QUOTE(Quick @ 2014 02 27, 16:46)
Trinapolis brangus, bet pigesnis nei kiti privatus ar aukle, tai kas beliks?..
Dar galvoju, ar visi jau užsiregistravę, ar dar atsiras su kokiu prioritetu vaikų, kurie neskuba, nes mes jokio prioriteto apart gyvenimo Žirmūnuose neturim.
O sakykite Vieversyje Jus kelinti eileje? mes dabar 13. O i trinapoli ir mes mastom blogiausiu atveju jei nieko nepesim is valstybinio. savivaldos Aprase parasyta kad 'Į laisvas vietas jau sudarytose grupėse priimama, patikrinus pirmumo teisę patvirtinančius duomenis, nuo gegužės 1 iki 10 dienos ir nuo spalio 1 iki 10 dienos taip, kad rugseji dar persikeis tu studentu prioritetas, kurie mus nuo spalio 1 d nusmukdys zemyn

Man tik noris zinoti ka Svietimo ministerija galvoja ir ka man daryt su savivaldos pazadais

Tiesa, buvau uzejus i P.Masioto m-kla, kur patys maziausi mokosi, tai direktore sake, kad priemimas vykdomas panasiai kaip i darzus tik prioritetas paliktas vienas -dekl.vieta, o ten vietu taip pat visiems neuztenka... taip kad marazmas su savivaldos svietimo 'duona' ateityje taip pat laukia...
QUOTE(tieshka @ 2014 02 27, 20:10)
norejau paklausti,i koki el pasta rasote savivaldybei del darzeliu, kiek vaikuciu priims?
COPY-PASTE Pastebėjus netikslumus ar kilus klausimams prašome aprašyti situaciją el. paštu darzeliai@vilnius.lt
Tik formuluokit aiskiai ir be to, jie isipareigoja atsakyti ne veliau kaip per 20 darbo dienu

QUOTE(Edga @ 2014 02 27, 19:30)
O sakykite Vieversyje Jus kelinti eileje? mes dabar 13. O i trinapoli ir mes mastom blogiausiu atveju jei nieko nepesim is valstybinio. savivaldos Aprase parasyta kad 'Į laisvas vietas jau sudarytose grupėse priimama, patikrinus pirmumo teisę patvirtinančius duomenis, nuo gegužės 1 iki 10 dienos ir nuo spalio 1 iki 10 dienos taip, kad rugseji dar persikeis tu studentu prioritetas, kurie mus nuo spalio 1 d nusmukdys zemyn
Man tik noris zinoti ka Svietimo ministerija galvoja ir ka man daryt su savivaldos pazadais
reiks gromatele parasyt
Tiesa, buvau uzejus i P.Masioto m-kla, kur patys maziausi mokosi, tai direktore sake, kad priemimas vykdomas panasiai kaip i darzus tik prioritetas paliktas vienas -dekl.vieta, o ten vietu taip pat visiems neuztenka... taip kad marazmas su savivaldos svietimo 'duona' ateityje taip pat laukia...

Mes 9. Spalio 1d jau niekas nebenusmukdys, nes grupes formuos gegužę - birželį, o liepą mes sutartis pasirašyšim, ir rugsėji vaikai eis. Tai spalį jau gali tikrinti ką nori, nebelies daugumos, o lies tik laukiančius eilėje, nebent kokias papildomas grupes steigs pavėlavę ar pan.
QUOTE(Quick @ 2014 02 27, 00:37)
Ačiū, kiek Jūs daug visko žinote. Vieversys galima sakyt mūsų kieme, būtų svajonė kad patektume, ale jie turi dvi lopšelinių grupes, tad manau papildys tik po pora vaikų, ir viskas
Spragtuke, matau, kad šiemet yra 2 grupės 6-7m amžiaus vaikų, ir tik viena lopšelinukų. Gal jie formuos trimečių grupę.. Arba lopšelinių dvi grupes priims. O pasakoje iš vis pasakiškos eilės
bet pas juos rodo grupes visokias 3-5 metai, 3-6 metai ir pan, gal ten pernai papildomas sudėjo tokias?
Kaip suprantu, pretenduojame ten pat. Jei negausite vietos, ką svarstote? Visai mastau apie ta mazaji trinapoli, ir savivaldybes puslapis rdo, kad pas juos yra laisvu vietu net dabar?

