Įkraunama...
Įkraunama...

Sergantys alopecia areata

tai gal cia ne del drasos, gal tiesiog jiems kaip ir man neswarbu, nes vyras gali but ir plikas, o panom kitaip
Atsakyti
Sveiki:) Man taip pat alopecia, juokinga, kad iskarto zinojau kas man yra, o tai pasakius gydytojai ji atreze: "reikia maziau internete skaityti ha ha ha"
Na ir po eiles brangiu tyrimu, kurie visi geri (nera apsinuodijimo svinu, skydliauke ok., hormonai normoj), visgi kita gydytoja ivardijo diagnoze, kuria zinojau is ansto - Alopecia areata.
Ligos protrukiai pasikartoja...pirmas buvo kai man buvo 9m. kitas kai 19m. ir dabar kai 21m. tik dabar iskrito taip, kad nebesugebejau paslepti, teko nusiskusti plikai. Turiu antakius, blakstienas ir deja kitus plaukus, tik vat pabego mano ilgi sviesus plaukai nuo galvos. Labai nesisieloju, nenusikuko nuo manes artimi zmones, vaikinas vis dar myli ir pati tikiu, kad igausiu patirties is sio isgyvenimo. Noreciau, kad daugiau zmoniu zinotu apie sia liga, kad gydytojai bent suvoktu kas tai yra ir kad kiti neklausinetu: "ar tau vezys?"...
Na o apie bukle, tikiu, kad man ataugs plaukai, eziukas auga, nevienodai, bet auga.
Tikiuosi kad susikurs stipri viena kitus palaikanti bendruomene, kuria vienija si nemaloni bukle ir mes ismoksime nekompleksuoti ir priimti save tokius kokie esame.
Dar nesu tokia drasi, bet laukiu kai galesiu iseiti aukstai iskelusi plika galva! ir nesijaudinti ka kiti galvoja, juk grozis ne tik plaukuose wub.gif

