Įkraunama...
Įkraunama...

Grūda

QUOTE(locust @ 2015 05 30, 16:09)
mes ką tik iš ten. Šiaip kelionė smagi, daug pamatėm, bet štai ko daugiau nesirinkčiau - tai graikiško vakaro (jei būsite Livanatyje), o taip pat atidžiau pasitikrinčiau aplinkines kavines ir jų kainas, jei gidė siūlys rinktis tam tikrą taverną, nes, atseit, ten pigu - šalia buvo žymiai pigiau. Įtariam susitarimą su tavernos savininkais už gidės ir vairuotojų nemokamus pietus wink.gif

Beje, pačiame kurorte iš pradžių buvo tuščia, bet po to ėmė rastis poilsiautojų - turbūt nėra pats populiariausias kurortas, bet mums taip net geriau - viskas tik mums smile.gif

Graikiškam vakare žadėjo, kad bus vaišės ir vynas, susimokėjom po 25 eurus - bet tai buvo katastrofa - vaišės buvo bjaurios ir praktiškai tas pats, kas kiekvieną vakarą, o žadėto vyno reikėjo prašyti. Išėjom anksčiau, nei šeimininkai tikėjosi. Visi buvo pasipiktinę.

Apie graikišką šiukšlyną ir netvarką net nekalbu, bet čia nieko tokio, nes tiesiog taip yra, tokia šalis.

Labiausiai patiko Makedonija.

Labas vakaras,
o kas buvo gidė? Ir kaip bendrai vertinate šią kelionę, ar pateisino lūkesčius ar nuvylė?
Nes aš irgi planuoju birželio antroj pusėj važiuoti, tai norėtusi daugiau informacijos apie ją... Kiek, bendroj sumoj, gaunasi kelionė, ar tikrai dvigubai daugiau nei parašyta..? unsure.gif
Labai ačiū už atsakymus smile.gif

Gero vakaro! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(locust @ 2015 05 30, 17:09)
mes ką tik iš ten. Šiaip kelionė smagi, daug pamatėm, bet štai ko daugiau nesirinkčiau - tai graikiško vakaro (jei būsite Livanatyje), o taip pat atidžiau pasitikrinčiau aplinkines kavines ir jų kainas, jei gidė siūlys rinktis tam tikrą taverną, nes, atseit, ten pigu - šalia buvo žymiai pigiau. Įtariam susitarimą su tavernos savininkais už gidės ir vairuotojų nemokamus pietus wink.gif

Taip jau atsidėkoja už atvežtus turistus. Ir į parduotuves kai atveža turistus irgi dovanėlių gauna, ir pas mus daug kur atsilyginama, juk kiekvienas nori kad jo verslas klestėtų ax.gif Tik kai kurie gidai dar ir su turistais pasidalija, surengia kokį konkursiuką ar loteriją, o jei kas valgoma visą autobusą pavaišina. ir taip daro ne tik lietuvių gidai nes su lietuviais mažokai ir esu keliavusi, kitų šalių irgi tą daro smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saulemano505 @ 2015 05 30, 20:05)
Labas vakaras,
o kas buvo gidė? Ir kaip bendrai vertinate šią kelionę, ar pateisino lūkesčius ar nuvylė?
Nes aš irgi planuoju birželio antroj pusėj važiuoti, tai norėtusi daugiau informacijos apie ją... Kiek, bendroj sumoj, gaunasi kelionė, ar tikrai dvigubai daugiau nei parašyta..?  unsure.gif
Labai ačiū už atsakymus smile.gif

Gero vakaro!  smile.gif

gidė buvo Rūta, pavardės nežinau. Ji - šiaip sau, bet aš nelabai turiu su kuo lyginti (kiti keliauja jau net 10 kartą, tai sakė, yra superinių gidų, o Rūta - šiaip sau).
Mes turėjom keliauti Kroatiją, bet nesusidarė grupė, todėl teko keist kelionės kryptį. Pasirinkom Graikiją. Nusivylimo nėra, nes Graikijoj nebuvome buvę. Pamatėm 6 šalis - tai smagu.

Negaliu pasakyt, kad kelionė gaunasi dvigubai - tikrai ne. Maisto vežkitės savo, kelionės metu jo prireiks, o kokią užpilamą sriubą galima ir viešbutyje suvalgyti. Bet mums jokių pietų nesinorėdavo, nes karšta. Užtenka pusryčių ir vakarienės. Na, suvenyrams pinigų reikia turėt, bet irgi proto ribose. Mes dviese kokius 500 eurų gal ir išleidom (be kelionės kainos). Na, jei pirksitės kailinius, tada gal ir trigubai gausis biggrin.gif
Pasikartosiu - nerekomenduoju graikiško vakaro (Livanatyje, jei kitur - nežinau), na, dėl Delfų irgi pagalvočiau, nes ten panašūs griuvėsiai, kaip ir Atėnuose, bet kadangi veža nemomkamai, tai galima važiuot, nes gamta labai graži. Į Meteorus važiuokit BŪTINAI. Į Skiato salą mes neplaukėm, nes esam plaukioję kitur (nieko ten stebuklingo). Pasilikom pajūryje, pasideginom, pasimaudm, kriauklių parinkom.

Livanatyje Batis restorane vynas (man neskanus) 2 eurai, alus irgi, šalia esančiame restoranėlyje - 1 euras wink.gif Kalmarai 8 eurai, bet skanu. Yra supermarketas (eiti kokias 15 minučių miestel).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo locust: 30 gegužės 2015 - 19:30
QUOTE(locust @ 2015 05 30, 19:27)
gidė buvo Rūta, pavardės nežinau. Ji - šiaip sau, bet aš nelabai turiu su kuo lyginti (kiti keliauja jau net 10 kartą, tai sakė, yra superinių gidų, o Rūta - šiaip sau).
Mes turėjom keliauti  Kroatiją, bet nesusidarė grupė, todėl teko keist kelionės kryptį. Pasirinkom Graikiją. Nusivylimo nėra, nes Graikijoj nebuvome buvę. Pamatėm 6 šalis - tai smagu.

Negaliu pasakyt, kad kelionė gaunasi dvigubai - tikrai ne. Maisto vežkitės savo, kelionės metu jo prireiks, o kokią užpilamą sriubą galima ir viešbutyje suvalgyti. Bet mums jokių pietų nesinorėdavo, nes karšta. Užtenka pusryčių ir vakarienės. Na, suvenyrams pinigų reikia turėt, bet irgi proto ribose. Mes dviese kokius 500 eurų gal ir išleidom (be kelionės kainos). Na, jei pirksitės kailinius, tada gal ir trigubai gausis biggrin.gif
Pasikartosiu - nerekomenduoju graikiško vakaro (Livanatyje, jei kitur - nežinau), na, dėl Delfų irgi pagalvočiau, nes ten panašūs griuvėsiai, kaip ir Atėnuose, bet kadangi veža nemomkamai, tai galima važiuot, nes gamta labai graži. Į Meteorus važiuokit BŪTINAI. Į Skiato salą mes neplaukėm, nes esam plaukioję kitur (nieko ten stebuklingo). Pasilikom pajūryje, pasideginom, pasimaudm, kriauklių parinkom.

Livanatyje Batis restorane vynas (man neskanus) 2 eurai, alus irgi,  šalia esančiame restoranėlyje - 1 euras wink.gif Kalmarai 8 eurai, bet skanu. Yra supermarketas (eiti kokias 15 minučių  miestel).

O Jūs vakarienes Batis restorane buvot užsisakę? nes aprašyme labai gražiai viskas pateikta, ir pats viešbutis ir kad Batyje labai skanus maistas ir vakarienė už simbolinę kainą (3 Eur.) O kaip ten yra iš tikruju? g.gif Kad neturėti per didelių lūkesčių ir nenusivilti paskui.. Tikiuosi gerų atostogų įspūdžių, o išlaidavimui ir kailiniams nenumatytas biudžetas.. ax.gif
Kur geriau valgyti, kad būtų skanu ir kainos normalios ? Nes, kaip suprantu, gidų siūlymais ne visada šimtu proc. galima tikėti.. Na, gal dar priklauso kokie gidai... Aš irgi nelabai turiu su kuom palyginti, kartą prieš porą metų važiavau su Grūda į Italiją, tai gidė buvo normali, kaip man atrodė, o kiti sakė, kad šiaip sau..
Ką dar reikėtų žinoti, ką galėtumėt patarti vykstantiems į šią kelionę. Ar ten yra uodų? Kur ir kokias lauktuves būtų geriausiai apsipirkti?
Labai ačiū už patarimus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saulemano505 @ 2015 05 30, 22:15)
O Jūs vakarienes Batis restorane buvot užsisakę? nes aprašyme labai gražiai viskas pateikta, ir pats viešbutis ir kad  Batyje labai skanus maistas ir vakarienė už simbolinę kainą (3 Eur.) O kaip ten yra iš tikruju?  g.gif   Kad neturėti per didelių lūkesčių ir nenusivilti paskui.. Tikiuosi gerų atostogų įspūdžių, o  išlaidavimui ir kailiniams nenumatytas biudžetas..   ax.gif 
Kur geriau valgyti, kad būtų skanu ir kainos normalios ? Nes, kaip suprantu, gidų siūlymais ne visada šimtu proc. galima tikėti..   Na, gal dar priklauso kokie gidai... Aš irgi nelabai turiu su kuom palyginti, kartą prieš porą metų važiavau su Grūda į Italiją, tai gidė buvo normali, kaip man atrodė, o kiti sakė, kad šiaip sau..
Ką dar reikėtų žinoti, ką galėtumėt patarti vykstantiems į šią kelionę. Ar ten yra uodų? Kur ir kokias lauktuves būtų geriausiai apsipirkti?
Labai ačiū už patarimus smile.gif

taip, valgėme Batis: pusryčiai buvo švediškas stalas pačiame viešbutyje, o vakarieniaudavom už 200 metrų jų restoranėlyje. Na, man vakarienės buvo skanios ir sočios (vyrams gal šiaip sau): šaltas užkandis (kaskart tas pats), po to karštas patiekalas, graikiškos salotos (1 dubenį dalindavomės ant 4, bet užtenka) ir desertas. Labai skanūs man jų jogurtai, ypač sau medumi (pusryčiams, pvz.). Vanduo. Vyną reiks pirktis, bet kai pamatm, kad vynas iš tetrapakų, tai nebepirkom - kam permokėt, jei galima patiems nusipirkt?
Kambariai mažiukai, duše irgi vos telpi, bet man čia nėra bėda biggrin.gif
O lauktuvėms pirkom prieskonius, muilus, magnetukus, kiti prisipirko graikiško aliejaus (didelėm talpom, bet j reikia greit sunaudoti, tai nepatogu šiek tiek), graikišką vyną ir Ouzo - jų anyžinę degtinę.
Aš dievinu jų desertus (baklavą), tai Saklonikuose turguj nupirkau visą kilogramą ir parvežiau namo - nieko jam nenutiko.

Uodų buvo vienas kitas, kitus sukandžiojo, manęs ne - aš ir lietuviškiems uodams neskani smile.gif

Po Delfų mus vežė atseit pigią taverną (2 aukštų pastatas) ir kažkaip visus greit greit nuvedė antrą aukštą, tai ten kainos didelės buvo (po 9 eurus beveik viskas). Na ką - pavalgėm už 30 eurų dviese (skanu buvo, tas tiesa, būtų užtekę ir jų sočios sriubos sui mėsa). Po to dar buvo laiko, tai aš nuėjau pasmalsauti pirmo aukšto taverną - o ten viskas po 6eurus (pati klausiau padavėjo). Supykom ant mūsų gidės ir tariam, kad ji susitarus su tavernos 2 aukšte atstovais, galbūt atvedus didelę grupę pietauti ji ir vairuotojai pietus gauna nemokamai.

