Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Paladė @ 2014 01 30, 11:02)
kadangi grūdinimas truktų ~3 savaites, tai pats laikas pagalvot apie tai

Tikrai ne 3 savaites, max 2savaites. Be to grudinti dedame tom paciom sejai tinkamom dienom, t.y. NEskaiciuojam tu 10 ar 14 dienu iki sejai tinkamos datos
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2014 01 30, 10:59)
Mano sarasas kur kas ilgesnis. Bet ten visu po du daigus siemet sesiu. Kelis tik po daiga. O viska isbandyti norisi, o kaip sukisti, tai jau visas mokslas gaunasi. kad ir man gerai butu ir per tankiai nebutu paskui susodinta  ax.gif

Viesink ir tu,ot jau susodint, tai jau tikrai aukstoji matematika gaunas,as atsimatuoju pagaliuka 50-60cm,ir kasu duobes,o jei ka dar koreguoju biggrin.gif ir vaikstau, delioju su pagaliuku,zaidziu...ksakant,svarbu, kad niekas neitu i talka...ot jau tada, skersvejai po siltnami laksto,nes jau visi protingi,kompetetingi,viska ismanantys,o man kam to reik,as ir pati zinau, kad sugrudu.... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(K&L @ 2014 01 30, 12:09)
as atsimatuoju pagaliuka 50-60cm,ir kasu duobes

,as ir pati zinau, kad sugrudu.... lotuliukas.gif

60cm nėra labai tankiai, normaliai sakyčiau. Bet aš šįmet daigus sodinsiu dideliais tarpais, tiksliau laaabai dideliais, 80-90cmX1m. Siaubas, visiškas netaupumas, ar ne? Pažiūrėsiu kas bus labiau patenkintas/nepatenkintas - pomidorai ar aš..
Atsakyti
O as be veisliu saraso dar ir del uzsodinimo tankumo suku galva. Praeita vasara sodinau 50*60, taciau pasigedau platesniu praejimu (siltnamis 2m*4m)
Dabar galvoju sodinti tankesnem juostom su placiais praejimais, tai butu 38*80
Ar bus komentaru g.gif gal kas taip auginot, tiko-netiko, idomu man. Abejais variajantais daigu telpa vienodai
Atsakyti
QUOTE(ate42 @ 2014 01 30, 09:38)
Ačiū, saridon'e. Vakar gavau lauknešėlį. biggrin.gif

džiaugiuosi, kad paštas gerai dirba 4u.gif
Atsakyti

QUOTE(Ex @ 2014 01 30, 12:18)
60cm nėra labai tankiai, normaliai sakyčiau. Bet aš šįmet daigus sodinsiu dideliais tarpais, tiksliau laaabai dideliais, 80-90cmX1m. Siaubas, visiškas netaupumas, ar ne? Pažiūrėsiu kas bus labiau patenkintas/nepatenkintas - pomidorai ar aš..

Tikrai, absoliutus netaupumas lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 01 30, 11:32)
Pastebėjau. Nereikia daigų grūdinti ir adaptuoti prie naujos augimo vietos. Nenustoja augimas ir nukritus žemiau 15C. Šiemet šaldytuve taip nebe grūdinsiu. Sėsiu tiesiai į šiltnamį ir ten tą pačią procedūrą praeis  mirksiukas.gif

Gaudvile, o grūdinti daržovių skyriuje reikia aš galima į šaldymo kamerą kišti 3 kartus. pernai pagal tavo receptą šaldžiau, bet jau nebeatsimeu (vargas su ta atmintimi doh.gif ) kur šaldžiau. Kažkaip atrodo, kad į šaldymo kamerą kišau, nors gal čia su levandomis maišau doh.gif Vargo vakarienė ta atmintis mano verysad.gif
Atsakyti
Mano siltnamiai du,abu 6m plocio ir apie 11-12m ilgio.aukscio apie 3m per viduri ir daugiau.
Yra po du takus aplink,sodinimui trys juostos,vidurine platesne,tai i ja sodinu sachmatine tvarka po 3 daigus,sonuose po 2 daigus,pernai galuose buvo po 10 kiekvienam siltnami papriku,augo puikiai...vienam siltnami buvo gal 5 agurkai,turejom ,bet derlius nelabai...nes saknis tikrino kurmis,viena is vis iskele,banditas.Tankiai nebuvo ,bet kazko man nelabai,net nzn kas.Risau ant vielu su spagatu.
Takai 2 po 40cm kazkur.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo K&L: 30 sausio 2014 - 11:39
QUOTE(Para @ 2014 01 30, 11:32)
Gaudvile, o grūdinti daržovių skyriuje reikia aš galima į šaldymo kamerą kišti 3 kartus. pernai pagal tavo receptą šaldžiau, bet jau nebeatsimeu (vargas su ta atmintimi  doh.gif ) kur šaldžiau. Kažkaip atrodo, kad į šaldymo kamerą kišau, nors gal čia su levandomis maišau  doh.gif Vargo vakarienė ta atmintis mano  verysad.gif

Daržovių 4u.gif ( kameroj berods iki -18C nukrenta, o daržovių skyriuj 0-5C turėtų būti ).
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 01 30, 09:10)
ar pastebėjot, kad būtų kažkoks realus skirtumas tarp pomidorų iš grūdintų ir negrūdintų sėklų?

aš nespėjau pastebėt. Mano praktiškai visi daigai iš grūdintų sėklų neatlaikė stiprių šalnų..
Bandysiu šiemet kai ką sėt kaip ir Gaudvilė - tiesiai į šiltnamį. Pažiūrėsim, kaip jiems seksis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Para @ 2014 01 30, 12:32)
Gaudvile, o grūdinti daržovių skyriuje reikia aš galima į šaldymo kamerą kišti 3 kartus. pernai pagal tavo receptą šaldžiau, bet jau nebeatsimeu (vargas su ta atmintimi  doh.gif ) kur šaldžiau. Kažkaip atrodo, kad į šaldymo kamerą kišau, nors gal čia su levandomis maišau  doh.gif Vargo vakarienė ta atmintis mano  verysad.gif

Darzoviu skyriuje 4u.gif
Mano seklos buvo grudintos. Daigai augo grazus, iki -2nakti nenesiau namo, klojau agro, nzn ar butu skirtumas negrudinus. Man gal po grudinimo seklos ilgiau dygo, nei anksteniais metais
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo matuke: 30 sausio 2014 - 11:42
QUOTE(matuke @ 2014 01 30, 12:26)
Tikrai, absoliutus netaupumas  lotuliukas.gif

drinks_cheers.gif pritariu, bet man patinka, pažiūrėsiu kaip realiai tokie atstumai atrodys, kai pomidorai užaugs smile.gif
O tas tavo 80cm tarpas praėjimui nėra labai platus. Sakyčiau toks beveik kaip tik. Pomidorų lapai nemažai vietos užims.
O 38cm tarpelis, tai.. g.gif tik burokėlius gali tokiais atstumais sėt..
Atsakyti