Įkraunama...
Įkraunama...

Sergantys alopecia areata

Sveika extragirl 4u.gif
Zinok, pats baisiausias priesas ir yra stresas. Man butent nuo to liga ir prasidejo. Aisku, man taip baisiai plaukai neslenka, bet vistiek nespeju uzauginti vienos demeles kaip pradeda sviesti kita ir paskutine visai nesiruosia pradeti augti. O su metais vis stengiuosi save raminti, nereaguoti i sudetingas situacijas taip audringai, rytais sau pries veidrodi kartoju ne kokia as grazi, o kokia as rami ir kad sveikata svarbiausia ka turiu. Dabar dar pradejau sveikai maitintis, daug ka gaminu namie, daiginu grudus, verdu koses, rauginu jogurta, manau, kad maistas turi labai didele itaka sveikatai, juk turbut kiekvienas esam girdeje istoriju kaip zmones pasveiksta is sunkiausiu ligu pakeite gyvenimo buda.
O gal kas bandet kas ryta po cesnako skiltele suvalgyti? Skaiciau vienam anglu forume, kad labai jau stebuklai ivyksta g.gif

Atsakyti
Labas, Perrin, 4u.gif
tiesą sakant man ne viena gydytoja yra sakiusi, jog sresas ir aplamai nervai yra pats didžiausias priešas žmogui, nes nuo to ir prasideda bėdos su sveikata. unsure.gif Tik vat gaila, kad tikrai labai dažnai tiesiog neįstengiu susitvardyti nesusinervavusi kad ir dėl menkiausios smulkmenos. verysad.gif Kartais būna taip sunku, kad visą mane apima žiauri apatija viskam, nieko nenoriu daryti, net valgyt negaliu, visiškai niekas neįdomu pasidaro. Kai gerai jaučiuosi, esu patenkinta gyvenimu, stengiuos dėl niekų nesinervuoti, bet vos tik slogi nuotaika apninka mane, viską kas gera užgožia pasyvios ir neigiamos mintys bei jausmai. verysad.gif Tada jaučiuosi pati baisiausia ir blogiausia šioj žemėj. unsure.gif Na, o jei kalbėti apie linksmesnius dalykus, ti nuo vakar pradėjau rištis tokią gražią skarelę ant galvos, pasidažau blakstienas, pasitepu lupas blizgiu ir tiesą sakant, pažiūrėjusi į veidrodį jaučiuosi tikrai labai graži sau pačiai. rolleyes.gif smile.gif
O ką dar teko skaityti apie česnaką? Nuo kokių ligų jis gydo gal skaitei? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(extraagirl @ 2011 07 14, 13:00)
Na, o jei kalbėti apie linksmesnius dalykus, ti nuo vakar pradėjau rištis tokią gražią skarelę ant galvos, pasidažau blakstienas, pasitepu lupas blizgiu ir tiesą sakant, pažiūrėjusi į veidrodį jaučiuosi tikrai labai graži sau pačiai. rolleyes.gif  smile.gif 
O ką dar teko skaityti apie česnaką? Nuo kokių ligų jis gydo gal skaitei? rolleyes.gif

Turi ismokti i viska nusispjauti biggrin.gif Zinau, tai pasakyti daug kartu lengviau nei padaryti, bet turi ismokti kiekvienoj stresinej situacijoj bent pagauti save su mintim, kad kai tu pyksti ar nervuojiesi, draskaisi, tai tam kitam zmogui neskauda, juk blogai tik tau paciam. Cia net labai tinka posakis "duok durniui kelia" irnesakyk.gif Kartok sau kasdien kaip malda, kad tave sunervinti ne kiekvienas istengs, geriau pasijuok is tu, kurie tave pykdo. Patikek tai veikia daug labiau nei triuksmas ar asaros mirksiukas.gif
O kad sau atrodai grazi, tai labai pagirtina, zinoma, kad grazi, jauna ir grazi ir dar visas gyvenimas priesaky. Taigi cia tik plaukai, ne vezys, ne AIDS, dar kazkada prisiminsi ne mano vienus zodzius, kad tikrai sutiksi zmogu, kuris tave myles tokia, kokia esi. As asmeniskai, pastebejau, kad kai nekreipiu demesio i naujai isslinkusius plotelius, tai net nepastebiu kaip jie pradeda ataugineti, o pirmi kartai tai buvo ojojoj, puse galvos nuslinko, nes labai jau man tragedija buvo.
Taip, kad linkiu tau daugiau kantrybes, santarves su savimi, savitvardos. Paskaitinek kokiu knyguciu kur moko is kur semtis sito gerio, pasizadek sau, kad tu esi svarbiausia, visi kiti tegu gyvena savo gyvenimus.
Galu gale gal turi kokia vyresne super pozityvia drauge? As turiu tokia, 10m vyresne, man ji greit viska i vietas surikiuoja tongue.gif

