Įkraunama...
Įkraunama...

Vaisiavalgystė

Merginos, yra tokia skaiciuokle cronometer.com ir ten profilyje galima pasirinkt LFRV ir skaiciuos viska, rodys po kiekvieno suvalgymo info, ko truksta, ko jau per daug ir t.t. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(blykse @ 2014 03 17, 10:38)

Dabar skaitinėju vegetarizmo skyrelį ir manau, kad prisijungsiu ir aš prie veganinės mitybos, nes mintyse bręstu jau metus apie tai.
Žinoma kol kas tai nebus 100proc., nes socialinė veikla to neleidžia, bet kokius 90 proc. būtinai pasieksiu.

Junkis, aš irgi nesu 100 proc vegetarė ar veganė. Aplamai nemėgstu priskirti savęs jokiai valgytojų grupei wink.gif Tiesiog stengiuosi maitintis kuo sveikiau, kuo daugiau žalio maisto, kartais valgau (retai ) mėsos, beveik nevartoju pieno produktų, vengiu cukraus ,baltų miltų.
O vegetarų skyrelis man patinka dėl jame vyraujančios labai teigiamos atmosferos ir sveikos gyvensenos propagavimo wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Radmile @ 2014 03 18, 10:29)
Junkis, aš irgi nesu 100 proc vegetarė ar veganė. Aplamai nemėgstu priskirti savęs jokiai valgytojų grupei wink.gif Tiesiog stengiuosi maitintis kuo sveikiau, kuo daugiau žalio maisto, kartais valgau (retai ) mėsos, beveik nevartoju pieno produktų, vengiu cukraus ,baltų miltų.
O vegetarų skyrelis man patinka dėl jame vyraujančios labai teigiamos atmosferos ir sveikos gyvensenos propagavimo wink.gif

ačiukas už kvietimą 4u.gif būtinai prisijungsiu ax.gif

Atsakyti
QUOTE(Ruutta @ 2014 03 18, 09:29)
Man ne tiek dėl bendro kalorijų skaičiaus, kiek dėl tų 80/10/10, nes atvirai pasakius neįsivaizduoju, kiek tų riebalų gaunu dabar, kiek angliavandenių, baltymų g.gif

aš nesu pilnai įsigilinus (o matyt vertėtų) į vaisiavalgystės tema. Aš jos laikausi pagal save, t.y. valgau vaisius ir daržoves, o kadangi grūdinių ar ankštinių kultūrų nevalgau, tai nesuku galvos dėl tų baltymų kiekio.
Na bet man atrodo, kad tai procentinė dalis dienos normos, t.y. susirašai ką valgei per visą dieną, pasiskaičiuoji kiek tai sudaro balt. rieb. ir angl. ir išsiskaičiuoji procentais (turbūt labai sudėtingai parašiau blink.gif ).

Pvz. Per dieną suvalgiai 1kg bananų, 500g pomidorų, 500g tofu, 100g avinžirnių, 1kg obuolių.

Viso suvalgiai 1980kcal., 371,2g angl., 84,8g balt., 36,9g rieb. (visa tai gauni iš lentelės), išsiskaičiuojam procentais arba santikį. 100proc. sudaro 492,9g (sudedam visus gramus - rieb., balt., angl.). O dabar visus rezultatus sudedam į formulę.

492,9g - 100 proc.
84,8 balt.g - x

84,8 dauginam iš 100 ir dalinam iš 492,9, gaunam 17,2g

Gavosi, kad sunaudoji 17,2 baltymų, o siūloma tik 10.
Taip pat ir angl. ir rieb. pasiskaičiuoji.
rieb. gaunasi 7,48 (neviršija 10, viskas OK)
angl. 75,42 (mažiau nei siūloma 80).

Nežinau ar išėjo paaiškinti, bet aš kitaip nemoku.

