Įkraunama...
Įkraunama...

Nauja priėmimo tvarka į darželius, 11

Sveikos 4u.gif

na aš atvirai esu šokiruota nauja priėmimo tvarka, tiesiogine to žodžio prasme. Buvom 108.... nukritom į 370????? Net nėra sąraše tiek laukiančių vaikų.... Kažkoks košmaras, skambinau jau į savivaldybę - pasakė tik tiek kad sąrašai tikslinami....
Praradus viltį gauti darželį ir esu pasipiktinusi. Vat tau ir gimstamumo skatinimas, kur palikti vaiką išėjus į darbą? ...

Vienzo, prisidaryt 12 vaikų reikia ir gyvent už mokesčių mokėtojų pinigus ramiai (čia skaičiau apie vieną šeimą tokią, kuri pašalpomis virš 4000Lt susirenka). Juokas pro ašaras ir tiek.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilnis: 17 gegužės 2014 - 06:05
QUOTE(Laumė* @ 2014 05 16, 22:02)
gal yra praėjusiai metais pakliuvusių vaikučių mamyčių, ar šiaip kas gali pasidalinti info - kelintoje vietoje eilėje būnat dar pakliūnama į darželį?

Mes buvome pernai arčiausiai 11 eilėje, tačiau likome už borto 4, buvo vaikučių nuo 30 iki 70 eilėje ir gavo darželį, paskaitykite forumus pernai metų
kai prasidėjo priėmimai, tai kad tas vaizdas sistemoje pernai nieko nereiškė (buvo aiškinama, kad tai informatikų klaidos ir kt. techniniai nesklandumai
Atsakyti
QUOTE(Vilnis @ 2014 05 17, 06:57)
Sveikos  4u.gif

na aš atvirai esu šokiruota nauja priėmimo tvarka, tiesiogine to žodžio prasme. Buvom 108.... nukritom į 370????? Net nėra sąraše tiek laukiančių vaikų.... Kažkoks košmaras, skambinau jau į savivaldybę - pasakė tik tiek kad sąrašai tikslinami....
Praradus viltį gauti darželį ir esu pasipiktinusi. Vat tau ir gimstamumo skatinimas, kur palikti vaiką išėjus į darbą? ...

Vienzo, prisidaryt 12 vaikų reikia ir gyvent už mokesčių mokėtojų pinigus ramiai (čia skaičiau apie vieną šeimą tokią, kuri pašalpomis virš 4000Lt susirenka). Juokas pro ašaras ir tiek.

čia tas pašalpas gal kaimuose gauna, kur darbo nėra, bet pvz aš, aišku, ne 12 vaikų turiu, bet visiškai jokių pašalpų negaunu. turiu darbą, sėdžiu dekrete ir man lygiai taip pat neužilgo reikės į darbą, būtų siaubas, jei negautume darželyje vietos, ypač mažiukams po metų. savo dvimetuko šiemet net neleidžiu, pirma, kad pati dar namuose, o antra nėra prasmės užimt ir taip labai reikalingą vietą kitiems, kai neplanuočiau jo nuolat vest. o pernai kai paskambinau į savivaldybę pasitikslint apie eiles, paklausiau tai ką man reikėtų daryt, jei negaučiau darželio, atsakė - tepadeda tau Dievas biggrin.gif tai belieka per darželio vietų skirstymo laiką rintis prie savivaldybės su žvakėm ir melstis ten kelias paras doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaira @ 2014 05 17, 08:45)
čia tas pašalpas gal kaimuose gauna, kur darbo nėra, bet pvz aš, aišku, ne 12 vaikų turiu, bet visiškai jokių pašalpų negaunu. turiu darbą, sėdžiu dekrete ir man lygiai taip pat neužilgo reikės į darbą, būtų siaubas, jei negautume darželyje vietos, ypač mažiukams po metų. savo dvimetuko šiemet net neleidžiu, pirma, kad pati dar namuose, o antra nėra prasmės užimt ir taip labai reikalingą vietą kitiems, kai neplanuočiau jo nuolat vest. o pernai kai paskambinau į savivaldybę pasitikslint apie eiles, paklausiau tai ką man reikėtų daryt, jei negaučiau darželio, atsakė - tepadeda tau Dievas  biggrin.gif tai belieka per darželio vietų skirstymo laiką rintis prie savivaldybės su žvakėm ir melstis ten kelias paras  doh.gif

