cherry, Delfine, Tigerella, Zolotoj Dragon.  4u.gif
Kaunas, Šilainiai, bet galiu ir vokeliais  lotuliukas.gif

jei nerasi kas keiciasi, tai sitie du yra Seklelej(prie baziu). Kaunietiems neproblema wink.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2014 01 12, 19:24)
jei nerasi kas keiciasi, tai sitie du yra Seklelej(prie baziu). Kaunietiems neproblema wink.gif

Ačiū, turėsiu omeny 4u.gif
Atsakyti
Labas vakaras,
parašykit, prašau, kiek kainuoja siuntimas sėklų iš www.mydobro.com
Prisikroviau krepšį, bet išsigandau, kad siuntimas nekainuotų tiek, kiek pačios sėklos. Niekur nerandu tame psl. apie siuntimo išlaidas ax.gif
Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(Gricė @ 2014 01 12, 18:32)
Labas vakaras,
parašykit, prašau, kiek kainuoja siuntimas sėklų iš www.mydobro.com
Prisikroviau krepšį, bet išsigandau, kad siuntimas nekainuotų tiek, kiek pačios sėklos. Niekur nerandu tame psl. apie siuntimo išlaidas  ax.gif
Ačiū.

Pirmiausia su savo krepsiu visuo parasyk jiems laiska ir paklausk ar is viso jie turi visas tavo norimas veisles. Kad nebutu kaip man, kad uzsisakiau, o gavau pastu pomidorus net ne tuos. Aisku, as nusiunciau krepseli, atejo laiskas pastu neregistruotu, man net nespejus sumoketi uz viska, nes negavau saskaitos jokios apmokejimui. O laiske lapelis su saskaitos nuemriu,kad mol-dabar susimokek smile.gif Tai gerai,kad as tokia gera ir teisinga lotuliukas.gif cool.gif O kitas tai stumtu raga ir sakytu, kad net nieko negavo.
Atsakyti
Tokie sakiniai gimsta, kai šalia stovi pusnuogė moteris ir sako eik valgyti nes atšals.
"nesikandžioti" Gaudvilė teisingai perskaitė.
Tiesiog perspėjau, naujokus kad nepultu sodinti hibridu, į naujus šiltnamius. Jų šaknų sistema galinga, ir kitiems metams vargu ar paliks ką nors gero sekantiems metam . Po hibrido sodinant ne hibridus, didelė tikimybė kad nebus deriliaus, arba dėl medžiagų trūkumo labiau puls ligos.
Pasisakymai kad parduotuvėj kitokie "poidorai" nei savo užauginti. Parduotuvėse pagrinde prekiauja tik hibridais. Tiesiog keista, kai svaigsta dėl skonio įvairovės, o po to nusiperka tokį patį pomidorą ir pačios augina.

Purple Russian Plum? Jei tai tie patys kas Purpule Ukraine, tai neverta. Nebent džiovinimui? Odelės storis kaip pas paprikas, jei pastovi ilgiau. Sudžiūna. Šviežiam vartojimui skonio nepamenu. Derlius mažas.

Jei norit žinoti kokie pomidorai derlingi pažiūrėkite parduotuvėse pavadinimus ir kainas. Kuo mažesnė kaina tuo derlingesnis. Galit ir nusipirkti paragaut koks skonis, ir jei patiks auginti.

Čia ne tiksli schema tik tam kad įsivaizduoti. Vėliau perbraižysiu.

Kaip galima dalinti šiltnamius ir planuoti sodinima. Pagal veisles. Ankstyvas vėlyvas, žemaūgias ir t.t.

Kur parašyta žemaūgis turi būti vazoninis.
user posted image
QUOTE(Ex @ 2014 01 12, 13:21)
Ačiū, man sunkiai sekasi iššifruot..

O kas čia gali jį užsipult, jei mes visos kasmet auginam vienokį ar kitokį hibridą smile.gif Tai normalu. Aš asmeniškai tai sunkiai įsivaizduoju savo šiltnamį be hibrido. Man jis reikalingas.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Upas: 12 sausio 2014 - 19:32
QUOTE(Upas @ 2014 01 12, 20:06)
Tokie sakiniai gimsta, kai šalia stovi pusnuogė moteris ir sako eik valgyti nes atšals.

Tiesiog perspėjau, naujokus kad nepultu sodinti hibridu, į naujus šiltnamius. Jų šaknų sistema galinga, ir kitiems metams vargu ar paliks ką nors gero sekantiems metam . Po hibrido sodinant ne hibridus, didelė tikimybė kad nebus deriliaus, arba dėl medžiagų trūkumo labiau puls ligos.
Pasisakymai kad parduotuvėj kitokie "poidorai" nei savo užauginti. Parduotuvėse pagrinde prekiauja tik hibridais. Tiesiog keista, kai svaigsta dėl skonio įvairovės, o po to nusiperka tokį patį pomidorą ir pačios augina.

Tai tu dar vis moterį šaldaiuser posted image ?Kad vietoj derliaus derilius gaunasi ?Aišku,ne mano reikalas user posted image

Na dėl tų pomidorų šaknų žemės išnaudojimo,tai net ir po nehibridų,jei niekuo žemės negerinsi,kasmet derlius bus vis mažesnis.Tam ir mulčiuoju,komposto sodindama pripilu duobėse...Ir tai,žiūrėk,tai to,tai ano elemento pritrūksta user posted image...

O dėl hibrido pirktinio ir hibrido pačios išauginto tai man skirtumas yra.Mano šiltnaminis,nesvarbu, kad ir kietokas ar man nelabai skanus,bet vis tiek ir skonį,ir kvapą turi.Ir man jie koncervavimui net labai tinkami.Parduotuvinių net neperku,nes nei skanūs,nei kvepia...

O kodėl šiltnamis padalintas taip įdomiai man cekava?Vienoj pusėj du takai,kitoj vienas?Kur čia šuo pakastas,a?Ir jei priešais duris dar pomidoras koks aukštesnis pasodinamas,taigi ventiliacija suprastėja g.gif
Atsakyti
QUOTE(daimura @ 2014 01 12, 14:21)
Ingaja, jei Schetelige bus tų Marfų jau padalinta po 10 sėklų netyčia, tai galėčiau jums persiųsti, bet dalinti antros pakuotės  schmoll.gif

Buciau dekinga wub.gif

QUOTE(Lady Dy @ 2014 01 12, 14:26)
Oi tu zuiki pomidorini,juk paštas dar Lietuvoj dirba smile.gif

Suprantu, bet is pardes Kaune negaliu gi pastu uzsisakyt blush2.gif Kiek suprantu reikia nueit ir uzsisakyt ir laukt kol atves ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingaja @ 2014 01 12, 20:04)

Suprantu, bet is pardes Kaune negaliu gi pastu uzsisakyt blush2.gif Kiek suprantu reikia nueit ir uzsisakyt ir laukt kol atves  ax.gif

O gal Vilniuj yra kas nuperka,ir Klaipėdoj man atrodo yra Shetelig parduotuvė
Atsakyti
Purple Russian Plum? Jei tai tie patys kas Purpule Ukraine, tai neverta.

Tikriausiai ne tas pats, nes mano tikrai nedžiuvo Purple Russian Plum ir skanus buvo, bet tik spalva nelabai suprasi ar juodukas ar purpurinis, truputį avietines buvo, bet aš jį vos pažinau tarp kitų pomidorų.
Atsakyti