Įkraunama...
Įkraunama...

Kauniečiai stato ir įkurinėja namučius 11

Sveiki ax.gif

gal kas galetu parekomenduoti spakliuotojus dazytojus? Buciau labai dekinga smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Robertinas 125 @ 2014 05 13, 21:04)
Sunku, sunku surasti  darbui žmones. O tas kur nukrito ar geras žmogus buvo? wink.gif

geras meistras...na rekomenduotas labai gaila...mes stengiames bet ko neimti, kad pasku ineisgaileti, bet va kaip nesiseka taip nesiseka jau mums namo statybos baigia igristi per viena po kito sekancius nesklandumus smile.gif
Atsakyti
Sveiki,

Gal galėtumėte rekomenduoti mūrininikus Kaune? Pamatai jau daromi, dabar ieškome kas išmūrytų sienas (silikatiniai blokeliai). Kažkaip nesinori bandyti laimės su skelbimais...smile.gif

Dekui
Atsakyti
Nu ka pas mane tinkavimas baiktas, viskas sklandziai ir gerai thumbup.gif dabar dziustam smile.gif

toliau kraustomes i grindu ir santechnikos reikalus.

Klausimas: ar kriaukliu nuotekos vedziojasi po apsiltinimo sluoksio apacia, ar apsiltinimo sluoksnyje?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristinka_2010: 18 gegužės 2014 - 19:55
QUOTE(kristinka_2010 @ 2014 05 18, 20:47)
Nu ka pas mane tinkavimas baiktas, viskas sklandziai ir gerai  thumbup.gif  dabar dziustam smile.gif

toliau kraustomes i grindu ir santechnikos reikalus.

Klausimas: ar kriaukliu nuotekos vedziojasi po apsiltinimo sluoksio apacia, ar apsiltinimo sluoksnyje?

siaip tai viskas zemeje dazniausiai vedziojasi.

Su tinkavimu tai viena idomu dalyka pastebejau. Kai viskas izdzius pabandykit aplieti sienas vandeniu. Turetu vaizdelis nustebinti ir isgasdinti smile.gif bet gal cia ne visada taip buna, tiksliai nezinau del ko taip buna, bet atrodo kad visa siena sutrukinejusi, nors kai siena sausa absoliuciai nesimato jokiu trukimu.
Atsakyti
Nusprendėm tinkuoti vidų gipsiniu tinku, bet plytelių klojikas ir prižiūrėtojas pasakė, kad gipsinis tinkas per minkštas plytelėms ir jos blogai laikosi, tai patalpas, kur klijuosis plytelės, rekomendavo tinkuoti vandeniui atspariu cementiniu tinku. Ką manot? Dabar galvoju, ar sutiks tinkuotojai dalį patalpų tinkuoti vienokiu, dalį kitokiu tinku.

Dar apie langus paklausiu. Sumontavo man langus (šiltinamajam sluoksnyje), užklijavo garo izoliacines juostas (prie mūro dar nepriklijuotos), bet likę nemaži tarpai aplink langus (2 cm). Ar neturėjo langininkai užpūsti tų tarpų montažinėm putom iš išorės? Statybininkai, kurie šiltins fasadą, atsisako putom pūsti, motyvuodami, kad čia langininkų darbas. Žodžiu, nebesuprantu, kas ką turi daryti ar ko nepadarė. Gal pasidalintumėt patirtimi?
Atsakyti
QUOTE(Lijuna @ 2014 05 19, 16:41)
Nusprendėm tinkuoti vidų gipsiniu tinku, bet plytelių klojikas ir prižiūrėtojas pasakė, kad gipsinis tinkas per minkštas plytelėms ir jos blogai laikosi, tai patalpas, kur klijuosis plytelės, rekomendavo tinkuoti vandeniui atspariu cementiniu tinku. Ką manot? Dabar galvoju, ar sutiks tinkuotojai dalį patalpų tinkuoti vienokiu, dalį kitokiu tinku.
Dar apie langus paklausiu. Sumontavo man langus (šiltinamajam sluoksnyje), užklijavo garo izoliacines juostas (prie mūro dar nepriklijuotos), bet likę nemaži tarpai aplink langus (2 cm). Ar neturėjo langininkai užpūsti tų tarpų montažinėm putom iš išorės? Statybininkai, kurie šiltins fasadą, atsisako putom pūsti, motyvuodami, kad čia langininkų darbas. Žodžiu, nebesuprantu, kas ką turi daryti ar ko nepadarė. Gal pasidalintumėt patirtimi?