p.s Alopecijos susitikimas balandzio 30d. kaune berods? Ar kas is cia planuoja eiti?smile.gif
Atsakyti
Sveiki 4u.gif
Man taip pat alopecija,mano forma areata..pradejau plikti 2008 metais vasario men..kai pamaciau ta maza plika ploteli,iskart pagalvojau kad nuo streso,nes pries pusmeti buvau palaidojus savo teveli..ir kazkaip net neitariau,kad yra toks plikimas kaip ALOPECIJA doh.gif po kiek laiko tas lopelis isdidejo,ir taip tesesi mazdaug iki kol neispliko iki didedlio delno dydzio verysad.gif Oi,tada pradejau interneta narsyt ir pagaliau radau diagnoze-ALOPECIJA!Pakraupau suzinojus kas tai per nesamone ir dar baisiau pasidare,kai suzinojau jog tai nepagydoma,tiksliau,kad nera net priezasties daugelyje situ plikimu doh.gif Va tada,tai prasidejo asaros kasdien ir dpresija! verysad.gif Lengviau pasidarydavo,tik apkabinus savo vyra..Bet tik keliom minutem..Ir vel asaros..Beje,pas daktarus nesikreipiau(del to,kad skaiciau jog negydoma ir antra nes gyvenu UK-o cia kaip zinia,niekas negydoma!daktarai-totali nesamone)Bet mano laimei,plauku slinkimas sustojo savaime ir pasirodo tam buvo priezastis-as nescia ax.gif Taigi plaukai pradejo augti ir iki nestumo galo(gimdziau 2009 rugpjuti),mano plike buvo su plaukais thumbup.gif taigi kankinausi su plike pusantru metu verysad.gif Mano nelaimei,2010 metu balandzio men.,mano vyras uzmate pas mane plike ant pakausio..Taigi viskas is naujo,jau metai praejo,labai greitai plinta..Lankausi pas dermatologa,tyrimai geri(tik tai kad mano imunine sistema pati puola plauku folikulus)o tai sustabdyti gali tik vaistai,kurie silpnina imunine sistema,bet salutiniai poveikiai baisus verysad.gif taigi kol kas dermatologas leidzia vaistus i scalpa..Jis pasake,jei padetis dar labiau pabloges,tada gausiu tu tableciu!Rizikuosiu,nes nebegaliu gyvent su sita nesamone!Palaiko tik tai,kad turiu mylima zmogu ir suneli!Bet ir tai kartais paluztu,kai veidrodyje pamatau kaip atrodau,tada gera valanda issiverkiu ir vel toliau einu doh.gif O kas belieka?!
Butu idomu,jei ir daugiau serganciu sia nesamoninga liga atsilieptu!! 4u.gif Nes as kartais prarandu vilti,kad pageres..laukiu kada visiskai plika liksiu verysad.gif Tiesiog ruosiu save baisiausiam..
Beje man 27 metai!Likykites!Tikiuosi artimiausioj ateity mokslininkai ras kazkoki buda,kai atsikratyti ir sustabdyti sita nesmone!!
Atsakyti
QUOTE(Kristiute @ 2011 04 21, 12:06)
Sveiki  4u.gif
     Man taip pat alopecija,mano forma areata..pradejau plikti 2008 metais vasario men..kai pamaciau ta maza plika ploteli,iskart pagalvojau kad nuo streso,nes pries pusmeti buvau palaidojus savo teveli..ir kazkaip net neitariau,kad yra toks plikimas kaip ALOPECIJA doh.gif po kiek laiko tas lopelis isdidejo,ir taip tesesi mazdaug iki kol neispliko iki didedlio delno dydzio verysad.gif Oi,tada pradejau interneta narsyt ir pagaliau radau diagnoze-ALOPECIJA!Pakraupau suzinojus kas tai per nesamone ir dar baisiau pasidare,kai suzinojau jog tai nepagydoma,tiksliau,kad nera net priezasties daugelyje situ plikimu doh.gif Va tada,tai prasidejo asaros kasdien ir dpresija! verysad.gif Lengviau pasidarydavo,tik apkabinus savo vyra..Bet tik keliom minutem..Ir vel asaros..Beje,pas daktarus nesikreipiau(del to,kad skaiciau jog negydoma ir antra nes gyvenu UK-o cia kaip zinia,niekas negydoma!daktarai-totali nesamone)Bet mano laimei,plauku slinkimas sustojo savaime ir pasirodo tam buvo priezastis-as nescia ax.gif Taigi plaukai pradejo augti ir iki nestumo galo(gimdziau 2009 rugpjuti),mano plike buvo su plaukais thumbup.gif taigi kankinausi su plike pusantru metu verysad.gif Mano nelaimei,2010 metu balandzio men.,mano vyras uzmate pas mane plike ant pakausio..Taigi viskas is naujo,jau metai praejo,labai greitai plinta..Lankausi pas dermatologa,tyrimai geri(tik tai kad mano imunine sistema pati puola plauku folikulus)o tai sustabdyti gali tik vaistai,kurie silpnina imunine sistema,bet salutiniai poveikiai baisus verysad.gif taigi kol kas dermatologas leidzia vaistus i scalpa..Jis pasake,jei padetis dar labiau pabloges,tada gausiu tu tableciu!Rizikuosiu,nes nebegaliu gyvent su sita nesamone!Palaiko tik tai,kad turiu mylima zmogu ir suneli!Bet ir tai kartais paluztu,kai veidrodyje pamatau kaip atrodau,tada gera valanda issiverkiu ir vel toliau einu doh.gif O kas belieka?!
      Butu idomu,jei ir daugiau serganciu sia nesamoninga liga atsilieptu!! 4u.gif Nes as kartais prarandu vilti,kad pageres..laukiu kada visiskai plika liksiu verysad.gif Tiesiog ruosiu save baisiausiam..
     Beje man 27 metai!Likykites!Tikiuosi artimiausioj ateity mokslininkai ras kazkoki buda,kai atsikratyti ir sustabdyti sita nesmone!!

