Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip nusprendžiau padaryti gerą darbą

Ish mano labdaringos idejos liko shnipshtas, nes kreipiausi i kudikiu globos namus Zlyno gatveje, Vilniuje. Ash pasiuliau naudotus daiktelius, kuriuos ish vieno mamu klubo surinkti ketinau ir mamu pagalba - ishvesti vaikuchius, paneshioti ar panashiai... galu gale daunele padainuoti...
Taigi su man im kalbejo kazhkokia moterishke, kuri sake, kad daiktu jiems nereikia, o del mamu pagalbos perduos direktorei. Toji nuspres. Ash paliklau savo telefona, sake, paskambins. Bet niekas nepaskambino...

Gal negrazhu ishkart pulti vertinti nep[abuvus situacijoje, bet man kvepia mazhu mazhiausiai aplaidumu, jeigu ne piltybishku uzhsidarymu savo institucijoje, galbut baime isileisti, kad kas ko nepamatytu...

Kadangi priesh vaiko auginimo atostogas vadovavau dienos centrui, ir ten teko susidurti su vaiku namu personalo abuojumu ar net piltybishku ignoravimu, itariu as negerus dalykus.

Tik va, kuo tie kudikeliai kalti...

O gal ash tokia kvaisha, galvoju, kad ten ntruksta kazhko, o ishties kiekvienas turi po aukle, kruas zhaislu ir super laika leidzhia?

Ka manot, mamos? Galbut reiketu tokia informacija pavieshinti tam, kas vish ju?
Atsakyti
QUOTE(curry @ 2006 04 04, 17:23)
Ish mano labdaringos idejos liko shnipshtas, nes kreipiausi i kudikiu globos namus Zlyno gatveje, Vilniuje. Ash pasiuliau naudotus daiktelius, kuriuos ish vieno mamu klubo surinkti ketinau ir mamu pagalba - ishvesti vaikuchius, paneshioti ar panashiai... galu gale daunele padainuoti...
Taigi su man im kalbejo kazhkokia moterishke, kuri sake, kad daiktu jiems nereikia, o del mamu pagalbos perduos direktorei. Toji nuspres. Ash paliklau savo telefona, sake, paskambins. Bet niekas nepaskambino...

Gal negrazhu ishkart pulti vertinti nep[abuvus situacijoje, bet man kvepia mazhu mazhiausiai aplaidumu, jeigu ne piltybishku uzhsidarymu savo institucijoje, galbut baime isileisti, kad kas ko nepamatytu...

Kadangi priesh vaiko auginimo atostogas vadovavau dienos centrui, ir ten teko susidurti su vaiku namu personalo abuojumu ar net piltybishku ignoravimu, itariu as negerus dalykus.

Tik va, kuo tie kudikeliai kalti...

O gal ash tokia kvaisha, galvoju, kad ten ntruksta kazhko, o ishties kiekvienas turi po aukle, kruas zhaislu ir super laika leidzhia?

Ka manot, mamos? Galbut reiketu tokia informacija pavieshinti tam, kas vish ju?

Man jau seniau kilo mintis, kad kažkas negerai tuose vaikų namuose, jei įsileisti nenori.. Tik ryžto kovoti su vėjo malūnais man trūksta.. Jei įsivaizduoji, kaip tai padaryti ir nebijai įsipainioti į įvairias istorijas su spauda, pamėgink paskelbti informaciją vaikeliukų labui...
Atsakyti
QUOTE(dara @ 2006 04 06, 13:41)
Man jau seniau kilo mintis, kad kažkas negerai tuose vaikų namuose, jei įsileisti nenori.. Tik ryžto kovoti su vėjo malūnais man trūksta.. Jei įsivaizduoji, kaip tai padaryti ir nebijai įsipainioti į įvairias istorijas su spauda, pamėgink paskelbti informaciją vaikeliukų labui...

O gal butu verta su keliom mamom ten apsilankyti kaip visuomenes atstovams? Psidometi, apsizhiureti kaip vaikai gyvena?
Atsakyti
QUOTE(curry @ 2006 04 06, 13:26)
O gal butu verta su keliom mamom ten apsilankyti kaip visuomenes atstovams? Psidometi, apsizhiureti kaip vaikai gyvena?

