Įkraunama...
Įkraunama...

Persai ir Egzotai

QUOTE(LaiLaa @ 2014 09 08, 23:17)
Norit brangiosios kolegės veisėjos pasakysiu naujieną  biggrin.gif

O Lietuvoje nėra nei vieno persų veislyno ir mūsų "persai" nei iš tolo nepanašūs į grynaveislius persus  lotuliukas.gif

O man tai jokia naujiena irnesakyk.gif
Aš aišku ne veisėja, o tik persų mylėtoja ir visada gailėjausi, kad baigia išnykti tikri persai. Ir pagaliau atsirado žmogus, kuris patvirtino mano nuomonę, kad nebėra tikrų persų, o yra persai-egzotai lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2014 09 09, 00:48)
O man tai jokia naujiena irnesakyk.gif
Aš aišku ne veisėja, o tik persų mylėtoja ir visada gailėjausi, kad baigia išnykti tikri persai. Ir pagaliau  atsirado žmogus, kuris patvirtino mano nuomonę, kad nebėra tikrų persų, o yra persai-egzotai  lotuliukas.gif

Juokauji? bigsmile.gif Ar bent nutuoki kokį tikrą persą čia turima omenyje biggrin.gif Labai nustebtumei tongue.gif Beje mūsų veislynai turi tikrų persų. Ir 100 proc. garantuoju, kad sudėjus du neatskirtumei, kuris iš jų tikrai persas, kuris ne. Ir aš neatskirčiau, tai parodo tik kilmės dokumentas smile.gif

Tai, kad jų neturi šita veisėja, nereiškia, kad neturi kiti schmoll.gif O persų-egzotų nėra schmoll.gif Čia tik pagal amerikiečių sistemą CFA jie ilgaplaukiai egzotai.

Bet skelbimą įdėjau ne tam. Veisėjai žino kas ir kaip šiose veislėse. O paprasti žmonės matau nesupranta vistiek, o tik dūrinasi biggrin.gif

Paprasčiausiai labai negražu ir neetiška, reklamuojant savo kačiukus kabinti kitus veislynus. schmoll.gif

Gaila, kad žmonės-pirkėjai tyli...

Ir jeigu aš veisiu pagal WCF arba FIFe sistemas ir mano ilgaplaukiiams rašo PERSAS, tai jie meluoja? Europa melagiai, teisūs tik amerikiečių viena sistema, nes kita TICA rašo dar kitaip biggrin.gif

Veisėjos, kurios turite tikrus persus būkit geros, įdėkit čia foto mirksiukas.gif Tikrai žinau, kad turit cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LaiLaa: 09 rugsėjo 2014 - 07:41
QUOTE(LaiLaa @ 2014 09 09, 00:17)
Skelbimas

Labai jau neskaniai skelbimas skamba  doh.gif Paprastam žmogeliui tikrai neįdomu toks visos sistemos ir pavadinimai.

Jooo. Dagyvenom iki marazmo (nors veisėja pagal metus dar neturėtų įsipaišyti į tokią kategoriją) doh.gif

Ir kad tvirtint jog Lietuvoje nėra nei vieno persų veislyno, tai reiktų pirmiausia išnagrinėt visų veislynų visų katinų kilmės dokus. O ne visur jie yra skelbiami viešai. schmoll.gif

Nesigaudantiems galiu pasakyt, kad ko gero tik vienintelė amerikiečių CFA sistema kačiuko dokuose rašo persas tada kai visi tėvai ir protėviai kilmės dokuose yra persai. cool.gif

O jei jau imt tą skelbimą už rimtą pinigą, tai visame pasaulyje gal ir suskaičiuotume kokį gerą desėtką tik persų veislynų.

P.S. Pvz mano Knopkė ir Dūmas gimė su FIFE dokumentais, kuriuose parašyta, kad jie persai. Užregistravus veislyną CFA sistemoje, jie patapo ilgaplaukiais egzotais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tajka: 09 rugsėjo 2014 - 07:57
QUOTE(LaiLaa @ 2014 09 09, 08:28)
Juokauji?  bigsmile.gif Ar bent nutuoki kokį tikrą persą čia turima omenyje  biggrin.gif

O paprasti žmonės matau nesupranta vistiek, o tik dūrinasi  biggrin.gif

Gaila, kad žmonės-pirkėjai tyli...

