Įkraunama...
Įkraunama...

Vaisiavalgystė

QUOTE(Ruutta @ 2014 03 15, 22:28)
Blykse, sveika prisijungus 4u.gif
ar gerai supratau kad dabar esi vaisiavalgė?
Ar 1500 cal užtenka? Tiesą sakant nežinau daug tai ar mažai g.gif

sveika 4u.gif
taip šiuo metu esu kažkas panašaus į vaisiavalgę.
Pusryčiams valgau žalius vaisius arba daržoves (pasirodo jas galima vadinti vaisiais), o pietums darausi salotas pridėdama virtas daržoves, pvz. virti burokėliai, raugintas agurkas ir citrinų sultys. O vakarienei vaisiai.

1500kcal. tai nei daug nei mažai, tiesiog aš įpratus tiek valgyti ir man užtenka.
Man atsibodo milijonus pinigų leisti maistui, todėl sumažinau savo racioną ir esu labai patenkinta.
Nors pinigų tikrai užtektų, bet aš iš principo maistui jų nenoriu leisti. Man yra pikta, kai žmonės gyvena tam, kad valgytų.

O šiaip žaliavalgystė, vaisiavalgystė ne vasaros metu yra labai jau prabangus dalykas, reikia milijonus uždirbti, norint ypatingai sveikus, naudingus žalius produktus įpirkti.

given444 matau, kad daug žinai apie žaliavalgystę. Gal gali atsakyti, kodėl žaliavalgiai geria sodos tirpalą, kam jiems reikia tą organizmą šarminti?
Atsakyti
Atsilus orams norisi kiek lengviau, organizmas savaime atsisako mesos. Saunus dalykas prasivalyti su MasterCleans gerimu dieta. Juk maudymuku metas arteja smile.gif
Atsakyti
[quote=blykse,2014 03 16, 13:11]
O šiaip žaliavalgystė, vaisiavalgystė ne vasaros metu yra labai jau prabangus dalykas, reikia milijonus uždirbti, norint ypatingai sveikus, naudingus žalius produktus įpirkti.
sutinku...be to su mūsų klimatu žiemą tai vis tik šalta be šilto maisto ax.gif
[quote=eelenaite,2014 03 16, 23:09]
Atsilus orams norisi kiek lengviau, organizmas savaime atsisako mesos. Saunus dalykas prasivalyti su MasterCleans gerimu dieta. Juk maudymuku metas arteja smile.gif
[/quote]
O kas tas per MasterCleans? Čia kažkokia metodika ar konkretaus produkto reklama? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruutta @ 2014 03 17, 09:14)
O kas tas per MasterCleans? Čia kažkokia metodika ar konkretaus produkto reklama?  g.gif

drinks_cheers.gif tą patį norėjau paklausti.

Ruutta, kaip supratau paskaitinėjus, kad tu laikaisi savo mitybos plano dėl odos problemų?

Aš taip pat laikas nuo laiko darau tokius išsivalymus dėl odos.
Dabar skaitinėju vegetarizmo skyrelį ir manau, kad prisijungsiu ir aš prie veganinės mitybos, nes mintyse bręstu jau metus apie tai.
Žinoma kol kas tai nebus 100proc., nes socialinė veikla to neleidžia, bet kokius 90 proc. būtinai pasieksiu.

Atsakyti
QUOTE(blykse @ 2014 03 17, 11:38)
drinks_cheers.gif tą patį norėjau paklausti.

Ruutta, kaip supratau paskaitinėjus, kad tu laikaisi savo mitybos plano dėl odos problemų?

Aš taip pat laikas nuo laiko darau tokius išsivalymus dėl odos.
Dabar skaitinėju vegetarizmo skyrelį ir manau, kad prisijungsiu ir aš prie veganinės mitybos, nes mintyse bręstu jau metus apie tai.
Žinoma kol kas tai nebus 100proc., nes socialinė veikla to neleidžia, bet kokius 90 proc. būtinai pasieksiu.

Aš mitybą pakeičiau tik dėl odos [problemų, iki to laiko buvau šokoladinė, keksinė, pieno produktus ir kiaušinius be saiko valgydavau doh.gif Dabar aišku ir jei su oda viskas gerai būtų visiškai prie buvusios mitybos nebegrįžčiau, daugiau žinių, daugiau supratimo, kad daržovės yra gera ir naudinga, o ne pyragai ax.gif

Blykse, o aš galvojau, kad Tu kaip minimum jau esi veganė, jei etapais tampi tik vaisiavalge ir pan.?

