Bostono pyragas
Reikės:
200gr sviesto
300gr cukraus
450gr miltų
4 dideli kiaušiniai
4 šaukšteliai kepimo miltelių
230ml pieno
50gr cukraus
300ml grietinėlės
2 kiaušiniai
Šaukštas kukurūzų miltų
75ml. Pieno
Juodo šokolado 100gr
Grietinėlės 100ml
Sviesto 30gr
Cukraus 30gr
Tešlai: sviestą išsukti su cukrumi iki purios masės. Imaišyti paplaktus kiaušinius. Atskirai sumaisyti kepimo miltelius, šiek tiek druskos ir miltus. Pamažu į kiaušinius su sviestu suberti miltus ir pakaitomis pieną. Tešlą sudėti į formą (aš darau į didelę keturkampę), pateptą sviestu ir pabarstytą miltais. Kepti viršus-apačia rėžimu, 180 l. Temp ~30min.
Kremui kaitinti grietinėlę iki lengvo virimo, suberti cukrų ir nukelti. Atskirame inde sumaišyti miltus, pieną ir kiaušinius. Grietinėlę vėl pakaitinti ir nuolat maišant užkaitinti.
Iš orkaitės išėmus biskvitą perpjauti perpus. Ataušinti. Taip pat ataušinti ir grietinėlę. Vėliau pertepti lakštus grietinėle ir pasigaminus šokoladą juo aplieti.