Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ir paprikos

QUOTE(Paladė @ 2014 02 05, 10:18)
šiltnamine plėvele

pas mane atsidaro tik viena pusė

Labai fainas tuneliukas thumbup.gif kokio aukščio? ar nusileisdavo kitas šonas? kažin kitiems metas išlaikyti tokį įmanoma ar kiekvienais metais reikia gaminti naują?

QUOTE(makausike @ 2014 02 05, 11:16)
Skaiciau, kad geros dienos sėti paprikai yra vasario 10-12 , man kažkaip neramu ar ne per vėlai bus .

Manau, kad paprikoms, tai tikrai nebus per vėlu, čiliam gal kiek vėloka, bet žiūrint, kokios bus augimo sąlygos smile.gif Aš tai vakar visus čilius ir parikas susėjau, buvo gera nuotaika, tai dabar ramu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(AUSRONE @ 2014 02 05, 10:58)
Labai fainas tuneliukas  thumbup.gif kokio aukščio? ar nusileisdavo kitas šonas? kažin kitiems metas išlaikyti tokį įmanoma ar kiekvienais metais reikia gaminti naują?

viduj aukštis ~80 cm, vienas šonas pritvirtintas, kitas susivynioja aukštyn-žemyn ir užsitvirtina tiek viršuj suvyniotas, tiek apačioj išvyniotas, kad vėtros nesuplėšytų. Medinė konstrukcija savarankiška, sumontuota stabiliai. Pats tuneliukas pasideda bet kurioj daržo vietoj, kiekvienais metais dėl sėjomainos paprikas, čilius ir baklažanus tuose atskiruose tuneliukuose sodinu vis kitoj vietoj. Žiemai galima sunešti į šiltnamį.
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2014 02 05, 09:05)
Is aukstaugiu tikrai aukstas Telimena. Geltona, skani, man uzaugdavo virs metro. Is astriu labai aukstas, praktiskai kaip determinantinis pomidoras yra sioje temoje aptartas varpelis.

QUOTE(Paladė @ 2014 02 05, 09:09)
ne ta priežastis - mano tuneliukai ištisai atidaryt, tik vėsesniu oru uždarau, kai  naktys šaltesnės darosi, ar dieną aukščiau 20 nepakyla. Ir pilni derliaus - tiek paprikos, tiek pipirai, tiek baklažanai. Tik mano visi mulčiuojami šviežia žole, visada drėgna žemė.
http://www.seemnemaa...ex.php?GID=4610

siunčia.

Tada visiskai nesugalvoju kodel tuneliuke darlius geresnis, zole buvo mulciuota abiejose vietose.

O uz aukstaugiu papriku veisles aciu, bandysiu ieskot
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vėjūna: 05 vasario 2014 - 12:29
QUOTE(Paladė @ 2014 02 05, 09:18)
šiltnamine plėvele

[attachmentid=231255]

pas mane atsidaro tik viena pusė

labai dailutis, tvarkingas tuneliukas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 02 05, 12:31)
labai dailutis, tvarkingas tuneliukas  thumbup.gif

dėkui, ir man visai nieko smile.gif tris vienodus turiu smile.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes.Esu pradenti sodininke ir tiek man visko reikia lotuliukas.gif .Norejau pasiteirauti, gal turite Cili papriku seklyciu ir galetu pasidalnti ( uz skanumyna ).Kada ketinate sodinti ? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mylima mama @ 2014 02 05, 20:23)
Sveikos mamytes.Esu pradenti sodininke ir tiek man visko reikia  lotuliukas.gif .Norejau pasiteirauti, gal turite Cili papriku seklyciu ir galetu pasidalnti ( uz skanumyna ).Kada ketinate sodinti ? ax.gif

Seklu yra PC ir specialiose seklu parduotuvese. O seti geros dienos bus 10-12.
Atsakyti
Mano Grekisk paprikos seklos nuo sestadienio vystykluose ir ne viena nesiteikia paleisti uodegos g.gif Uzsispyrusios zarazos. red cherrio paskutinioji sekla taip ir nesiteike nieko doro nuveikti, tai ismeciau lauk ja, nes is kitu jos sesiu jau daigeliai ant palanges tupi.
Vakar paveikta gero oro supsichavau ir likusiu papriku seklu merkima i vystyklus ivykdziau jau vakar. O turejau savaitgali tuo imtis blush2.gif Laukiu dar laiskelio vieno, bet jo turinys, tai greiciausiai jau tik kitiems metams ras vieta darze mano, nes nelabai jau vietos yra g.gif nebent dar viena tuneliuka statyti unsure.gif ( bijau jau ir vyro prasyti to doh.gif ).
Atsakyti
Mano jau seniai viskas sumirkyta ir suvystyta.

Bet habanerai ir Aji vis dar uzsispyrusiai tyli. Nuo sausio 23.
Atsakyti
mano nuo sausio 14-15 čiliai gyvybės nerodo
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2014 02 06, 08:32)
Mano Grekisk paprikos seklos nuo sestadienio vystykluose ir ne viena nesiteikia paleisti uodegos  g.gif  Uzsispyrusios zarazos.

QUOTE(Paladė @ 2014 02 06, 09:20)
mano nuo sausio 14-15 čiliai gyvybės nerodo

mano nuo sestadienio tupi zemej ir ciliai, ir paprikos. ir net uzuominu ner ka jos ten veikia.
o jau laukiu kaip mazas vaikas. vis nosi kaisioju. vakar sustaciau saulekaitoj- galvojau gal nors saule privilios juos nosis iskisti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vobla: 06 vasario 2014 - 08:38
QUOTE(vobla @ 2014 02 06, 08:28)
mano nuo sestadienio tupi zemej ir cialiai, ir paprikos. ir net uzuominu ner ka jos ten veikia.
o jau laukiu kaip mazas vaikas. vis nosi kaisioju.  vakar sustaciau saulekaitoj- galvojau gal nors saule privilios juos nosis iskisti...

paprikas vasario 2 pamirkiau stimuliatoriuje ir padėjau daigintis. Tai iš Avijacijos gautos carliston mild visos išleido šaknį jau sekančią dieną, kelios pirktinės po vieną, o kitos irgi gyvybės nerodo. bet tos dar ne bėda, dar gali sudygti.
Atsakyti