Įkraunama...
Įkraunama...

Pozityvus mąstymas

Dekui, merginos, uz tokia informatyvia diskusija thumbup.gif mano giliam nustebimui turiu pasakyti, kad daugeli jusu aptartu dalyku vartoju aukledama savo vaikus, nors pozityvaus auklejimo literaturos skaicius nesu doh.gif

QUOTE(Limcamca @ 2007 10 02, 10:39)
Kita vertus: ka reiskia, leisti vaikui nesidalinti. Pvz. kai ateina sveciu su vaikais. Leisti sedeti jam susigriebusiam visus zaislus ar kaip  g.gif Duokit man kas nors protinga patarima  doh.gif

As del dalijimosi su svetimais, tai visada aiskinu savo vaikams taip- vaikas neprivalo dalintis, bet jei jis nesidalina savo zaislais, sveciai, ar draugai ar pan. nenores su juo draugauti, nes tie, kas nesidalina yra nedraugiski. Bent dukra, tai visada labai isiklauso i siuos zodzius. Taciau santykiuose su broliu tokie aiskinimai neveikia.

QUOTE(Nataliukė @ 2007 10 02, 11:35)
Keičiant diskusiją....Ar jus darote šeimos susirinkymus? Art turite informacijos kaip tai reikai atlikti ir kokius dalykus galima spresti...Mums tai rekomendavo kursuose. Pukus būdas visiems šeimos nariams pasijausti lygiavertiškėms. Kelis kartus darėm, labai patiko, norim atnaujinti ir kas savaitę susitikti tam, kad aptarti įvairius dalykus ir problemas...

o kas tai yra? Pas mus seimos susirinkimai vyksta kiekviena vakara, kai grista tetis is darbo lotuliukas.gif
Atsakyti
kai turiesiu daugiau laiko papasaksiu...
Trumpai būtų:

Vieną kartą į savaitę, rekomenduojama tą pačią dieną ir to pačiu laiku. Trukmė priklausomai nuo aplinkybių, ne ilgiau kaip 40 min...Na mes pirmą padarėm 15 minučių...galima aptarti laisvalaikį, paskirstyti darbus, nuspresti ką pirkti ko ne (mums dėl žaislų ir salduminų padeda), pvz. "Šią savaitę žaislų neperkam, arba šią sav galim nusipirkti žaislą, kokio tu norietum?" Na ir pan.... Ir taip kitą kartą pagirti reik kiekvieną šeimos narį, ir t.t. Galima balsuoti, jei kylo diskusija, pvz., dėl laiko praleidymo, tėtis nori važiuoti į gamtą, mama nori likti namie, o vaikai nori pas močiutę, tai galima prabalsuoti kas kaip nori, na tarkim kažkas pan...
Atsakyti
Na šeimos susirinkimų mes nedarom-bet idėja visai idomi,verta pamėginti manau thumbup.gif o jūs aptariat maždaug savaitės planus per tą susirinkimą?
Kas dėl tų diskusijų-tikrai būna,kad jaučiu,kad ji specialiai mane provokuoja,šiaip ji yra baisus pliurpalas-aš jau mėgėja pašnekėt,bet ji blink.gif tai aš grįžtu po darbo išsunkta ir man reik nors valandėlės atsigavimui,kavos išgert,ramiai pasėdėt,o ji pradeda su savo diskusijom biggrin.gif
dar beje,man kilo toks klausimas-ar jūsų vaikai nesielgia vienaip kai būna tik su vienu iš tėvų ir kitaip kai visi namie?nes mes tai pastebėjom su vyru kad kai būnu arba tik aš,arba tik jis su dukra,tai jokių problemų nekyla,ožių nebūna,ir viskas super,nu kai jau visi susirenkam-tai prasideda cirkai.aš tai aiškinu kad ji matyt mažai tada dėmėsio gauna,nes mes su vyru norim aptarti įvairius dalykus,o ji tada matyt jaučia kad visas dėmėsys nebe jai-ir prasideda unsure.gif bet kaip tą išspręst?nesikalbėt mum su vyru prie jos? lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzimute @ 2007 10 02, 12:32)

As del dalijimosi su svetimais, tai visada aiskinu savo vaikams taip- vaikas neprivalo dalintis, bet jei jis nesidalina savo zaislais, sveciai, ar draugai ar pan. nenores su juo draugauti, nes tie, kas nesidalina yra nedraugiski. Bent dukra, tai visada labai isiklauso i siuos zodzius. Taciau santykiuose su broliu tokie aiskinimai neveikia.

