Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(adija5 @ 2014 01 27, 21:46)
drinks_cheers.gif Va taip mes juos,tuos likerinius pomidorus vertinam  lotuliukas.gif Nors vienas man skanus Keglevich melone  g.gif Ale nei airiškas,nei iš pomidorų...

Nu neįsivaizduoju saviškio ,sėklose besiknisančio, anikaip ...  schmoll.gif Tik,jei pavadinimą užrašau tiksliai,tai nuvažiuoja nelaimingas visas,bet labai jau jam tokios parduotuvės ne prie dūšios.Tai ir nekantupinu .

siunčiau į Sėkluvos parduotuvę... grįžo tuščiom ir piktas... daugiau nieko neprašau biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(jura64 @ 2014 01 27, 21:51)

Pernai labai džiaugiausi baklažanais. Man atrodė, kad svarbu anksti pasėti, jų net negenėjau jiems neturi būti per karšta. Ir buvo laikas kai pirmi žiedai augo tai baisiai puolė koloradas. Geriau kažkiek šešėlio gali būti bet ne per karšta.


Man tokia mintis šovė, kad Ex tas pomidoras be pavadinimo dar gali būti "utionok" aš dabar žiuriu geltoną "ančiuką" rašo kad gerai užmezga vaisius aukštis 40-50cm. Panašus irgi nežinau koks to pomidoro aukštis buvo

turiu ančiuką iš Regilos (nebandytas) bet jis oranžinis (tubūt) g.gif
Atsakyti
Jeigu kuri šiemet auginsit airiška likeri ir green zebra tai atkreipkit dėmesi ir sulyginkit juos. Aš irgi bandysiu jei pasiseks.
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 01 27, 21:46)
Nu neįsivaizduoju saviškio ,sėklose besiknisančio, anikaip ...  schmoll.gif Tik,jei pavadinimą užrašau tiksliai,tai nuvažiuoja nelaimingas visas,bet labai jau jam tokios parduotuvės ne prie dūšios.Tai ir nekantupinu .


Aš kol kas irgi neįsivaizduoju savojo, bet vilties turiu, nes uošvis tai perka, renka sėklas ir šiltnamį prižiūri ir net skaniai koncervuoja bigsmile.gif Man jei bent koncervuotų tą ką aš užauginu būtų didelis palengvėjimas bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 27 sausio 2014 - 22:27
QUOTE(jura64 @ 2014 01 27, 21:51)

Pernai labai džiaugiausi baklažanais. Man atrodė, kad svarbu anksti pasėti, jų net negenėjau jiems neturi būti per karšta. Ir buvo laikas kai pirmi žiedai augo tai baisiai puolė koloradas. Geriau kažkiek šešėlio gali būti bet ne per karšta.



O kada pernai sėjote?
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2014 01 27, 12:18)
pusvalandi pavargau ir radau Ex'es raudonu citrinu fotouser posted imagetaip,ji ta klause pavadinimo,palata nusprende ,kad vadinsim 'raudona citrina' bigsmile.gif

Nusprendžiau-šiaip ar taip vaidinu pomidorų augintoją,tai reikia tokią nuotrauką -paveikslą virtuvej pasikabinti bigsmile.gif Kam tas paveikslas su raudonom gelem ir vaisių bliūdu,jei kybos tokia kekė,busiu moterų pagirta.Nesakysiu,kad nemano darbo vaisiai irnesakyk.gif karsta.gif
Atsakyti
Merginos, jei dar kam iki pilnos laimės trūksta to ko šiandien aš nusipirkau, raškit gal rasim ką pasimainyti: https://www.facebook...2...e=3 rašykit gal rasim ką pasimainyt 4u.gif Labiausiai domina mane juodčkiai, dryžuotukai, marfos arba dar kažkokie super geri, skanūs, atsparūs ligoms, turbo ankstyvi, derlingi, labai derlingi lauko pomidorai ar kiti gal dar neatrasti stebuklai biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 27 sausio 2014 - 22:58
QUOTE(jolituxxx @ 2014 01 28, 00:43)
O kada pernai sėjote?


vasario viduryje, pikiuoti reikia i didesnius indelius nes pradeda augti tai tada greitai vietos mažai. Aš pernai du kartus persodinau. Bet atsargiai nejautė labai. Šiltnamyje greitai augo. Tik reikia rišti nes laužo šakas. vienas pusiau lūžo, nes svoris tai nemažas neatlaiko.