Ech, apie cesnaka pamirsau ax.gif Kiek man zinoma, tai cesnakas stiprina imunine sistema, siaip kaip vaistas vartojamas nuo persalimo ligu. Turbut tiesiog stiprima organizma, o stipresne imunine sistema, geriau dirba pats organizmas ir matomai, plaukuciai linke ataugti sparciau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Perrin: 14 liepos 2011 - 15:16
Sveikos smile.gif
nezinau ar zinot, bet jau virs metu gyvuoja Nacionaline alopecijos asociacija,i kuria susibure sios ligos paliesti zmones. Mielai prasome prisijungti prie musu draugisko burelio mirksiukas.gif

Prasom i az smile.gif
Atsakyti
O kaip atgyjo forumas:)

Perrin, del cesnako tai jei jis stiprina imunine sistema tai galima meskos paslauga sau pasidaryti, nes kiek mokslui zinoma alopecia areata yra autoimuninis susirgimas = kuo stipresne imunine sistema tuo labiau ji puola plaukus ir juos sunaikina. Mane gydytoja gyde imunosupresantais - mazinanciais imunine sistema vaistais ir plaukai ataugo, bet del ju poveikio organizmui (visiems kitiems organams) negaliu ju gerti ilgai ir nustojus gerti jie vel isslinko.
Na siulau pasisaugoti imunine sistema stiprinanciu vaistu ir vitaminu ir pan... nes gali buti tik blogiau.

Aisku kiekvienas organizmas reaguoja skirtingai, tiesiog kiek pati skaiciau apie sia liga tai butent imunitetas yra musu paciu priesas.

Del streso labai sutinku, jis tikrai labai kenkia, man taip pat alopecia prasidejo po stipraus soko, reikia tik tiketis, kad pagaliau nusiramins tas "susinaikinimo" mygtukas ijungtas organizme.
Rytoj jau suplanavau nauja sukuosena - 5mm plaukai dazyti sviesiai:) ziuresim kap bus:)

Atsakyti
sveiki, as irgi prisijungsiu prie jusu. Man besilaukiant 7 nestumo menesyje ispliko 8 cm plotas virs ausies. Kas blogiausia, kol nescia ir kol maitinsiu, negaliu jokio gydymo pradeti, gyvenu ne Lietuvoje. Gydytojas paziurejes pasake, kad taip buna nescioms, bet kazko labai pavirsutiniskai atrode jo tas atsakymas. Beje, kaip man paciai atrodo, susirgau alopecija po didelio streso, kuri patyriau nestumo metu. Jau du menesiai kaip laikosi tas isplikes plotas, daugiau nemaciau, kad atsirastu..Gal kas susidurete su isplikumu nestumo metu?
Atsakyti
sveiki, as irgi prisijungsiu prie jusu. Man besilaukiant 7 nestumo menesyje ispliko 8 cm plotas virs ausies. Kas blogiausia, kol nescia ir kol maitinsiu, negaliu jokio gydymo pradeti, gyvenu ne Lietuvoje. Gydytojas paziurejes pasake, kad taip buna nescioms, bet kazko labai pavirsutiniskai atrode jo tas atsakymas. Beje, kaip man paciai atrodo, susirgau alopecija po didelio streso, kuri patyriau nestumo metu. Jau du menesiai kaip laikosi tas isplikes plotas, daugiau nemaciau, kad atsirastu..Gal kas susidurete su isplikumu nestumo metu?
Atsakyti
Labas vakarėlis visoms, smile.gif

Seniai bebuvau užsukusi į forumą, bet turiu labai gerų naujienų ir tiesiog noriu pasidžiaugti kartu su jumis, merginos ir mamytės. 4u.gif Jau 20sav. kaip laukiuosi ir kas svarbiausia, jau po truputį gerėja situacija su plaukučiais. mirksiukas.gif
Atsakyti
Labas,

aš taip pat turiu problemų su plaukais, tik man nuslinko plaukai ne ploteliais o tiesiog išretėjo, ypatingai pakaušio srityje, priekyje..Plaukai visada buvo silpni (taip pat ir mamos), ploni. 16 metų laikiausi dietos, iki 21 metų sirgau bulimija, nuo tada plaukai ėmė tiesiog "nykti":( Jau kokius 8-9 metus normaliai maitinuosi, jokių dietų nesilaikau, bulimijos pavyko atsikratyti, o plaukai atrodo baisiai - nuplikimas matosi, riebaluojasi labai ir atrodo kad kuo toliau tuo blogiau. Išplovus ties plaukų šaknimis labai susivelia, sunku iššukuoti, tyriausi pas endokrinologą-hormonai norma..buvau pas gyd. Šabūnienę nepasakė nieko džiuginančio-tiesiog vyriškojo tipo nuplikimas, genetiškai:(
Man 30 metų, gerai kad turiu šeimą, kuri mane palaiko, turiu dukrytę gražią, mielą, dėl jos stengiuosi nepalūžti. Nors yra labai sunku, esu ir taip jautri, nervuota, nemalonumus sunkiai išgyvenu, netekti plaukų yra labai skaudu, dažnai verkiu..bijau likti visai plika.

