William Davis kardiologas
Siekdamas sumažinti cukraus kiekį kraujyje, remdamasis tuo, kad kviečių produktai sukelia cukraus kraujyje padidėjimą labiau nei kiti produktai, dr, Davis prašė pacientų pašalinti kviečių produktus, taip pat ir pilno grūdo, iš valgiaraščio. Rezultatas pranoko lūkesčius:
numetė svorio
palengvėjo refliukso simptomai
padaugėjo energijos
Stabilesnė nuotaika
gilesnis miegas
Palengvėjo artrito simptomai
Geresni cholesterolio rodikliai
Sumažėjęs kraujo spaudimas
Sumažėję uždegiminiai rodikliai
Remdamasis savo klinikos tyrimų duomenimis teigia kviečių vartojimą esant išplitusia visuomenės problema sukeliančia ligas, nutukimą ir kančias. Greitai išleis knygą Heart scam: the multi-billion dollar medical rip-of that is exploiting america, hiding cures, and bankrupting healthcare ( Dr. William Davis and Chris Kliesmet ( esu prijaučianti konspiracijos teorijoms, todėl man imponuoja tokie drąsūs kontraversiški pareiškimai vert.past.)
Nuo ko viskas prasidėjo?
Prieš keletą metų pradėti tyrimai heart scan, kai kompiuterinės tomografijos ( toliau CT)metu buvo tiriamos sveikų žmonių širdys, ieškant koronarinės aterosklerozės požymių. Nėra jokių kitų būdų ištirti vizualiai sveiko žmogaus širdies, kaip tik ieškoti besiformuojančių sklerotinių plokštelių CT pagalba. Tuomet ji įsteigė Milwaukee Heart Scan kliniką, ir ten CT pagalba nustatinėdavo kalcio rodmenis ( sklerotines plokštelės iš kalcio, vert. Past). Tarkim paciento rodmuo 300, o pakartojus tyrimą po metų 420 ( 30 poc. Augimas). Paaiškėjo, kad jei pas žmogų susidaro sklerotinės plokštelės, tai jos auga nesustabdomai. Žmonėms išrašomi statinų medikamentai, bet jie nedaro jokio poveikio koronarinio kalcio kiekiui. Tai suprasdamas Dr. Ėmė ieškoti kitų išeičių, ir priežąščių kodėl tai vyksta. Per keletą metų išsiaiškino. Yra daug dalykų, bet vienas svarbesnių tai didelis cukraus kiekis kraujyje( high blood shugar level- toliau naudosiu trumpinį HBSL ir BSL). Visi žino, kad jei turi HBCL, ar priešdiabetinę stadiją, ar diabetą negali kontroliuoti širdies kraujagyslių susirgimų. Gali gauti širdies smūgį, šuntavimą per 10 metų. Kaip galima padėti pacientams? Sumažinti BSL, bet ne medikamentais o dieta. Yra krūvos vaistų cukraus kiekiui mažinti, bet kodėl nepasinaudoti logišku būdu, pašalinant produktus su aukščiausiu glikemini indeksu. Daktarą šokiruoja, kad apie tai nekabama dažniau, kviečių glikeminis indeksas vienas aukščiausių iš visų produktų. Dviejų riekių baltos duonos glikeminis indeksas (toliau G.I. ) 70, tuo tarpu cukraus-51. Taigi patarė pacientams pakeisti mitybą ir gavo labai gerų rezultatų. Per keletą dienų ar savaičių sumažėja kraujo spaudimas, astmos priepiuoliai, rėmens graužimas, migrenos, bėrimai ir t.t.
Po tokių nuostabių rezultatų ėmė domėtis, kas gi tas mažas grūdelis-kvietys, jei jo atsisakius atsitinka tokie nuostabūs dalykai?
Kaip nusprendei atkreipti dėmesį būtent i duonos G.I.? Ar tai buvo svarbiasias dalykas nukreipęs tyrimus šia linkme?
Net juokinga kaip viskas paprasta..Jei pažiūrėtume į maisto G.I. lentelę yra labai mažai maisto produktų kurių G.I. viršija 70.
Datulės
Figos
Beglitiminis maistas (kukurūzų krakmolas, ryžių miltai, tapijokos krakmolas, bulvių krakmolas
Pilno grūdo kviečiai
Balti miltai (69)
Beveik visose oficialiuose mitybos normose dominuoja grūdinės kultūros.
