Įkraunama...
Įkraunama...

Grūda

QUOTE(kovo @ 2015 05 12, 22:58)
Kelionė ant nosies ir tik dabat susirūpinau su medicininių išlaidų draudimu. Ar jūs draudžiatės kažkaip, iš ligonių kasų jau pavėlavau-nebespėsiu gauti. Šiaip jokiom ligom nesergame. Kaip jūs darote? g.gif

aš visada nusiperku draudimą agentūroje. ax.gif 4u.gif
Norėčiau trumpą atsiliepimą palikt apie "Vokietija. Hanzos pirklių miestai ir Helgolando sala". Trumputė, bet tikrai įtempta kelionė ax.gif Bet visgi man patiko smile.gif Galbūt dėl to, kad noras keliaut ir pamatyt kažką jau didesnis nei erzulys dėl smulkmenų biggrin.gif Į Helgolando salą plaukėm atvira jūra, aš asmeniškai Lenkijoj nusipirkau tablečių nuo pykinimo smile.gif Tik Lenkijoj ir gidė perspėjo, kad gali užsupt ax.gif Kadangi tabletes gėriau ir pirmyn plaukiant ir atgal, man asmeniškai bloga nebuvo rolleyes.gif Bet aplink matėsi žmonių, kuriems negera. Dar savotiškas perlipimas į mažesnį laivelį buvo, bet laivo personalas dirbo normaliai, nebuvo kada panikuot, praktiškai visus sukilojo į mažesnį laivelį biggrin.gif Pati sala patiko, vaizdai gražūs smile.gif Tik laiko joje maža - buvom apie 3,5 val. Plaukimas pats irgi apie 3 valandas į vieną pusę.
Na o miestai - man patiko, kiek gali patikti miestai ax.gif Tik objektų lankomumas labai jau intensyvus, tai kentėdavo laisvas laikas, bet gidė tikrai stengdavosi, kad jo liktų.
Į vyno degustaciją nespėjom, nes prieš gegužės 1-ąja visur buvo daug transporto kamščių ax.gif
Gidė - Jūratė Baltušienė. Savotiškai miela moteriškė. Labai vadovavosi kelionės programa. ax.gif Priekaištų nėra, tik galbūt trūko gyvibingumo pateikiant informaciją smile.gif
Į kelionę vyko du autobusai - kitas buvo mokinių autobusas, bet keliai praktiškai nesusikirsdavo, chaoso nebuvo, tik į salą plaukėm tą pačią dieną, tuo pačiu laivu smile.gif
Paskutinę naktį labai buvo prastas viešbutis Lenkijoj, netvarkingas, patalynė suplyšusi, nesmagu schmoll.gif
Bet apskritai, tai šiai "Grūdos" kelionei dedu pliusą, ir džiaugiuosi turėjusi galimybę išvykti smile.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kovo @ 2015 05 12, 22:58)
Kelionė ant nosies ir tik dabat susirūpinau su medicininių išlaidų draudimu. Ar jūs draudžiatės kažkaip, iš ligonių kasų jau pavėlavau-nebespėsiu gauti. Šiaip jokiom ligom nesergame. Kaip jūs darote? g.gif

As turiu ES draustumo kortele bei kreditine su draudimu, papildomai nesidraudziau, bet vaikas kai dabar keliavo be manes 5 dienas tai nupirkau draudima papildomai, kainavo nepilnus 4 EUR 5 dienom. Pasidarykite geriau, nes kaina tikrai juokinga o uztai bus ramu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Irreelle @ 2015 05 13, 07:05)
As turiu ES draustumo kortele bei kreditine su draudimu, papildomai nesidraudziau, bet vaikas kai dabar keliavo be manes 5 dienas tai nupirkau draudima papildomai, kainavo nepilnus 4 EUR 5 dienom. Pasidarykite geriau, nes kaina tikrai juokinga o uztai bus ramu  4u.gif

Pasižiūrėjau , kad ir aš turiu kreditinę kortelę su draudimu, ir dar kartu keliaujantys jūsų šeimos nariai yra apdrausti. Tai puiku, vyksiu saugesnė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kovo @ 2015 05 12, 21:58)

Į ligonių kasas nueini ir iš karto gauni tą kortelę. Nereikia kitą kartą ateiti. Tai kodėl nebespėjate? g.gif
Atsakyti
QUOTE(kovo @ 2015 05 13, 14:57)
Pasižiūrėjau , kad ir aš turiu kreditinę kortelę su draudimu, ir dar  kartu keliaujantys jūsų šeimos nariai yra  apdrausti. Tai puiku, vyksiu saugesnė smile.gif

drinks_cheers.gif

QUOTE(Abėcėlė @ 2015 05 13, 15:00)
Į ligonių kasas nueini ir iš karto gauni tą kortelę. Nereikia kitą kartą ateiti. Tai kodėl nebespėjate? g.gif