žinoma drinks_cheers.gif , bet parodyti ir pasirodyti vieną kartą visi moka, tuo labiau, kad viskas bus derinta ir suderinta, o kas ten viduje iš tikro vyksta... g.gif
Atsakyti
QUOTE(dara @ 2006 04 06, 16:08)
žinoma drinks_cheers.gif , bet parodyti ir pasirodyti vieną kartą visi moka, tuo labiau, kad viskas bus derinta ir suderinta, o kas ten viduje iš tikro vyksta... g.gif

O ka siulai? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(curry @ 2006 04 06, 17:03)
O ka siulai?  4u.gif

Tas ir yra, kad nieko negaliu pasiūlyti. schmoll.gif O ir dabar- pažvelk- šita tema tik mus dvi, ko gero, domina. Aš, beje, irgi sukrovusi maišelį drabužėlių laikau...
Atsakyti
QUOTE(dara @ 2006 04 07, 09:00)
Tas ir yra, kad nieko negaliu pasiūlyti. schmoll.gif  O ir dabar- pažvelk- šita tema tik mus dvi, ko gero, domina. Aš, beje, irgi sukrovusi maišelį drabužėlių laikau...

Sita tema ir mane labai domina, nes truputi daugiau nei pries puse metu susipazinau su vaikuciu is Zolyno globos namu. Savo posta sia tema parasiau temoj "Vilniaus mamytes lanko globos namus" Tikrai reiketu kazka sugalvot, kad atskleisti kas vyksta tuose globos namuose. Man paciai dabar butu sunku aplankyt tuos globos namus, nes esu toli nuo Lietuvos verysad.gif
Atsakyti
Idomu butu surinkti Sm patirti bendraujant su shiais globos namais ir tuomet pasiskambinti kad ir Shalashevichiutei. Na, bet reikia pagalvoti...
Atsakyti
Kad normaliai ten su jais bendraujamasi , tik kad ggal tikimes kita kart daugiau nei kad imanoma gaut . Vaiku namai yra uzdara institucija tikrai neprivalo priimti lankytoju , tuo labiau pabvasari kai siaucia gripai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(renax @ 2006 04 09, 19:01)
Kad normaliai ten su jais bendraujamasi , tik kad ggal tikimes kita kart daugiau nei kad imanoma gaut . Vaiku namai yra uzdara institucija tikrai neprivalo priimti lankytoju , tuo labiau pabvasari kai siaucia gripai smile.gif

Aha, renax, o ko jiems reiketu? kokios pagalbos jie tikisi? ar galima butu prisijungti prie pachiu mazhiausiu lankymo?
Atsakyti
QUOTE(curry @ 2006 04 13, 10:24)
Aha, renax, o ko jiems reiketu? kokios pagalbos jie tikisi? ar galima butu prisijungti prie pachiu mazhiausiu lankymo?

Cia jau pati turi paklaust manau kad dabar matyt jau nieko nebesitiki viska gavo , jie turi visa gera inventoriu , remonta , tai matyt todel daugiau nieko ir nereikia .
Pabandykit pasiskambinti ir susitart su pacia direktore del lankymo , bet po tokiu besikartojanciu pagrobimu is vaiku namu nelabai norimi tie lankytojai .
Atsakyti
Yra ir dar vienas niuansas, kodel vengiama lankytoju... Aukletojos nerimauja, kad vaikai patiria nemazha stresa, kai tokios ateinanchios aukles prapuola (persigalvoja, suserga, ishvyksta kitur gyventi)... Jiems buva didele emocine trauma. Augdamas vaikelis beveik visa laika tikisi, kad kuri nors ish ji lankanchiu tetu pasiims ji namo... O kai ta teta ishvis ji palieka... Juk shiaip net shuniukas, atiduotas i kitus namus kartais ish ilgesio nustoja esti, o tai ka bekalbet apie vaika. Buti ateinanchia globeja - labai rimtas sprendimas ir labai atsakingas...
Atsakyti