50 procentų viso pasualio suvartojamų kalorijų gaunama iš grudų.
Ir FDA ( US food and drug administracion) nori, kad kviečiai sudarytų kiekvieną valgymą.
Ar galite patikslinti kas tas glikeminis indeksas?
Tai matmuo, kuris rodo kiek pakilo cukraus lygis kraujyje per 90 minučių po produkto suvalgymo.Tarkim jei sveikam žmogui cukrus pakyla 150 tai organizmas reaguoja kaip sergant diabetu. Insulinas labai pakyla, sukelia atsparumą insulinui ląstelėse, provokuoja glikaciją. Tai procesas kai glikuojasi organizmo ląstelių baltymus, tarkim jei glikuojasi akies baltymai-katarakta, jei sanarių baltymai-artritas, kraujagyslės-tampa trapios.
Glikacija nuo aukšto cukraus kiekio lygio kraujyje yra pagrindinė daugybės ligų ir senėjimo priežastis.
Pašalindami kviečius iš raciono sumažiname glikacijos procesą ir cukrų kraujyje. Tuo pačiu sumažinant dažną HBSL pasikartojimą, kaip žinot HBSL seka Low blood Sugar Level (LBSL-žemas cukraus kraujyje lygis). Tarkim cukrus nuo 100 pakyla iki 190 suvalgius riestainį, paskui nukrenta iki 60-70 per dvi valandas, kas sukelia alkio pojūtį. Mes užkuriam tokį dviejų valdu procesą su labai aukštu cukrumi, kuri seka labai žemas. Ir tai kartojasi kasdien. Peptidai iš gliadinų elgiasi kaip maži opiatai, visa skatinatys alkį ( sukelia narkotinę priklausomybę). Sukelia nenumaldomą troškimą angliavandenių, čipsų, sausainių , junk food o ne eriuko pjausnių... Vidutiniškai 400 kalorijų daugiau nei reikėtų suvartojama angliavandenių pavidalu.
Pagirndinė grėsmė Amerikos ekonomikai yra nutukimas ir diabetas. 2044 nebe užteks surenkamų mokesčių padengti diabeto ligonių gydymui.
II tipo diabetas 1970 metai buvo vadinamas suagusiųjų diabetas, šiai dienai nebenaudoja šio termino, nes suserga vis jaunesni.
Koks ryšys tarp aukšto G.I. maisto ir diabeto epidemijos?
80-90 procentų atsakomybės
Primityvios bendruomenės neserga diabetu, nes nevalgo grūdų
Žmonės paprastai kaltina Junk food, manydami kad pilno grūdo košė yra sveikas pasirinkimas.
Jei vengiame apetitą stimuliuojančių gliadino opiatų (atsisakom grūdų), sulaukiam nuostabių pakitimų. Sumažėja apetitas, krenta svoris, mažėja kraujo spaudimas, mažėja uždegiminiai procesai.
Šiuolaikinio kviečio negatyvieji efektai:
Grūdai yra uždegiminis produktas
Gliadino išprovokuotas žarnyno pralaidumas
Tiesioginis kviečių gemalo aglutinino toksiškumas viduriams
HBS ir insulinas yra uždegimiški
Sumažėjas atsakas į insuliną
Polinkis į nutukimą ir diabetą
Šiuolaikinis kvietys tiesiog užkrečia diabetu ir nutukimu.
Šiuolaikinis kvietys, neturi nieko bendro su senuoju augalu.
Aukšto derlingumo, pusiau dvarfinės padermės
Agrokultūrinių kultūrų mišinys
Žemas, su didele varpa ( senasis kvietys buvo daug aukštesnis ir mažesne varpa)
Genetiškai, biochemiškai ir baltymų kiekiu skiriasi nuo 1940 metų grūdų
Per pastaruosius 40-50 metu celiakijos atvejų padaugėjo keturiskart
Pakeista gliatino genetine struktūra
Turi glia-alpha9, galimai provokuojančio celiakinį atsaką
Bet biblija kalba apie duoną kasdieninę? Tokios duonos šiai dienai mes nevalgome, kokia ji buvo Kristaus amžiuje.
Šiuoliakins grūdas turi 42 chromosomas-biblijinis 28. Tai didžiulis skirtumas. Pietų amerikos indėnas, afrikos nabuti pigmėjus, Valstryto prekiautojas 2013 visi tokie skirtingi žmones turi 46 chromosomas. Babuinai turi 48 chromosomas, tai tik dviem daugiau nei žmogus, bet mes matom aiškų skirtumą...

