Įkraunama...
Įkraunama...

Pozityvus mąstymas

Manau kiekvienas pats atrandą savo laimę, kiekvienas savaip tai sovokia, bet tai, kad netinkamo auklėjimo pasėkmė yra žmonies nuolat besiskundžiantis savo gyvenimu tai faktas...
Geras straipsnis, na bent jau man ten nieko naujo... Visi tai žino, bet tik kaip atsikratyti praėitės šešėlių... unsure.gif reik gero psihologo ir sunkaus darbo su savimi...
Atsakyti
QUOTE(Nataliukė @ 2007 09 24, 22:38)
Kiek tenka girdėti "nelisk išsipurvinsi..., nebėgiok nukrysi..., stovėk ramiai (prie kasos  doh.gif kaip vaikui ten ramiai išstovėt jai eilės kilometrinės)", o ypač man patinka "elkis gražiai" kas tas gražiai kaip vaikui suprast  g.gif , turbūt tai - nesimaivik, ne kalbėk nesamonių, neišdykauk, na kiekvienam savo normos...

o tai ka, cia blogai? Bet man paciai labai bjauru, kai vaikai issidirbineja parduotuvej. Yra vieta, kur galima dukti, bet ne parduotuvej, stovint eilej. Gal tai tevu problema, gal nereiktu vaiku vestis i parduotuve, bet kaip kitaip juos integruot i visuomenini gyvenima? g.gif
Atsakyti
PVZ. Šiandien mano vaikas yra drakonas, vakar buvo liūtas, o pavasary vienu momentu po zoo sodo buvo ereliu, ir taip per diena gali keistis jo repertuaras kelis kartus, kačiukas, ožiukas, asiliukas.... Sako "įpilk man į lekštutę pieno aš gersiu", įpilu, o jis pasistato ant grindu ir laka doh.gif Na nieko ne dariau, tik biški susinėrvinau, bet pagavau save, kad tai mane nervina ir čia mano problema, ne vaiko. Jis labai įsijaučia į rolę, gatvėj į pasisveikinimą gali pasakyti "rrrr", nes jis tuo metu būna liutas... Bendraamžių forume paklausiau, ar kitom mamom ir jų vaikams taip yra, beveik visos sakė, kad taip...viena mama rašė, kad buvo pas gydytoją konsultacijoje sakė tai būdinga šitam amžiuj, to slopinti ne galima...

Mano vaikas kai buvo keturių, metus laikė savę lektuvu lotuliukas.gif Irgi pradėjau bijoti, kad išskrys... bet nieko, dabar mašina statosi, briežinius braižo... tai gi visiems "navarotams" yra savo laikas.

Aplamai, mamos, kaip jus reagojat į vaikų riekimą - verkimą pvz parduotuvėje, kai yra sviečiai arba bendrai viešoje vietoje? ax.gif Ar draudžiat ar drausminat - aš žinau, kad jeigu pradeda mano panelė garsiai verkti, tai labai erzina kitus, o mus apkaltina, kad esame blogi tevai... O jus kaip susitvarkot?
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2007 09 25, 16:46)
Aplamai, mamos, kaip jus reagojat į vaikų riekimą - verkimą pvz parduotuvėje, kai yra sviečiai arba bendrai viešoje vietoje?  ax.gif Ar draudžiat ar drausminat - aš žinau, kad jeigu pradeda mano panelė garsiai verkti, tai labai erzina kitus, o mus apkaltina, kad esame blogi tevai... O jus kaip susitvarkot?

Mano vyresnele, kuriai beveik 3 metai, viena karta taip uzklyke, kad man teko visas prekes padeti ir issinesti ja is parduotuves. Tas atvejas labai padejo. Kitus kartus ji taip stirpriai nesipriesina, nes bijo, kad vel bus taip pat.
O siaip, tokiu mazu pavirkavimu buna nuolat. Stengiuosi susitart. Su vyresnele labiau pavyksta, ji jau didesne, bet va maziukas (kuriam 1.5 m)... to gali maldaut, jam dzin, tai as tiesiog darau kaip man reikia, bandau kazkur kitur nusukt demesi, sunku beprotiskai, ypac, ilgoje eileje, bet kaip gi kitaip, kartais truksta kantrybe, tada ilgai neinam i parduotuve visi. Bet isausta nauja diena, ir vel einam apsipirkti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Nataliukė @ 2007 09 24, 22:38)
Man atrodo dažnai yra slopinami ne tik jausmai, bet ir vaikų norai - būti savimi, elgtis taip kaip jie to nori, nes normos tam prieštarauja, rengtis taip kaip jiems šauna, nes ką žmonės pasakys, noras būti savarankiškiems, nes mes neturim kada laukti kol jie krapštosi ir mokosi iš savo pačių klaidų...

PVZ. Šiandien mano vaikas yra drakonas, vakar buvo liūtas, o pavasary vienu momentu po zoo sodo buvo ereliu, ir taip per diena gali keistis jo repertuaras kelis kartus, kačiukas, ožiukas, asiliukas.... Sako "įpilk man į lekštutę pieno aš gersiu", įpilu, o jis pasistato ant grindu ir laka  doh.gif  Na nieko ne dariau, tik biški susinėrvinau, bet pagavau save, kad tai mane nervina ir čia mano problema, ne vaiko. Jis labai įsijaučia į rolę, gatvėj į pasisveikinimą gali pasakyti "rrrr", nes jis tuo metu būna liutas...  Bendraamžių forume paklausiau, ar kitom mamom ir jų vaikams taip yra, beveik visos sakė, kad taip...viena mama rašė, kad buvo pas gydytoją konsultacijoje sakė tai būdinga šitam amžiuj, to slopinti ne galima...

O kiek yra tokių kreivų žvilgsnių, kurie nesupranta kas čia vaikui pasidarė ir mama nieko nesako, nes jų pačių vaikai eina įsikybę į ranką ir nieko neišsyskiria iš kitų, nes būti kitokiu yra ne gerai.... Kiek tenka girdėti "nelisk išsipurvinsi..., nebėgiok nukrysi..., stovėk ramiai (prie kasos  doh.gif kaip vaikui ten ramiai išstovėt jai eilės kilometrinės)", o ypač man patinka "elkis gražiai" kas tas gražiai kaip vaikui suprast  g.gif , turbūt tai - nesimaivik, ne kalbėk nesamonių, neišdykauk, na kiekvienam savo normos...

Argi čia ne slopinimas... Nuo pat mažu dienu vaikai programuojami nesėkmei, kraupu...
O kita medalio pusė irgi yra, bet čia jau kita tema. Kai vaikas pajunta tą laisvę, kaip tada? kai jis jau be stabdžių varo ir ne gali sustot... Pavyksta tai sustabdyt ne visą laiką, nes reik gelėžinių nervų ir juodo darbo su savimi...

Nu va, siuo metu pas mus toks amzius, o gal tiesiog jo tarpsnis. Viena diena kate, kita diena suo. Ir vis ropom, laka, snopuoja ir pan. Turiu pasakyti ir pripazinti, taip, ir mane ir vyra tai erzina. Kartais kai nenormalus koks atrodo rolleyes.gif visi vaikai kaip vaikai parke zaidzia, o jis ropoja ir loja ant visu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzimute @ 2007 09 25, 15:21)
o tai ka, cia blogai? Bet man paciai labai bjauru, kai vaikai issidirbineja parduotuvej. Yra vieta, kur galima dukti, bet ne parduotuvej, stovint eilej. Gal tai tevu problema, gal nereiktu vaiku vestis i parduotuve, bet kaip kitaip juos integruot i visuomenini gyvenima? g.gif

Visų pirmą nėra čia nieko blogo, antrą kiekvienas rybas nustato pats. Aš kalbu apie tai, kad pasakymas pvz. "neišdykauk" ne duoda juokių rezultatų, tai tik tušti žodžiai paleisti į orą arba dažnai nukreipti ne į vaiką o į "publiką", tą prasmę "man ne tas pats ką daro mano vaikas, matot juk aš jam sakau..."