Spragtuke, matau, kad šiemet yra 2 grupės 6-7m amžiaus vaikų, ir tik viena lopšelinukų. Gal jie formuos trimečių grupę.. Arba lopšelinių dvi grupes priims. O pasakoje iš vis pasakiškos eilės

Kaip suprantu, pretenduojame ten pat. Jei negausite vietos, ką svarstote? Visai mastau apie ta mazaji trinapoli, ir savivaldybes puslapis rdo, kad pas juos yra laisvu vietu net dabar?
Aš skambinau prieš kokį mėnesį į Trinapolį tai šiuo metu laisvų vietų, kad tiktų mano mergytėms (1,5 ir 2,8) nėra. Užsirašėm į eilę, sakė paskambins jei kas pasikeistų, bet realiausia tik nuo vasaros papult ten. Auklė Vilniuj dviems vaikučiams labai brangiai kainuoja, bet privatus darželis (2X800) dar brangiau

O jūs nevedėt nuo 2 m nes nepatekot? Mano didžioji nepateko ir jai dabar patekt į 3-4 m gr tiesiog be šansų, nebent mažoji patektų ir taip didžioji gautų prioritetą.
QUOTE(Edga @ 2014 02 27, 20:30)
rugseji dar persikeis tu studentu prioritetas, kurie mus nuo spalio 1 d nusmukdys zemyn

Tai ir jūs įstokit į kokią kolegiją dieninį

Aišku maklė... ale bet ką daryt??
Apie sita afera reikejo galvoti praeita vasara nes stojmai vyksta butent tada. Nebent jus zinot kas priimineja vidury mokslo metu.
QUOTE(niekaip @ 2014 02 28, 23:51)
Aš skambinau prieš kokį mėnesį į Trinapolį tai šiuo metu laisvų vietų, kad tiktų mano mergytėms (1,5 ir 2,8) nėra. Užsirašėm į eilę, sakė paskambins jei kas pasikeistų, bet realiausia tik nuo vasaros papult ten. Auklė Vilniuj dviems vaikučiams labai brangiai kainuoja, bet privatus darželis (2X800) dar brangiau
O jūs nevedėt nuo 2 m nes nepatekot? Mano didžioji nepateko ir jai dabar patekt į 3-4 m gr tiesiog be šansų, nebent mažoji patektų ir taip didžioji gautų prioritetą.

Dėl darbų ir kitų situacijų, mes net nepretendavom į darželį nuo 2 metų.
Sveiki,
Ar kas nors svarstote galimybę kreiptis į teismą? Daugiau info čia: http://www.samburis....ompensuoti-zala
Ar kas nors svarstote galimybę kreiptis į teismą? Daugiau info čia: http://www.samburis....ompensuoti-zala
QUOTE(jurgacka @ 2014 03 01, 01:22)
Tai ir jūs įstokit į kokią kolegiją dieninį
. Iki spalio išmest už nelankymą nespės, o pigiausias mokamas mokslas turbūt apie 1000 semestrui kainuos
.

kiekviena seima is keblios situacijos sukasi kaip ismano ir gali, tikrai dekui uz siulyma

Dar sis tas idomumo delei - pernai rugseji nuvyke i savivaldybe aiskintis, kodel nepatekome, ju konsultante pasake, kad mes uz bruksnio likome 4 eilej, o pries mus dar buvo du prioritetiniai vaikai, kurie nepateko i ta pati darza.
Taip, kad turint be dekl.vietos dar ir 'studento' prioriteta negali 100 proc. but isitikines jog tavo vaikas paklius i ta darza

