Įkraunama...
Įkraunama...

Besimokančioms vairuoti

QUOTE(Flika @ 2014 06 07, 14:10)

Mieste važinėju su "M" ir mamos mašina (automatu), pati pagaunu, kad ne visad įjungiu posūkius  doh.gif Bet šiaip gera praktika, kad ir su automatu..
Turiu klausimą, ar mama privalo būtinai priekyje sėdėti? Nes gale sėdi mažius ir jis vis tai to tai ano prašo, labai nepatogu..

Važinėjant su M raide negalima vežtis keleivių iki 14 m pagal KET 4u.gif Atsargiai, galit gauti baudą unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2014 06 08, 07:59)
Važinėjant su M raide negalima vežtis keleivių iki 14 m pagal KET  4u.gif  Atsargiai, galit gauti baudą  unsure.gif

taip taip, as del to su vyru nevazineju nes neturiu kur mazes det, bijau rizikuot unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2014 06 07, 18:08)
Tyrimais yra irodyta,kad mokiniui geriausiai isisavina igudziai ir zinios vazinejant karta per savaite (arba ne daugiau dvieju kartu per savaite). Kas per tyrimai ir kur jie daryti-nezinau,kazkada man tai sake vienas instruktorius kai prasiausi dazniau pavazineti (deja,jo Lietuvoje nebera,todel smulkiau nepasiklausi) smile.gif

Kai man būdavo sekanti vairavimo pamoka po savaitės, jau reikėdavo laiko, kad atsiminti kaip teisingai sankabą valdyti. Po tos savaitės jau tavo įgūdžiai grįžta trimis pamokomis atgal.
O įgudžiai ir žinios įsisavinami žmogui miegant. O kitą dieną jau prasideda užmiršimo procesas. Naujos šiandienos žinios išstumia tai, ką sužinojai vakar.
Jokių tokių tyrimų internete neradau. Kitos užsienio mokyklos rašo, kad geriausia jog pamokos būtų bent jau nerečiau negu kartą į savaitę:
"Q. How often should I have my lessons?
It is best to have at least one lesson a week."
http://www.abcdrivin...l.co.nz/faq.htm

Čia pavyzdžiui rekomenduoja per savaitę mokytis nuo 2 iki 4 valandų. Tai 4h čia jau beveik trys vairavimo pamokos po dvi akademines valandas.
"We recommend that you have between 2 and 4 hours per week."
http://www.complete-...co.uk/faqs.html
Atsakyti
QUOTE(Ponybreakout @ 2014 06 08, 16:56)
Kai man būdavo sekanti vairavimo pamoka po savaitės, jau reikėdavo laiko, kad atsiminti kaip teisingai sankabą valdyti. Po tos savaitės jau tavo įgūdžiai grįžta trimis pamokomis atgal.
O įgudžiai ir žinios įsisavinami žmogui miegant. O kitą dieną jau prasideda užmiršimo procesas. Naujos šiandienos žinios išstumia tai, ką sužinojai vakar.
Jokių tokių tyrimų internete neradau. Kitos užsienio mokyklos rašo, kad geriausia jog pamokos būtų bent jau nerečiau negu kartą į savaitę:

Čia pavyzdžiui rekomenduoja per savaitę mokytis nuo 2 iki 4 valandų. Tai 4h čia jau beveik trys vairavimo pamokos po dvi akademines valandas.

