Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas, 24 tema.

QUOTE(Paladė @ 2014 02 28, 15:02)
daugiamečių svogūnų įsitaisykit, jie labai anksti laiškus išleidžia, tai nekils pagunda galvoms auginamus skabyt smile.gif

taip ir padariau. pernai isskaidziau viena milziniska daugiameti svoguna ir uzsodinau kone puse lisves laiskams. jo laiskai kazkokie platus, sultingi, pats kelmas auga galingas. buvau sejus, bet isdygo tik vienas ir per kelis metus man i toki giganta pavirto blink.gif .
taigi turbut nebesodinsiu svogunu is svoguneliu, tik sejinukus.
Atsakyti
QUOTE(Jūračiukas2 @ 2014 02 28, 17:34)
O gal kas nors galite parašyti tokių svoguniukų veislės pavadinima.

Lietuviškai- tuščialaiškiai česnakai, lot. Allium fistulosum.
Atsakyti
QUOTE(Jūračiukas2 @ 2014 02 28, 17:34)
O gal kas nors galite parašyti tokių svoguniukų veislės pavadinima.

kai šiek tiek labiau atšils galiu tokiais pasidalinti smile.gif
Atsakyti
aš auginu štai tokius
user posted image
vadinasi laiškiniai česnakai,sėjausi iš Dalemos sėklų
nukerpi ir vėl atauga thumbup.gif kelis kartus per sezoną
jau mačiau nosiukai lenda wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *MONAMI*: 28 vasario 2014 - 17:15
Arba liaudyje vadinami ''tribulkomis''.
O tie ploksciais lapais vadinami narcizalapiais, dar yra tokiu, kurie lapo virsuneleje augina svoguneli maziuka, veliau jis dideja daugiau svoguneliu uzaugina ir taip juos nuskynus pasidaugini, jau dabar atzele maciau jauni lapeliai,

Dar apie morkas. Nereikia joms jokiu lanku, tik laisvai uzdet agro ir is visu pusiu uzsandarint o kai morkos auga ju lapai labai gerai pakelia ta agro kiek reikia.

As pirkau pekinus ''Manoko F1'' Sekluvoj , parasyta kad ankstyvi.

O brokolius Batavia H, nesu auginus, ziuresim kas bus.
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2014 02 28, 13:47)
Zikai, del tu violetiniu morku-jos labiau svieziam valgymui, jos gal net saldesnes uz oranzines, bet verdant jos murzinai nudazo vandeni, tad sriubos buna murzinos spalvos, man ir darzoviu misraine ziemai viena artija su tom morkom tokios murzinos spalvos gavosi    ax.gif

Na kad tik šviežiam tai nesutinku schmoll.gif Dar ir dabar tas violetines valgom - kuo puikiausiai išsilaikė, nei supuvo, nei suvyto, nors rūsys pas mus ne kaži koks, šiltokas.
O kad dažo, tai tikrai taip, sriubos murzės lieka drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Ciocė @ 2014 02 28, 19:17)
Na kad tik šviežiam tai nesutinku  schmoll.gif  Dar ir dabar tas violetines valgom - kuo puikiausiai išsilaikė, nei supuvo, nei suvyto, nors rūsys pas mus ne kaži koks, šiltokas.
O kad dažo, tai tikrai taip, sriubos murzės lieka  drinks_cheers.gif

As ta prasme kad sviezius-neapdorotus termiskai , na, del to patiekalu murzinumo wink.gif
Atsakyti
Lora, tas raudonas salotines cikorijas gali keliais terminais sėti. Pirmąsias jau dabar, paskutine kažkur birželio vidury. Daigais auginant vienodesnės gūželės.

Dėl ridikėlių. Kai perkat sėklas, atkreipkit dėmesį, kad būtų parašyta, jog tinka ir vasaros derliui. Šiaip paprastai jie yra trumpos dienos augalai, vėliausiai galima sėti gegužės pradžioje arba jau rugpjūtį. Ilgėjant dienai jie greičiau augina žiedus ir greitai medėja. Yra kelios veislės, kurioms jau nulaužtas gamtos suteiktas kodas. Ridikėliai mėgsta vandenį. Jei tik karšta ir sausa, medėja. Lapai sušaudyti dėl kryžmažiedžių spragių. Nuo jų apsaugos užmesta agroplėvelė, bent kol maži. O vėliau- taigi lapų jau nevalgot, nors aš pirmųjų dedu į salotas. Spragės nespjauna ir į rukolą, kopūstų daigus, ropes, ridikus.
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti