Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

QUOTE(arvydas. @ 2014 02 28, 11:24)
Vandeni kaip suprantu supylei is krano? Tada startinas.

Pakeičiau 30 proc vandens, žuvys kvėpuoja ramiai, filtras iki tol buvo naudojamas, nes tame akvoj anksčiau gupijos buvo, o aš jas išgaudžiau ir į stiklinę vazą suleidau, tai tupės dabar ten tą savaitę.... Chemijos tikrai nenaudojau, jokių muilų ir t.t. žinau kokios po to pasekmės būna, o gruntą ploviau kibire, kuris skirtas akvariumui, kitkam nenaudoju jo.

Gal tas vanduo dėl žuvų kiekio taip greit sugedo? g.gif Čia yra 8 ciklidai, 2 skaliarai, 3 šamukai (2 iš gupijų, vėliau jie vėl gyvens su gupijom), 2 ancitrusai ir 2 labeo...

Beje jei jau iš tikrųjų nesusigyvens tie skaliarai, turiu dar dviejus namučius jiems, pas savo mamą arba sesę. Ką jau darysi tada smile.gif O gaila, tokie nuostabūs padarai..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Isdykelle: 28 vasario 2014 - 11:34
[quote=Isdykelle,2014 02 28, 11:10]
Kodėl? blink.gif Pardavėja manajam mieste sakė, kad skaliarai puikiai tinka su ciklidais gyventi, nes jie patys ciklidai g.gif Ar aš kažko nežinau?
[/quote
Ciklidai tai ciklidai, bet skaliarai (ypac kol mazi) kosmariskai taikus. (Net augalu nerauna)! Kiti ciklai juos butinai sues! Netgi su barbusais skaliarai neisbuna. (Sparnus nugriauzia sustresni). Be to ir lepus tie skaliarai. Zinoma, yra ir dar lepesniu zuvu (kad vos staigiai sviesa ijungus jau uzsilenkia), bet is visu tu populiariuju tai sitos apsuktos pleksnes gal didziausios mamyciukes. Uz tai grazios ir draugiskos... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2014 02 28, 11:37)
Ciklidai tai ciklidai, bet skaliarai (ypac kol mazi) kosmariskai taikus.

Vadinasi atiduosiu mamai su visom gupijom.. verysad.gif

Ačiū už patarimus, maudysiuos vandenyje kasdien dabar.. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Isdykelle @ 2014 02 28, 11:31)
Pakeičiau 30 proc vandens, žuvys kvėpuoja ramiai, filtras iki tol buvo naudojamas, nes tame akvoj anksčiau gupijos buvo, o aš jas išgaudžiau ir į stiklinę vazą suleidau, tai tupės dabar ten tą savaitę.... Chemijos tikrai nenaudojau, jokių muilų ir t.t. žinau kokios po to pasekmės būna, o gruntą ploviau kibire, kuris skirtas akvariumui, kitkam nenaudoju jo.

Gal tas vanduo dėl žuvų kiekio taip greit sugedo?  g.gif  Čia yra 8 ciklidai, 2 skaliarai, 3 šamukai (2 iš gupijų, vėliau jie vėl gyvens su gupijom), 2 ancitrusai ir 2 labeo...

Beje jei jau iš tikrųjų nesusigyvens tie skaliarai, turiu dar dviejus namučius jiems, pas  savo mamą arba sesę. Ką jau darysi tada smile.gif O gaila, tokie nuostabūs padarai..

Del zuvu kiekio neturetu taip greit vanduo sugest... Ypac jei normaliai kvepuoja.
O gal tada kirminiukai pasene? Panasu butu, kad balzgana vandeni padaro, bet jau kai kirminai prasmirsta tai neisivaizduoju kas gi gali juos i akva sumerkt? Dvokia kaip nuo cia iki Los Andzelo ir atgal.
P.S. Skaliarai su gupijom visai tinka! thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2014 02 28, 11:46)
Del zuvu kiekio neturetu taip greit vanduo sugest... Ypac jei normaliai kvepuoja.
O gal tada kirminiukai pasene? Panasu butu, kad balzgana vandeni padaro, bet jau kai kirminai prasmirsta tai neisivaizduoju kas gi gali juos i akva sumerkt? Dvokia kaip nuo cia iki Los Andzelo ir atgal.
P.S. Skaliarai su gupijom visai tinka! thumbup.gif

