Įkraunama...
Įkraunama...

Persai ir Egzotai

QUOTE(Vidam @ 2014 09 09, 11:25)
Kaip suprasti  g.gif  g.gif  tai reiškia vienas klubas gali įrašyti kad persas, o kitas, kad egzotas  g.gif  g.gif

Ne klubas, o felinologinė sistema. Europinės sistemos WCF ir FIFe (nesvarbu Latvijoj, Estijoj, Lenkijoj, Vokietijoj ar kitur) rašys PERSAS, tik viena vienintelė amerikiečių CFA rašo EGZOTŲ ILGAPLAUKIS.
Atsakyti
Vo dabar Bučkiui pasakysiu, kad Vidam jį išvadino išsižiojusiu ir išverstaakiu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(LaiLaa @ 2014 09 09, 11:42)
CFA rašo EGZOTŲ ILGAPLAUKIS.

Aišku... 4u.gif susiradau nemažai medžiagos apie tai rusų kalba, išsisaugojau ir turint noro reiks pasiskaityti dėl bendro išprusimo mirksiukas.gif

O palyginus šiuolaikinių egzotų ir persų (veislinių) nuotraukas, jūsų tiesa, jei suvienodinus kailį nieko nesiskiria. Tik kadangi egzotai trumpo pliušinio kailiuko, tai labiau išryškėja bruožai ir tik užmetus akį, vizualiai atrodo kitokie.

Tajka įdėk Bučkio nuotrauką, kad paneigti blush2.gif tada viešai atsiprašysiu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vidam: 09 rugsėjo 2014 - 11:14
QUOTE(Vidam @ 2014 09 09, 12:11)

Tajka įdėk Bučkio nuotrauką, kad paneigti  blush2.gif tada viešai atsiprašysiu  biggrin.gif

Taigi yra bigsmile.gif Kur dviese su broliuku ilgaplaukiu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2014 09 09, 13:11)
O palyginus šiuolaikinių egzotų ir persų (veislinių) nuotraukas, jūsų tiesa, jei suvienodinus kailį nieko nesiskiria. Tik kadangi egzotai trumpo pliušinio kailiuko, tai labiau išryškėja bruožai ir tik užmetus akį, vizualiai atrodo kitokie.

Tajka įdėk Bučkio nuotrauką, kad paneigti  blush2.gif tada viešai atsiprašysiu  biggrin.gif

Na vo, tą aš taip pat norėjau pasakyt, kad ilgo plauko nebuvimas egzotuose daug ką išryškina, o persuose paslepia. Kaip sakoma - optinė apgaulė. mirksiukas.gif Man pvz egzotų vyrukuose patinka, kad matosi raumenukai.
Va jei lyginant Bučkio ir Bentlio nuotrauką. Atrodo, kad pas persą ir ausys mažesnės, ir snukutis kitaip atrodo. Beje, snukučio išvaizda labai daug priklauso ir nuo spalvos. Šviesus persas visada atrodys mielesnis. O pvz mano Dūmas visada vadinamas piktu geniu lotuliukas.gif Nors geruolis ir meilūnas nesusvietnas.
Atsakyti
Pažiūrėjau Tajkos C vadą, tai pas ją ten kaip tik Vyšnia laaabai graži persiukė, o vienas egzotukas yra prasižiojęs, toks kaip aš ir įsivaizduoju egzotukus lotuliukas.gif

Atsakyti
Laba diena 4u.gif
Labai jau idomi diskusija uzvire ax.gif
Idesiu tiesiog palyginimui keletas foto biggrin.gif
Kas ira kas ?
lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Va va, šito aš ir norėjau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*STEBUKLAS* @ 2014 09 09, 12:38)
Idesiu tiesiog palyginimui keletas foto  biggrin.gif
Kas ira kas ?

O jau pirma kokia plaukuota wub.gif wub.gif pagal kailį tai tikra persė.

O šiaip iš veidukų spėju, kad antra yra persė-egzotė, o trečia persė biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2014 09 09, 12:50)
O jau pirma kokia plaukuota  wub.gif  wub.gif pagal kailį tai tikra persė.

O šiaip iš veidukų spėju, kad antra yra persė-egzotė, o trečia persė  biggrin.gif

Pirma sakot tikra persė ?
Trecia - perse ?
Ar ira skirtumas jusu akyms tarp pirmos ir paskutines biggrin.gif
Ta vidurini supratau galima atskirti nes jo plaukas isduoda smile.gif
Atsakyti
kokia vėl keista diskusija smile.gif
tai visos veislės lyginant su jų pirmtakais yra pakitusios, todėl nemanau, kad galima lyginti senovės persą su dabartiniu. apie egzotus net nešneku, nes egzotas gi yra toks pat persas, tik trumpaplaukis smile.gif.

va 1899m. Prizo laimėtojas Vestminsteryje - mėlynas persas biggrin.gif
user posted image
bet šiomis dienomis toks persas parodose nieko nelaimėtų turbūt ax.gif

o gal aš kažko nežinau, gal yra ale tradicinių (senovinių) persų klasė kokioje nors sistemoje?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -Ieva-: 09 rugsėjo 2014 - 12:10
QUOTE(Tajka @ 2014 09 09, 10:20)
Na vat įdomu būtų pamatyt kaip skiriasi persas nuo egzoto pirkėjo akimis (na apart kailio ilgio). Nes, kaip Lailaa ir sakė, standartas tai vienas abiems.  g.gif
Papildyta:
na vo maniškiai 2 braliukai - persas su egzotu.

user posted image

kita vada - 3 persai, 2 egzotai

user posted image

spėju iš foto- su balta apykakle egzotukas, šalia jo persas. ax.gif (kol rašiau, pamiršau kaip foto išsidėstę)
Iš kitos foto- 1,2,4-persai, 3,5 egzotukai (galvas iškėlę, tai sunku gerai įžiūrėti smile.gif ).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tylene: 09 rugsėjo 2014 - 12:10