Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Ex @ 2014 01 30, 12:39)
Pomidorų lapai nemažai vietos užims.
O 38cm tarpelis, tai.. g.gif  tik burokėlius gali tokiais atstumais sėt..

Nu jo..... cool.gif
Atsakyti
Man, kaip paprastai (bet ne prastai lotuliukas.gif ) bobelkai, atrodo, kad grūdinimas, bet kokiu atveju yra gerai. Palyginkit, kad ir žmogų: užsigrūdinusį ir ne. Jeigu sąlygos augimo geros, tai to grūdinimo gal ir nereikia, bet jeigu sąlygos nekokios ( o temperatūros gi neužsiprašysi), tai grūdiniomas tikrai nepakenks. O pernai, kai grūdinau pagal Gaudvilės receptuką, pomidorai sudygo daug greičiau nei paprastai. Liuks thumbup.gif , aš už grūdinimą irnesakyk.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 30 sausio 2014 - 12:03
QUOTE(Ex @ 2014 01 30, 11:18)
60cm nėra labai tankiai, normaliai sakyčiau. Bet aš šįmet daigus sodinsiu dideliais tarpais, tiksliau laaabai dideliais, 80-90cmX1m. Siaubas, visiškas netaupumas, ar ne? Pažiūrėsiu kas bus labiau patenkintas/nepatenkintas - pomidorai ar aš..

Na, nereikia kitom taip žiauriai skaudinti širdies su tokiais tarpais doh.gif
Aš šiais metais darysiu visišką nesamonę - 19 veislių bus tik po 1 niekingą krūmelį g.gif Protas sako, kad panaši į idiotę, bet ką su ta širdim daryt???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daimura: 30 sausio 2014 - 11:56
QUOTE(daimura @ 2014 01 30, 12:55)
Aš šiais metais darysiu visišką nesamonę - 19 veislių bus tik po 1 niekingą krūmelį  g.gif

Matau tik pliusus:
Paragausi daugiau įvairesnių veislių.
Šiltnamyje bus įdomu ir gražu.
Lengviau atsirinksi patikusias veisles.
Nereiks per tvorą mėtyt pomidorų pertekliaus.
Jei auginimo procesas patiks, kitais metais pora metrų prasiilginsi šiltnamį..
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2014 01 30, 12:03)
Matau tik pliusus:
Paragausi daugiau įvairesnių veislių.
Šiltnamyje bus įdomu ir gražu.
Lengviau atsirinksi patikusias veisles.
Nereiks per tvorą mėtyt pomidorų pertekliaus.
Jei auginimo procesas patiks, kitais metais pora metrų prasiilginsi šiltnamį..

yra ir didesnių nesamonių - tyliai pati sau nusprendžiau, kad pas mane bus naujos nebandytos aukštos 24 veislės po 1 daigą doh.gif, žemų bus naujų nebandytų 9 veislės po keletą daigų doh.gif. ir jau visas šiltnamio planas sudėliotas, kas kur bus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 30 sausio 2014 - 12:10
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 01 30, 11:32)
Sėsiu tiesiai į šiltnamį ir ten tą pačią procedūrą praeis  mirksiukas.gif

Kada ruošiatės sėti į šiltnamį?
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2014 01 30, 12:18)
60cm nėra labai tankiai, normaliai sakyčiau. Bet aš šįmet daigus sodinsiu dideliais tarpais, tiksliau laaabai dideliais, 80-90cmX1m. Siaubas, visiškas netaupumas, ar ne? Pažiūrėsiu kas bus labiau patenkintas/nepatenkintas - pomidorai ar aš..

thumbup.gif Busit patenkinti visi, tu , kad lengvai apsisuksi apie pomidora o pomidoras, kad daug vietos tures aplink save drinks_cheers.gif
Atsakyti

QUOTE(matuke @ 2014 01 30, 10:59)
Tikrai ne 3 savaites, max 2savaites. Be to grudinti dedame tom paciom sejai tinkamom dienom, t.y. NEskaiciuojam tu 10 ar 14 dienu iki sejai tinkamos datos

Ane? As skaitau, kad kai jau i zeme kisi, tada reikia ziureti tinkamas dienas, o ne kaip pradedi grudinti g.gif

QUOTE(Gaudvilė @ 2014 01 30, 11:37)
Daržovių  4u.gif  ( kameroj berods iki -18C nukrenta, o daržovių skyriuj 0-5C turėtų būti ).

darzoviu skyriuj taip salta? nu nelabai, Pas mane saldytuvas uzprogramuotas, tai kameroj -16, o paciam saldytuve 0 +5, tai cia jau nuo skyriu ir priklauso, darzoviu silciausia berods, prie minuso nelabai laikysis svieziam pavidale, apsals 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 01 30, 12:10)
yra ir didesnių nesamonių - tyliai pati sau nusprendžiau, kad pas mane bus naujos nebandytos aukštos  24 veislės po 1 daigą  doh.gif, žemų bus naujų nebandytų 9 veislės po keletą daigų  doh.gif. ir jau visas šiltnamio planas sudėliotas, kas kur bus.

Jei ne paslaptis - o kokio dydžio šiltnamis? Aš irgi dar po 24 ( prie tų 19 dar bus 5 hibridai) daigų kojom turiu patupdyti kokius 4 ankstyvus žemus (eksperimentas turi gi būti vykdomas iki galo doh.gif )
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2014 01 30, 10:42)
hibridai : Bolzano 2 daigai, Marfa - 3, Aurea - 5, Corason - 4, colibri - 5, giulietta - 5, Tomimaru mochoo 3 daigai, Delfine -5, Tolstoi - 3.
Ne hibridai: orlijnyj kliuv -2 daigai, izumrudnoje jabloko -2, kosmonaft volkov -2, black russian -2, Ivan kupala -2, medovyj spas - 2, cardinal mazarini - 2, Armonika - 2, black cherry - 1, purple russian - 1, black prince - 1.

Toks tas mano sąrašiuks.

ogo, kiek hibridu smile.gif

As dabar galvoju, kazkaip fidelio mazai kas seja, o man jis pernai laabai patiko, symet irgi sesiu butinai thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zikas1970: 30 sausio 2014 - 12:25
QUOTE(Avijacija @ 2014 01 30, 10:42)
hibridai : Bolzano 2 daigai, Marfa - 3, Aurea - 5, Corason - 4, colibri - 5, giulietta - 5, Tomimaru mochoo 3 daigai, Delfine -5, Tolstoi - 3.
Ne hibridai: orlijnyj kliuv -2 daigai, izumrudnoje jabloko -2, kosmonaft volkov -2, black russian -2, Ivan kupala -2, medovyj spas - 2, cardinal mazarini - 2, Armonika - 2, black cherry - 1, purple russian - 1, black prince - 1.

Toks tas mano sąrašiuks.

O kiek sutapimu radau bigsmile.gif Tik kiekiai pas mane kintantys dar vis blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingaja: 30 sausio 2014 - 12:34
QUOTE(daimura @ 2014 01 30, 12:21)
Jei ne paslaptis - o kokio dydžio šiltnamis? Aš irgi dar po 24 ( prie tų 19 dar bus 5 hibridai) daigų kojom turiu patupdyti kokius 4 ankstyvus žemus (eksperimentas turi gi būti vykdomas iki galo  doh.gif )

6*3 pagrindinis šiltnamis, išmetus takus yra 15 kv. m. gryno ploto, tai 45 aukšti augalai ir pagal visą pietinį 6 m šoną yra žemesnis priestatas 1 m pločio iki 1,5 aukščio žemiems pomidorams. tai dar 18-20 žemų pomidorų.
Atsakyti