QUOTE(bravo mamyte @ 2014 03 01, 08:30)
Apie sita afera reikejo galvoti praeita vasara nes stojmai vyksta butent tada. Nebent jus zinot kas priimineja vidury mokslo metu.
I jusu citata galiu tepasakyti tai, kad pernai (2013m.) buvo tokie priemimo prioritetai:
Grupės sudaromos iš vaikų, kurių gyvenamoji vieta yra deklaruota Vilniaus mieste. Jei pirmenybės tvarka pasirinktoje Įstaigoje nėra laisvų vietų, siūloma vieta kitose prašyme nurodytose ugdymo įstaigose (pagal prašyme nurodytą jų eilės tvarką).
1. vaikams iš šeimų, auginančių tris ir daugiau vaikų; 2. vaikams, kuriuos augina vienas iš tėvų (jeigu vienas iš tėvų yra miręs, teismo pripažintas dingusiu be žinios ar nežinia kur esančiu), teismo pripažintas neveiksniu arba atlieka laisves atemimo bausme pataisos namuose),3. vaikams, kurių brolis ar sesuo lanko tą pačią Įstaigą,4. vaikams, kurių vienas iš tėvų ar globėjų turi ne daugiau kaip 40 procentų darbingumo lygio, 5. Istaigos darbuotoju vaikams.
O 2014 m. priemimo prioritetai
Eilės sudaromos pagal algoritmo schemą vaikams, kurių gyvenamoji vieta deklaruota Įstaigai priskirtoje teritorijoje (jei vaikas įtrauktas į gyvenamosios vietos neturinčių asmenų apskaitą prie Vilniaus miesto savivaldybės ? Įstaiga priskiriama pagal faktinę gyvenamąją vietą), pirmenybę teikiant:
1. vaikams iš šeimų, auginančių tris ir daugiau vaikų, kol jie mokosi pagal bendrojo ugdymo programas; 2. vaikams, kurių brolis ar sesuo lanko tą pačią Įstaigą; 3. vaikams, kuriuos augina vienas iš tėvų (jeigu vienas iš tėvų yra miręs, teismo pripažintas dingusiu be žinios ar nežinia kur esančiu (pridedamas skenuotas dokumentas), teismo pripažintas neveiksniu, vienas iš tėvų mokosi dieninėse bendrojo lavinimo mokyklose ir kitų formaliojo švietimo įstaigų dieniniuose skyriuose; 4. vaikams, kurių vienas iš tėvų ar globėjų turi ne daugiau kaip 40 procentų darbingumo lygio.
ir dar atskiru punktu- Vaikai, kuriems Savivaldybės Vaiko gerovės komisijos nutarimu skirtas privalomas ikimokyklinis ir (ar) priešmokyklinis ugdymas, kalendoriniais metais įvaikinti vaikai, nuolatinę globą turintys vaikai, diplomatinio korpuso darbuotojų vaikai, Įstaigos darbuotojų vaikai ir kitais Lietuvos Respublikos įstatymų numatytais atvejais į Įstaigą priimami be eilės, neatsižvelgiant į teritorinį principą. Prašymai priimami nuolat
...matote 2013 m. apie 'studentu' prioriteta kalbos isvis nebuvo ir tas isakymas del registracijos tvarkos buvo isejes 2012-06-07, kai viskas buvo daroma skubomis pirmas ruduo centralizuotai... Mes nezinojome jog gali taip atsitikti ir kitamet. O dabar nebematau prasmes 'studentauti'. Ar nuo siumeciu prioritetu skiriasi kuo nors ir kieno naudai ? Jums matosi. Musu Vieversyje mamos minejo, jog pakliuvo net is Pasilaiciu mikrorajono, o kodel taip, nes, pasirodo isakyme yra sakinys (pabraukiau, ir 2014 ji paliko ir dar papilde

Taip, kad savivaldybe laviruoja kaip nori, t.y.: turiu vietu -nuimu prioritetus, neturiu vietu - prikabinu prioritetus. JU sia toks gudrus ejimas 'sachmatu' lentoje