Prajuokinot su tuo pasakymu: "Tepadeda jums Dievas" biggrin.gif siaubas..
Atsakyti
Kaira, o jus esat tikra, kad gausit vyresneliui siemet tikrai?
Mano tokio pat amziaus mergina, aisku rajonas pas mus problemiskas darzeliu atzvilgiu, bet arciausiai eilej 4, uzgarantavo, kad tikrai negausim vietos, nes neatsilaisvina nei viena vieta, nauju grupiu 4-5m. vaikams niekas nesudarineja:/... Taip sakant..
Atsakyti
QUOTE(missg @ 2014 05 17, 15:29)
Kaira, o jus esat tikra, kad gausit vyresneliui siemet tikrai?
Mano tokio pat amziaus mergina, aisku rajonas pas mus problemiskas darzeliu atzvilgiu, bet arciausiai eilej 4, uzgarantavo, kad tikrai negausim vietos, nes neatsilaisvina nei viena vieta, nauju grupiu 4-5m. vaikams niekas nesudarineja:/... Taip sakant..

dabar mes pirmame darželyje treti, o kituose dvejuose pirmi. jei nepakis eilė, galvoju nu gal gi priims bent vieną vaiką, nors suprantu, kad į mano norimą amžiaus grupę sunku patekt, ten jau jos suformuotos, priima nebent vietoj išvykusių vaikų. bet jei leidžia pildyt prašymus, tai gal yra bent 1-2 laisvos vietos? g.gif aišku, be abejo visko gali būti, nėra ko iš anksto džiaugtis.
Atsakyti
Na, gal jusu rajone nera tokios perpildytos tos grupes, tai gal vienu kitu ir papildo. Sakyciau skambtelkit i aktualius darzus ir uzklauskit, bus aisku.
As savo ruoztu jau pradejau ivairesniu bureliu dukrytei ieskot, nes kolkas tik muzikos mokyklele lanko. Teko privatu darza gerus metus palankyt, tai aisku, viskas ten labia gerai, bet finansai nebeisnesa niekaip.. O ir siaip, pati namie su maziuke, tai ranka nekiltu moket tu tukstanciu, net jei ju butu atliekamu:)

QUOTE(Kaira @ 2014 05 17, 14:35)
dabar mes pirmame darželyje treti, o kituose dvejuose pirmi. jei nepakis eilė, galvoju nu gal gi priims bent vieną vaiką, nors suprantu, kad į mano norimą amžiaus grupę sunku patekt, ten jau jos suformuotos, priima nebent vietoj išvykusių vaikų. bet jei leidžia pildyt prašymus, tai gal yra bent 1-2 laisvos vietos?  g.gif aišku, be abejo visko gali būti, nėra ko iš anksto džiaugtis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo missg: 17 gegužės 2014 - 15:06
QUOTE(aleksiuke @ 2014 05 16, 22:04)
negali perkelti vaikus į tam nepritaikytas patalpas 4u.gif - kur miegos, valgys ir pan?

Mūsų mokykloje nuo šių metų (nuo 2013 rudens) atsikėlė priešmokyklinukai. Pati savo akim mačiau: skirtas visas pirmas aukštas; pastatytos lovos, staliukai, žaislų pilnos lentynos. Kadangi tai mokykla, tai klasės patalpa patapo grupės palalpa. Persirengimo spintelės stovi koridoriuje. Viskas nauja, sutvarkyta. Skambutis pirmam aukšte (priešmokyklinukams) atjungtas. Dėl valgymo pasakyti nieko galiu- nesidomėjau. Bet manau gauna iš čia pat esančios valgyklos (mano spėlionės). Tik lieka man po kol kas vienas neaiškumas: kur eina pasivaikščiuoti g.gif Juk mokyklos teritorijoje tikrai nėra vaikų žaidimų aikštelių kaip buvo darželyje g.gif
Reziume- piktis ir prieštarauti tikrai nėra ko 4u.gif .
Jei toks sprendimas prideda papildomų vietų darželiuose- valio (pagalvokim kiekviena apie savo sekantį vaiką, kuris kaip ir pretenduoti su privilegijom į daržą, bet vis gi nepatenka). Bet vis dėlto- reikia statyti naujus. Po kol kas matau tik vis didėjantį privačių darželių kiekį. O tokį variantą tikrai ne kiekvienas gali sau leisti doh.gif

