Įkraunama...
Įkraunama...

Stogas nuo A iki Ž / 9 tema

QUOTE(knopke* @ 2015 03 18, 10:32)
cerpem turi buti didesnis laipsnis, o mes norejome, kad uzdengus parapetui viena sona, jo visai nesimatytu, musu stogas gaunasi trislaitis . ir as girdejau, akd ne visi skundziasi ta skarda, o ta,kuri jau nebarska- labai brangi, teisingai sakote, mums pazystamas teige, kad ja sunkiai aks iperka biggrin.gif
idomu, kokie +- siferio

Ne nuo barškėjimo skiriasi kaina, skiriasi padengimas (tuo pačiu ir kaina), nuo gamintojųsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(knopke* @ 2015 03 20, 09:53)
butent, kai mazesnis nuolydis, tuo pasirinkimo maziau verysad.gif bet siferis velei..turi niuansu

O kokie šiferio minusai? g.gif
Atsakyti
as ir noriu juos placiau suzinoti,kiek is aplinkiniu girdejau, tai sunkus, keicia spalva po kiek laiko..todel ir laukiu daugiau nuomoniu
Atsakyti
Žiūrint su kuo lyginsi svorį. Jei su skarda - sunkus. Jei su čepėm, tai kaip plunksna biggrin.gif
Atsakyti
as lyginu su skarda, nes cerpes apskritai nefiguravo mums del mazo slaito
Atsakyti
Tas kiek didesnis svoris neturės absoliučiai jokios įtakos nei stogo konstrukcijai, nei eksploatacijai, nei dar kam... Jis ten juokingas yra - Eternit Gotika (mažiausi ir dėl to gražiausi šiferio lakštai) ~6-7kg/vnt. Galiu patikinti, kad garso nėra jokio. Miegam mansardoje, kur didžioji dalis sienos yra stogas. Tai čia tikrai pliusas. Dėl nublukimo žinau, kad anksčiau tikrai buvo bėdų. Dabar lyg ir sako pakeitė technologiją dažymo ir viskas ok... kaip ten yra iš tiesų, pamatysiu bėgant metams smile.gif Skarda anksčiau irgi prastesnė buvo. Pažiūrėkit senesnius namus su skardiniais stogais - visi nublukę.
Atsakyti
Aciu uz mintis 4u.gif musu miegamieji antrame aukste, tad nelabai norisi miegoti ir girdeti kiekviena lietaus lasa biggrin.gif siuo metu bute skardines palanges, tai vyras ketina jas nuplesti, nes niekaip negali issimiegoti, kai lietus biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo knopke*: 21 kovo 2015 - 10:10
Pas mus stogo nuolydis bus ~50 laipsnių. Iš pradžių galvojau apie čerpes, bet dabar jau Nr. 1 Eternit Gotika. Žinau, kad pagrindinę funkciją apsaugai nuo vandens turi atlikti plėvelė, bet dabar virš galvos molinių čerpių stogas ir matau, kaip jos skilinėja (nenaujos jos bet vis tik) ir gabalą stogo jau tvarkėm. Kaimynas savo stogo dalyje per kokius 15 metų jau trečią kartą keičia molines čerpes. Tad pagalvojau, kad kuo mažiau bus sujungimų, tuo bus patikimiau - lai ir stogo danga prisideda prie apsaugos nuo vandens kuo daugiau. Todėl nebegalvoju apie Monier betonines čerpes, o galvoju apie Gotika. Tiesa, spalvą esu linkusi rinktis juodą.
Gal kas pakomentuos tokį pasirinkimą? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 12121212: 21 kovo 2015 - 10:23
Pas jus juoda gotika. Gražiai atrodo bent man. Bet kažkaip sunku patikėti, kad šiferis būtų ilgaamžiškesnis už čerpes... gal tiesiog prastos sudėtos? Jeigu turėčiau kiek daugiau lėšų ir nereiktų pačiam daryt, tai būčiau čerpes rinkęsis turbūt.
Atsakyti
QUOTE(gediminas_ @ 2015 03 21, 10:56)
Pas jus juoda gotika. Gražiai atrodo bent man. Bet kažkaip sunku patikėti, kad šiferis būtų ilgaamžiškesnis už čerpes... gal tiesiog prastos sudėtos? Jeigu turėčiau kiek daugiau lėšų ir nereiktų pačiam daryt, tai būčiau čerpes rinkęsis turbūt.

Pas mus sudėtos Palemono gamybos. Jas kaimynas prieš kokius 5-7 metus keitė į estiškas, pernai estiškas pakeitė į vokiškas. Estiškų vaizdas dar nebuvo tragiškas, bet keitė.
Dėl ilgaamžiškumo - suprantu, kad nieko amžino nėra, bet man "sugrojo" jungimo vietų ilgis. Gotikos atveju jungčių ilgis bus gerokai mažesnis, nei čerpių. Kadangi dabar statom rąstinį vasarnamį kažkaip norisi kuo mačiau problemų su jo stogu...
Atsakyti
mes apie cerpes mastem is pat pradziu, kai norejome vieno auksto namo, man atrodo labai graziai tokie namukai su blizgia cerpe, bet..kai kilom i du aukstus...
Atsakyti
QUOTE(12121212 @ 2015 03 21, 11:08)
Pas mus sudėtos Palemono gamybos. Jas kaimynas prieš kokius 5-7 metus keitė į estiškas, pernai estiškas pakeitė į vokiškas. Estiškų vaizdas dar nebuvo tragiškas, bet keitė.
Dėl ilgaamžiškumo - suprantu, kad nieko amžino nėra, bet man "sugrojo" jungimo vietų ilgis. Gotikos atveju jungčių ilgis bus gerokai mažesnis, nei čerpių. Kadangi dabar statom rąstinį vasarnamį kažkaip norisi kuo mačiau problemų su jo stogu...

Ir ant rąstinio norit dėl šiferį? blink.gif Rąstui reikia sunkaus stogo.

QUOTE(knopke* @ 2015 03 21, 11:09)
mes apie cerpes mastem is pat pradziu, kai norejome vieno auksto namo, man atrodo labai graziai tokie namukai su blizgia cerpe, bet..kai kilom i du aukstus...

Jei gerai supratau, pas jus net nesimatys stogo nuo apačios žiūrint? Tokiu atveju ir pigesnius (t.y. didesnius, pvz eternit baltija) lakštus galima dėt. Bus pigiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gediminas_: 21 kovo 2015 - 11:12