QUOTE(Renata123 @ 2014 12 21, 21:24)
parasytumet recepta
Eklerai (plikyti pyragėliai) su šokoladiniu įdaru.Tešlai:
125g vandens
125g pieno 3.5% (tiks ir 2.5%, bet su riebesniu skaniau

)
125g sviesto 82%
5g druskos
10g cukraus
150g miltu
5vnt (ar 250g) dideliu kiausiniu
cukraus pudros apibarstymui
Vandeni, piena, sviesta, cukru, druska uzvirinti. Nuimti nuo ugnies ir staigiai imaisyti miltus, maisyti kol tesla taps vientisa ir atsoks nuo puodo sieneliu. Atvesinti siek tiek. Maisyti, (as maisiau blenderiu su sluotele) Musti po 1 kiausini paeiliui, kai jis gerai isimaiso, musti antra... ir t.t Sumusti 4. Maisyti tol, kol tesla taps tvirta, standi, nekristu nuo mixerio, laikytu forma. Jei tesla nepakankamai tvirta, imusti likusi 5-kta kiausini.
Skardoje, ant kepimo popieriaus, su konditeriniu maiseliu purksti norima ekleru formas. Arba tiesiog su saukstu formuoti 4-5cm kamuoliukus. Apibarstyti pries kepant cukraus pudra. Palikite didesniu tarpus tarp ekleru, kad jie turetu vietos, kur pustis. Man i skarda 12vnt tilpo. Issipute beveik dvigubai. Nedekite dvieju skardu is karto!
Orkaite gerai ikaitinti ik 230C. Kepkite eklerus 5min. 230C, tada sumazinkite kaitra iki 180C ir teskite kepima ~20-30min. Kol graziai paruduos. NEATIDARINETI orkaites dureliu.
Iskepus isjunkite orkaite, pradarykite dureles apie 10cm ir leiskite jai vesti 15min. Po to isimkite eklerus ir atvesinkite visiskai ant groteliu.
Šokoladinė masė (įdarui)100ml pieno 3,5% (tiks ir 2.5%, bet su riebesniu skaniau

)
40g kakavos milteliu (tikros, sokoladines, kur didelis % riebumas. Buna sveriamu prieskoniu skyriuose, o ne tos pigiausios)
130g tamsaus ar pieniško šokolado
Uzviritni piena, nuimti nuo ugnies ir iskart imaisyti kakavos miltelius. Supilti šį karšta kakavini piena ant smulkinto gabaliukais sokolado. Tegul patirpsta kelias min. tada ismaisykite iki vientisos mases.
Plikytas kremas (įdarui) 500ml pieno 3,5%
60g cukraus
5ml vaniles extrakto (as nedejau)
5vnt (ar 100g) dideli kiausiniu tryniai
60g cukraus vel
40g kukuruzu krakmolo (as dejau bulviu krakmola)
Trynius ir 60g cukraus suplakti, ideti krakmola, ismaisyti iki vientisos, skystesnes mases (pati tryniau su blenderiu). Piena, cukru 60g, vanile uzvirinti. Kai pienas uzverda, nuimti nuo ugnies ir 1/3 karšto pieno supilti i tryniu mase, nuolat MAISYTI. Tada sia mase supilti atgal i likusi karsta piena, grazinti ant letos ugnies ir apie 1-2min. kaitinti ir MAISYTI. Kai mase sutirstes, nuimti nuo ugnies ir sumaisyti ja visa su sokoladine mase (idarui). Galu gale pertrinti viska per sieteli, kad neliktu kakavos gumuliuku. Kai idaras atves, uzdengti ji "plionke", kad nepatektu oro ir nesiformuotu plevele. Gerai atvesusi krema saldytuve. Tada vel pamaisyti mentele ir pildyti juo pyragelius. Idarytus eklerus deti atgal i saldytuva 1val. kad gerai atsaltu.
Šokoladinis glaistas190ml grietinėlės 35%
10g kakavos milteliu
150g tamsaus ar pienisko sokolado
Sokolado gabaliukus aptirpinti inde, virs garu voneles. Kitame inde kaitinti grietinele iki ji uzvirs. Isjungti ugni ir imaisyti kakavos miltelius i karsta grietinele. Supilti karsta kakavine grietinele ant aptirpusio sokolado. Maisyti iki kremines mases. Pertrinti per sieteli, kad neliktu kakavos gumuliuku. Atvesitni iki ~40C. (as nematavau, tiko ir kambario temp). Atsaldytu ekleru virsuneles merkti i sokoladini glaista. Deti i lekste.
Jei norite papuosti pyragelius kremu, tai ta pati sokoladini glaista (atvesusi) susiplakite mixeriu ir puoskite konditeriniu svirkstu.
Cia mano draugo skaniausi pyrageliai. Idaro kremas gaunasi kaip sokoladinis pudingas
Aisku idara galite keisti kokiu tik norite. Pati labiau megstu baltus, kremines varskes, lengvesnius nei sis.