lotuliukas.gif lotuliukas.gif nieko aš nenutuokiu...nei apie dokumentus, nei apie veisimo subtilybes. Kadangi nesu veisėja ir nežadu ja būti, tai man nėra reikalo ir gilintis į tai.Tik mano nuomone tikras tos veislės atstovas turi būti nemaišytas.
O dabar man eilinei bobelei plika akimi matosi, kad labai supanašėjo persai ir egzotai, o kitaip ir negali būti, jei vienas iš tėvų persas, o kitas egzotas. Ir toje pačioje vadoje iš išvaizdos ar pagal plaukų ilgį nustatoma ar gimė persas ar egzotas ir kas žino ko jame daugiau, ar perso ar egzoto g.gif Ir kaip tai nustato išduodami dokumentus velnias žino. Aišku galima pasidomėti kokie standartai yra, kokia turi būti galva,akys, ausys, uodega ir t.t

Ir ką žmonės-pirkėjai gali tuo klausimu pasakyti g.gif kaip žinoti ką įsigijo, jei dokumentuose tėvas egzotas, o motina persė . Liaudiškai tariant įsigijo persą-egzotą lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

P.S čia aš kalbu abstrakčiai, netaikau savo Magijai, nes maniškės bent jau tėvai persai biggrin.gif o protėvių tai aišku, kad buvo visokių...juk nedarysi giminės medžio lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vidam: 09 rugsėjo 2014 - 08:49
QUOTE(Vidam @ 2014 09 09, 09:37)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif nieko aš nenutuokiu...nei apie dokumentus, nei apie veisimo subtilybes. 

Ir ką žmonės-pirkėjai gali tuo klausimu pasakyti g.gif kaip žinoti ką įsigijo, jei dokumentuose tėvas egzotas, o motina persė . Liaudiškai tariant įsigijo persą-egzotą  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Tai gal tada geriau neskleisti erezijų? g.gif

O žmonės-pirkėjai tikrai turėtų ką pasakyti apie konkrečiai šį nuosbųjį veislyną, ir ne dėl kailio ilgio unsure.gif Sakau gaila, kad tyli...rašo į až rolleyes.gif

Ir niekaip nesuprantu, kas ten matosi plika akimi doh.gif
Plika akimis nesimato patyrusiems veisėjams. Tai matosi tik skaitant kilmės dokumentą. Tikri persai nėra senoviniai ilganosiai, kurie tau patinka.

Ir jeigu mano ilgaplaukiui kačiukui, gimusiam iš persės ir egzoto amerikiečių sistema TICA rašo PERSIAN/ES, o trumpalapaukiui EXOTIC SHORTHAIR/PS, kodėl aš aš juos turiu vadint persų-egzotais g.gif
TOKIOS VEISLĖS NĖRA schmoll.gif

Papildyta:
QUOTE(Vidam @ 2014 09 09, 09:37)
P.S čia aš kalbu abstrakčiai, netaikau savo Magijai, nes maniškės bent jau tėvai persai  biggrin.gif o protėvių tai aišku, kad buvo visokių...juk nedarysi giminės medžio lotuliukas.gif

O įsitikunus, kad taviškės tėvai persai? O ne persai-egzotai?
O kas tada ilgaplaukis kačiukas, kurio tėvai egzotai doh.gif
Jis yra persas arba pagal vieną sistemą ilgaplaukis egzotas ir yra grynaveislis tongue.gif

O šiaip galvok, ką nori. Einu aš geriau savo mišrūnus pamyluosiu wub.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LaiLaa: 09 rugsėjo 2014 - 09:03
QUOTE(LaiLaa @ 2014 09 09, 09:58)
1.Tai gal tada geriau neskleisti erezijų?  g.gif

2... kodėl aš aš juos turiu vadint persų-egzotais  g.gif
TOKIOS VEISLĖS NĖRA  schmoll.gif

3. O kas tada ilgaplaukis kačiukas, kurio tėvai egzotai  doh.gif

4.O šiaip galvok, ką nori. Einu aš geriau savo mišrūnus pamyluosiu  wub.gif  wub.gif

1.Kodėl savo nuomonės išreiškimas jau yra erezijos g.gif tongue.gif kodėl negaliu rašyti taip kaip galvoju ir ką manau g.gif jūsų veisėjų išlavintos akys vienaip mato, o mano ir mano pažįstamų rato - kitaip mirksiukas.gif

2. Tas ir yra kad tokios veislės nėra, čia tik aš liaudiškai pavadinau lotuliukas.gif

3. Jei logiškai mąstant, tai egzotų vaikas ir yra egzotas, jei iš veiduko irgi egzotas, kaip toj nuotraukoje to minimo veislyno.

