is vienos puses uzstos parapetas, kita puse atvira, atsistojus pries nama, gal matysis siek tiek, bet tikrai ne visas stogas
QUOTE(gediminas_ @ 2015 03 21, 11:10)
Žinau

Papildyta:
Radau ir nuotraukų - stogas naujomis Palemono molinėmis čerpėmis dengtas 2000m. ir kelis kartus (daugiau, nei buvo rekomneduojama) nupurkštas kažkokiu impregnatorium. 2009m. vaizdas toks:

Kaimyno stogo gabalas po 9 metų atrodė taip (nepamenu, ar jis visai nepurškė jo ar purškė, bet mažiau, nei mes):

Nelabai matosi, bet vaizdas nekoks... Todėl molinių čerpių, ačiū, bet man nesinori...
keramines taip tikrai neatrodo
QUOTE(knopke* @ 2015 03 21, 12:48)
keramines taip tikrai neatrodo
Palemone gaminamos (arba buvo gaminamos) keraminės čerpės, aš tik pavadinau jas molinėmis, nes jos gaminamos iš molio

http://www.spec.lt/k...ramika_ab_1460/
QUOTE(12121212 @ 2015 03 21, 12:34)
Žinau
. Bet pasidairykit, kiek rąstinių stovi su skardiniais stogais.

Kad stovi, tai dar nieko nereiškia.
QUOTE(gediminas_ @ 2015 03 21, 13:33)
Kad stovi, tai dar nieko nereiškia.
Sunkus stogas rąstiniam namui leidžia greičiau susėsti. Kokio blogio galima tikėtis, jei jo danga bus šiferis?
QUOTE(12121212 @ 2015 03 21, 13:52)
Palemone gaminamos (arba buvo gaminamos) keraminės čerpės, aš tik pavadinau jas molinėmis, nes jos gaminamos iš molio
:

yra glazuruotos, tai tokiu bedu nesu niekur maciusi, nezinau kaip jos tiksliai vadinasi, tiesiog, pavirsius slidus, blizgus
[quote=knopke*,2015 03 21, 17:14]yra glazuruotos, tai tokiu bedu nesu niekur maciusi, nezinau kaip jos tiksliai vadinasi, tiesiog, pavirsius slidus, blizgus
[/quote]
Glazuruotos taip pat molinės, tik dar padengtos glazūra. Apie jas nieko nežinau. O dėl paprastų keraminių - dar kelios nuotraukos šiandien pro langą, manau, kad senamiestyje pilna tokių stogų, tik gal einant gatve nesimato...:

Tas pats vaizdas dar labiau priartinus:

Galbūt jų kokybė bloga, galbūt dar kažkokios objektyvios priežastys - nežinau, dalinuosi tuo, ką matau šalia
Šiam stogui tikrai ne daugiau nei 15 metų...
[/quote]
[/quote]
Glazuruotos taip pat molinės, tik dar padengtos glazūra. Apie jas nieko nežinau. O dėl paprastų keraminių - dar kelios nuotraukos šiandien pro langą, manau, kad senamiestyje pilna tokių stogų, tik gal einant gatve nesimato...:

Tas pats vaizdas dar labiau priartinus:

Galbūt jų kokybė bloga, galbūt dar kažkokios objektyvios priežastys - nežinau, dalinuosi tuo, ką matau šalia

[/quote]
ujei, vaizdai

na mes vienareiksmiskai tik uz cerpe. Dar buvom sudvejoje del pasirinkimo vien tik del stogo nuolydzio.
Musu namukas bus vieno auksto ir stogo norejok kaip imanoma nuozulnesnio, nes viduje dalis erdviu bus sutapdintos lubos su stogu. Konstruktorius dar siule skarda, bet skarda su klinkerio apdaila man niekaip nesiderina
Isisrinkom dvi cerpes
Datura

ir Alegra

Vis tik daugiau link Alegra linkstam, nes galimas mazesnis nuolydis iki 15laipsniu, bet butu puiku isgirst jusu atsiliepimus, manau tai galetu itakot pasirinkima
Musu namukas bus vieno auksto ir stogo norejok kaip imanoma nuozulnesnio, nes viduje dalis erdviu bus sutapdintos lubos su stogu. Konstruktorius dar siule skarda, bet skarda su klinkerio apdaila man niekaip nesiderina

Isisrinkom dvi cerpes
Datura

ir Alegra

Vis tik daugiau link Alegra linkstam, nes galimas mazesnis nuolydis iki 15laipsniu, bet butu puiku isgirst jusu atsiliepimus, manau tai galetu itakot pasirinkima

Skardos yra cerpinio tipo,vaizdas toks pat