As savaja gavau pries metus, prasyma pildziau elektroniu budu, kortele galejau atsiimti tik po 14 dienu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Irreelle @ 2015 05 13, 14:58)
drinks_cheers.gif
As savaja gavau pries metus, prasyma pildziau elektroniu budu, kortele galejau atsiimti tik po 14 dienu  g.gif

Bent jau Vilniuje - nuėjau gegužės pradžioje į ligonių kasas, užpildžiau prašymą ir iš karto gavau kortelę. Šiais metais.
Atsakyti
QUOTE(Abėcėlė @ 2015 05 13, 20:19)
Bent jau Vilniuje - nuėjau gegužės pradžioje į ligonių kasas, užpildžiau prašymą ir iš karto gavau kortelę. Šiais metais.

o, tuomet dar geriau bigsmile.gif Vasari baigs galioti turima tai maziau vazinejimo bus smile.gif
Atsakyti
Sveikos, keliautojos,

Pasidalinsiu kelionės į Graikiją (9 dienos, Livanates kurortas) įspūdžiais.
Deja, kelione teko nusivilti. Tempas begalinis, į viešbutį grįždavom apie vidurnaktį ar vėliau.
Prastas maistas viešbutyje, o kurortas absoliučiai tuščias, jokių parduovių suvenyrų ar pan. Net ir sezono metu, spėju, ten nyku, visiškas užkampis.
Kas patiko, tai gera gidė, geri vairuotojai ir autobusas neblogas.
Iš papildomų kelionių verta imti Atėnus ir Meteorus. Su graikišku vakaru mus apgavo (vaišių nebuvo, tik vynas), Skiatos sala irgi nieko ypatingo.

Čia buvo mano trečia kelionė su Grūda, dvi pirmos buvo puikios
Atsakyti
QUOTE(Sandeta @ 2015 05 23, 00:07)
Sveikos, keliautojos,

Pasidalinsiu kelionės į Graikiją (9 dienos, Livanates kurortas) įspūdžiais.
Deja, kelione teko nusivilti. Tempas begalinis, į viešbutį grįždavom apie vidurnaktį ar vėliau.
Prastas maistas viešbutyje, o kurortas absoliučiai tuščias, jokių parduovių suvenyrų ar pan. Net ir sezono metu, spėju, ten nyku, visiškas užkampis.
Kas patiko, tai gera gidė, geri vairuotojai ir autobusas neblogas.
Iš papildomų kelionių verta imti Atėnus ir Meteorus. Su graikišku vakaru mus apgavo (vaišių nebuvo, tik vynas), Skiatos sala irgi nieko ypatingo.

Čia buvo mano trečia kelionė su Grūda, dvi pirmos buvo puikios

O maudytis buvo pakankamai silta geguze? Koki maista duodavo gal placiau galit papasakot :-) tam kurorte nera net kokiu maisto krautuveliu?
Atsakyti
Gal yra keliaujančių į Graikiją birželio pabaigoje (12 dienų)?
Atsakyti
Sveikos, kažink prieš kiek laiko renkasi grupė, tiksliau aišku, kad kelionė įvyks. Užsisakiau rugpjūčio 15 - 24 kelionę Visi keliai veda į Romą, bet kiek supratau dar nedaug užsirezervavusių. Bet gal dar anksti, gal paskutinėmis dienomis, tiksliau mėnesį, renkasi žmonės kelionės. Pernai norėjau ten pat, bet mano suplanuotu laiku nesurinko grupės. Tai ir dabar bijau to paties.
Atsakyti
QUOTE(simbail @ 2015 05 24, 18:17)
Gal yra keliaujančių į Graikiją birželio pabaigoje (12 dienų)?

mes ką tik iš ten. Šiaip kelionė smagi, daug pamatėm, bet štai ko daugiau nesirinkčiau - tai graikiško vakaro (jei būsite Livanatyje), o taip pat atidžiau pasitikrinčiau aplinkines kavines ir jų kainas, jei gidė siūlys rinktis tam tikrą taverną, nes, atseit, ten pigu - šalia buvo žymiai pigiau. Įtariam susitarimą su tavernos savininkais už gidės ir vairuotojų nemokamus pietus wink.gif

Beje, pačiame kurorte iš pradžių buvo tuščia, bet po to ėmė rastis poilsiautojų - turbūt nėra pats populiariausias kurortas, bet mums taip net geriau - viskas tik mums smile.gif

Graikiškam vakare žadėjo, kad bus vaišės ir vynas, susimokėjom po 25 eurus - bet tai buvo katastrofa - vaišės buvo bjaurios ir praktiškai tas pats, kas kiekvieną vakarą, o žadėto vyno reikėjo prašyti. Išėjom anksčiau, nei šeimininkai tikėjosi. Visi buvo pasipiktinę.

Apie graikišką šiukšlyną ir netvarką net nekalbu, bet čia nieko tokio, nes tiesiog taip yra, tokia šalis.

Labiausiai patiko Makedonija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo locust: 30 gegužės 2015 - 16:16