4. Teisingai... pas tave labai gražūs mišrūniukai wub.gif wub.gif tik myluot ir myluot juos wub.gif wub.gif
Atsakyti
Tada man nieko nesuprantančiai prašom pasakyti, kuo skiriasi perso veidukas nuo egzoto g.gif
Jiegu jų standartai felinologijoje tie patys g.gif

Bet tavo nuomonė nėra tiesa schmoll.gif

Čia būtų tas pats jeigu aš su Tajka apie mezgimą pradėčiau ginčytis (nes apie kates galiu, apie buhalteriją irgi).
Pradėčiau aiškinti, kad mano nuomone siūlai ne tokie, virbalai irgi ir gavosi iš viso nesąmonė, nes ne taip akis sumezgė lotuliukas.gif lotuliukas.gif Aš nieko nesuprantu, bet tokia mano nuomonė biggrin.gif

Atsakyti
Tik brangiosios, prašau neįsižeisti mirksiukas.gif Aš jau tokia esu, kaip manau taip ir sakau, neturėdama jokių piktų kėslų. Nemėgstu į akis lia lia lia...tiu tiu tiu, o už akių apkalbėti smile.gif

Jei yra tokios veisimo taisyklės, duoti tokie maišymo leidimai...išduodami dokumentai, tai ką jau čia pasakysi. O kaip elgtis, kokius kačiukus veisti, jau kiekvieno veisėjo reikalas. Jei pati būčiau įbridusi į tą balą, tai irgi nežinia kaip elgčiausi g.gif g.gif

Tuoj paieškosiu ir įkelsiu nuotraukas, kaip mano akimis atrodo egzotas ir persas bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vidam: 09 rugsėjo 2014 - 09:48
QUOTE(Vidam @ 2014 09 09, 10:37)

3. Jei logiškai mąstant, tai egzotų vaikas ir yra egzotas, jei iš veiduko irgi egzotas, kaip toj nuotraukoje to minimo veislyno.

O man į dokumentus parašys, kad jis persas, tai ką dabar? Nes aš nepriklausau CFA g.gif

O skelbimą aš įdėjau ne dėl to,

Labai bjauru aukštinti save, žeminant kitus doh.gif Juo labiau, kad Lietuvoje tikrų persų YRA, kurie beje kainuoja žvėriškus pinigus cool.gif
Taigi to skelbimo autorė meluoja. tongue.gif

Atsakyti
QUOTE(pekutis @ 2014 09 08, 20:25)
pasirodom ir mes kaip paaugom  ax.gif  Bet tik miegantis visur  doh.gif

wub.gif wub.gif wub.gif oro_buckis.gif
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2014 09 09, 11:46)
Tuoj paieškosiu ir įkelsiu nuotraukas, kaip mano akimis atrodo egzotas ir persas  bigsmile.gif

Na vat įdomu būtų pamatyt kaip skiriasi persas nuo egzoto pirkėjo akimis (na apart kailio ilgio). Nes, kaip Lailaa ir sakė, standartas tai vienas abiems. g.gif
Papildyta:
na vo maniškiai 2 braliukai - persas su egzotu.

user posted image

kita vada - 3 persai, 2 egzotai

user posted image

Atsakyti
QUOTE(LaiLaa @ 2014 09 09, 10:51)
O man į dokumentus parašys, kad jis persas, tai ką dabar? Nes aš nepriklausau CFA  g.gif

Kaip suprasti g.gif g.gif tai reiškia vienas klubas gali įrašyti kad persas, o kitas, kad egzotas g.gif g.gif

Ai LaiLaa, nesukim galvos dėl to friends.gif kam ko reikės tas atsirinks ir pasirinks, džiaukimės šia diena ir savo augintiniais wub.gif wub.gif

Dabar ant greitųjų nerandu nuotraukų parodyti, o bilen ką įkelt nenoriu...man persiukai gražesni, o egzotukai tokie išsižioję išverstakiai biggrin.gif O gal dabar ir vienodi g.gif g.gif
Atsakyti