Merginos, moterys prašau suteikit daugiau info apie perukus, kokybiškus, natūralių plaukų, tuos kuriuos galima pritvirtinti juostelėmis ar klijais. Kur juos geriau užsisakyti, ar LT yra kokybiškų perukų? Kaip galima parinkti sau tinkamo dydžio? Ar reikia galvos išmatavimų ir pan.

Ačiū ir visoms sėkmės, nenuleiskime galvų, nors jų ir nepuošia gražūs plaukai, svarbiausia sielos grožis:)
Atsakyti
Nasti, labai uzjauciu...Plaukai svarbi moters isvaizdos dalis. Bet nenukabink nosies, tikrai tai nera viskas - svarbu turi artimus zmones kurie tave myli, ismok pamilt save taip pat. Nesiulau visiskai susitaikyti, gal yra iseitis, bet nervintis tikrai nereikia. O jei ir nupliksi visai, neprazusi wink.gif Sakau, nes pati neprazuvau.
Nebeturiu nei antakiu, nei blakstienu nei vieno plaukelio ant galvos, o man apie 20.
Isigyjau du perukus, kuriais labai dziaugiuosi:) (ir viena kuriuo nesidziaugiu)
1. user posted image
Naturaliu (indu arba kinu) plauku perukas, neklijuojamas. Man kiek per didelis, bet gerai uzdengia nupiestus antakius:) Labai svelnus plaukai ir nelabai veliasi. Pirkau 4nr spalvos, tai beveik toks kaip nuotraukoje.
2. user posted image
Sintetinio futura pluosto perukas (galima garbanoti ir tiesinti iki 400 laipsniu (cia gal farenheitu nzn:D) Pirkau spalva butterschotch - sviesi, naturaliai sumaisytos spalvos. Peruko kepures konstrukcija - lace front, su tinkleliu priekyje, kuris leidzia padaryti skyryma iki 5cm priekyje. Dar ne pilnai susigyvenau su siuo peruku. Veliasi ir toks labai jau tobulas atrodo, kad sunku patiket, kad mano plaukai + matosi mano antakiai. Labiau veliasi nei naturaliu plauku perukas bei siek tiek seriasi. Bet man jis vistiek labai patinka. Si peruka galima (jei vejuota butina) tvirtinti prie galvos, kas turi plaukus galima tvirtinti su segtukais taip pat sis perukas turi 3 sukeles, dvi sonuose ir viena gale, kurios padetu laikyti peruka pritvirtinta. Taip pat galima naudoti klijus priekyje, kad jau super saugu butu (aktualu tiems kurie isvis neturi plaukeliu)
Uz siuos abu perukus ir dvi priemones pritvirtinimui bei kliju nuemimui sumokejau apie 120$ + 30$ siuntimas is USA. + 60lt pvm mokestis lietuvoje (kurio imanome isvengti kazkaip, bet cia jau off topic)
Eisiu pas endokrinologe taip pat gal kas paaiskes del tos alopecios. Bet kol kas teks pagyventi su perukais:)
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Calipso: 05 sausio 2012 - 16:37
Sveikos merginos 4u.gif
Man vel iskrito plauku plotelis verysad.gif Dziaugiuosi tik tuom, kad man krenta jau tik po viena ir jau speja senasis lopas uzaugti. Bent jau visad galvoj turiu tik viena skyle, o ne kaip seniau, nespeju vieno uzauginti, kitas jau iskrenta doh.gif
Nors nemeluosiu, tikejausi, kad taip nebenutiks, visad taip tikiuosi. Na... bent jau nematomoj vietoj , galesiu plaukus ir risti ir palaidais vaikscioti, nebent didelis vejas..
Na va, pasiguodziau ir ramiau pasidare biggrin.gif
As nieko jau nebedarau, negeriu jokiu vaistu, netepu jokiu kremu, stengiuosi tiesiog ramiau gyventi, tiek daug nepanikuoti. Visad sustabdo ta mintis del plauku.
Atsakyti
Kas jau susidūrėte ne su paprastu plikimu, o tikrai su alopecia areata, paskaitinėkite informaciją www.alopecia.lt, gal rasite daugiau sau naudingo ir įdomaus.

i 
Šiame skyrelyje dalyjamės naudinga informacija, patarimais, todėl čia yra draudžiamos temos/žinutės, kuriose klesti produktų/paslaugų reklamavimas, platinimas, komerciniai pasiūlymai.

Stiprybės ir sėkmės visoms!
Atsakyti