Tai sakau gi,kad nezinau kieno tie tyrimai buvo daryti (gal kas nors vietines reiksmes,taip sakant ,gal kur nors Amerikej) smile.gif ir cia labai seniai smile.gif bet kad igudziai ir zinios pasimirsta -tas tiesa visur kitur,bet tik ne vairavime,su vairavimu yra siek tiek kitaip-turi susiguleti smile.gif geriausiai yra kai vazineji ne daugiau 2 kartu per savaite. Ismeginau savo kailiu...paskutini karta kai sveciavausi regitroje buvau "nesitreniravus" aiksteleje dvi savaites,ivariau masina idealiai per visa pratima nei karto nesitaisius per viena karta,egzaminatorius liko apsales...o kai vaziavau laikyt pries tai malusis aiksteleje-nei velnio nesiseke,nors atidirbinejau ta pati vieninteli pratima (aiksteleje tik vienas ir tera)... doh.gif

Atsakyti
QUOTE(sann @ 2014 06 07, 15:21)
Labas visoms 4u.gif  Šiandien laikiau mokyklinį egzaminą, aikštelėje atliekant pratimą koja visa drebėjo ir kratėsi laikant sankabą , net mašina visa drebėjo, supanikavau ir kritinė klaida-paliečiau stulpelį. Net nemaniau, kad taip galiu nesuvaldyti kojos, košmaras. Dabar jau bijau perlaikymo  blush2.gif Gal kokių patarimų galite duoti?.

Man per mokyklinį buvo lygiai tas pats, drebėjo visa mašina visą laiką doh.gif ir nors kažkaip pavyko viską be didelių klaidų padaryt, po egzamino instruktorius pasakė, kad Regitroj taip jokiu būdu nedaryčiau - nevažiuočiau šitaip drebančia koja, o kad dreba - tai normalu, daugumai nuo įtampos taip pasidaro. Liepė būtinai pasakyt egzaminuotojui ir paprašyt minutės ar poros nusiraminimui, išlipt gal pavaikščiot... Nors Regitroj tiesą sakant jau taip baisiai nebedrebėjo biggrin.gif ten pratimų mažiau (o dabar tai berods ir išvis sumažėjo), tai kažkaip ir neteko pasinaudot tuo patarimu. Bet Jums kitą kartą prieš laikant mokyklinį gal reikėtų tiesiog pasiklausti instruktoriaus, ką daryti tokiu atveju jis pasiūlys g.gif
Aš prieš egzaminus įsidėdavau po liežuviu Sedatif tabletę - nežinau, gal ir prichologiškai, bet lyg nusiramindavau kažkiek... O valerijonai slopina reakciją, migdančių preparatų kažkaip nesiryžčiau vartot tokiu atveju
Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Man instruktorius irgi sakė, kad Regitroje kai laikysiu, tai nebus gerai jei taip drebinsiu koją. Pasinaudosiu jūsų patarimu dėl Sedatifo. Ačiū
Atsakyti
QUOTE(Jolita10 @ 2014 06 07, 20:29)
tai cia jau isvis fantastika, kur dar dazniau  smile.gif

As pirma savaite turejau 3 pamokas, antra savaite 5 pamokas ir 3 savaite 6 pamokas biggrin.gif Bet as negyvenu pastoviau LT ir buvau atvaziavus specialiai mokytis vairuoti ir turejau tik 3 savaites. Dabar turesiu 2 savaiciu pertrauka, bet vis tiek bandau surasti galimybe vairuoti, nes nenoriu nieko uzmirsti biggrin.gif
Atsakyti
na man kai kas 2, kas 3 savaites tai tikrai puikiai ismoksiu mad.gif gun_bandana.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolita10 @ 2014 06 10, 21:21)
na man kai kas 2, kas 3 savaites tai tikrai puikiai ismoksiu  mad.gif  gun_bandana.gif

Ziauriai per retai,turetum triuksma kelti... g.gif Cia jau tikrai galima viska pamirsti per tiek laiko... g.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Na prasidejo man vairavimas, instruktoriu gavau superini, nekelia balso, kantriai moko ir dar prisijuokiam iki pilvu skausmo lotuliukas.gif Turejau tik 2 vaziavimus, jie buvo aikstelej, mokiausi pajudeti is vietos, perjungti pavaras, stabdyti, siandien sake jau vaziuosiu per miesta pati smile.gif Mokytis dar labai daug reikai, bet svarbiausia, kad neliko tos nesveikos baimes, kuri mane kauste 10m thumbup.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti