QUOTE(Dzimute @ 2007 09 25, 15:21)
o tai ka, cia blogai? Bet man paciai labai bjauru, kai vaikai issidirbineja parduotuvej. Yra vieta, kur galima dukti, bet ne parduotuvej, stovint eilej. Gal tai tevu problema, gal nereiktu vaiku vestis i parduotuve, bet kaip kitaip juos integruot i visuomenini gyvenima?
Visų pirmą nėra čia nieko blogo, antrą kiekvienas rybas nustato pats. Aš kalbu apie tai, kad pasakymas pvz. "neišdykauk" ne duoda juokių rezultatų, tai tik tušti žodžiai paleisti į orą arba dažnai nukreipti ne į vaiką o į "publiką", tą prasmę "man ne tas pats ką daro mano vaikas, matot juk aš jam sakau..."
Žodžiu, kad suprasti apie ką čia kalba reik knygą kokią perskaityt...
Pozityvus auklėjimas išmeta tuščiažodžiavimus iš žodyno, kalbėti reik konkrečiai, o jei ne padeda imtis atitinkamų priemonių.
QUOTE(Natuke @ 2007 09 25, 15:46)
Aplamai, mamos, kaip jus reagojat į vaikų riekimą - verkimą pvz parduotuvėje, kai yra sviečiai arba bendrai viešoje vietoje?

Ar draudžiat ar drausminat - aš žinau, kad jeigu pradeda mano panelė garsiai verkti, tai labai erzina kitus, o mus apkaltina, kad esame blogi tevai... O jus kaip susitvarkot?
Maniškis isterikų kaip ir nekelia, bet kartais elgiasi išaukenčiai arba ušispyria, kad jam reik to ar ano ir nors tu ką.... Tada primenu kas čia vadas ir kažkaip po kiek laiko nuleidžia garą, jei ne, tai kova būna arši...
Pas mus dažniausiai verksmų priežastys :
- NUovargis
- Mamos aplaidumas (dienos režymo sutrikimas)
- mamos užimtumas (mažai dėmesio iš mano pusės)
- ir šiaip nervingumas, nes vaikas viską jaučia...
QUOTE(Limcamca @ 2007 09 25, 16:33)
visi vaikai kaip vaikai parke zaidzia, o jis ropoja ir loja ant visu
Išsiskyrti iš kitų nėra blogai, tevai turi tai toleruoti ir juokių būdų ne slopinti, o priešingai net ir palaikyti tą vaiko fantazijos žaidymą... KAd erzina tai čia jūsų problema... Pameginkit nukreip dėmesį arba pasakyti, kad šuniukas einam susirasim draugų kokių... na net nežinau... Aš pvz. viena kartą buvau princese

nes mano drakonas norėjo mane parduotuvėj suėsti, tai sakau gink mane, o ne esk...suveikė...šiandien abu buvome liutais, šiaip be juokių ten "rrr", tiesiog mes liutai ir kai reikėjo rengtis, o jis to labai nemėgsta, sugalvojom, kad mums kailį reik užsidėt...
Maniškis irgi kaip padaro kokią nesamonę, nors slėpkis kur į krumus, bet nieko atlaikom, nes man vaiko busena svarbesnė nei aplinkinių reakcija...