man tinkuotojai sake kad dregnose patalpose naudoja irgi kazkoki kitoki cemento kalkiu tinka. Kas liecia gipsini tinka elektrikas sake kad jei tinkuojama tiesiai ant laidu tai po kazkurio laiko atsiranda zymes , t.y matosi linijos nuo laidus. Sita esu girdejes ir ne viena karta.
Papildyta:
QUOTE(Lijuna @ 2014 05 19, 16:41)

darant normaliai, muro angokrascius jus turite uzhsitinkuoti, t.y su klijais, su tinku ar su armavimo misiniu, tam kad sudaryti sandarumo tesini kuris susijungs su tinkuojamom sienom. Ant to angokrasciu tada galite klijuoti plevele o tada jau galite klijuoti polistirolas ar gipsa ir tinkuoti angokrascius normaliai. kaip jie uzpus tuos tarpus jei nera kaip pusti. Kai apsisiltins fasadas, siltintojai tures palikti mzdg 1-2 cm tarpa tarp polistirolo ir lango remo, ten tada ir uzhsipus putom. O tada jau uzhsiklijuos plevele. Dar darant normaliai turetu deti ishsiplecianti juosta ant isorinio lango remo, tada prisiklijuoti salia deofrmacine komepensacine juosta o tada jau turi uzhsideti polistirolas, kad prispaustu ta ishsipleciancia juosta. Taip pat jei pas jus yra vitrina ir ji sudaryta is dvieju daliu ir ja jungia statramstis, vadinamas "Kaulu" yra rekomenduojama i ji uzpusti putu is vieno ir kito galo, t.y idealiausia jei jis uzhsipustu per visa ilgi. galbut dar galit ta padaryti kadangi fasadas dar neapsiltintas.
Atsakyti
Gal patarsit ka deti ant pirmo ir antro auksto perdangos (plokstes) izoliuoti garsa? yra pasirinkimas vata ir putplastis ESP T. kas geriau? kokio storio deti smile.gif
Atsakyti
Kokias lauko duris dedate ? Reikia neparadiniu duru, is nesildomos patalpos (garazo) i lauka.

Kur butu galima gyvai paziureti, dekui
Atsakyti
Mano paradines vekos su stiklu. Ilgai svarsciau kokias deti i garaza, tai visokias metalines atmeciau.. Idejau tokias pat vekos su matiniu stiklu ir tripleksu nuo isdauzimo. Visokios ten garazu vartu siulomos, sarvuotos gavos visvien daugiau kaip 2k o dar ir baisios...

QUOTE(VilkasPilkas @ 2014 05 20, 10:53)
Kokias lauko duris dedate ? Reikia neparadiniu duru, is nesildomos patalpos (garazo) i lauka.

Kur butu galima gyvai paziureti, dekui

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2014 05 20, 12:40)
Mano paradines vekos su stiklu. Ilgai svarsciau kokias deti i garaza, tai visokias metalines atmeciau.. Idejau tokias pat vekos su matiniu stiklu ir tripleksu nuo isdauzimo. Visokios ten garazu vartu siulomos, sarvuotos gavos visvien daugiau kaip 2k o dar ir baisios...

Metaliniu irgi nesinori nors patalpa ir nesildoma.
Atsakyti
Durys pietineje puseje, saules gerai pasviecia, pasildo smile.gif

QUOTE(VilkasPilkas @ 2014 05 20, 13:06)
Metaliniu irgi nesinori nors patalpa ir nesildoma.

Atsakyti