Labas, Kristiute,
Nesisielok taip! juk tai tik plaukai, neverta taip nervintis del to ko negli pakeisti. Juk jei tiek sielojiesi del plauku slinkimo tai papuoli i uzdara rata - nervai - plikimas - nervai...
Tu nieko negali pakeisti del alopecijos, ji yra ir kankina nemazai zmoniu, bet visi ismoksta su ja gyventi, svarbu, kad moketumeme dziaugtis kitais dalykas stengiantis nepastebeti bedu su plaukais, juk dekui Dievui esam sveikos! tik be plauku:) Kitoms net labiau tinka:)
As geriu tuos baisiuosius imunosupresantus jau 1,5men. salutiniu poveikiu dar nepajutau, gal tik keleta migrenu teko pakenteti, bet is esmes nera tu kitu, kurie tikrai kosmariski...
O tas injekcijas gauni UK ar LT? as noreciau pameginti, kaip suprantu ten steroidu injekcijos, pas mane 3 demeles ant galvos kurios laabai jau letai traukiasi, gal tai padetu:)
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Calipso: 23 balandžio 2011 - 18:12
QUOTE(Calipso @ 2011 04 23, 19:12)
Labas, Kristiute,
Nesisielok taip! juk tai tik plaukai, neverta taip nervintis del to ko negli pakeisti. Juk jei tiek sielojiesi del plauku slinkimo tai papuoli i uzdara rata - nervai - plikimas - nervai...
Tu nieko negali pakeisti del alopecijos, ji yra ir kankina nemazai zmoniu, bet visi ismoksta su ja gyventi, svarbu, kad moketumeme dziaugtis kitais dalykas stengiantis nepastebeti bedu su plaukais, juk dekui Dievui esam sveikos! tik be plauku:) Kitoms net labiau tinka:)
As geriu tuos baisiuosius imunosupresantus jau 1,5men. salutiniu poveikiu dar nepajutau, gal tik keleta migrenu teko pakenteti, bet is esmes nera tu kitu, kurie tikrai kosmariski...
O tas injekcijas gauni UK ar LT? as noreciau pameginti, kaip suprantu ten steroidu injekcijos, pas mane 3 demeles ant galvos kurios laabai jau letai traukiasi, gal tai padetu:)
4u.gif

Sveika,
As jas gaunu UK,taip tai yra steroidai..jei atvirai,plaukai lyg ir pradejo augti po injekcijos,bet kol kas dar baltuciai ir tik kai kur keletas juodu rolleyes.gif Pabandyk,manau blogiau tikrai nebus g.gif Ir injekcijos nera skausmingos,toks kaip bitutes cvinktelejimas rolleyes.gif
O apie tu vaistu salutini poveiki,tai man cia dermatologas pripasakojo baisybiu..kad reiks kraujo tyrymus reguliariai daryt kas men. ir t.t..Tai as ir patikejau rolleyes.gif O va,pasirodo geri ir nieko!!Prasysiu ir as tu vaistu tada!!Nes mano plike dideja ir dar kaip!!Zaibisku greiciu!! doh.gif Ir tos injekcijos nestabdo plikimo..Man prades augti sita plike,tai persimes i kita vieta..Nes jau radau mazyte mazyte tokia plikute,kaip tik prieki paciam,kur bus neimanoma paslept niekaip blink.gif
Man tikriausiai reikia dar truputi daugiau laiko,su situo apsiprasti..Po kokiu geru 10 metu,tai jau turbut ir susigyvensiu,gal tada galesiu ir plika i viesuma eit..bet dar turiu isgyventi,kad netenku plauku ir kazkaip savaip su tuo susitaikyt..Viskas su laiku!Zinau,kad tai tik plaukai..bet..nuo to ne kiek nelengveja..
Atsakyti
QUOTE(Kristiute @ 2011 04 26, 18:41)
Sveika,
          As jas gaunu UK,taip tai yra steroidai..jei atvirai,plaukai lyg ir pradejo augti po injekcijos,bet kol kas dar baltuciai ir tik kai kur keletas juodu rolleyes.gif Pabandyk,manau blogiau tikrai nebus g.gif Ir injekcijos nera skausmingos,toks kaip bitutes cvinktelejimas rolleyes.gif
          O apie tu vaistu salutini poveiki,tai man cia dermatologas pripasakojo baisybiu..kad reiks kraujo tyrymus reguliariai daryt kas men. ir t.t..Tai as ir patikejau rolleyes.gif O va,pasirodo geri ir nieko!!Prasysiu ir as tu vaistu tada!!Nes mano plike dideja ir dar kaip!!Zaibisku greiciu!! doh.gif Ir tos injekcijos nestabdo plikimo..Man prades augti sita plike,tai persimes i kita vieta..Nes jau radau mazyte mazyte tokia plikute,kaip tik prieki paciam,kur bus neimanoma paslept niekaip  blink.gif
              Man tikriausiai reikia dar truputi daugiau laiko,su situo apsiprasti..Po kokiu geru 10 metu,tai jau turbut ir susigyvensiu,gal tada galesiu ir plika i viesuma eit..bet dar turiu isgyventi,kad netenku plauku ir kazkaip savaip su tuo susitaikyt..Viskas su laiku!Zinau,kad tai tik plaukai..bet..nuo to ne kiek nelengveja..