Betgi kviečiai išglebėjo daug gyvybių badaujančiose šalyse, to negalima paneigti. Visgi gauname kažkokios energijos iš grudš, gauname kažkokio baltymo. Klausimas, ar yra nors kokia maža nauda iš kviečiu?
Gera klausimas. Iš esmės kvietys yra žolė, grūdai tai žolės seklos. Pirmykščiai žmonės stebėdami besiganančias ožkas klausė saves ar gali žmogus valgyti žolę. Tos žolės tai einkorn emmer, fertile Crescent, millet ir barlei afrikoje, teosint ir kukruzai vidurio amerikoje, ryžiai azijoje ir indijoje.Ragavo stebus, lapus, šaknis ir paaiškėjo, kad žolės jiems nuodingos, vienitelis budas gauti naudos iš žolės tai grūdai, nukulti, pašalinta luobele ir termiškai apdoroti..Ir tai buvo nevilties miastais. Kuris leido išgyventi dar vieną diena, ar savaitę badmečiu. Tik už tai reikia mokėti didelę kaina. Antropologai tai žino jau senai. Kai tik žmogus pradėjo valgyti grūdus prasidejo dantų gedimas. Pagal palaikų dantų būkle labai lengvai nustatyti agrokolturos amžių. Iki grudų neturint nei dantų šepeteliuų nei floruoto vandens dantys beveik negedo Kokios žolės seklų vartojimo pasekmės?
Sugedę dantys
Žandikaulio kaulų sutrikimai
Geležies nepakankamumas
Porotic hyperostosis ( google vertejas nevisagalis

Hemochomatosis ( ir vėl..)
Anščiau buvę nevilties maistu, grūdai tapo didžiąja dalimį suvartojamų maisto produktų. Taip išpopuliarinti grūdus padėjo pinigų troškimas. Biznio pelningumas lygus iškastinio kuro verslui.Verslui grūdai labai patogūs:
lengvai transportuojami
gali metų metus gulėti lentynose
tarptaunis kainų skirtumas ( galima daryti bizni tesiog juos stumdant tarp valstybių vert. Past)
galima kontruoliuoti mityba iš viršaus ( pasiula formuoja paklausą)
Mažos low density Lipoprotein dalelės ( toliau LDLs)
LDL dalelių perteklius dažniaisiai randama spakitimas esant koronarinėms ligoms
Skirtingos formos ir paviršiaus
Labiau limpančios prie jungiamojo audinio
Išlieka kraujyje savaitę ( suvalgi bulkosa ir dalelės plaukioja savaitę...)
HBSL priveda prie LDL formavimosi
Didina oksidaciją ( manoma kad ne tiek cholesterolis užkiša kraujagysles, o oksidavusios LDL)
Kas katina formuotis LDL dalelės?
Grūdai, cukrai ir krakmolingi ankštinai.
Paskui šnekejo apie širdies susirgimus..bet labai jau moksliškai..nebeišnešė mano kompetencija.
Paskui šnekejo apie tai kad jokių ypatingų tyrimų nebereikia daryt, kad yrodyti grudų kenkimą. Viskas jau senai išaiškinta, tereikia jau esamus tyrimus apjungti į vieną didelę išvadą.
Tada šnekejo paie genus ir polinkius i tam tikras ligas..mano smegenys nebeatlaikė info kiekio ir tesiog nurašiau pavienius punktus:
Gyvenk be streso
Gerk vandeni
Valgyk druskos
Magnio 1,200 mlg du kart dienoj
Jodo
Tokie patarimai tinka daugumai pacientų. Kai kurie dietologai teigia kad be angleviadenė dieta blogai. Ar tikrai taip?
Nekeisk blogo produkto kitu blogu produktu ( grudu-kukuruzais)
Beglitiminiai produktai ne visada sveikiau uz pati glitimą. nes gaminant juios atsižvelgiama į skonį ne į maistingumą.
Ir visi kiti grudai kaip kukuruzai ir ryžiai labai modifikuoti ir ne ka gereni už kviečius...neišskyrė kažkokių konkrečių sveikesnių ar blogesnių grudų.
Ka naudot vietoj miltų:
Migdolu miltai
Graikiški riešutai
Pekano riešutai
Saulegražos
Moliugu seklos
Kokoso miltai
Auksininiai linų semenys