Nemanau, kad kelione nusivilsit, tik mažiau viskuo stebėkitės, atsiplaiduokit ir nieko per daug nesitikėkit - tikrai patiks.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo locust: 31 gegužės 2015 - 10:14
QUOTE(locust @ 2015 05 31, 10:13)
taip, valgėme Batis: pusryčiai buvo švediškas stalas pačiame viešbutyje, o vakarieniaudavom už 200 metrų jų restoranėlyje. Na, man vakarienės buvo skanios ir sočios (vyrams gal šiaip sau): šaltas užkandis (kaskart tas pats), po to karštas patiekalas, graikiškos salotos (1 dubenį dalindavomės ant 4, bet užtenka) ir desertas. Labai skanūs man jų jogurtai, ypač sau medumi (pusryčiams, pvz.). Vanduo. Vyną reiks pirktis, bet kai pamatm, kad vynas iš tetrapakų, tai nebepirkom - kam permokėt, jei galima patiems nusipirkt?
Kambariai mažiukai, duše irgi vos telpi, bet man čia nėra bėda biggrin.gif
O lauktuvėms pirkom prieskonius, muilus, magnetukus, kiti prisipirko graikiško aliejaus (didelėm talpom, bet j reikia greit sunaudoti, tai nepatogu šiek tiek), graikišką vyną ir Ouzo - jų anyžinę degtinę.
Aš dievinu jų desertus (baklavą), tai Saklonikuose turguj nupirkau visą kilogramą ir parvežiau namo - nieko jam nenutiko.

Uodų buvo vienas kitas, kitus sukandžiojo, manęs ne - aš ir lietuviškiems uodams neskani smile.gif

Po Delfų mus vežė  atseit pigią taverną (2 aukštų pastatas) ir kažkaip visus greit greit nuvedė  antrą aukštą, tai ten kainos didelės buvo (po 9 eurus beveik viskas). Na ką - pavalgėm už 30 eurų dviese (skanu buvo, tas tiesa, būtų užtekę ir jų sočios sriubos sui mėsa). Po to dar buvo laiko, tai aš nuėjau pasmalsauti  pirmo aukšto taverną - o ten viskas po 6eurus (pati klausiau padavėjo). Supykom ant mūsų gidės ir tariam, kad ji susitarus su tavernos 2 aukšte atstovais, galbūt atvedus didelę grupę pietauti ji ir vairuotojai pietus gauna nemokamai.

Nemanau, kad kelione nusivilsit, tik mažiau viskuo stebėkitės, atsiplaiduokit ir nieko per daug nesitikėkit - tikrai patiks.

Labai ačiū, Locust, už informaciją ir patarimus smile.gif Tikiuosi kad viskas bus gerai ir kelionė bus puiki 4u.gif
Gražaus Jums likusio savaitgalio! bigsmile.gif ir gerų sekančių kelionių planų! mirksiukas.gif

Atsakyti
Buvuioms Graikijoje aciu uz naudinga info ir turiu dar viena klausimeli, ar labai pavargote vaziuoti autobusu? Nes kiek matau pagal programa, tai 1 - 3 dienomis ir atgal be galo daug km nuvaziuojama 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(abiga @ 2015 05 31, 16:26)
Buvuioms Graikijoje aciu uz naudinga info ir turiu dar viena klausimeli, ar labai pavargote vaziuoti autobusu? Nes kiek matau pagal programa, tai 1 - 3 dienomis ir atgal be galo daug km nuvaziuojama  4u.gif

truputį dupcė paskausdsavo, bet nieko. Juk kas 2-3 val. išlipam, vaikštom.
Atsakyti
QUOTE(locust @ 2015 05 30, 18:09)
mes ką tik iš ten.

Labiausiai patiko Makedonija.