Žodžiu, kad suprasti apie ką čia kalba reik knygą kokią perskaityt...
Pozityvus auklėjimas išmeta tuščiažodžiavimus iš žodyno, kalbėti reik konkrečiai, o jei ne padeda imtis atitinkamų priemonių.

QUOTE(Natuke @ 2007 09 25, 15:46)
Aplamai, mamos, kaip jus reagojat į vaikų riekimą - verkimą pvz parduotuvėje, kai yra sviečiai arba bendrai viešoje vietoje?  ax.gif Ar draudžiat ar drausminat - aš žinau, kad jeigu pradeda mano panelė garsiai verkti, tai labai erzina kitus, o mus apkaltina, kad esame blogi tevai... O jus kaip susitvarkot?

Maniškis isterikų kaip ir nekelia, bet kartais elgiasi išaukenčiai arba ušispyria, kad jam reik to ar ano ir nors tu ką.... Tada primenu kas čia vadas ir kažkaip po kiek laiko nuleidžia garą, jei ne, tai kova būna arši...

Pas mus dažniausiai verksmų priežastys :

- NUovargis
- Mamos aplaidumas (dienos režymo sutrikimas)
- mamos užimtumas (mažai dėmesio iš mano pusės)
- ir šiaip nervingumas, nes vaikas viską jaučia...

QUOTE(Limcamca @ 2007 09 25, 16:33)
visi vaikai kaip vaikai parke zaidzia, o jis ropoja ir loja ant visu  doh.gif

Išsiskyrti iš kitų nėra blogai, tevai turi tai toleruoti ir juokių būdų ne slopinti, o priešingai net ir palaikyti tą vaiko fantazijos žaidymą... KAd erzina tai čia jūsų problema... Pameginkit nukreip dėmesį arba pasakyti, kad šuniukas einam susirasim draugų kokių... na net nežinau... Aš pvz. viena kartą buvau princese doh.gif nes mano drakonas norėjo mane parduotuvėj suėsti, tai sakau gink mane, o ne esk...suveikė...šiandien abu buvome liutais, šiaip be juokių ten "rrr", tiesiog mes liutai ir kai reikėjo rengtis, o jis to labai nemėgsta, sugalvojom, kad mums kailį reik užsidėt...

Maniškis irgi kaip padaro kokią nesamonę, nors slėpkis kur į krumus, bet nieko atlaikom, nes man vaiko busena svarbesnė nei aplinkinių reakcija...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nataliukė: 25 rugsėjo 2007 - 22:32
QUOTE(Dzimute @ 2007 09 25, 16:21)

Zinoma blogai. Tipo tavo vaikas sugadina tavo ivaizdi. Parduotuves eileje ir suaugusiam sunku isstovet ramiai tai ko norit is vaiko doh.gif As niekada nekreipiu demesio i rekianti vaika (ne mano) viesoj vietoj nes zinau kaip tevams nelengva o aplinkiniu zvilgsniai dar labiau ipareigoja tevus savo vaika nutildyti. Tai tik tevu problema.

QUOTE(Natuke @ 2007 09 25, 16:46)

Istikro vaiko rekimas kazka pasako. Jis nerekia siaipsau. Tokiu atveju skiriu visa demesi jam. Ramiu balsu ziuredama i akis paklausiu kas nutiko. Kartais reikia apkabinimo. Zodziu visais imanomais budais parodau vaikui kad jis man rupi ir siuo metu as pasiruosusi ji isklausyt. Greiciausiai ji isvargina pasaliniu zmoniu balsai ar chaosas ar triuksmas... Juk vaikai tam labai jautrus ir greitai nuo triuksmo pavargsta. O vedant vaika i parduotuve irgi reikia ivertint ar jis nera pavarges, ar nera alkanas...Vaikai smalsus ir juos kartais galima daug kuom sudomint...

