QUOTE(" voresta " @ 2014 01 29, 19:51)
menkių kepenys būna arba aliejuje, arba savo sultyse. Konservuojant naudojami netinkami, pigiausi aliejai, todėl kepenys aliejuje yra visiškai netinkamas maistas, o tos savo sultyse yra labiau tinkamos.
Tačiau aš asmeniškai jų nei vertinu, nei valgau- nieko vertinga nematau jose.
Kaip tik šiandien pirkau Nidulios pareklamuotas, bet tik dėl to, kad buvo nuolaida-4,99lt. Bet...apžiūrėjau kitų sudėtis, tai niekur nėra, kad būtų aliejus

, nei saulėgrąžų, nei dar kažkoks-tik
menkių kepenys, druska, prieskoniai. Tai savo sultyse ir yra savo (menkių) aliejuje. Man, tai didelis delikatesas-labai skanu vienos, ant salotų, į įdarytus kiaušinius ant kokio sėklų krekerio, ant agurko ir t.t., be to menkės riebalus kaupia ne kur kitur (papilvėse pavyzdžiui), o kepenyse, todėl ir nereikia joms jokio kito "blogo" ar nenaudingo aliejaus. Labai norėčiau pati nusipirkti kepenėlių žalių turguje, pasigaminti nesunku.
Kepenyse yra labai daug geležies, kuri būtina hemoglobino sintezei, o tai reiškia, kad reguliarus kepenų vartojimas gali pagerinti organizmo kraujo gamybos funkciją.
Niekam nėra paslaptis, kad tinkamai pagamintas patiekalas iš kepenų praturtins organizmą vitaminais A, B ir C. Be to, jose gausu visaverčių baltymų.