bet tada isheitu, kad draugystes pagrindas daiktai, o tai netiesa. draugaujam juk ne del to, kad draugas mums gali duoti grazhu zhaisla!
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2007 10 02, 10:18)
vaikas turi teise tureti savo nuosavybe. beje, iki tam tikro amzhiaus vaikai savo daiktus suvokia kaip dalele saves, todel tikrai nesugeba dalintis. jausdami, kad ju nuosavybe yra saugi, vaikai galiausiai pasiryzhta pasidalinti.
musu sheimoje tai taip pat suveike  thumbup.gif

Niekada ir neskatinau vaiko dalintis kažkuo su kitais-galvojau taip,kad pvz gal ir aš ne visada noriu duot savo daiktus kažkam,tai kodėl turi vaikas norėt?bet ji draugiška pas mane-gal dėlto,kad kol kas viena,jei reiktų pastoviai dalintis dar neaišku kaip būtų biggrin.gif
ir dar dėl visokių tetulyčių kalbinimo gatvėj-ar liepiat vaikams su jom bendraut?turiu omeny nepažįstamus?aš tai manau kad nėra reikalo,nes kaip kitaip vaikui įskiepysiu,kad ne visi nepažįstami žmonės yra geri?mano pozicija tokia, kad nėra ko leistis į diskusijas su nepažįstamais ir ji ir db neima nei saldainių,nei nieko iš nežinomų žmonių rankų.bet kai kurie man aiškina, kad maždaug vaikas nemandagus ir pan.ką jūs galvojat?
o čia šiaip-ragnez,man tai iš tavo pasakymų matos,kad esi mama su patirtim wub.gif
Atsakyti
QUOTE(anna @ 2007 10 02, 14:50)
dar beje,man kilo toks klausimas-ar jūsų vaikai nesielgia vienaip kai būna tik su vienu iš tėvų ir kitaip kai visi namie?

oj buna, ne tas zhodis.
tokio elgesio priezhastys gali buti ivairios, bet sprendimas tai mamai ir techiui buti vieningiems bendraujant su vaikais ir palaikyti vienas kita. ir, zhinoma, ilgas "suagusiuju" diskusijas "apie gyvenima" atideti vakarui, kai vaikai negirdi.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2007 10 02, 13:58)
oj buna, ne tas zhodis.
tokio elgesio priezhastys gali buti ivairios, bet sprendimas tai mamai ir techiui buti vieningiems bendraujant su vaikais ir palaikyti vienas kita. ir, zhinoma, ilgas "suagusiuju" diskusijas "apie gyvenima" atideti vakarui, kai vaikai negirdi.

ojoj,tas tai tiesa-jau toks amžius,kad labai reik saugotis ką kalbi,nes būna netyčia pasakai,atrodo net negirdi,o po kelių dienų kai rėžia lotuliukas.gif bet aš daugiau turėjau omeny tokius pokalbius po darbo,na maždaug kaip sekės,kaip kamščiai lotuliukas.gif ,ką vakarienei valgom ir pan..
Atsakyti
Man tik ką iškylo kalusymas... Vaikas jau adaptavosi darželyje ir jaučiasi ten gerai, leidžia sau tokius žaidymus, kokie yra namie...
Jau minėjau, kad jis įsivaizduoja esantis drakonas, liūtas ir t.t. Šiandien auklėtoja man, kaip ir, padarė pastabą, kad vaikas įsijaučia pernelyg, pastumė kitą vaiką, gazdina savo veido mimika, gestais... Aiškino vaikui prie manęs, kad reikia būti geru liūtuku, drakoniuku ir t.t.

paklausiau vaiko kas buvo, nepasakė, paskui paprašiau, kad darželyje būtų geru drakonu, jis atsakė, kad "aš ir buvau geras" unsure.gif Na kiek man pačiai teko matyti tai jis išties aplinkinėms atrodo žiauriai, bet jis nieko blogo nedaro...
Net ir nežinau kaip db reaguoti....pasimetus visiškai. Dar auklėtoja sakė, kad jei kažkas žiauraus tai geriau nerodyti vaikui, bet gi aš filtruoju viską ką jisai žiūri, tai būna keliasdešimt min multikų, tikrai normalių, be juokių baisybių ką rodo per TV. TV visai nežiūri, tik ANIMAL PlANET kartais apie gyvūnus pažiūri. Net ir nežinau, šiaip žinau, kad mūsų visuomenė nepriįma "kitokių" žmonių...Bet jei mano vaikas kažkam pasirodė žiaurus ir pyktas, ką daryt, nors netikiu, kad jis toks yra, tiesiog jį reikia suprast...
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2007 10 02, 14:51)
bet tada isheitu, kad draugystes pagrindas daiktai, o tai netiesa. draugaujam juk ne del to, kad draugas mums gali duoti grazhu zhaisla!

ne del to draugaujam, kad draugas duotu zaislu, o paprasciausiai dalinames su draugu. Nu negi draugai nesidalina? Koks tada draugystes pagrindas? g.gif
Gal as ir neteisi taip galvodama, todel noreciau surasti pati geriausia aiskinima, kad tik vaikai butu draugiski.
Isvis, kuo toliau, tuo baisiau man darosi. Mano dukra taip skriaudzia nuolat broli, kad nebezinau kaip jai iskiepyt, kad negalima. Siandien jau vos pati neverkiau aiskindama, bet man toks jausmas, kad jai vis tiek dzin verysad.gif

QUOTE(anna @ 2007 10 02, 14:58)
ir dar dėl visokių tetulyčių kalbinimo gatvėj-ar liepiat vaikams su jom bendraut?turiu omeny nepažįstamus?aš tai manau kad nėra reikalo,nes kaip kitaip vaikui įskiepysiu,kad ne visi nepažįstami žmonės yra geri?mano pozicija tokia, kad nėra ko leistis į diskusijas su nepažįstamais ir ji ir db neima nei saldainių,nei nieko iš nežinomų žmonių rankų.bet kai kurie man aiškina, kad maždaug vaikas nemandagus ir pan.ką jūs galvojat?

As tai nesu nei uz nei pries tokius bendravimus. Kai zmogus komunikabilus, skatinsi ji ar ne, jis vis tiek pliurps. As pati esu bendraujanti, tai jei sutinku kokia bobulyte gatvej, kuriai idomu ko nors paklaust, visada ir atsakau, ir dar pasikalbu blush2.gif
Atsakyti
Smagu, kad diskutuojat.

Apie pareigas ar prievoles - įdomu, kad Giniotas irgi sako, kad jos neauklėja, neugdo vaiko atsakomybės, geriausiu atveju ugdo paklusnumą.

Apie dalijimąsi. Kartą pas mus turėjo ateiti daug dukros bendraamžių - taip sakant meetas. Tie vaiaki nera "draugai" tikrąja žodžio prasme, o tik pažįstami. Todėl perspėjau vaikus, kad svetainėje paliktų tik tuos žaislus, kuriais norėtų dalintis su kitais. Jie nekreipė dėmesio į tai, bet po to eigoje ypač vyriausias, ėmė blaškytis ir nervintis. Tada jam priminiau, ką sakiau. ir paprašiau pasiimti tuos, kuriais nenori dalintis į savo kambarį (neatimant iš rankų vaikams). Kitą kartą analogiškoje situacijoje jis rimčiau pažiūrėjo į reikalą.

Gal verta pasiūlyti mergytei pagalvoti ir atrinkti žaislus, kuriais ji gali dalintis su kitais?
Atsakyti
Įdomus variantas dėl žaislų...

Būtent, tokie dalykai neveikia iš karto, bet sekantį kartą vaikas reaguoja kitaip...
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2007 10 02, 20:12)

Apie pareigas ar prievoles - įdomu, kad Giniotas irgi sako, kad jos neauklėja, neugdo vaiko atsakomybės, geriausiu atveju ugdo paklusnumą.

ka jis apie tai sako? kaip aiskina?
apskritai, idomu, kaip apibreziama "pareiga", nes bandziau parasyti, kaip pas mus namie vyksta "visuomenei naudingu darbu" pasidalijimas, bet susimasciau, ar tie darbai yra pareigos.
Papildyta:
QUOTE(Dzimute @ 2007 10 02, 18:27)
ne del to draugaujam, kad draugas duotu zaislu, o paprasciausiai dalinames su draugu. Nu negi draugai nesidalina? Koks tada draugystes pagrindas? g.gif

dalinames, nes esame draugai, bet draugaujame ne del to, kad dalinames.
tiesiog man asmeniskai, pasakymas "duok, nes su tavim nedraugaus" sukelia nevilties ir atstumimo jausma. as noreciau, kad su manimi draugautu del manes, o ne del mano daiktu, pazinciu, rysiu, pinigu ir tt.
bet cia jau ne apie vaikus...

kokio amziaus dabar tavo vaikai?
Atsakyti