Atsakyti
QUOTE(Ruutta @ 2014 03 17, 10:56)
Blykse, o aš galvojau, kad Tu kaip minimum jau esi veganė, jei etapais tampi tik vaisiavalge ir pan.?

Aš esu veganams prijaučianti, nes laikas nuo laiko mėsytės ir kitų produktų suvalgau, žinoma nedidelį kiekį, bet suvalgau.
Pieno produktų beveik nevartoju, žuvies išvis nevalgau, o kiaušinį ar mėsą (paukštieną) valgau 2-3 kartus per mėnesį.
Atsakyti
QUOTE(blykse @ 2014 03 17, 11:38)
Aš esu veganams prijaučianti, nes laikas nuo laiko mėsytės ir kitų produktų suvalgau, žinoma nedidelį kiekį, bet suvalgau.
Pieno produktų beveik nevartoju, žuvies išvis nevalgau, o kiaušinį ar mėsą (paukštieną) valgau 2-3 kartus per mėnesį.

as palaikanti žaliavalgius,bet mano skrandis kapitaliai streikuoja,kai pavalgau zoliu,darzoviu,gal yra kokie papildai
Atsakyti
edwinake, ka reiskia - kai pavalgai zoliu? dziaukis, kad streikuoja! Tai rodo naujus procesus, supranti? Kuomet pereini nuo apdoroto termisko maisto, kuomet peristaltika esti visai apmirus, zalias maistas virskinasi zymiia greiciau - skrandis dar nepriates - to pasekoje gaunasi viduriu putimas, laisvejimas, netgi kietejimas - bet tai -PEREINAMASIS procesas 4u.gif
Mano mociute i mane ziuredama sako: Na kaip tau viduriu nepaleidzia nuo tiek darzoviu ir zoliu biggrin.gif
O exas visad kokteili gaves namo bega i tualeta... biggrin.gif
Tai vyksta todel, kad pas tokius zmones dominuoja 90 proc virtas maistas. ne juokai! pagalvokit, tokie zmones zalia valgo tik agurka-pomidora; ir VISKAS. ypac mano ex, kuris net obuolio nemegsta valgyti!!
Tai kur cia nebegsi viduriuoti bigsmile.gif g.gif

Blykse, niekur negirdejau apie sodos tirpala schmoll.gif schmoll.gif supranti, jei zaliavalgyste yra ta tikroji - 80/10/10 maistakolirju santykis, tai jokiu sarminimu nereikia. Graham nesneka apie jokius papildomus gerinimus, soda is vis yra nuodas... o jei zinoma tu esi ta zaliavalge, kuri kepa raw picas, raw tortus, riesutu pienus kas litra isgeria kasdien doh.gif doh.gif kaip kai kurie zmones Zaliavalgyste skyrelyje, tai ....nieko gero in the long run.... doh.gif nieeeeko gero schmoll.gif tuomet panasios ligos vel atsinaujina; nes negalima padauginti baltymu ir riebalu bet kokiu pavidalu, bet kokiu!! riebalai ir baltymai turi sudaryti po 10proc raciono vertes, o angliavandeniai - 80proc! tai yra kuras ir jega!

O tu ziurek kad nenusilptum - del tu kaloriju! matai, viena yra - kai VIRTAS MAISTAS sudaro 1500kcal, o kita - kai ZALIAS.... tuomet stebek svori, labai stebek! jis gali imti ciuozti zemyn! po to isseksi, ir zmones kaltins vel zaliavalgyste, nusibadmiriavusius zaliavalgius doh.gif ir visas zoles.... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2014 03 17, 12:20)
Blykse, niekur negirdejau apie sodos tirpala  schmoll.gif  schmoll.gif supranti, jei

apie sodos tirpalą skaičiau čia: http://www.delfi.lt/...m.d?id=64272426
7:30 išgeria sodos.

