Įkraunama...
Įkraunama...

Stogas nuo A iki Ž / 9 tema

QUOTE(cibulis @ 2014 07 17, 23:00)
Man įdomu kokiomis medžiagomis ir kokiu būdu galima panaikinti šiuos tarpelius? Kitas klausimas: ar iš viso juos reikia naikinti? Pavyzdžiui, vokiečiai rekomenduoja štai taip užbaigti šį mazgą. Iš esmės lieka tarpelis.

Gerai siūlo vokiečiai, tai ventiliuojama stogo konstrukcija ir pro šias vietas šiek tiek ventiliuosi čerpės. Jas reikia palikti arviras orui, tik užsandarinti nuo paukščių ir vabzdžių. Būna tinkliukai specialūs, bet tiksliai nepasakysiu. Paprastai jie prikalami su stogo pakalimais, o pas jus reikia užtinkuojamų. Nežinau ar tokių yra, bet tiktų bet koks smulkus tinklelis pritaikytas lauko sąlygoms dalinai užtinkuotas, dalinai išsikišęs iš tinko ir uždengiantis plyšius.

Atsakyti
Sveiki, klausimas pasirinkusiems skardinį stogą. Kur pirkote? Gal pigiau iš Lenkijos? g.gif
Ačiū atsakiusiems 4u.gif
Atsakyti
Transportas brangus...
Ar kooperuotis reikia.

QUOTE(Miklioji @ 2014 07 21, 07:00)
Sveiki, klausimas pasirinkusiems skardinį stogą. Kur pirkote? Gal pigiau iš Lenkijos? g.gif
Ačiū atsakiusiems 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 07 17, 23:00)
Ar yra rimtų stogininkų? Man įdomu kokiomis medžiagomis ir kokiu būdu galima panaikinti šiuos tarpelius? Kitas klausimas: ar iš viso juos reikia naikinti? Pavyzdžiui, vokiečiai rekomenduoja štai taip užbaigti šį mazgą. Iš esmės lieka tarpelis.

Man fasadininkai siūlo štai tokį variantą. Jo esmė: po čerpe giliau pakiša armavimo tinklelį su PVC kampo dalimi (dalį kampo nupjauna) ir užarmuoja, užtinkuoja tą vietą.

Būtų idealu, jei dar nuimčiau tas kampines čerpes ir po jomis prie grebėstų prisukčiau 90 laipsniu kampu užlenktą skardą. Galbūt prie skardos dar būtų galima priklijuoti besiplečiančią juostą ir vėl ant viršaus uždėti čerpę. Man atrodo, kad sandarumas būtų - 100 proc.

Dar kilo minčių tą vietą nutepti poliuretaniniu hermetiku (tada jau skardos nedėčiau).Fasadininkai sako, kad tokia sistema nelaikys. Geriau skarda.

Ar bus kokių minčių, patarimų?

http://www.toode.ee/...a/stogo-priedai

paziurek prie tarpiniu, vienas is pvz labai panasu ko tau reikia.
Atsakyti
Reikia pačių geriausių stogdengių kontaktų, jei kas tokių turite. Rašykite asmeniškai.
Atsakyti
Sveiki pradedam dometis stogu.kiek kazin siuo metu dziovintos medienos kaina?kadangi pradejom deti perdanga is nedziovintos,tai dviese su vyru truputi sudetinga ta medi tampyti.todel mastome imti gegnems dziovinta del spartesnio darbo ir mazesnio issikraipymo.ir gegnems ipjauti ar uztenka 5cm?
Atsakyti
QUOTE(Miklioji @ 2014 07 21, 09:00)
Ačiū atsakiusiems 4u.gif

As kolkas apsistojau ties Tegula maxi su prelaq padengimu, pirkti planuoju LT, suderejau 31,18Lt + pvm (pradine kaina buvo 36,81lt + pvm), tai gaunasi 15proc nuolaida. PVZ rukki adamante man siulo uz 30,74Lt + PVM, net neapsimoka lenkuose pirkti, nes lt kaina tikrai gera pasiule 4u.gif , tik man kaip moteriai tegula atrodo estetiskiau nes nesimato tvirtinimo elementu igreztu i skarda, o padengimas, skardos storis toks kaip rukki, o ir skarda tegulos is svedu SSAB. Dar pakalbejau su draugais stogdengiais pasake kad geras pasirinkimas, o gyvai pamacius kaip atrodo Tegula tikrai patiko - tai ir kolkas jau sustojau ties savo pasirinkimu.

