1. Pramoniniai pomidorai skinami pilnai neprinoke. Taip išlaikomas jų galiojimo laikas kol keliauja per logistikos centrus. Skatinamas pomidorų derlius.( Kaip agurkų.)Skinkite neprinokusius vaisius ir jūsų derlius padidės viena kita keke. Lauksit kol visi sunoks bus mažesnis derlius. Ir t.t.
3. Co2 kvėpuoja lapai. Kad šaknys pasiimtu Co2 yra tik teorija o praktiškai dar niekas neįrodė. Šaknys sugeba paimti tik angliarūgšte, kuri atsiranda per lietų ir susidaro trumpam laikui. Labai nestabili. Jos kibire neišlaikysite, pririnkus lietaus vandens. Ji greitai išnyksta.
http://lt.wikipedia....
Co2+H2O->H2CO3
Po to:
H2CO3+H2O->HCO3+H3O
visa mišrainė... nukritus ant žemės dalis virsta garais, nes žemė šilta ir t.t.
Viena iš teorijų, kad co2 dujos pripildo kanalus kurmių sliekų ir t.t.(Prieš lietų padidėja slėgis ir didina co2 koncentracija ne tik, prie žemės bet turėtų didinti mano manymu ir giliau) jos sunkesnės už orą. O prasidėjus lietui, rasai tam tikra dalis virsta angliarūgšte. Ji čia pat skaidoma, tirpina kitus junginius ir kuria naujus.
Galima sakyti lietus dalinai naikina co2. O augalai turėtu badauti tada jei jo trūkumas. Bet po lietaus viskas žaliuoja. Matomai Co2 įsisavina ir kitokiu pavidalu. Arba smarkiai kaupia atsargas padidėjus slėgiui.
4. Pietuose dykumos o ne mulčius.
Skonį lemia veislė, o veislės kuriamos kaip minėjo pagal regioną, jei ji pramoninė, jos reikalavimas kad neliktu košė makalošė po kelionės į prekybos centrus ar fasavimo. Norit skonio, ne sezono metu pirkit ne lenkiškus, olandiškus, o ispaniškus pomidorus. Šitas reikalas jau praktikoje patikrintas. Arba paklauskite kas dirba su daržovėm kokie pomidorai skanesni. Ispaniški ar Lenkiški(Ne sezono metu).
QUOTE(Daugmanta @ 2014 01 27, 23:06)
Atleiskit, Gaudvile, nenorėjau Jums pamokslauti, vien tik Jūsų žinutę citavau, norėdama Ausronei paaiskinti. Nedrįstu siųsti traktatų skaityti, stengiaus kuo trumpiau, nu bet kaip išėjo...
1)Jei sako, kad mineralai kuria vaisiaus skonį - tada mąstom, kodėl pramoniniai pomidorai daug neskanesni, nei darže? Mineralų juk jiems patiekia moksliškai.
2)Dirvos mikroorganizmai sintezuoja vitaminus, fermentus ir hormonus, kurie duoda vaisiui skonį ir kvapą. Ne pats augalas.
3)Dvideginį, tikrai sunkesnį už orą, sugeria šaknys. Iš jo ir vandens augalas sudaro gliukozę (augalas,ne mikrobai, buvau ne tą įrašius-vaikai galvą išūžė).
4)Pietuose stipresnė saulės radiacija skatina intensyvesnį cukraus susidarymą augaluose ir aktyvesnę dirvos organizmų veiklą (tų, kurie gamina skonines medžiagas).
Visa tai - mikrobiologų nuomonė. Jei jums, mergaitės, nepatiko - daugiau neberašysiu pamokslų.
O aš tiek tenorėjau paliudyti, kad mūsuose, jei saulės negalim paintensyvinti, bent kitas sąlygas sukūrus panašias kaip jų gimtinėje, gaunami skanesni vaisiai.