Gal galima viską ir lengviau pasiskaičiuoti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2014 03 18, 11:21)
Merginos, yra tokia skaiciuokle cronometer.com ir ten profilyje galima pasirinkt LFRV ir skaiciuos viska, rodys po kiekvieno suvalgymo info, ko truksta, ko jau per daug ir t.t. 4u.gif

ačiū 4u.gif Dar jei į tą skaičiuokle duomenys kokiu nors būdu patys susikeltų... ax.gif biggrin.gif
Egliukasz, buvau uždavus klausimą Paleo dėl Roko, kas jis toks, deja, kaip ir visad ten buvau praignoruota lyg mano klausimai patys kvailiausi ir net dėmesio neverti doh.gif Gal Tu kažką apie jį žinai? 4u.gif

QUOTE(Radmile @ 2014 03 18, 11:29)

tai žinai, mes ten visos daug maž žolyte sočios, tai neagresyvios, taikios, mielos, meilę skleidžiam biggrin.gif

QUOTE(blykse @ 2014 03 18, 13:19)

kai pradėjau skaityti jau galvojau gal apsiverkti iš anskto, tiek skaičių pamačius (prasčiausios per matematikos pamokas kompleksas nuo mokyklos laikų biggrin.gif , bet žinok taip gerai paaiškinai, kad viską net supratau bigsmile.gif Reikės savaitgalį pabandyti pažaisti su maisto svėrimu ir skaičiavimais, pažiūrėti iš ko tas mano 80/10/10 susideda g.gif
Atsakyti
Aš nuo mažens esu linkus pilnėti, tai jau labaaaaai seniai tas kcal. skaičiuoju. Dabar man užtenka pažiūrėti į produktą ir jau žinau kiek jis sveria ir kiek kcal. turi.

Man vaisiavalgystė yra organizmo išvalymas, atstatymas po alinančios sauso oro žiemos, ypatingai odos atstatymas. Sužinojau superinę kaukę veidui, po jos oda kaip šilkas, minkštutė, švelnutė, paskaistėja.
Į 35proc. grietinėlę reikia įberti nedaug avižų miltų ir tą košelę uždėti ant veido, palaikyti 5 min. ir veidelis kaip persikėlis tongue.gif Dar gerai , kad grietinėlė būtų pastovėjus šaldytuve, tai prisideda malonus vėsinantis jausmas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo blykse: 19 kovo 2014 - 10:06
Merginos yra skaičiuoklė, kuri suskaičiuoja visas maistines medžiagas ir normas dieta.lt "Dienos normos" , o maistoforo skyrelyje yra produktų sudėtis 4u.gif Tik gal produktų pasirinkimas kiek ribotas http://www.dieta.lt/...s/dienos-norma/
Atsakyti
QUOTE(West@ @ 2014 03 19, 13:30)
Merginos yra skaičiuoklė, kuri suskaičiuoja visas maistines medžiagas ir normas  dieta.lt "Dienos normos" , o maistoforo skyrelyje yra produktų sudėtis  4u.gif  Tik gal produktų pasirinkimas kiek ribotas  http://www.dieta.lt/...s/dienos-norma/

Ačiū 4u.gif
Tų skaičiuoklių daug yra, bėda, kad reikia produktus sverti ir rašyti, kad galima būtų pamatuoti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(eelenaite @ 2014 03 16, 22:09)
Atsilus orams norisi kiek lengviau, organizmas savaime atsisako mesos. Saunus dalykas prasivalyti su MasterCleans gerimu dieta. Juk maudymuku metas arteja smile.gif

prisiminiau aš tą dietą, tik aš ją vadinau citrinadiniu gėrimu. Esu jos keletą dienų laikiusis, tik neatsimenu rezultatų, žinau, kad labai valgyt norėjosi.
Dieta:
2 saukstai citrinos sulciu

* 2 saukstai klevu sirupo

* 1/10 arbarinio saukstelio malto kajeno pipiro

* 300 ml vandens
ir tokį kokteilį geri kelis kartus per dieną, neatsimenu tiksliai kiek.
Atsakyti
QUOTE(Ruutta @ 2014 03 18, 14:48)
Egliukasz, buvau uždavus klausimą Paleo dėl Roko, kas jis toks, deja, kaip ir visad ten buvau praignoruota lyg mano klausimai patys kvailiausi ir net dėmesio neverti  doh.gif Gal Tu kažką apie jį žinai?  4u.gif 

