Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas, 24 tema.

QUOTE(madmuazele @ 2014 02 28, 10:16)
Nes rašei, pamenu, kad bulvienojai labai dideli... Na, įdomu kokio dydžio šiemet bulvės išaugs ...

O kaip svogūnai? Tie Krymo ar kokie ten? Nemačiau kuo baigėsi-tie patys?

bulvienojai buvo tokio pat dydžio kaip visų bulvių smile.gif O kokios jos šiemet išaugs, ir man baisiai įdomu. Laukiu žadėtųjų 5 kg iš kiekvieno krūmelio smile.gif Gal bent jau pustonis bulvių iš mano pusmaišio nusimato biggrin.gif

Svogūnai užaugo didesni už tuos, kur Kryme matėm ir pirkom. Skonis toks pat. Bet Kryme jie buvo tokie labiau suploti, gražesni. Maniškiai gal kad didesni, tai ir forma vos kitokia. Ir tie lakšteliai storesni pas mane buvo. Tik laikėsi tai jie neilgai.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 02 28, 10:26)
bulvienojai buvo tokio pat dydžio kaip visų bulvių  smile.gif O kokios jos šiemet išaugs, ir man baisiai įdomu. Laukiu žadėtųjų 5 kg iš kiekvieno krūmelio  smile.gif  Gal bent jau pustonis bulvių iš mano pusmaišio nusimato  biggrin.gif

Svogūnai užaugo didesni už tuos, kur Kryme matėm ir pirkom. Skonis toks pat. Bet Kryme jie buvo tokie labiau suploti, gražesni. Maniškiai gal kad didesni, tai ir forma vos kitokia. Ir tie lakšteliai storesni pas mane buvo. Tik  laikėsi tai jie neilgai.

Jei neturėsi kur dėti bulvių-man pasiūlyk 4u.gif blush2.gif

Tai tik greitam valgymui...
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 02 28, 10:04)
o dar jei bulves uždengt, gal ir koloradas neužtūptų...  biggrin.gif  Aš pernai dengiau savo sėklines - bet kiek jų ten buvo, pora metrų lysvės  smile.gif

va va doh.gif
apie bulviu dengima- savo darzuose neprisiauginu tiek, kad per ziema uztektu- vis tiek perkam. aktualiausia man kuo anksciau savu tureti, kol pardavime uz pabaisiska kaina is Maroko ar dar galas zino kur. nu rimtai- nors visa darza imk ir i siltnami sukisk.
vienais metais auginau siltnamyje morkas- juostele palei krasciuka salia papriku. tikrai ju nieks nieks nesuede, buvo labai traskios ir sultingos. beda, kada labai didelius lapus uzsiaugino ir labai smarkiai konkuravo su zemaugem paprikom doh.gif del tos priezasties daugiau ir nebesejau. siemet dar mastau...
ridikeliai man irgi lauke neuzauga. ta pat sekla, o sakniagumbis buna visai kitoks nei siltnamyje: kartus, sausas, kirmeletas, lapai kaip susaudyti.
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2014 02 28, 11:17)
ridikeliai man irgi lauke neuzauga. ta pat sekla, o sakniagumbis buna visai kitoks nei siltnamyje: kartus, sausas, kirmeletas, lapai kaip susaudyti.

drinks_cheers.gif pas mane su ridikėliais tas pats. Auginu tik šiltnamy.
Papildyta:
QUOTE(madmuazele @ 2014 02 28, 10:37)
Jei neturėsi kur dėti bulvių-man pasiūlyk 4u.gif  blush2.gif

Tai tik greitam valgymui...

gerai smile.gif

Taip, jie tik greitam. Šiemet prisipirkau tavo rekomenduotųjų iš BS, kurie ilgai laikysis. Sangro ir dar kažkokių. Tai svogūnų sėklų turiu kaip niekad daug. Sodinukų jau turbūt visai nereiks pirkt.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 02 28, 11:33)

Taip, jie tik greitam. Šiemet prisipirkau tavo rekomenduotųjų iš BS, kurie ilgai laikysis. Sangro ir dar kažkokių. Tai svogūnų sėklų turiu kaip niekad daug. Sodinukų jau turbūt visai nereiks pirkt.

o kada mazdaug planuojat svogunus seti?
kazkaip paskutiniu metu nebematau skirtumo tarp sejinuku ir sodinuku. isskyrus akivaizdu kainos skirtuma. ir beja is sejinuku man kur kas grazesni svogunai uzauga g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2014 02 28, 11:54)
o kada mazdaug  planuojat svogunus seti?

