Sveikos bendramintes

Ir as ne per seniausiai pradejau dometis tuo paciu todel pabandysiu isijungt i jusu rata
QUOTE(Nataliukė @ 2007 08 24, 07:40)
1. O knygu pilni knyginai, tikrai yra ir ne tokiu, ir kitokiu yra...
2. Del MB tai nors sunkiai, bet po ciu ciut jis irgi jau perpranta ta bendravimo modeli, stengesi, nors kartais ir pasako kokia nesamone
3. liudiausia, kad iki db labai daug zmoniu mano, kad tradicinis auklejimas yra gerai, o mes tipo tik gadinam vaika...
1. Gaila bet pas mus ne vienos rekomenduotos knygos negaliu rast

Ir internetiniai knygynai neturi. Jei kas pastebesit praneskit.
2. MB labai pritaria

Visada isiklauso ir pats domisi.
3. Tai joooo....aplink visi tik ir sako kad lepinam vaika

Pakomentuosiu kas yra lepinimas ir galima bus atsikirst aplinkiniams (aisku jeigu jie tik nori ka nors kita isgirst):"Vaikai islempa ne tada, kai gauna tai, ko uzsigeidzia,o tada, kai igyja galios rodydami pykti, kuriuo stengiasi issireikalauti to, ko nori, ir ima manipuliuoti kitais."
QUOTE(Raideles @ 2007 08 25, 16:02)
Aš tai matau, kad su gyrimais toli vis tiek neueisi - po to pasidaro tai toks netikras pinigas, jei už kiekvieną smulkmeną giri.
O su amžiaus tarpsniais tai ir iš viso vargas. Savo merginai, jei noriu, kad ką nors padarytų, turiu sakyti priešingai... Pvz., aktualiausia tema. Ji apreiškia: "Noriu sysių". Ir stovi, žaidžia, krapštosi... Tada aš ramiai ir dalykiškai klausiu: "Tai sisiosi į kelnes?" O čia jos visa priešgyna užsidega ir šaukia "NE, eisiu į tualetą!" ir tada bėga kur reikia. O jei pasakau oi, tai bėk ant puoduko - praktiškai žlugęs reikalas... Štai tau ir pozityvus auklėjimas... Aišku, po to, kai padaro į puoduką, tai jau ir pati visaip save giria, kokia ji šaunuolė, į kelnes nesiusioja, ji didelė, tik mažiukai į kelnes daro...
Ejimas i tualeta yra naturalus fiziologinis reiskinys kurio girti nereiketu. Gal kiek pradzioje su ne per didelia dziaugsmo israiska galima pagirt bet atsargiai. Tikriausiai vaikutis yra gaves marias liaupsiu siuo klausimu ir dabar jauciasi vos ne didvyre kai atlieka ta reikala
Kazkuri teisingai rase kad turi buti naturalus dziaugsmas vaiku...
QUOTE(Raideles @ 2007 08 25, 19:44)
1. Žodžiu, mūsų žodyne tokio kaltinimo "meluoji" nėra.
2. Aišku, turim ir kitų rūpesčių ir problemų - mano mergelė rėkia visa gerkle, klykia dėl bet ko, dažniausiai tada irgi išnešu į kitą kambarį ir sakau, kad galės ateiti, kai jau galės kalbėtis. Bet tokių metodų negalima taikyti vaikams, kurie dar nesuvokia laiko (buvo - bus) ir nesuvokia savęs kaip atskiro asmens (nesako aš apie save).
1. Geras patarimas. Aciu.
2. Irgi aciu nes pasidare aiskiau. Musu mazius dar tikrai per mazas o kartais taip pabausdavau
Ne per seniausiai skaiciau straipsni apie vaiku auklejima kuris labai padejo daug ka suvokt ir atrodo i vaika kitaip ziuriu ir suprast ji lengviau. Palengvejo kai suzinojau kad reikia leist vaikui reiks jausmus ir neslopinti jo noru.....na gal kad reikia tai zinojau bet va nelabai zinojau kaip i tai reaguot. Dabar viskas daug paprasciau. Va aplinkiniai tada ir galvoja kad mes baisiai lepinam savo vaikus o esmes ir nezino
Jei mano gyvenimas bevaisis, tai jokio skirtumo, kas mane giria;
o jei mano gyvenimas vaisingas, tai man nesvarbu, kas mane kritikuoja.