Tiesa pasakius, net neysivaizduoju nieko daugiau isskyrus skaitytus pora straipsniu Homosanitus ir tai, kad jis daro metabolinius tyrimus. Kadangi tyrimo niekad nesidariau, tai ir nebuvau jo sutikus ax.gif O paleo temoj yra, kas nemegsta tokio pobudzio klausimu ir tiek.. biggrin.gif Man paciai ta mityba nepasiteisino, mesos nebevalgau vel, zuvy - labai retai, kai atsils noriu pereiti siltajam sezonui y raw smile.gif Man labiausiai pasiteisinus mityba buvo Seltono maisto derinimas. Dabar linkstu atgal, labai patinka ir Fuhrmanas mirksiukas.gif Bet stengiuosi neysistatyt y jokius remus, nes vis dar jauciu kazkoky tai stresa po paleo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2014 03 20, 13:15)
Tiesa pasakius, net neysivaizduoju nieko daugiau isskyrus skaitytus pora straipsniu Homosanitus ir tai, kad jis daro metabolinius tyrimus. Kadangi tyrimo niekad nesidariau, tai ir nebuvau jo sutikus ax.gif O paleo temoj yra, kas nemegsta tokio pobudzio klausimu ir tiek.. biggrin.gif Man paciai ta mityba nepasiteisino, mesos nebevalgau vel, zuvy - labai retai, kai atsils noriu pereiti siltajam sezonui y raw smile.gif Man labiausiai pasiteisinus mityba buvo Seltono maisto derinimas. Dabar linkstu atgal, labai patinka ir Fuhrmanas mirksiukas.gif Bet stengiuosi neysistatyt y jokius remus, nes vis dar jauciu kazkoky tai stresa po paleo unsure.gif

Ačiū 4u.gif Tikrai pastebėjau, kad klausimai, nors mano supratimu jie normalūs, ten praignoruojami. Pvz, buvo praignoruotas vienos merginos klausimas, kad jos kalcis mažas su Paleo unsure.gif Jokių patarimų, perspėjimų, nors priežastys kaip ir aiškios su tuo kalciu, ką mėsa ir pienas jam daro doh.gif Ten daug skundų sveikata, o atsakymas rodos tik vienas - ne taip kažką darai, nuoširdžiai nesilaikai ir baigtas kriukis biggrin.gif Arba jokio atsakymo...arba eik pas Roką, o kas jis toks, kokia jo kompetencija, ar jis gali iš viso mitybos planus kažkokius sudarinėti unsure.gif Ech...
Bet pasiskaitau Paleo karts nuo karto, ten receptų pasirankioju, daržovių patiekalų įdėjų bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruutta @ 2014 03 20, 12:37)
Ačiū  4u.gif Tikrai pastebėjau, kad klausimai, nors mano supratimu jie normalūs, ten praignoruojami. Pvz, buvo praignoruotas vienos merginos klausimas, kad jos kalcis mažas su Paleo  unsure.gif Jokių patarimų, perspėjimų, nors priežastys kaip ir aiškios su tuo kalciu, ką mėsa ir pienas jam daro  doh.gif Ten daug skundų sveikata, o atsakymas rodos tik vienas - ne taip kažką darai, nuoširdžiai nesilaikai ir baigtas kriukis biggrin.gif Arba jokio atsakymo...arba eik pas Roką, o kas jis toks, kokia jo kompetencija, ar jis gali iš viso mitybos planus kažkokius sudarinėti  unsure.gif Ech...
Bet pasiskaitau Paleo karts nuo karto, ten receptų pasirankioju, daržovių patiekalų įdėjų  bigsmile.gif

drinks_cheers.gif Bet visur taip yra..Tiek veganai, tie raw, tiek paleo - kazkas pasakys, kad mete mityba, nes prastai jautesi, tas ar anas pradejo darytis, visi prades saukt, kad kazka ne taip darei smile.gif As manau, kad is kiekvienos mitybos reikia issirinkti, kas tinka labiausiai, nuo ko geriausiai jautiesi ir susidaryti SAVO mitybos plana smile.gif Man visos sios mitybos yra geris irgi del darzoviu, saldumynu receptu smile.gif Anksciau buvau bulvine ir miltine, o dabar puikiausiai pasigaminu kuo yvairiausiu patiekalu be jokiu miltu ir cukru smile.gif Galvoj visi pradejo nebetilpt, tuoj sasiuvinuka receptu uzsivesiu cool.gif Manau, kad bet kur ypuolus stacia galva, nes kazkas pasake, kad puikiausiai jaucias, kita daug svorio numete, tikrai gero nebus schmoll.gif Po truputuka reikia pabandyt. As zinau, kad mano priesai yra glitimas, pieno produktai, tai ju ir nera mano mityboj. Virtos/keptos mesos mano organizmas tiesiog nevirskina, o zalios valgyt ne pro kur man.. Plius man ji neskani, tad kam save kankint.. Bet jei kada jausiu poreiky issivirti kiausiny prie darzoviu pietums ar zuvies gabaliuka vakarienei, del to nesigrausiu smile.gif Saikas, gera savijauta ir sveikas protas - geriausi patarejai smile.gif
Atsakyti