šiaip aš antroj pusėj kovo sėju, bet žiūrėsim, kas čia per pavasaris šiemet bus.
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2014 02 28, 11:54)
o kada mazdaug  planuojat svogunus seti?

as jau pasejau pries 2 dienas blush2.gif buvo oziaragis labai gerai svogunams tai ir sukisau.
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2014 02 28, 10:36)
kopūstinių augalų jau nebeįmanoma užauginti, priviso visokio plauko kenkėjų, tai derliaus nesulaukiu. Morkos taip pat visos sukirmijusios...  doh.gif  Net šparagines pupeles vos išlindusias pernai kažkas apgriaužė. Na nejaugi teks viską po agro danga auginti...  rolleyes.gif  unsure.gif

Pirmusmetus auginau kopustus- ankstyvus, guzeles trikampes , seklos is BS-uzaugo neblogai, niekas nenuvalge ,svieziom salotombuvo super, nes pas mane salotos neuzauga
Sparagines pupeles analogiskai-seti buvo du pakeliai skirtingu rusiu, bet taciau nugrauze kazkas daigus g.gif

Zikai, del tu violetiniu morku-jos labiau svieziam valgymui, jos gal net saldesnes uz oranzines, bet verdant jos murzinai nudazo vandeni, tad sriubos buna murzinos spalvos, man ir darzoviu misraine ziemai viena artija su tom morkom tokios murzinos spalvos gavosi ax.gif

Ridikeliai man is BS Rudolf buvo nerealus-dideli nekartus ir sultingi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 02 28, 11:59)
šiaip aš antroj pusėj kovo sėju, bet žiūrėsim, kas čia per pavasaris šiemet bus.

pernai as sejau kovo 16, bet daigeliai buvo smulkoki lyginant kai uzpernai sejau kovo pradzioje. o siemet man rodos pavasaris bus ankstyvas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2014 02 28, 13:01)
pernai as sejau kovo 16, bet daigeliai buvo smulkoki lyginant kai uzpernai sejau kovo pradzioje.

aš kol kas tik Exhibition ir tuos Krymo tesu sėjus iš sėklų. Daigeliai smulkoki ir pas mane būna, bet net ir kovo gale sėti pirmieji pas mane užauga ~700 g/vnt, o antrųjų nesvėriau, bet irgi tikrai dideli. Tai manau, kad tikrai užtenka mano sąlygom tokiu laiku sėt.
Na, nebent šiemet bus labai šilta, tai gal anksčiau susigalvosiu smile.gif
Atsakyti
taburete sodinai daigus ar tiesiog paberei? Mazdaug kokiu laiku? Pernai gruodis tai tiko, o jei nuo lapkricio salciai, tai nera vilties tu guzeliu sulaukt?

Cia apie tas cikorines salotas klausiu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lora111: 28 vasario 2014 - 13:54
QUOTE(Vobla @ 2014 02 28, 11:17)
vienais metais auginau siltnamyje morkas- juostele palei krasciuka salia papriku. tikrai ju nieks nieks nesuede, buvo labai traskios ir sultingos. beda, kada labai didelius lapus uzsiaugino ir labai smarkiai konkuravo su zemaugem paprikom doh.gif  del tos priezasties  daugiau ir nebesejau. siemet dar mastau...

Aš šiemet sėsiu į šiltnamį morkų šiek tiek - vaikam pagraužti.. nes lauke ankstyvos nelabai ir ankstyvos būna pas mane...
Ridikėliai analogiškai ir pas mane doh.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

QUOTE(saintlina @ 2014 02 28, 11:33)

Aš pernai kai pamažinau-tai šiemet taupau svogūnus verysad.gif Jau šito gėrio šiemet sodinsiu daaaug-nusipirkau 1.5 kg sodinukų jau ir šiandien kaip tik susėjau visas sėklas kiek turėjau biggrin.gif
Atsakyti