Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ir paprikos

QUOTE(Paladė @ 2014 02 12, 08:01)
nu va, neradom to puslapio anksčiau  blink.gif Jau kitiems metams atidedam smile.gif


As kazkodel vis dar linkusi manyti, kad cia tas pats, nes googlas meta stai ka:
Alma means "apple" in Hungarian.
Ir dar va ka:
Other Names for Sweet pepper 'Alma paprika':

Hungarian apple, Almapaprika


Zodziu cia turbut kaip ir su rusu veislem - pomidoras tas pats, o pavadinimu n+k hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2014 02 12, 08:16)

Zodziu cia turbut kaip ir su rusu veislem - pomidoras tas pats, o pavadinimu n+k hihihi.gif



gali būti ir taip lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2014 02 11, 23:15)
Marinuotų mes suvalgom nemažai.. o susmulkintus aš dedu visur kur galiu: į sriubas, troškinius, salotas, marinuojant mėsą, į padažus ir pan. Labai daug sunaudoju smile.gif
Šiemet dar bandysiu šaldyti.


Mes irgi marinuotus, koncervuotus pagrinde vartojame. Patiekalų kur visai šeimai gaminame nebegalime aštrinti, nes mažylė nevalgo. Anksčiau kai valgydavo aštrumynus tai kitaip buvo, o dabar vaiko skonis visiškai pasikeitė ir jei pajunta nors kiek aštrumo nevalgo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 12 vasario 2014 - 08:26
verta visus likusius nuo konservavimo pipirus atskirai pagal veisles sudžiovinti. Juk vieni vienokio aštrumo, kiti kitokio. Sumaltus atskirai susipilti ir užsirašyti. tada vieną kartą patiekalas būna jalapeno troškinys, kitą kartą tabasco
Atsakyti
O jus dziovinat ir sumalat be seklyciu? As turiu dar daug dziovintu pipiru, bet ten mixas. "Cielu" pavidalu nelabai naudojasi jie pas mane. O del sumalimo ideja puiki, reikes pasidaryti, nes mes megstam uzsigarstyti ant patiekalu.
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2014 02 12, 08:44)
O jus dziovinat ir sumalat be seklyciu? As turiu dar daug dziovintu pipiru, bet ten mixas. "Cielu" pavidalu nelabai naudojasi jie pas mane. O del sumalimo ideja puiki, reikes pasidaryti, nes mes megstam uzsigarstyti ant patiekalu.



aš su sėklom džiovinu ir malu viską, tik nemaišau veislių
Atsakyti
Sveikos mergaites 4u.gif
Savaitgali sesiu paprikas (nes seklos uzsakiau internetu,tai tik savaitgaliui ateis smile.gif ) labai idomu ar nebus per anksti,ar velu g.gif
Atsakyti
QUOTE(zara** @ 2014 02 12, 10:13)
Sveikos mergaites 4u.gif
Savaitgali sesiu paprikas (nes seklos uzsakiau internetu,tai tik savaitgaliui ateis smile.gif  ) labai idomu ar nebus per anksti,ar velu g.gif

pats tas laikas. galima buvo jau ir paset, bet jei neturite- sekite tada kada gausit. labai nebeatideliokit.
Atsakyti
QUOTE(jolituxxx @ 2014 02 06, 12:02)
Jalapenai tai kažkaip nelepūs, be ypatingos priežiūros užaugina nemažai pipiriukų. Mums 4 krūmų sočiai būdavo ir sau ir dar duodavom kitiem.

Šiemet tik 2 auginsiu, nes jau atsivalgėm. Per paprastas pipiras- yra ir skanesnių už juos  ax.gif



Jalapenus pirmi metai, kaip bandysiu augint. Jei išdygs smile.gif, vakar tik pasėjau. Auginau kajeno, nepatiko per daug aštrūs, mažai mėsos. Kokius dar patartumėt , tokius vidutinio aštrumo, tinkamus marinavimui ?
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2014 02 11, 23:15)
Šiemet dar bandysiu šaldyti.


o nebandei anksčiau?
Man labai patiko šaldytos paprikos. Jei ne SM, pati nebūčiau susigalvojusi. Šiemet irgi daug auginsiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dulyte @ 2014 02 12, 11:24)
Jalapenus pirmi metai, kaip bandysiu augint. Jei išdygs smile.gif, vakar tik pasėjau. Auginau kajeno, nepatiko per daug aštrūs, mažai mėsos. Kokius dar patartumėt , tokius vidutinio aštrumo, tinkamus marinavimui ?


Mes Aji crystal vartojame marinavimui. Sėklytes išimu, tada ne tokie aštrūs būna. Tik kietesni, traškūs kaip agurkėliai gaunasi ax.gif Dar jalapeno giminaičiai caloro, jaloro visai patiko smile.gif
Atsakyti

Sveikos, viena paprikytė jau iškišo nosytę iš patalų, patarkit ar geriau sodinti į didesnį indelį, ar mažesnį ir vėliau persodint g.gif
Atsakyti