Labai suprantu tave...tikrai daug kas ir man sake, kad tai tik plaukai, bet pasikeicia tai kaip i save ziuri, o tai labai sunku. Turbut tie kurie to neisgyveno net nesupras. Kartais pati nelabai randu su kuo issikalbeti, nes ir nesinori labai jau dejuoti del to, nes lyg ir nera pasaulio pabaiga, bet vistiek labai skaudu.
Paprasysiu gydytojos tu injekciju, labai noreciau, kad uzsitrauktu tos demeles, tada gal jau ir su tokiu trumpu eziuku iseiciau i gatve. Siaip man gydytoja apie kraujo tyrimus nieko nesake... Gal ne apie ta vaista kalbame? Man israse Prednizolono 3menesiu kursa. Taip pat atauganciose vietose is pradziu augo pukeliai, nepigmentuoti, ploni, bet ju struktura veliau pasikeite ir jie pastorejo ir patamsejo:) Tai gera linkme eini su injekcijom!:)
Beje jau buvau pasirodzius viesumoje ir be galvos apdangalo (tiesiog mieste), daugiausiai zvilgsniu is vyresniu zmoniu susilaukiau, na o siandien mano pirmoji diena su peruku (universitete, kur budavau su kepure), siek tiek nerimauju, labai nenoriu susilaukti klausimu is aplinkiniu, nes bijau pasimesti. Dar pati nenusprendziau ar pasakyti tiesa, ar kazkaip graziai ja aplenkti, nes tiesa pasakius tingiu aiskinti detales apie sia liga;/
Tiesa pasakius man labai palengvejo kai nusiskutau plikai, atrodo keista, bet pagaliau kontroliavau situacija, nes buvau jau ne plinkanti, o tiesiog plika. Gal skamba keistai, bet palengvejo, kai nebereikejo rinkti nuo visur plauku ar perbraukus ranka per plaukus laikyti kuoksto plauku jose...
Laikykis, tikiu, kad pasitrauks si baisi liga ir viskas bus gerai:)
Atsakyti
Calipso saunuole 4u.gif
Bandyk sakyti tiesa, juk vistiek kazkada teks arba viska nuleisk juokais, nurasyk mados vejams nauja peruka ax.gif
As siandien irgi issiruosiau i koledza susirisus plaukus i desine puse ir ten uzmakaliavus is plauku mazga, slepiu nauja skyle doh.gif Tik mano bedos ne tokio dydzio, taip, kad jau senai esu rami ir susitaikiau su tuo, kad kas pusmeti vis kitoj vietoj netenku plotelio sad.gif Tik jau net ir man paciai idomu pasidare, kodel butent desinej pusej slenka? g.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites 4u.gif
Kaip tik Calipso,norejau taves paklausti tu vaistu pavadinimo smile.gif Kaip gerai,kad parasei,bandysiu apie juos paklausti dermatologo!Gal man ka nors panasaus duos! smile.gif Labai noreciau vaistu,gal geresnis rezultatas butu,gal nors trumpam atstotu alopecija ir leistu pilna galva plauku pasidziaugti!! biggrin.gif
Taip pat Calipso,gal galetum pasakyti koki peruka turi,turiu omeny ar naturaliu plauku ar sintetiniu ir kaip ta sistema peruko veikia?Ar nesislankioja jis ir pan.?Nes manau isisgyti ir as peruka..
Perrin isradinga su sukuosenom,ziuriu ax.gif As tai jau metai,kaip su arklio uodega vaikstau arba kuodu ant pakausio rolleyes.gif
Ikiukas ir geros nuotaikos visoms 4u.gif
P.S Calipso,kalbame apie tuos pacius vaistus,tik cia anglai,labai sureiksmina ju salutinius poveikius,As ir ta suprantu,kad sitie vaistai silpnina imunine sistema,bet nera taip blogai! mirksiukas.gif Nes mano atveju,tokiu vaistu man ir reikia,nes pas mane per aktyvi imunine sistema uztai ir puola mano plauku folikulus,kaip kokia infekcija!Viskas,reikalausiu vaistu ir fsio! biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristiute: 27 balandžio 2011 - 11:58
Man dermatologas kalbejo apie SALAZOPYREN ir METHOTREXATE.Pavadinimas skiriasi,bet ju esme ta pati.Jie visi nuo tu paciu ligu,tik gal vieni stipresnio poveikio nei kiti.
Tikrausiai jei tau daktare juos dave,tai gal sitie silpnesni nei tie apie kuriuos man dermas sake. g.gif Idomu labai,kodel man iskarto nedave vaistu?? g.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristiute: 27 balandžio 2011 - 13:26
QUOTE(Perrin @ 2011 04 27, 09:39)
Calipso saunuole  4u.gif
Bandyk sakyti tiesa, juk vistiek kazkada teks arba viska nuleisk juokais, nurasyk mados vejams nauja peruka  ax.gif
As siandien irgi issiruosiau i koledza susirisus plaukus i desine puse ir ten uzmakaliavus is plauku mazga, slepiu nauja skyle  doh.gif  Tik mano bedos ne tokio dydzio, taip, kad jau senai esu rami ir susitaikiau su tuo, kad kas pusmeti vis kitoj vietoj netenku plotelio sad.gif Tik jau net ir man paciai idomu pasidare, kodel butent desinej pusej slenka?  g.gif

Na niekas nepastebejo, kas esu su peruku, na bent nieko nesake:D Bet jei paklaus manau nesidrovesiu, pasakysiu kaip yra:)
Na tikiuos, pabegs tavo bedos ir viskas susitvarkys kuo greiciau:)
Man visada pradeda slinkti smilkiniai gal ten silpnesni plaukai...bet siaip dabar jau manau, kad liga vietu nesirenka, kur papuola ten ir krenta:(
Papildyta:
QUOTE(Kristiute @ 2011 04 27, 11:50)
Sveikos mergaites 4u.gif
          Kaip tik Calipso,norejau taves paklausti tu vaistu pavadinimo smile.gif Kaip gerai,kad parasei,bandysiu apie juos paklausti dermatologo!Gal man ka nors panasaus duos! smile.gif Labai noreciau vaistu,gal geresnis rezultatas butu,gal nors trumpam atstotu alopecija ir leistu pilna galva plauku pasidziaugti!! biggrin.gif
            Taip pat Calipso,gal galetum pasakyti koki peruka turi,turiu omeny ar naturaliu plauku ar sintetiniu ir kaip ta sistema peruko veikia?Ar nesislankioja jis ir pan.?Nes manau isisgyti ir as peruka..
              Perrin isradinga su sukuosenom,ziuriu ax.gif As tai jau metai,kaip su arklio uodega vaikstau arba kuodu ant pakausio rolleyes.gif
              Ikiukas ir geros nuotaikos visoms 4u.gif
    P.S Calipso,kalbame apie tuos pacius vaistus,tik cia anglai,labai sureiksmina ju salutinius poveikius,As ir ta suprantu,kad sitie vaistai silpnina imunine sistema,bet nera taip blogai! mirksiukas.gif Nes mano atveju,tokiu vaistu man ir reikia,nes pas mane per aktyvi imunine sistema uztai ir puola mano plauku folikulus,kaip kokia infekcija!Viskas,reikalausiu vaistu ir fsio! biggrin.gif