QUOTE(Nataliukė @ 2007 09 25, 23:24)
man vaiko busena svarbesnė nei aplinkinių reakcija...

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Astuk, matau, kad esi mama su patrtim, nori paklausti, o ką darytum, jei taip, kaip šiandien maniškė, namuose, lygioje vietoje, batus besiaudama, abu broliai - vienas už durų, kitas virtuvėje, aš antram aukšte ir girdžiu - klykia nesavu balsu. Aš dar bandau daineles dainuoti apie tai, kad reikia pasakyti ir pagalbą pasikviesti, o ji klykia vis garsiau. Nešneka, nesako. Nepavargusi, neišalkusi, jokių aplinkinių, kurie erzintų ir trukdytų. Ką daryti tokioje situacijoje?
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2007 09 26, 12:14)
Astuk, matau, kad esi mama su patrtim, nori paklausti, o ką darytum, jei taip, kaip šiandien maniškė, namuose, lygioje vietoje, batus besiaudama, abu broliai - vienas už durų, kitas virtuvėje, aš antram aukšte ir girdžiu - klykia nesavu balsu. Aš dar bandau daineles dainuoti apie tai, kad reikia pasakyti ir pagalbą pasikviesti, o ji klykia vis garsiau. Nešneka, nesako. Nepavargusi, neišalkusi, jokių aplinkinių, kurie erzintų ir trukdytų. Ką daryti tokioje situacijoje?

Oi... tikrai as nesu mama su patirtim blush2.gif Vis mokausi mokausi ir mokausi (kaip tikra Lenino anuke rolleyes.gif ). Zinok ir mano maziui buna tokiu priepuoliu ir esu pastebejusi kad reikia kuo maziau tokiu atveju visiems pult ir aiskintis ir guost...Pastaruoju metu jam tai yra labiau susije 1. su stresu kuri pajuto pradejes lankyt darzeli 2. jei dienos metu patyre daugiau nauju ispudziu, gal pervargo, ne laiku pavalge (net menkiausias ismusimas is rezimo labai veikia) 3. vienu metu dyksta trys galiniai kruminiai dantys. O kartais...ka as zinau...Juk ir mums buna kad "islipam ne ta koja is lovos". Ka darau? Dazniausiai paimu ant ranku ir panesioju kol nusiramina ir tik tada aiskinuosi kas yra. Kartais pavyksta is karto klaust kas yra ir jei kalbasi tada ir aiskinames. Visko ir visaip buna...ir su mano kantrybe taip pat ax.gif
Atsakyti
QUOTE(astukas @ 2007 09 26, 09:15)
Zinoma blogai. Tipo tavo vaikas sugadina tavo ivaizdi. Parduotuves eileje ir suaugusiam sunku isstovet ramiai tai ko norit is vaiko doh.gif As niekada nekreipiu demesio i rekianti vaika (ne mano) viesoj vietoj nes zinau kaip tevams nelengva o aplinkiniu zvilgsniai dar labiau ipareigoja tevus savo vaika nutildyti. Tai tik tevu problema.

