Įkraunama...
Įkraunama...

Kauniečiai stato ir įkurinėja namučius 11

QUOTE(VilkasPilkas @ 2014 05 20, 11:53)
Kokias lauko duris dedate ? Reikia neparadiniu duru, is nesildomos patalpos (garazo) i lauka.

Kur butu galima gyvai paziureti, dekui

bandyk viljandi ziureti duris, kainos kokybes santykis turetu buti normalus
Atsakyti
mes spendziam del kampinio lango, ar nebus salcio tiltas kampe .Gal kas domejosi kampiniis langais
Atsakyti
QUOTE(mamuse40 @ 2014 05 21, 14:43)
mes spendziam del kampinio lango, ar nebus salcio tiltas kampe .Gal kas domejosi kampiniis langais

Butent del to ir atmetem sita varianta, nors taip gal ir graziau galima sudelioti architekturine dali 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mamuse40 @ 2014 05 21, 15:43)

Pa mane kampinė vitrina. Pragyvenom jau šią žiemą, jokio šalčio tilto nepastebėjau. Atrodo fantastiškai thumbup.gif Ir jokio atraminio strypo nereikėjo montuoti, nes už vitrinos terasa kuri yra po namo stogu, tai kampe stovi laikančioji kolona.
Atsakyti
QUOTE(mamuse40 @ 2014 05 21, 14:43)

Šiaip su kampiniais langais daug vargo, ką supratau tik tada, kai man juos įstatė. Iš vidaus viskas gražu, langai dideli, daug šviesos - toks jų privalumas. O visa kita...
Pirmiausia montuotojai turi būti ypač patyrę, nes sumontuoti, kad būtų viskas lygiai ir tvarkingai gana sudėtinga (dar, aišku, viskas priklauso ir nuo pasirinkto profilio). Toliau iškyla klausimas, kaip apdailinti metalinę koloną ir vidaus. Kitas klausimas, kaip apšiltinti lango apačią iš išorės. Jei langai mūre, viskas gal ir paprasčiau, bet pas mane jie išnešti į šilt. sluoksnį ir dar skirtingi profiliai, skiriasi storiai - vienas kampas nevarstoma vitrina, o kitas - slankiosios (terasinės) durys. Jie dabar pakabinti ant gana didelių kronšteinų ir iškilo problema, kaip tą apatinę dalį apšiltinti Neoporu. Turbūt teks kažkaip pripūsti putų, paskui išpjaustyti ir klijuoti. Bet yra dar viena bėda: norim, kad grindys ir lauko išėjimas būtų vienam lygyje, slenkstis iš grindų išlįstų gal tik pora mm. Vaikščiojimui sienų neoporas lyg ir per minkštas, galbūt teks klijuoti kietesnį pamatinį. Dar nesugalvojom, kaip viską išspręsti.
Šalčio tiltas bus ties betono ir kolonos sandūra, bet, jei namas gerai apšiltintas, tai labai nesijaus.
Atsakyti
Gal kas identifikuotumet klinkelio plyteles?
user posted image
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2014 05 22, 14:20)
Gal kas identifikuotumet klinkelio plyteles?

Cia yra klijuotos klinkerines plyteles 4u.gif Mes patys galvojome jas detis,bet persigalvojome rolleyes.gif O jomis prekiavo (domejomis jomis pries du metus), tai "Klinkera" Baltu pr. Silainiuose 4u.gif
Atsakyti
gal kas is forumieciu isnuomotu putplascio pjaustykle savaitgaliui? jei kas turi?
reikia pora kubu "atlieku" paversti tinkamais naudoti gabalais smile.gif
Atsakyti
Pas mane suklijavo lauko palangiu plyteles - kaip grazu! thumbup.gif
vidus tinko dziusta baigia angokrascius apdet xps ir uzarmuot. Mane subalamutino kad vidaus palanges dedamos pries angokrascius nes kazkas isipjauna? g.gif pasidalinkit kada montuojat vidaus palanges?

Grindu eps zadu deti dviem sluoksniais, koki perkat frezuota ar ne? Mano galva uztektu nefrezuoto nes persidengs siules.

O lauko sviestuvus ir angu groteles dedasi pries struktura ar po?
Atsakyti
QUOTE(kristinka_2010 @ 2014 05 26, 17:06)
Pas mane suklijavo lauko palangiu plyteles - kaip grazu! thumbup.gif
vidus tinko dziusta baigia angokrascius apdet xps ir uzarmuot. Mane subalamutino kad vidaus palanges dedamos pries angokrascius nes kazkas isipjauna? g.gif pasidalinkit kada montuojat vidaus palanges?

Grindu eps zadu deti dviem sluoksniais, koki perkat frezuota ar ne? Mano galva uztektu nefrezuoto nes persidengs siules.

O lauko sviestuvus ir angu groteles dedasi pries struktura ar po?

Jau pris savaite maciau dvirka pravaziavau pro sali smile.gif , grazu
As pirma susideja xps angokrasciam uzarmavau po to palanges ir tada jau kampukus knaufinius sustaciau .Taga spakliavimas ir dazymas .
Nereukia frezuoto eps , ir taip persidengia siules .
Pirma struktura o po to visos kitos grozybes darosi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2014 05 26, 17:28)
Jau pris savaite maciau dvirka pravaziavau pro sali  smile.gif , grazu
As pirma susideja xps angokrasciam uzarmavau po to palanges ir tada jau kampukus knaufinius sustaciau .Taga spakliavimas ir dazymas .
Nereukia frezuoto eps , ir taip persidengia siules .
Pirma struktura o po to visos kitos grozybes darosi  smile.gif

na as laidus tai prasivesiu is karto (pas mane tik nuarmuota dar)fasado apsvietimui , arba bent jau skyles prasigresiu, ir skyles i lauko kistukiniu lizdus, nes jei netycia nepataikysi ir faadas bus du dekoru tai fasadas gaunasi sugadintas dalinai, aisku uzputus putu ir siek tiek uzdejus teksturos galima atitaisyti. Bet jei kalba apie kazkokias detales, kaip sviestuvai ir groteles tai tada tik po dekoro.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LokysL: 26 gegužės 2014 - 19:42
Sveiki,

Sprendžiu dilemą kaip šildyti pamatą išorėje. Namas jau apšiltintas 20 cm. liko tik pamatas.

ar geriau dėti 10 cm eps 100, ar pvz xps 7 cm? Kaina xps kvadrato 5 lt bus brangiau. XPS Finfoam speju geriausia kaina galima gauti, ar dar yra kiti konkurencingi XPS gamintojai?

Taip pat ar tepete hidroizoliaciniu skyciu pamatą prieš klijuojants putą?
Atsakyti