Aš esu už gryną produktą, aš net kokteilių neplaku.
O svoris pas mane nuo 1500kcal. nekrenta, nuo mažiau jau kristų. Aš linkusi pilnėti net nuo oro. Turiu du vaikiukus, tai su kiekvienu labai daug priaugau ir nusimečiau tik su labai didelėm pastangom. Mano ūgis 170cm, o svoris 62kg. Kai vaisiavalgiauju nukrenta dar 2-3kg, bet ne daugiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo blykse: 17 kovo 2014 - 11:42
Pasakykit man kaip tas kalorijas skaičiuojatės g.gif arba kaip tą 80/10/10 išlaužt g.gif nes jei tiksliai pagal tas visas skaičiuokles tai ten viską gramais suvest reikia, reiškia reikia juos žinot, taiyra pvz darant salotas reikia visus ingriedientus sverti blink.gif arba kepant duoneles irgi ir po to dar sverti, kiek pvz 2-3 atskirai blink.gif košę verdant irgi kruopas sverti? O kaip darbe valgomą maistą sverti? blink.gif juk tai neįmanoma... ar čia tik apytiksliai tie skaičiai? Aš tada nieko nežinau apie savo kiekius, nes neturiu supratimo, kiek nuluptas bananas sveria ar kiek avinžirnių mano salotose unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruutta @ 2014 03 17, 13:27)
Pasakykit man kaip tas kalorijas skaičiuojatės g.gif arba kaip tą 80/10/10 išlaužt g.gif nes jei tiksliai pagal tas visas skaičiuokles tai ten  viską gramais suvest reikia, reiškia reikia juos žinot, taiyra pvz darant salotas reikia visus ingriedientus sverti blink.gif arba kepant duoneles irgi ir po to dar sverti, kiek pvz 2-3 atskirai blink.gif košę verdant irgi kruopas sverti? O kaip darbe valgomą maistą sverti? blink.gif juk tai neįmanoma... ar čia tik apytiksliai tie skaičiai?  Aš tada nieko nežinau apie savo kiekius, nes neturiu supratimo, kiek nuluptas bananas sveria ar kiek avinžirnių mano salotose unsure.gif

jei valgytum pusfabrikačius ir pan. maistą, tai sakyčiau, kad svartyklės nebūtinos, ant pakuočių viskas parašyta.
Pradžioj svarstyklės reikalingos, po to jau ir iš akies matai kiek sveria tau įprasti produktai.
Pvz. jei gamini avinžirnių salotas. Pasisemi avinžirnių stiklinę ar pusę ir pasveri, nuo šiol jau žinai kiek ta stiklinė sveria, kitą kartą svert jau nereikės. Pasveri kiekvieną daržovę iki gaminimo.
Tada pagal gramus lentelėse yra parašytas kcal., baltymų, angliavandenių, riebalų kiekis. Visų ingredientų kiekius sudedi ir gauni ką valgai.
Nebloga lentelė yra www.kalorijos.lt ten viską atskirai paskaičiuoja, reikia tik svorį žinoti.
Sverti reikia pirminius produktus, nes pvz. kruopos, žirniai išvirti sugeria dvigubai vandens, todėl jų kcal. kinta.

O vidutinio dydžio bananas sveria 100g, turi 92kcal., 1g baltymų, 0,4g riebalų ir 23,4g angliavandenių. Vidutinis obuolys sveria apie 150g.
Yra lentelės, kur parašyta kiek sveria šaukštas, stiklinė tam tikrų kruopų ir kitų produktų.

Atsakyti
QUOTE(blykse @ 2014 03 17, 16:45)

Blykse, jo žinau tą kalorijos.lt, esu kelis kartus kažką ten tikrinus 4u.gif Taip ir galvojau, kad kito atsakymo ir negali būti, kad norint pasiskaičiuoti reikia kurį laiką svėrinėti, pažaisti su maistu. Gal kurį savaitgalį pabandysiu. Man ne tiek dėl bendro kalorijų skaičiaus, kiek dėl tų 80/10/10, nes atvirai pasakius neįsivaizduoju, kiek tų riebalų gaunu dabar, kiek angliavandenių, baltymų g.gif

Given444, ką turi omeny sakydama, kad negalima padauginti baltymų? Aš galvojau, kad tik gyvulinės kilmės baltymų negalima padauginti, o augalinės galima neskaičiuoti unsure.gif Nes ankštinių grūdų vartoju, bet nesukau galvos dėl baltymų visai unsure.gif
Atsakyti