Pasirodo kenigsberg yra ir raudonas aš geltoną turėjau, o dabar ir raudoną turiu smile.gif čia kad į temą būtų smile.gif forma tokia pati nuotraukoj kaip geltono.
Papildyta:
aš gal kitą dieną parodysiu ar bent surašysiu ką įdomesnio turiu.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 01 27, 18:01)
Nelabai supratau pamokslo  4u.gif Mėgėjiški pas mus šiltnamiai. Prie ko čia pramoninių plastmasiniai pomidorai? Na, čia pirmas klausimas. Kaip mikroorganizmai skonį pagamina - neatsakėt. Yranti organika išskiria anglies dvideginį ir jis yra stipriai sunkesnis už orą. Nuskinam lapus ir nėra kam jo sugerti. Ar fotosintezė augalininkystėj nieko nebe reiškia.

Ir pabaigai, visad maniau, kad pietų šalyse užaugintos daržovės ir vaisiai yra patys skaniausi. Jūs taip nemanot? Tiesa, pietų šalių vaisia/daržovės skanūs ir nemulčiuoti.


Atleiskit, Gaudvile, nenorėjau Jums pamokslauti, vien tik Jūsų žinutę citavau, norėdama Ausronei paaiskinti. Nedrįstu siųsti traktatų skaityti, stengiaus kuo trumpiau, nu bet kaip išėjo...

1)Jei sako, kad mineralai kuria vaisiaus skonį - tada mąstom, kodėl pramoniniai pomidorai daug neskanesni, nei darže? Mineralų juk jiems patiekia moksliškai.
2)Dirvos mikroorganizmai sintezuoja vitaminus, fermentus ir hormonus, kurie duoda vaisiui skonį ir kvapą. Ne pats augalas.
3)Dvideginį, tikrai sunkesnį už orą, sugeria šaknys. Iš jo ir vandens augalas sudaro gliukozę (augalas,ne mikrobai, buvau ne tą įrašius-vaikai galvą išūžė).
4)Pietuose stipresnė saulės radiacija skatina intensyvesnį cukraus susidarymą augaluose ir aktyvesnę dirvos organizmų veiklą (tų, kurie gamina skonines medžiagas).

Visa tai - mikrobiologų nuomonė. Jei jums, mergaitės, nepatiko - daugiau neberašysiu pamokslų.

O aš tiek tenorėjau paliudyti, kad mūsuose, jei saulės negalim paintensyvinti, bent kitas sąlygas sukūrus panašias kaip jų gimtinėje, gaunami skanesni vaisiai.
Atsakyti
Sveikos.
Praėjusiais metais pavasarį buvau prisijungusi į jūsų gretas. blush2.gif Šiemet ateinu su klausimu. bigsmile.gif
Gavau pomidorų sėklų MILDA. Jas atvežė iš Latvijos. Nežinau nieko apie tos veislės pomidorus, o ir internete neina surasti jokios informacijos.
Gal kas auginote ir galėtumėte parašyti kas tai per pomidorai. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Daugmanta @ 2014 01 27, 23:06)
O aš tiek tenorėjau paliudyti, kad mūsuose, jei saulės negalim paintensyvinti, bent kitas sąlygas sukūrus panašias kaip jų gimtinėje, gaunami skanesni vaisiai.