Dėkui labai už konsultaciją, man labai padėjo šiek tiek paaiškėjo viskas apie kelionę. O kelionė jau visai greitai smile.gif tikiuosi geros gidės, nes su Rūta teko keliauti tai tikrai tokia šeip sau (jei ten Rūta viena,o ne kelios). ar reikėjo kelionėje valiutos, ar užteko kortelėmis ir eurais užsimokėti. Galvoju dėl zlotų, ar bandyti jų išsikeisti ar apseisiu g.gif
Atsakyti
QUOTE(simbail @ 2015 06 02, 21:32)
Dėkui labai už konsultaciją, man labai padėjo šiek tiek paaiškėjo viskas apie kelionę. O kelionė jau visai greitai  smile.gif  tikiuosi geros gidės, nes su Rūta teko keliauti tai tikrai tokia šeip sau (jei ten Rūta viena,o ne kelios). ar reikėjo kelionėje valiutos, ar užteko kortelėmis ir eurais užsimokėti. Galvoju dėl zlotų, ar bandyti jų išsikeisti ar apseisiu  g.gif

zlotų tai reikia, bet max 10, nes ten naglos babcės pamačiusios minią prie tualeto, pradeda rinkti pinigus. Kitur neprireikė, nes stoja prie nemokamų tualetų.
Atsakyti
QUOTE(locust @ 2015 06 02, 21:21)
zlotų tai reikia, bet max 10, nes ten naglos babcės pamačiusios minią prie tualeto, pradeda rinkti pinigus. Kitur neprireikė, nes stoja prie nemokamų tualetų.

Sveikos,
dar norėjau paklausti, kur važiuojant per Lenkiją stodavot pavalgyti, ar geras maistas, problemų po to nebūdavo..? unsure.gif ar parduotuvėj kažką maisto pirkdavotės ? ar visur galima atsiskaityti kortele ar vis dėlto geriau turėti zlotų, na kad ir vandens nusipirkti ar dar kažką. Kiek maždaug pietūs Lenkijoj? (ne vyriška porcija), kiek tų zlotų šiaip jau reikėtų turėti, kad paskui nesivoliotų grįžus..?

O dėl grupės vadovo, koks bus gidas - agentūroj iš anksto arba nesako arba iš tikro nežino rolleyes.gif Aš skambinau ir klausiau - pasakė, kad dar derinama, nes yra daug išvykimų. Belieka tikėtis, kad mums pasiseks ir turėsim gerą vadovą ax.gif
Ačiū pasidalinusioms info ir patarimais smile.gif

Jeigu kažkas važiuojat į Graikijąją 12 d. dabar (šį savaitgalį) pasidalinkit įspūdžiais, kai grįšit! mirksiukas.gif

Gražios dienos! 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(saulemano505 @ 2015 06 03, 09:22)
Sveikos,
dar norėjau paklausti, kur  važiuojant per Lenkiją stodavot pavalgyti, ar geras maistas, problemų po to nebūdavo..? unsure.gif  ar parduotuvėj kažką maisto pirkdavotės ? ar visur galima atsiskaityti kortele ar vis dėlto geriau turėti zlotų, na kad ir vandens nusipirkti ar dar kažką. Kiek maždaug pietūs  Lenkijoj? (ne vyriška porcija), kiek tų zlotų šiaip jau reikėtų turėti, kad paskui nesivoliotų grįžus..?

O dėl grupės vadovo, koks bus gidas - agentūroj iš anksto arba nesako arba iš tikro nežino  rolleyes.gif  Aš skambinau ir klausiau - pasakė, kad dar derinama, nes yra daug išvykimų. Belieka tikėtis, kad mums pasiseks ir turėsim gerą vadovą  ax.gif
Ačiū pasidalinusioms info ir patarimais smile.gif

Jeigu kažkas važiuojat į Graikijąją 12 d. dabar (šį savaitgalį) pasidalinkit įspūdžiais, kai grįšit!  mirksiukas.gif

Gražios dienos!  4u.gif

P.S. Jeigu kažkas šiuo metu esate ten išvykę, lauksime Jūsų įspūdžių ir komentarų ! mirksiukas.gif
Atsakyti
Saulemano505, paskaitykite tema atidziau, tikrai ne karta buvo rasyta apie pietus Lenkijoje ir apie zlotu poreiki rolleyes.gif asmeniskai as bent kelis kartus rasiau ir pernai ir siemet, o kur dar kitu atsiliepimai 4u.gif
Atsakyti