sutinku, kad del tevu ivaizdzio sugadinimo kvaila barti vaika. Bet gyvenam civilizuotoj visuomenej, norisi, kad ir vaikai ismoktu elgtis civilizuotai ir mandagiai, bent tose vietose, kuriose "priklauso". Man atrodo, kad kuo anksciau vaikas prie to pratinamas, tuo jam greiciau ir paprasciau viska suvokti. Gal as ir klystu, maniskiai dar pakankamai mazuciai, gal dar daug kur jie mane nustebins, bet vis tiek jauciu, kad elgiuosi teisingai juos sudrausmindama ir paaiskindama, kad dabar ne laikas rekauti ar rodyti ozius. Pastebejau, kad vaikams labai veikia aplinkiniu pastabos, kokie jie begedziai, kaip saukia ir pan. Nepatinka man tokios kalbos, bet gi zmoniu nepakeisiu doh.gif As asmeniskai, visada i viska stengiuosi reaguoti su jumoru, nukreipti demesi kitur.
Ivertinti laika kada galima vestis vaika i parduotuve, kada- ne, per didele prabanga... produktu reikia, o vaikai mano, tad kartu einam apsipirkti, ir mokomes drausmes doh.gif Norisi tik vieno- rasti aukso viduriuka.
Atsakyti
Radau labai gera straipsni apie pozityvu vaiku auklejima. Taciau truputi veliau galesiu isversti ir parasyti kelis svarbius punktus.
Punktas del parduotuves, patarimas buvo toks: pradziai reikia pabandyti graziai susitarti pries ieinant i parduotuve. Gal uzteks tik nuteikti, kad tikiuosi gero elgesio g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzimute @ 2007 09 26, 12:10)
sutinku, kad del tevu ivaizdzio sugadinimo kvaila barti vaika. Bet gyvenam civilizuotoj visuomenej, norisi, kad ir vaikai ismoktu elgtis civilizuotai ir mandagiai, bent tose vietose, kuriose "priklauso". Man atrodo, kad kuo anksciau vaikas prie to pratinamas, tuo jam greiciau ir paprasciau viska suvokti. Gal as ir klystu, maniskiai dar pakankamai mazuciai, gal dar daug kur jie mane nustebins, bet vis tiek jauciu, kad elgiuosi teisingai juos sudrausmindama ir paaiskindama, kad dabar ne laikas rekauti ar rodyti ozius. Pastebejau, kad vaikams labai veikia aplinkiniu pastabos, kokie jie begedziai, kaip saukia ir pan. Nepatinka man tokios kalbos, bet gi zmoniu nepakeisiu doh.gif As asmeniskai, visada i viska stengiuosi reaguoti su jumoru, nukreipti demesi kitur.
Ivertinti laika kada galima vestis vaika i parduotuve, kada- ne, per didele prabanga... produktu reikia, o vaikai mano, tad kartu einam apsipirkti, ir mokomes drausmes doh.gif Norisi tik vieno- rasti aukso viduriuka.

Buvome karta Akropolyje ten kur balionai parduodami,atejome su dukryte,jai 1,8(cia pries menesi),nupirkti jai baliona.Ten palei zeme susmeigti balionai buvo aisku vaikas pripuole prie ju,griebia visus,nors as paparasiau paimti vieno,na bet kaip cia susilaikysi,kai tokia daugybe.Tada isikiso pardaveja blink.gif nu taip nepatenkinta ...patraukit vaika visus balionus susprogdins,moket turesit,zodziu vos ne rekti blink.gif na mano vyras ramiai,sako..tuoj pasidziaugs ir pades i vieta,jei nenorite,kad imtu mazi vaikai pakelkite ant prekystalio,juk yra pilna vietos cool.gif .O maniske nepaleidzia nors tu ka ji matau specialiai sureagavo i pardavejos riksmus ir pykti doh.gif prisigriebusi tu balionu ir nepaleidzia.Na as ramiai prasau issrinkti viena,leidziu jai kitus palaikyti,pasidziaugti ir koki nori pasiimti.Zodziu ilgai mes ten su ja kalbejomes,kol ji pasieme viena.Bet ka norejau pasakyti,kad...........aplinkiniai zmones,labai netinkamai sureaguoja,saukia, rekia,piktinasi,o juk neturi visiskai jokios teises doh.gif Atejus i vaikiska parduotuve turi buti sudarytos salygos vaikams,o ne pardavejoms ,kaip patogiau ir kad poto reiksti nepasitenkinima doh.gif Jei butu pardaveja protingas zmogus,butu graziai mergaites paprasiusi pasiimk viena ir palikti kitus,viskas butu buve puiku,bet netinkamas elgesys net ir svetimo zmogaus ismusa vaikus is pusiausvyros ir privercia elgtis atvirskciai.
Atsakyti