mulčiuoju tiek šiltnamį, tiek daržą ne pirmi metai. Smulkmenų nerašysiu, bet darau tą atsakingai ir ne bet kaip - čia kad klausimų nekiltų. Tuo pačiu tenka pakeliauti ir ragauti pietų šalių daržoves. Nėra ką lyginti 4u.gif
Atsakyti
1. Pramoniniai pomidorai skinami pilnai neprinoke. Taip išlaikomas jų galiojimo laikas kol keliauja per logistikos centrus. Skatinamas pomidorų derlius.( Kaip agurkų.)Skinkite neprinokusius vaisius ir jūsų derlius padidės viena kita keke. Lauksit kol visi sunoks bus mažesnis derlius. Ir t.t.
3. Co2 kvėpuoja lapai. Kad šaknys pasiimtu Co2 yra tik teorija o praktiškai dar niekas neįrodė. Šaknys sugeba paimti tik angliarūgšte, kuri atsiranda per lietų ir susidaro trumpam laikui. Labai nestabili. Jos kibire neišlaikysite, pririnkus lietaus vandens. Ji greitai išnyksta.
http://lt.wikipedia....
Co2+H2O->H2CO3
Po to:
H2CO3+H2O->HCO3+H3O
visa mišrainė... nukritus ant žemės dalis virsta garais, nes žemė šilta ir t.t.
Viena iš teorijų, kad co2 dujos pripildo kanalus kurmių sliekų ir t.t.(Prieš lietų padidėja slėgis ir didina co2 koncentracija ne tik, prie žemės bet turėtų didinti mano manymu ir giliau) jos sunkesnės už orą. O prasidėjus lietui, rasai tam tikra dalis virsta angliarūgšte. Ji čia pat skaidoma, tirpina kitus junginius ir kuria naujus.
Galima sakyti lietus dalinai naikina co2. O augalai turėtu badauti tada jei jo trūkumas. Bet po lietaus viskas žaliuoja. Matomai Co2 įsisavina ir kitokiu pavidalu. Arba smarkiai kaupia atsargas padidėjus slėgiui.
4. Pietuose dykumos o ne mulčius.
Skonį lemia veislė, o veislės kuriamos kaip minėjo pagal regioną, jei ji pramoninė, jos reikalavimas kad neliktu košė makalošė po kelionės į prekybos centrus ar fasavimo. Norit skonio, ne sezono metu pirkit ne lenkiškus, olandiškus, o ispaniškus pomidorus. Šitas reikalas jau praktikoje patikrintas. Arba paklauskite kas dirba su daržovėm kokie pomidorai skanesni. Ispaniški ar Lenkiški(Ne sezono metu).
QUOTE(Daugmanta @ 2014 01 27, 23:06)
Atleiskit, Gaudvile, nenorėjau Jums pamokslauti, vien tik Jūsų žinutę citavau, norėdama Ausronei paaiskinti. Nedrįstu siųsti traktatų skaityti, stengiaus kuo trumpiau, nu bet kaip išėjo...

1)Jei sako, kad mineralai kuria vaisiaus skonį - tada mąstom, kodėl pramoniniai pomidorai daug neskanesni, nei darže? Mineralų juk jiems patiekia moksliškai.
2)Dirvos mikroorganizmai sintezuoja vitaminus, fermentus ir hormonus, kurie duoda vaisiui skonį ir kvapą. Ne pats augalas.
3)Dvideginį, tikrai sunkesnį už orą, sugeria šaknys. Iš jo ir vandens augalas sudaro gliukozę (augalas,ne mikrobai, buvau ne tą įrašius-vaikai galvą išūžė).
4)Pietuose stipresnė saulės radiacija skatina intensyvesnį cukraus susidarymą augaluose ir aktyvesnę dirvos organizmų veiklą (tų, kurie gamina skonines medžiagas).

Visa tai - mikrobiologų nuomonė. Jei jums, mergaitės, nepatiko - daugiau neberašysiu pamokslų.

O aš tiek tenorėjau paliudyti, kad mūsuose, jei saulės negalim paintensyvinti, bent kitas sąlygas sukūrus panašias kaip jų gimtinėje, gaunami skanesni vaisiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Upas: 28 sausio 2014 - 00:23
QUOTE(jura64 @ 2014 01 27, 23:00)
vasario viduryje, pikiuoti reikia i didesnius indelius nes pradeda augti tai tada greitai vietos mažai. Aš pernai du kartus persodinau. Bet atsargiai nejautė labai. Šiltnamyje greitai augo. Tik reikia rišti nes laužo šakas. vienas pusiau lūžo, nes svoris tai nemažas neatlaiko.


Ačiū bandysiu auginti 4u.gif
Atsakyti