Man su priešmokyklinių grupių iškėlimu labiausiai nepatinka tai, kad ta grupė vis dar darželis ir turi lankyti ją toje mokykloje, į kurią ją iškels. Tarkim mūsų atveju: mes gyvenam Visoriuose, vaikus vežiosiu į darželį Lazdynuose (nes mūsų rajone nėra vietų), tada priešmokyklinė grupė kažkurioje Lazdynų mokykloje (kol kas nekels jos iš mūsų lankomo darželio, bet planas toks buvo) ir tada pradinė mokykla jau mūsų seniūnijoje. Na tai man atrodo bereikalingas vaiko mėtymas. Jei būtų galima prinktis priešmokyklinę toje mokykloje, kurią ir planuojame lankyti - tada OK, man tinka.
Atsakyti
QUOTE(1rma @ 2014 05 19, 10:04)
Man su priešmokyklinių grupių iškėlimu labiausiai nepatinka tai, kad ta grupė vis dar darželis ir turi lankyti ją toje mokykloje, į kurią ją iškels. Tarkim mūsų atveju: mes gyvenam Visoriuose, vaikus vežiosiu į darželį Lazdynuose (nes mūsų rajone nėra vietų), tada priešmokyklinė grupė kažkurioje Lazdynų mokykloje (kol kas nekels jos iš mūsų lankomo darželio, bet planas toks buvo) ir tada pradinė mokykla jau mūsų seniūnijoje. Na tai man atrodo bereikalingas vaiko mėtymas. Jei būtų galima prinktis priešmokyklinę toje mokykloje, kurią ir planuojame lankyti - tada OK, man tinka.

Šiuo atveju logiška, kad jeigu lankote darželį Ladynuose, tai ikimokyklinė grupė ir bus perkelta į kažkurią Lazdynų mokyklą mirksiukas.gif
Bet gi ir dabar negalite pasirinkti norimo darželio, nes nėra aplink Jūsų gyvenamą vietą laisvų vietų. Man susidaro toks įspūdis, kad yra tėvų, kurie piktybiškai stengiasi iš paskutiniųjų (jeigu aš negavau, tai tegul ir kitiems neklius) blink.gif Tiks skirtumas toks, kad ikimokyklių grupių vaikučiai vistiek gauna vietą, kad ir kitose patalpose, o dėl tokio pasipriešinimo, dalis eilėje laukiančių vaikų taip ir negauna vietos g.gif
Atsakyti
QUOTE(Zamba @ 2014 05 19, 11:52)
Šiuo atveju logiška, kad jeigu lankote darželį Ladynuose, tai ikimokyklinė grupė ir bus perkelta į kažkurią Lazdynų mokyklą  mirksiukas.gif
Bet gi ir dabar negalite pasirinkti norimo darželio, nes nėra aplink Jūsų gyvenamą vietą laisvų vietų. Man susidaro toks įspūdis, kad yra tėvų, kurie piktybiškai stengiasi iš paskutiniųjų (jeigu aš negavau, tai  tegul ir kitiems neklius) blink.gif Tiks skirtumas toks, kad ikimokyklių grupių vaikučiai vistiek gauna vietą, kad ir kitose patalpose, o dėl tokio pasipriešinimo, dalis eilėje laukiančių vaikų taip ir negauna vietos  g.gif

Kad logiška, tai aš viską suprantu, tik tiek, kad jei jau grupė perkelta į mokyklą, gal tada tai turėtų būti pavaldu nebe darželiui, o mokyklai. Na kad būtų galima laisvai rinkits, kurioje mokykloje lankyti tą grupę.

Kad piktybiškai elgiasi - abejoju, paprasčiausiai visi žiūri savo vaikų interesų. Manau nėra normalu, kad priešmokyklinės grupės pernai buvo iškeltos iš darželio vos ne rugpjūtį. Taip, nei vienas vaikas nuo to nenumirė, na bet kam dabar taip skubom viską, ar negalima buvo to padaryti iš anksto informuojant visus?
Atsakyti
sveikos mamytes,kreipiuosi i Klaipedos mamytes,gal zinot kada jau paaiskes ar papuole vaikas i darzeli,nes siuo metu kiek ilendu pasitikrint,vis raso kad sudaromos grupes i darzelius,tik idomu kada jos susidarys,gal kas zinot,buciau labai dekinga uz info 4u.gif
Atsakyti
Vilnietėms matyt irgi labai įdomu, kada pradės jau pranešinėti apie priėmimą. Šiaip tikrai galėtų skelbti tokią informaciją.
Pernai tai buvo uždėta, kad formuojamos grupės. Gal šiemet to nebus.
Atsakyti