Manau ir LT galima gauti neblogas nuolaidas ir nereiks galvoti del transportavimo is lenku.

gal butu norinciu prisijungti, nes man stogo dangos 300kv.m reikes, tai jei dar yra norinciu - gautume didesnes nuolaideles?
Atsakyti
Nejaugi niekas neturit gerų stogininkų kontaktų? Teisingiau būtų pasakius - labai gerų?
Papildyta:
QUOTE(vanile87 @ 2014 07 23, 20:17)
Manau ir LT galima gauti neblogas nuolaidas ir nereiks galvoti del transportavimo is lenku.

4u.gif Teisingas požiūris.
Atsakyti
Jus man paaiskinkit su ta dziovinta mediena.kiek kam paskambinam tai sako ant saules turi pastovejusios.bet tai kaip tada iseina,kad itariu ant saules bus sleivos kreivos.tai jau net pasimete esam su ta dziovinta mediena?
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2014 07 16, 07:43)
Kvepavimas saltoj palepej neaktualus, todel naudojama antikondensacine.
mes uzsidejom 95g/m antikondensacine , be stogo prabuvo 3 sav. Dabar jau su danga.

Arvydai, kiek suprantu pas pati uzdeta Silver ar panasi "antikondensacine" olevele doh.gif deja tai ne antikondensacine, o paprasciausia hidroizoliacine,garui "laidi" (apie 20g/m2) t.y. su mikroperforacija plevele. Tai senas pigus produktas, kuriuo jau gerus 10 metu i gyvenamus namus beveik niekas nededa. Na ant fermu stogu deda, nes juk ne zmones ten gyvens g.gif
Atsakyti
QUOTE(santropez @ 2014 07 25, 14:29)
Jus man paaiskinkit su ta dziovinta mediena.kiek kam paskambinam tai sako ant saules turi pastovejusios.bet tai kaip tada iseina,kad itariu ant saules bus sleivos kreivos.tai jau net pasimete esam su ta dziovinta mediena?

Mediena džiūva dviem būdais: natūraliai ir priverstinai. Natūraliai ji gerai išdžiūtų per gerą pusmetį, jei ne ilgesnį laiko tarpą. Priverstinai - suvaro medieną į džiūvimo cechą ir per porą savaičių išdžioviną. Aš pirkau būtent pastarąją - džiovinta priverstinai.
Atsakyti
QUOTE(Loreciukaz @ 2014 07 16, 11:17)
na, pas mus cerpinis stogas, nesildoma palepe, tai irgi dejom antikondensacine. Nematem tikslo permoket ten kur to nereikia...
Savaitgali siltins stoga, pus ekovata  thumbup.gif  thumbup.gif  jau name bus galima gyventi smile.gif
150 kv.m, 35 cm, plius sen bei ten... 55 kubus sukishim biggrin.gif plius nusprendem po visko simboliskai "palaistyti" vata, kad pluta susidarytu.

o ekovata pus iki pat antikondensacines pleveles ?
Papildyta:
QUOTE(egilis @ 2014 07 16, 12:02)
Difuzinės ir antikondensacinės plėvelės funkcijos labai panašios(abi turi išgarinti drėgmę nuo stogo dangos medienos ir apsaugoti nuo drėgmės patekimo) ,taip kad didelės klaidos nepadariau .Nors formaliai žiūrint - reikėtų dėti antikondensacinę plėvelę ,sutinku .

Difuzine - per kuria difunduoja, iseina dregme (ne vanduo) ir ji puikiai vaiksto per dufuzine plevele i abi puses, priklausomai nuo aplinkos temperaturu (slegio skirtumu)
Antikondensacine - hidroizoliacine plevele su antikondensaciniu sluoksniu apatineje (siltojoje) puseje. Ji nei dregmes (vandens garu) nei vandens nepraleidzia nei i viena puse 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2014 07 16, 21:56)
Oksana ..
Silver atrodo plevele, 95 g  svoris 1m,  ermitaze, 80 lt/rulonas...
smile.gif

doh.gif atspejau pasirodo doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Oksana79 @ 2014 07 16, 21:29)
O tai sakykim,jei dedama difuzine I nesildoma stoga-cia jau didelis "nusikaltimas" ar kaip?
O tai tos "jau prie geresniu"-kokios yra difuzines plev? Pav?
Visiems ACIU uz pagalba  thumbup.gif
Protingi patarimai-VISADA LAUKIAMI  drinks_cheers.gif  4u.gif

Nusikaltimo ir bedos nera, nes difuzine taip pat neleis susidaryto kondensatui ant jos vidinio pavirsciaus mirksiukas.gif
Prie geresniu - Dovorol top ru, Aquatec 180, Tyvek supro ...
ner uz ka 4u.gif
Atsakyti