Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus krašto statybos 3

QUOTE(mintas @ 2014 03 28, 12:26)
Tokio dydžio namą geriausia būtų labai gerai apšiltinti, kad šilumos iš buitinės veiklos ir saulės pritekėjimų per langus užtektų ir šildymo beveik visai nereikėtų wink.gif.

Siūlyčiau kaip pavyzdį pasiimti Kristinkos iš Kauniečių forumo namą. Jis irgi panašaus dydžio ir formos.

QUOTE(arkava @ 2014 03 28, 12:28)
Patarsim daugiau putos ant sienu, lubu... Ir maziau malku reiks, bei kt sistemos labiau tiks.  mirksiukas.gif  biggrin.gif

Gerai, cia kiek? Kol kas planuose 18cm apsiltinimas sienom (pagal projekta vata, bet manau desim putplasti, ar kazka panasaus), perdangai 20cm g.gif O del langu, tai abejuoju, kad per juos daug prisiltu, vitrine nebus...

Pasidairysiu pas kauniecius 4u.gif
QUOTE(mintas @ 2014 03 28, 12:30)
Kaip man pažystami mėgsta sakyti, aš visą namą šildysiu gamtinių procesų pagalba po kopūstienės  biggrin.gif

lotuliukas.gif kazi kiek tos kopustienes kasdien tektu suvalgyti lotuliukas.gif

O gal elektra butu paprasciausias sildymas?... irengimas popigiai, stoveti nereikia... tik kazin kastai kokie g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nasty Fairy: 28 kovo 2014 - 11:39
biggrin.gif biggrin.gif like

tik rekuperacija butina

NF- siltinciau labiau, ypac lubas. Kas projekte nupiesta dar ne viskas. Maniske ir uzpriotestavo, kai pasakiau 25cm sienoms. Sako -KAM? g.gif

QUOTE(mintas @ 2014 03 28, 10:30)
Kaip man pažystami mėgsta sakyti, aš visą namą šildysiu gamtinių procesų pagalba po kopūstienės  biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(Nasty Fairy @ 2014 03 28, 11:38)
O gal elektra butu paprasciausias sildymas?... irengimas popigiai, stoveti nereikia... tik kazin kastai kokie  g.gif

Šią žiemą šildžiau, tai į mėnesį už visą elektrą ~300 Lt. Paskutinį mėnesį nešildžiau visai, temperatūra apie 20C ir aukštesnė, viso namo elektros sąnaudos ~200 Lt. Drėgmės surinkėjas jau apie pusmetį dirba, tai tas apie 100Lt su viršum per mėnesį prisuka, lauko komunikacijos pastoviai elektrą rija ir dar karšto vandens elektrinį boilerį neseniai eksploatuoti pradėjau. Namo plotas ~125m2, bet jei neišmesti į plotą neskaičiuojamos laiptų erdvės, šildomo ploto būtų ~140m2.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 03 28, 11:26)
Tokio dydžio namą geriausia būtų labai gerai apšiltinti, kad šilumos iš buitinės veiklos ir saulės pritekėjimų per langus užtektų ir šildymo beveik visai nereikėtų wink.gif.

Siūlyčiau kaip pavyzdį pasiimti Kristinkos iš Kauniečių forumo namą. Jis irgi panašaus dydžio ir formos.

Kuom ta Kristinka šildosi? Aš irgi stataus tokį 80kv puspasyvį nameliūštį, tai šildymo sistema yra galvos skausmas, Kadangi tie saulės pritekėjimai yra neprognozuojamas reikalas, norėtusi kažkokios padoresnės šildymo sistemos (grindinis šildymas, katilo automatika, kad ir karštą vandenį paruoštu...), tai dairaus į A2W siurblius. Esu užmatęs Panasonic 3kw siurblį su COP5, mano chatai turėtų pakat smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 03 28, 11:30)

Tuo atveju reiktų suprojektuoti spec. kambariuką ir rezervuarą lotuliukas.gif

Dėl aeroterminių triukšmo, tai kiek aš suprantu jie veikia tik šildymo sezonu, kada nemiegam atvirais langais, ar aš kažko nesupratau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Baltupyte @ 2014 03 28, 13:27)

Dėl aeroterminių triukšmo, tai kiek aš suprantu jie veikia tik šildymo sezonu, kada nemiegam atvirais langais, ar aš kažko nesupratau g.gif

Suksis truputi, nes silta vandeni gamins.

Kaip draugai atsiliepe apie aerotermini?
Atsakyti
QUOTE(Kava&arbata @ 2014 03 28, 12:40)
Suksis truputi, nes silta vandeni gamins.

Kaip draugai atsiliepe apie aerotermini?

