QUOTE(Lijuna @ 2014 05 19, 16:41)
Nusprendėm tinkuoti vidų gipsiniu tinku, bet plytelių klojikas ir prižiūrėtojas pasakė, kad gipsinis tinkas per minkštas plytelėms ir jos blogai laikosi, tai patalpas, kur klijuosis plytelės, rekomendavo tinkuoti vandeniui atspariu cementiniu tinku. Ką manot? Dabar galvoju, ar sutiks tinkuotojai dalį patalpų tinkuoti vienokiu, dalį kitokiu tinku.
Dar apie langus paklausiu. Sumontavo man langus (šiltinamajam sluoksnyje), užklijavo garo izoliacines juostas (prie mūro dar nepriklijuotos), bet likę nemaži tarpai aplink langus (2 cm). Ar neturėjo langininkai užpūsti tų tarpų montažinėm putom iš išorės? Statybininkai, kurie šiltins fasadą, atsisako putom pūsti, motyvuodami, kad čia langininkų darbas. Žodžiu, nebesuprantu, kas ką turi daryti ar ko nepadarė. Gal pasidalintumėt patirtimi?
man tinkuotojai sake kad dregnose patalpose naudoja irgi kazkoki kitoki cemento kalkiu tinka. Kas liecia gipsini tinka elektrikas sake kad jei tinkuojama tiesiai ant laidu tai po kazkurio laiko atsiranda zymes , t.y matosi linijos nuo laidus. Sita esu girdejes ir ne viena karta.
Papildyta:
QUOTE(Lijuna @ 2014 05 19, 16:41)
Nusprendėm tinkuoti vidų gipsiniu tinku, bet plytelių klojikas ir prižiūrėtojas pasakė, kad gipsinis tinkas per minkštas plytelėms ir jos blogai laikosi, tai patalpas, kur klijuosis plytelės, rekomendavo tinkuoti vandeniui atspariu cementiniu tinku. Ką manot? Dabar galvoju, ar sutiks tinkuotojai dalį patalpų tinkuoti vienokiu, dalį kitokiu tinku.
Dar apie langus paklausiu. Sumontavo man langus (šiltinamajam sluoksnyje), užklijavo garo izoliacines juostas (prie mūro dar nepriklijuotos), bet likę nemaži tarpai aplink langus (2 cm). Ar neturėjo langininkai užpūsti tų tarpų montažinėm putom iš išorės? Statybininkai, kurie šiltins fasadą, atsisako putom pūsti, motyvuodami, kad čia langininkų darbas. Žodžiu, nebesuprantu, kas ką turi daryti ar ko nepadarė. Gal pasidalintumėt patirtimi?
darant normaliai, muro angokrascius jus turite uzhsitinkuoti, t.y su klijais, su tinku ar su armavimo misiniu, tam kad sudaryti sandarumo tesini kuris susijungs su tinkuojamom sienom. Ant to angokrasciu tada galite klijuoti plevele o tada jau galite klijuoti polistirolas ar gipsa ir tinkuoti angokrascius normaliai. kaip jie uzpus tuos tarpus jei nera kaip pusti. Kai apsisiltins fasadas, siltintojai tures palikti mzdg 1-2 cm tarpa tarp polistirolo ir lango remo, ten tada ir uzhsipus putom. O tada jau uzhsiklijuos plevele. Dar darant normaliai turetu deti ishsiplecianti juosta ant isorinio lango remo, tada prisiklijuoti salia deofrmacine komepensacine juosta o tada jau turi uzhsideti polistirolas, kad prispaustu ta ishsipleciancia juosta. Taip pat jei pas jus yra vitrina ir ji sudaryta is dvieju daliu ir ja jungia statramstis, vadinamas "Kaulu" yra rekomenduojama i ji uzpusti putu is vieno ir kito galo, t.y idealiausia jei jis uzhsipustu per visa ilgi. galbut dar galit ta padaryti kadangi fasadas dar neapsiltintas.