Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Avijacija @ 2014 02 02, 22:46)
man asmeniškai Aurea tas pats kas corason, skonis, forma ir spalva sakyčiau beveik identiški.

o man Corazon kur kas skanesni smile.gif Forma, spalva, derlingumas - taip, labai panašūs.
Papildyta:
QUOTE(DanGap @ 2014 02 03, 08:12)
Pradėsiu ir aš sodint.Šią savaitę pasodinsiu pomidoriukus smile.gif

kad trys veislės, tai nieko čia tragiško. Bet kodėl taip anksti sodinsit?
Atsakyti
Esu tylioji jūsų pokalbių skaitytoja. Niekada nesu auginusi pomidorų. Tuo visada rūpinosi sesuo, aš gaudavau jau gatavą produktą. Šiemet atsilaisvina vienas šiltnamis, tai nusprendžiau ten užsiauginti pomidorų.
Taigi startuosiu su šiom veislėm:
Beefmaster VFN F1
Tornado F1
Ikarus
Oxheart
Super Sweet 100 F1
Homestead
Black Cherry
Geltona citrina
Dar labai norėčiau (tiksliau sūnaus pageidavimas) dėdės Stepo, lyg yra tokia veislė. Tik nerandu niekur pirkti. Gal dar kitaip šita rūšis vadinasi, ar matėt kur parduoda.
Atsakyti
QUOTE(Ginta. @ 2014 02 03, 09:39)
Dar labai norėčiau (tiksliau sūnaus pageidavimas) dėdės Stepo, lyg yra tokia veislė. Tik nerandu niekur pirkti. Gal dar kitaip šita rūšis vadinasi, ar matėt kur parduoda.

vadinasi Дядя Степа. Bet vargu ar rasit pas mus.
Kažkada kažkas iš forumiečių siuntėsi iš čia http://www.seemnemaa...index.php?CID=6
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 03 vasario 2014 - 09:44
QUOTE(ptashka @ 2014 02 03, 09:14)
O kodel taip anksti? Siltnamis sildomas pas jus?

Per anksti?Kažkaip lėtai pas mane jie auga, gal dėl to, kad patirties nėra. Visada gaunasi per vėlai palyginus su kitais. Gal tada palauksiu, nes nešildomas šiltnamis. Jei sakote,kad per anksti.
QUOTE(Paladė @ 2014 02 03, 09:19)
ooooo, kreipsimės į lygių galimybių kontrolierių - tik TRYS veislės. Kokia nepagarba pomidorų įvairovei smile.gif
O jei rimtai, kojos į šiltnamį nekelčiau, jei man nurodinėtų, kiek ir ko sodinti  lotuliukas.gif Tegu pats ir prižiūri, jei taip vadovauja  lotuliukas.gif

Jau matau straipsnius: ,, Moteriai neleidžia sodinti pomidorų." ,,Vyras-vargšas jo niekas neklauso" arba ,, Šeimos barnis dėl pomidorų"
O viskas yra taip. Jis pats susidomėjo pomidorais ir nori pats bandyti. Domisi skaito, žiūri vaizdelius apie pomidorų auginimus. O tokios nuomonės jis, nes paskui susimaišom kur kokia veislė. O esame dar žali sodininkai(tik 3 sezonas eina),juk mes niekada nematėm kaip viskas vyksta.Dar tik 2 vasaros ne mieste.
Veisles surasti sunku,nes norisi viską išbandyti. Bet žinau, kad tikrai auginsiu
geltonus vyšniukus, mano sūnus juos dievina. O kiti du turi buti nelabai ir didelio svorio,mėgstu tokius vidutinio dydžio.
O šiltnamyje telpa 27 daigai,tai nesakyčiau, kad mažas. Bet pagal jus tikriausiai-mažas smile.gif
QUOTE(Ex @ 2014 02 03, 09:47)
O aš DanGap visai suprantu smile.gif Buvo laikas, kai ir aš vienais metais užsispyrusi auginau tik vienos rūšies hibridą smile.gif Jokių kitų hibridų ir veislių. Tai čia tos trys veislės tik mums, ligonėms, atrodo nedaug. Normaliems ar dar neauginusiems ir neragavusiems veislių įvairovės - pats tas wink.gif

thumbup.gif

Atsakyti
QUOTE(DanGap @ 2014 02 03, 09:46)
Per anksti?Kažkaip lėtai pas mane jie auga, gal dėl to, kad patirties nėra. Visada gaunasi per vėlai palyginus su kitais. Gal tada palauksiu, nes nešildomas šiltnamis. Jei sakote,kad per anksti.

thumbup.gif

jei pasėsit dabar, jie tikrai lėtai augs, nes trūks jiems ir šviesos, ir, ko gero, šilumos. Sėkit kovo pradžioj - ir augs žymiai geriau, nes tuo metu jau bus daug saulės, daigeliams reik kuo daugiau šviesos. Tikrai kuo puikiausiai spės užaugt.
Atsakyti
. O tokios nuomonės jis, nes paskui susimaišom kur kokia veislė. O esame dar žali sodininkai(tik 3 sezonas eina),juk mes niekada nematėm kaip viskas vyksta.Dar tik 2 vasaros ne mieste.
Veisles surasti sunku,nes norisi viską išbandyti. Bet žinau, kad tikrai auginsiu
geltonus vyšniukus, mano sūnus juos dievina. O kiti du turi buti nelabai ir didelio svorio,mėgstu tokius vidutinio dydžio.
O šiltnamyje telpa 27 daigai,tai nesakyčiau, kad mažas. Bet pagal jus tikriausiai-mažas smile.gif

Na ne taip ir viskas sunku, kaip tik atrodo, as irgi naujoke, bet virs 30 veisliu symet bus, pernai pirma karta pati auginau daigus, 28 veisles buvo, (58 daigai tilpo) Tik sejant kiekviena pomidoriuka pazymeti reikia, pikiuojant taip pat, ( sasiuviny uzrasiau pavadinima. ir Nr., ant indelio tik Nr.) Atsekiau be jokiu problemu, sodinant i siltnami vel panasiai, asmeniskai as prie kiekvieno daigo kisau vienkartini peiliuka, ant vienos puses, Nr., ant kitos pavadinimas su markeriu uzrasytas, viskas 4u.gif Nei vieno daigo nesupainiojau, jokio sunkumo mirksiukas.gif Dar is pradziu ziuredavau kas ten pasodinta, veliau mintinai zinojau, koks pomidoras, kur augo. Nesakau, kad tiek veisliu bandykit, cia as buvau stipriai uzsimojus biggrin.gif , bet tikrai jokio vargo del to neturejau.
Atsakyti

O tokios nuomonės jis, nes paskui susimaišom kur kokia veislė. O esame dar žali sodininkai(tik 3 sezonas eina),juk mes niekada nematėm kaip viskas vyksta.Dar tik 2 vasaros ne mieste.

thumbup.gif

As sakyciau, kad per anksti, ypac jei sodinsit aukstaugius. Bent jau as atsilus orams imu juos nesiot i lauka, tai kai pernai teko 3 medzius, pasetus vasario pradzioje del ankstyvumo, tasyti saugant, kad nenuluztu (o taso tai vyras, tai prisiklausiau biggrin.gif), tai siemet ankstyviesiems sodinu tik vazoninius ir betalux'o pora daigu.

Del susimaisymo - pernai atsisiunciau zymekliu
user posted image

Uzrasai su markeriu, ikisi is pradziu i daigykla prie tabletes, po to i vazona, po to paciame siltnamyje prie augalo. Sezono pabaigoje nuvalai su acetonu. Man labai pasiteisino. Ypac, kai as megeja padaryti bardaka su veislem biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2014 02 03, 08:47)
O aš DanGap visai suprantu smile.gif Buvo laikas, kai ir aš vienais metais užsispyrusi auginau tik vienos rūšies hibridą smile.gif Jokių kitų hibridų ir veislių. Tai čia tos trys veislės tik mums, ligonėms, atrodo nedaug. Normaliems ar dar neauginusiems ir neragavusiems veislių įvairovės - pats tas wink.gif

Mano mama visa gyvenima augino tik is turgaus pirktus Vytenu didziuosius, ir tik sia rusi eile metu biggrin.gif Pernai jau eksperimentavo, o siemet matau, kaip ir jai akys blizga, kai as pasakoju kokius auginsiu, kokia ivairove ir pan. Sako: tai ir man koki daiga mandresni uzaugink biggrin.gif