Supratau 4u.gif
Dar nebuvom, planuojame šeštadienį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nasty Fairy @ 2014 03 28, 12:38)
O gal elektra butu paprasciausias sildymas?... irengimas popigiai, stoveti nereikia... tik kazin kastai kokie  g.gif

Siuo metu sildau elektra, investicija 2000 lt (100 kv.), bet ne grindis, o radiatoriais 4u.gif Jau 12 metu, taip sildomes g.gif Didziausia saskaita buvo 600 lt uz visa elektra g.gif , na mes daug elektros prisukam: 3 kompai, sviesos visur, skalbiam daug ir t.t. doh.gif - esam labai netaupus lotuliukas.gif Dar langai labai prasti, nes cia butas. Jei kur isvykstame nors savaitgaliui, ant minimumo uzsukam, nes prisyla labai greitai 4u.gif

Tai 80 kv, gerai pastatytas namukas isvis butu pigiai, tokio dydzio namuke, net nesvarstyciau ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kava&arbata: 28 kovo 2014 - 13:01
QUOTE(GoldenEye @ 2014 03 28, 11:53)
Kuom ta Kristinka šildosi? Aš irgi stataus tokį 80kv puspasyvį nameliūštį, tai šildymo sistema yra galvos skausmas, Kadangi tie saulės pritekėjimai yra neprognozuojamas reikalas, norėtusi kažkokios padoresnės šildymo sistemos (grindinis šildymas, katilo automatika, kad ir karštą vandenį paruoštu...), tai dairaus į A2W siurblius. Esu užmatęs Panasonic 3kw siurblį su COP5, mano chatai turėtų pakat smile.gif

Ji apie orinuką galvoja. 3kW orinuko gali neužtekti, nes krentant lauko temperatūrai, ne tik COP`as krenta, bet ir galingumas.

Aš savo 125m2 namui priskaičiavau mažiau nei 3kW šildymo galingumą prie -23C, ir tai, dabar gailiuosi, kad iki pasyvaus namo rekomendacijų nedatempiau, jau visai kapeikas būtų reikėję įkišti. Ženkliai mažiau, nei jau sukišau į grindinį šildymą ir geoterminį. O pasiekus PN reikalavimus, skaičiuokit 80m2 * 15kW/m2a (ar dar mažiau) = 1200kW. Tokiam šildymo galingumui padengti šildant elektra, visas šildymo sezonas kainuotų apie 600Lt. Apie kitą šildymo sistemą net negalvočiau dabar.

Problema dėl karšto vandens ruošimo, kuris panašiai per metus surija, bet pasistačius saulės kolektorių ir čia galima stipriai sutaupyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 28 kovo 2014 - 13:06
Ka tik pasitariau su savo vyru, pasirodo jis jau senokai masto apie paprastus el. radiatorius ir saules kolektoriu ir dar koki tai vejo prietaisa. Tai manau jau kaip ir aiskus sildymo budas pas mus, tik as atsilikus nuo paskutiniu sprendimu doh.gif biggrin.gif
QUOTE(mintas @ 2014 03 28, 14:06)
Problema dėl karšto vandens ruošimo, kuris panašiai per metus surija, bet pasistačius saulės kolektorių ir čia galima stipriai sutaupyti.

O kiek reikia siltinti perdanga, jai i sienas 25cm sukysim?
Atsakyti
esme: ka dar dadurtum -keistum link PN? (man da nevelu uzplanuot) smile.gif

perdangai desim 40

tai, dabar gailiuosi, kad iki pasyvaus namo rekomendacijų nedatempiau, jau visai kapeikas būtų reikėję įkišti. Ženkliai mažiau, nei jau sukišau į grindinį šildymą ir geoterminį.

[/quote]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arkava: 28 kovo 2014 - 13:19
QUOTE(Nasty Fairy @ 2014 03 28, 13:13)
O kiek reikia siltinti perdanga, jai i sienas 25cm sukysim?

Jei planuojama šildytis elektra, rekomenduoju vadovautis A++ ar mažiausiai A+ namo reikalavimais. Tad 25cm sienoms truputį per mažai. Storesnis putplasčio sluoksnis kainuos kapeikas lyginant su krosnies, kamino, šildomų grindų ir kitų šildymo sistemos elementų kaina.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2014 03 28, 13:17)
ka dar dadurtum -keistum link PN? (man da nevelu uzplanuot) smile.gif

Užplanuot buvo nevėlu, dar prieš man putplastį užsakinėjant. Tada ir svarsčiau, ką daryti, bet kai į geoterminį jau įkišta, nusprendžiau, kad nėra prasmės daugiau šiltinti, sutaupymas pasijaus tik ant centų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 28 kovo 2014 - 13:37