Mano perukas natūralių plaukų, užsisakiau iš Kinijos. Plaukų struktūra kitokia, perukas gan tankus, bet visai natūraliai atrodo. Stora kasa dabar:D Lacefront konstrukcija (priekyje ant tinklelio priristi plaukai, o gale prisiūti tresai. Laisvai labai neslankioja, ji dar reiktu priklijuoti su spec. lipnia juostele arba klijais, bet LT nera ju...Arba dar neradau, bet ir taip gan stabiliai laikosi perukas.
4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Kristiute @ 2011 04 27, 13:16)
Man dermatologas kalbejo apie SALAZOPYREN ir METHOTREXATE.Pavadinimas skiriasi,bet ju esme ta pati.Jie visi nuo tu paciu ligu,tik gal vieni stipresnio poveikio nei kiti.
        Tikrausiai jei tau daktare juos dave,tai gal sitie silpnesni nei tie apie kuriuos man dermas sake. g.gif Idomu labai,kodel man iskarto nedave vaistu?? g.gif

Na man taip pat keturis mėnesius skyrė kitokį gydymą. Aš irgi jei galėčiau išvengti šio vaisto taip ir daryčiau, nes jo šalutiniai poveikiai yra žymiai pavojingesni nei galimas teigiamas rezultatas, reikia tik tikėtis, kad viskas gerai bus, nes kiekiai,kuriuos geriu nėra labai dideli:)
Aišku siūlau pamėginti, parinkti reikia tik normalią dozę, kuri kaip įmanoma mažiau pažeistų organizmą, o tik nuramintų tą susipainiojusią imuninę sistemą.

Šiaip tikiu, kad visa tai dėl streso...Aš išsiskyriau su vaikinu, pradėjau dirbti darbe kurio nemėgau ir po trijų mėnesiu pradėjau plikti:(
Atsakyti
QUOTE(Calipso @ 2011 04 27, 17:47)

Mano perukas natūralių plaukų, užsisakiau iš Kinijos. Plaukų struktūra kitokia, perukas gan tankus, bet visai natūraliai atrodo. Stora kasa dabar:D Lacefront konstrukcija (priekyje ant tinklelio priristi plaukai, o gale prisiūti tresai. Laisvai labai neslankioja, ji dar reiktu priklijuoti su spec. lipnia juostele arba klijais, bet LT nera ju...Arba dar neradau, bet ir taip gan stabiliai laikosi perukas.
4u.gif

Pabandyk paziureti internete, UK tikrai tokiu dalyku turetu buti, be problemu galiu nupirkti ir pristatyti i Lt nemokamai. MB kas pora men vazineja ir dabar jau ruosiasi vykti kita sav. Tokiam reikalui suargonizuosim pagalba ax.gif nes nezinia kada ir man tu kliju prireiks..
Atsakyti
QUOTE(Perrin @ 2011 04 27, 18:43)
Pabandyk paziureti internete, UK tikrai tokiu dalyku turetu buti, be problemu galiu nupirkti ir pristatyti i Lt nemokamai. MB kas pora men vazineja ir dabar jau ruosiasi vykti kita sav. Tokiam reikalui suargonizuosim pagalba  ax.gif  nes nezinia kada ir man tu kliju prireiks..

bigsmile.gif butu super, butinai pasidomesiu ir pranešiu:)) Ačiū smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Calipso: 27 balandžio 2011 - 18:49