As pernai gi irgi tik tris hibridines rusis auginau. Ir visai normaliai pradzioje buvo, kol cia neuzejau ir neperskaiciau, jog gali buti ir kitaip biggrin.gif Vat ir sianakt visa nakti daigus "sodinti", talpinti siltnamyje meginau. Zodziu, siuo metu esu pomidoru manijoje, jau net MB klausia, ar man dar nenusibodo vis apie pomidorus skaityti ir ziureti, klause ar nesapnuoju. Sakau: aisku sapnuoju, matytum , kaip ten viskas grazu, skanu ir kaip gerai auga biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ginta. @ 2014 02 03, 10:39)

blink.gif uzmeciau aki i jusu profili, taigi sunus 2003 gimimo- toc kaip mano vyresnele. ana zino tik, kad pomidorai buna dideli, mazi, geltoni, raudoni, nu gal dar apvalus ir pailgi. Miciurina musiau auginat, jeigu vaikis veisles zino g.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vobla: 03 vasario 2014 - 10:52
QUOTE(vobla @ 2014 02 03, 11:47)
blink.gif  zumeciau aki i jusu profili, taigi sunus 2003 gimimo- toc kaip mano vyresnele. ana zino tik, kad pomidorai buna dideli, mazi, geltoni, raudoni, nu gal dar apvalus ir pailgi. Miciurina musiau auginat, jeigu vaikis veisles zino g.gif  biggrin.gif

Kažkada prisėdo prie mane, kai pomidorus žiūrinėjau (jis labai mėgsta juos) sakau, žinai yra tavo vardu vienas pavadintas, tai dabar užsikepė, kad būtinai turim jį auginti.
Atsakyti
QUOTE(Ginta. @ 2014 02 03, 11:51)
Kažkada prisėdo prie mane, kai pomidorus žiūrinėjau (jis labai mėgsta juos) sakau, žinai yra tavo vardu vienas pavadintas, tai dabar užsikepė, kad būtinai turim jį auginti.

a... mat kaip cia. maniske irgi dievina pomidorus. kai baigiasi siltnaminiai ir prasideda parduotuviniai plasmaskes- vaikui buna lomkes...
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 02 02, 12:00)
tai Marfos pas mane iš ankstesnių metų kelios sėkliukės likę, susėsiu, kad nebesivoliotų. Tokių po kelias sėkleles ir daugiau hibridų yra, taigis pagal galimybes stengsiuos šiemet auginti tai, ką turiu ir nepirkti naujų.

Papildyta:
ir pas mane taip būdavo, betgi dabar tiek visokių pagundų nehibridinių atsirado, kad nori nenori pradeda vis daugiau šiltnamio užkariaut  smile.gif

Aš tai niekaip nesuprantu, kame tas Marfų bumas užėjo g.gif Ar čia ta pirmo puslapio nuotrauko taip visas paveikė ar aš ryškiai kažką praleidau g.gif Turiu gal tris likusias sėklytes nuo seno, tai galvoju, kad reikia susėt, nes tuoj pasidarys nedaigios unsure.gif kažkur skaičiau, kad hibridų sėklos pasibaigus galiojimui dar geros tris metus, o paskui vsio, išmest reikia g.gif

O tie nehibridai mane irgai laaabai vilioja, bet kiekvienais metais susiduriu su ta pačia realybe - jie ilgai nestovi, pernoksta ir vsio, o aš tiesiog nespėju anei kaip su jais iškart susitvarkyti...

QUOTE(vobla @ 2014 02 03, 11:47)
blink.gif  uzmeciau aki i jusu profili, taigi sunus 2003 gimimo- toc kaip mano vyresnele. ana zino tik, kad pomidorai buna dideli, mazi, geltoni, raudoni, nu gal dar apvalus ir pailgi. Miciurina musiau auginat, jeigu vaikis veisles zino g.gif  biggrin.gif

maniškė irgi 2003 gimimo ir jos pati skaniausia daržovė - paprika, antroje vietoje pomidoras biggrin.gif užsibarsto su druska ir žiaumoja kiekvieną, net ir plastmasiniai jai tinka biggrin.gif
Atsakyti