O tas smitainis negali būt kaltininkas? Jis buvo buvo naudotas kažkada, bet aš jį virinau, kol smėlis prodėjo byrėt nuo jo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Isdykelle @ 2014 02 28, 11:54)
O tas smitainis negali būt kaltininkas? Jis buvo buvo naudotas kažkada, bet aš jį virinau, kol smėlis prodėjo byrėt nuo jo g.gif

Reiktu paciupinet, bet realiai gali ir tas kenkt!
Kodel Tau jo neisemus?
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2014 02 28, 12:04)
Reiktu paciupinet, bet realiai gali ir tas kenkt!
Kodel Tau jo neisemus?

Einu traukt lauk smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Isdykelle @ 2014 02 28, 12:07)
Einu traukt lauk smile.gif

Parasyk ar kaltas smiltainis.
Be to, jei uztersimas kietom dalelem, tai su gerais veizolais turetu matytis plaukiojantys grudeliukai. Isjungus filtra - turetu nusest ant dugno, aba paskum filtras pats issiurbs.
Jei uztersimas biologinis - nieko nesimato; kaip pieno pripilta. Kartais taip nutinka kai mailiu kudikiu maisteliu seri ir netycia i bendra akva issipila. Bet irgi nieko baisaus: akvas kazkaip savaime ta pieneli suvirskina, nes daug jo vis tiek nebuna smile.gif
Atsakyti
O! Dar prisiminiau!!
Jei vanduo su "rukeliu" galima keleta grudeliu kalio permanganato idet ir paskaidreja. (Beje, toks bajeris tinka ir kai is spirito tipo degtine gamini). biggrin.gif
Tik prasiskiest reikia stiklinej ir pilt po truputi, nes padaugint absoliuciai lengva ir, be to, margancovke istirpsta ne akimirksniu, tad gali apdegint augalus arba, neduok Dieve, kokia nors ziopla zuvi kuri eda viska kas tik krenta. smile.gif
Manganatas ir kaip vaistas kartais naudojamas. Jei nepadauginus - niekam nekenkia ir visiskai dingsta mazdaug per savaite. O jei gauna saules tai per pora valandu jo nebelieka. Uz tai naudojant kaip vaista akva (dazniau karantinini sloika) rekomenduotina uztamsint ir neitin stipriai aeruot.
Dar prisiminiau anekdota, bet ne apie zuvele, o apie begemota (ta pati, is kurio mano kepenys nufyrinti); ir ne posla, o slykstu sad.gif Ka daryt??? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2014 02 28, 12:53)
Dar prisiminiau anekdota, bet ne apie zuvele, o apie begemota (ta pati, is kurio mano kepenys nufyrinti); ir ne posla, o slykstu sad.gif Ka daryt??? bigsmile.gif

Klausom įdėmiai biggrin.gif

Išėmiau tą smėlio gabalą, bet man arba jau akyse mirgu margu, arba rimtai vėl rūkinasi tas vanduo...
Atsakyti
QUOTE(gitulia @ 2014 02 28, 10:31)
Vidu as puikiai atsimenu smile.gif tik va pacio akvos niekad nebuvau uzfiksavus koks wink.gif Aciu.
Taip gerokai geriau smile.gif Parduotuvese su augalais tikrai ne stebuklai, viena kita galima rasti, bet yra atskiras Mazeikiu skelbimu puslapis, tai ten galima rasti zmoniu, kurie pardavineja augalus wink.gif O ir as pati, kartais i siuksliu kibira ismetu praravejusi akva (zinoma nieko stebuklingo, bet naujokam tinkama), nes nepazystu kas turetu akva, o kas turi, tai saukia, kad plastmase geriau ir nezino ka su zole daryt biggrin.gif

Žinai ir ten,nėra ne kas ką.Ten labai mažai yra su augalais o pati gal iš mažeikių?
Atsakyti
Taip is ten pat, ir per tuos pacius skelbimus bei toj pacioj parduotuvej viska rankiojaus.
Atsakyti